De gegevens van je ontwikkelaarsaccount beheren (voor accounts die vóór 31 augustus 2023 zijn gemaakt)

De informatie in dit artikel is alleen van toepassing op ontwikkelaarsaccounts die vóór 31 augustus 2023 zijn gemaakt. Als je je ontwikkelaarsaccount na 31 augustus 2023 hebt gemaakt, ga je naar dit artikel.

In juli 2023 hebben we nieuwe verificatievereisten aangekondigd voor iedereen die nieuwe Play Console-ontwikkelaarsaccounts maakt. We zijn nu bezig om deze verificatievereisten uit te rollen voor alle bestaande Google Play-ontwikkelaars. In dit artikel staat wat je moet doen en wanneer.

Als je de gegevens van je Google Play-ontwikkelaarsaccount wilt updaten, kun je wijzigingen aanbrengen via de Play Console.

Accountgegevens instellen of wijzigen

Gegevens van de ontwikkelaar die worden getoond aan gebruikers op Google Play

Als je contactgegevens, ontwikkelaarsnaam of fysieke adres verandert, moet je je gegevens updaten in de Play Console. Alleen de accounteigenaar kan de instellingen van het ontwikkelaarsprofiel wijzigen en de informatie die je aanlevert, moet voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.

Contactgegevens

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Alle apps en selecteer een app.
  3. Ga in het linkermenu naar Groei > Aanwezigheid in Google Play Store > Store-instellingen.
  4. Typ je e-mailadres of website onder Contactgegevens voor winkelvermelding. Er is een e-mailadres voor contact vereist om apps te publiceren of te updaten op Google Play. Je e-mailadres voor contact hoeft niet hetzelfde account te zijn als het account waarmee je inlogt op je ontwikkelaarsaccount.
  5. Sla de wijzigingen op.

Naam van ontwikkelaar

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar de ontwikkelaarspagina.
  3. Typ naast Naam van ontwikkelaar de naam van de ontwikkelaar die je op Google Play wilt weergeven.
  4. Sla de wijzigingen op.

Fysiek adres

Ontwikkelaarsaccounts met betaalde apps of in-app aankopen moeten een fysiek adres toevoegen aan hun account. Als voor een ontwikkelaarsaccount met betaalde apps of in-app aankopen geen fysiek adres beschikbaar is, kan het account worden opgeschort op Google Play.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar de ontwikkelaarspagina.
  3. Typ naast Fysiek adres je geldige adres waarop contact met je kan worden opgenomen. Dit adres wordt weergegeven op Google Play.
  4. Sla de wijzigingen op.
Contactgegevens die Google Play gebruikt om contact met je op te nemen

Vanaf juni 2021 moeten eigenaren van een ontwikkelaarsaccount die hun contactgegevens (bijvoorbeeld e-mailadres en telefoonnummer) willen updaten, eerst hun accounttype (persoonlijk of organisatorisch) en bepaalde vereiste gegevens opgeven.

Als je je accounttype kiest, moet je het opgegeven e-mailadres en telefoonnummer voor contact verifiëren.

Alleen de accounteigenaar kan de instellingen van het ontwikkelaarsprofiel wijzigen. Je e-mailadres voor contact hoeft niet hetzelfde account te zijn als het account waarmee je inlogt op je ontwikkelaarsaccount.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar de pagina Accountgegevens.
  3. Selecteer je ontwikkelaarsaccounttype.
  4. Vul alle velden voor het gekozen accounttype in.
    • Voor een persoonlijk account moet je de volgende gegevens opgeven:
      • Naam contactpersoon
      • E-mailadres voor contact, dat moet worden geverifieerd
      • Adres voor contact
      • Telefoonnummer voor contact in internationale notatie, dat moet worden geverifieerd

Telefoonnummers in de internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

• Voor een organisatorisch account moet je de volgende gegevens opgeven:
      • Organisatienaam
      • Adres van organisatie
      • Telefoonnummer van organisatie, dat moet worden geverifieerd
      • Naam contactpersoon
      • E-mailadres voor contact, dat moet worden geverifieerd
        • Tip: Hiermee nemen we contact met je op over je account. We raden je aan een e-mailadres te gebruiken dat aan je organisatie is gekoppeld, geen persoonlijk e-mailadres.

• Telefoonnummer voor contact in internationale notatie
  5. Sla de wijzigingen op.

Lees Contactgegevens voor je ontwikkelaarsaccount verifiëren voor meer informatie.

E-mailadres en land van accounteigenaar

Het e-mailadres en land van de accounteigenaar kun je niet wijzigen. Je kunt wel een ander e-mailadres (gebruikersnaam) gebruiken om je Google-account te identificeren. Je kunt ook een nieuw account maken met een ander e-mailadres of land en daarna je apps naar je nieuwe account overzetten.

Accounts met gepubliceerde of niet-gepubliceerde apps

Ga naar onze checklist voor app-overdracht als je apps naar een nieuw account wilt overzetten.

Accounts zonder apps

Als je geen apps hebt gepubliceerd via je bestaande Play Console-account, kun je een nieuw account maken en je bestaande account annuleren.

Betalingsprofiel gekoppeld aan je ontwikkelaarsaccount

Nadat je een betalingsprofiel hebt gemaakt en dit aan je Play Console-account hebt gekoppeld, kunnen je gekoppelde accounts en de instelling voor je betalingsland niet meer worden gewijzigd.

Als je het betalingsprofiel wilt wijzigen dat aan je ontwikkelaarsaccount is gekoppeld, kun je een nieuw ontwikkelaarsaccount en betalingsprofiel maken en de nieuwe accounts koppelen.

Tip: Het saldo van je betalingsprofiel kan niet worden overgezet van het ene naar het andere account. Als je een betalingsprofiel met openstaand saldo of saldo in behandeling hebt, is het verstandig dat account te behouden totdat het eventueel resterende saldo is uitbetaald.

Accounts met gepubliceerde of niet-gepubliceerde apps

Ga naar onze checklist voor app-overdracht als je apps naar een nieuw account wilt overzetten.

Accounts zonder apps

Als je geen apps hebt gepubliceerd via je bestaande Play Console-account, kun je een nieuw account maken en je bestaande account annuleren.

Voorkeuren voor e-mailmeldingen en rollen instellen

Je voorkeuren voor e-mailmeldingen instellen

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Accountgegevens. Je ziet het e-mailadres waar je app-meldingen en marketingmails naartoe worden gestuurd.
  3. Nadat je je e-mailadres hebt gecheckt of geüpdatet, klik je onder Instellen op Meldingen.
  4. Gebruik de selectievakjes onder Meldingen van Play Console en E-mails van Google Play om je instellingen aan te passen.
    • Als je ervoor kiest geen e-mailmeldingen te krijgen, kun je je afmelden voor optionele marketing-e-mails zoals tips en aankondigingen van nieuwe functies. We sturen vereiste e-mails, zoals verplichte mededelingen, nog steeds naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan je ontwikkelaarsprofiel.
    • Als je de Play Console-app gebruikt, kun je je mobiele meldingsvoorkeuren binnen de app instellen.

Meer informatie over je rol aan ons doorgeven

Als je ons laat weten hoe je de Play Console gebruikt, kunnen we je de e-mailmeldingen sturen die het meest relevant zijn voor je werk. Als je bijvoorbeeld Marketing selecteert als een van je rollen, kunnen we je tips met betrekking tot gebruiks- en aankoopinformatie sturen.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellen > Melding.
  3. Ga onder E-mails van Google Play naar Je rol. Vink de selectievakjes aan die het best beschrijven hoe je de Play Console gebruikt.
  4. Sla de wijzigingen op.

Accountwachtwoord wijzigen

1. Ga in je Google-account naar Beveiliging.
  2. Klik in het gedeelte 'Inloggen bij Google' op Wachtwoord.
  3. Volg de stappen op het scherm en sla je wijzigingen op.

Tip: Als je problemen ondervindt met inloggen op je account, ga je naar Google-accountherstel.

Apps overzetten naar een ander account

Ga naar onze checklist voor app-overdracht als je apps naar een ander account wilt overzetten.

Een ontwikkelaarsaccount verwijderen

Als je geen app hebt gepubliceerd

Als je geen app hebt gepubliceerd en een ontwikkelaarsaccount wilt verwijderen of al je apps wilt overzetten naar een ander account, kun je contact opnemen met ons supportteam. Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Als je een app hebt gepubliceerd

Als je een app hebt gepubliceerd met je ontwikkelaarsaccount en je account wilt verwijderen, doe je dit:

1. Log in op je oorspronkelijke account om een back-up van je gegevens te maken of je gegevens te downloaden voordat je verwijdering van het account aanvraagt. Als je een Play Console-account verwijdert, kun je het niet langer gebruiken.
  2. Neem contact op met ons supportteam om je apps over te zetten naar een ander account.
  3. Beantwoord de bevestiging van de app-overdracht om je bestaande account te sluiten.

Opmerking:

• Als je dezelfde ontwikkelaarsnaam wilt gebruiken voor een nieuw account, moet je de ontwikkelaarsnaam in je bestaande account wijzigen. Ontwikkelaarsnamen mogen niet identiek zijn.
  • Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Gerelateerde content