Tekoälyn luoma sisältö

Sitä mukaa, kun generatiiviset tekoälymallit tulevat laajalti kehittäjien saataville, voit lisätä niitä sovelluksiin aktivoinnin lisäämiseksi ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Google Play haluaa auttaa sinua varmistamaan, että tekoälyn luoma sisältö on turvallista ja käyttäjien palaute otetaan huomioon. Näin innovaatio on vastuullista.

Tekoälyn luoma sisältö

Tekoälyn luoma sisältö on sisältöä, jonka generatiivinen tekoälymalli luo käyttäjän kehotteen perusteella. Tässä on esimerkkejä tekoälyn luomasta sisällöstä:

• Tekstistä tekstiksi ‑periaatteella toimivat generatiiviseen tekoälyyn perustuvat chatbotit, joissa toiminta chatbotin kanssa on sovelluksen keskeinen ominaisuus
  • Tekoälyn luomat kuvat, jotka perustuvat teksti-, kuva- tai äänikehotteisiin

Käyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi ja Google Playn käytäntöjen kattavuuden mukaisesti tekoälyllä sisältöä luovien sovellusten on noudatettava nykyisiä Google Playn kehittäjäkäytäntöjä, mukaan lukien kieltämällä ja estämällä rajoitetun sisällön (esimerkiksi sisältö, joka mahdollistaa lasten hyväksikäyttöä) ja harhaanjohtavaa toimintaa mahdollistavan sisällön luominen.

Tekoälyllä sisältöä luovien sovellusten on sisällettävä ilmoitusominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat ilmoittaa loukkaavasta sisällöstä kehittäjille lähtemättä sovelluksesta. Kehittäjien pitäisi käyttää käyttäjäilmoituksia sovelluksen sisällön suodattamisessa ja moderaatiossa.