App-statistieken bekijken

Je kunt statistieken voor afzonderlijke apps bekijken in de webversie of app van de Play Console.

De gegevens voor je app vinden en checken

Je KPI's selecteren

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Selecteer een app.
  3. Selecteer bij de eerste introductie de KPI's die voor jou het belangrijkst zijn. Je kunt je selecties op elk moment bewerken.

De lijst met KPI's omvat het volgende opties:

Statistiek Definitie
Groeipercentage publiek De procentuele wijziging in je totale doelgroepgrootte (gebruikers die je app hebben geïnstalleerd) in vergelijking met dezelfde dag 28 dagen geleden.
Totale doelgroepgrootte Het aantal gebruikers dat je app heeft geïnstalleerd op ten minste één apparaat dat in de afgelopen 30 dagen is aangezet.
Totaal aantal installaties Het cumulatieve totale aantal keren dat je app is geïnstalleerd.
Gebruikersacquisities Acquisities van unieke gebruikers. Deze statistiek omvat zowel installaties als heractivering.
Gebruikersverlies Dit omvat zowel verwijderingen als deactivering.
Dagelijks actieve gebruikers (DAG) Het aantal gebruikers dat je app minimaal één keer per dag opent.
Maandelijks actieve gebruikers (MAG) Het aantal gebruikers dat je app minimaal 1 keer in 28 dagen opent.
Bezoekers van winkelvermelding Het aantal gebruikers dat je winkelvermelding heeft bezocht zonder dat ze je app al op een apparaat hadden geïnstalleerd.
Acquisities via winkelvermelding Het aantal gebruikers dat je winkelvermelding heeft bezocht en je app heeft geïnstalleerd, maar de app nog niet op andere apparaten had geïnstalleerd.
Conversiepercentage voor winkelvermelding Het percentage bezoekers van de winkelvermelding dat je app heeft geïnstalleerd.
Opbrengst De opbrengst die je app op een bepaalde dag heeft gegenereerd op basis van geschatte verkopen, inclusief belastingen en andere kosten.
Gemiddelde opbrengst per dagelijks actieve gebruiker (USD) Dagelijkse bruto-opbrengst gedeeld door dagelijks actieve gebruikers.
Door de gebruiker waargenomen crashpercentage Het percentage van je dagelijks actieve gebruikers dat mogelijk ten minste 1 crash heeft opgemerkt.
Door de gebruiker waargenomen ANR-percentage Het percentage van je dagelijks actieve gebruikers dat mogelijk ten minste één ANR-melding (App reageert niet) heeft opgemerkt.
Dagelijkse gemiddelde beoordeling Het gemiddelde van alle beoordelingen die je app op een bepaalde dag krijgt.

Je gegevens analyseren met dimensies

Voor een betere indeling, segmentatie en analyse van je gegevens kun je een statistiek indelen en bekijken op basis van een beschikbare dimensie.

Als je een dimensie selecteert, zie je de gegevens uitgezet in het diagram. Afhankelijk van de statistiek die je bekijkt, kunnen de volgende dimensies worden gebruikt:

• Android-versie: Android OS-versie die vanaf het apparaat van de gebruiker wordt gerapporteerd
  • Land: het land van de gebruiker
  • App-versie: de versie van je app
  • Installatiestatus: nieuwe versus terugkerende gebruikers

Gerelateerde content