Gegevens voor je ontwikkelaarsaccount beheren

Als je de gegevens van je Google Play-ontwikkelaarsaccount wilt updaten, kun je wijzigingen aanbrengen via de Play Console.

Accountgegevens instellen of wijzigen

Gegevens van de ontwikkelaar die worden getoond aan gebruikers op Google Play

Als je contactinformatie, ontwikkelaarsnaam of fysieke adres verandert, moet je je gegevens updaten. Alleen de accounteigenaar kan de instellingen van het ontwikkelaarsprofiel wijzigen. Deze informatie moet voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars.

Contactgegevens

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Alle apps Alle apps.
  3. Selecteer een app.
  4. Ga in het linkermenu naar Aanwezigheid in Google Play Store > Winkelvermelding.
  5. Geef onderaan de pagina je e-mailadres of website voor contact op. Er is een e-mailadres voor contact vereist om apps te publiceren of te updaten op Google Play. Je e-mailadres voor contact hoeft niet hetzelfde account te zijn als het account waarmee je inlogt op je ontwikkelaarsaccount.
  6. Sla de wijzigingen op.

Naam van ontwikkelaar

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen.
  3. Typ naast Naam van ontwikkelaar de naam van de ontwikkelaar die je wilt laten zien op Google Play.
  4. Sla de wijzigingen op.

Fysiek adres

Er moet een fysiek adres worden toegevoegd aan ontwikkelaarsaccounts met betaalde apps of in-app-aankopen om te voldoen aan wetgeving met betrekking tot bescherming van consumenten. Als voor een ontwikkelaarsaccount met betaalde apps of in-app-aankopen geen fysiek adres beschikbaar is, kunnen de apps van dat account worden opgeschort in Google Play.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen.
  3. Geef je adres op bij Ontwikkelaarsprofiel.
  4. Sla de wijzigingen op.

Contactgegevens voor voorgestelde antwoorden

Als je wilt reageren op gebruikersreviews met voorgestelde antwoorden, moet je contactgegevens voor support toevoegen om in de antwoorden op te nemen.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen.
  3. Typ je contactgegevens onder Voorgestelde antwoorden voor reviews.
  4. Sla de wijzigingen op.
Contactgegevens die Google Play gebruikt om contact met je op te nemen

Alleen de accounteigenaar kan de instellingen van het ontwikkelaarsprofiel wijzigen. Je e-mailadres voor contact hoeft niet hetzelfde account te zijn als het account waarmee je inlogt op je ontwikkelaarsaccount.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen. De pagina Accountgegevens wordt geopend.
  3. Typ je gegevens naast E-mailadres.
  4. Sla de wijzigingen op.
E-mailadres en land van accounteigenaar

Het e-mailadres en land van de accounteigenaar kunnen niet worden gewijzigd. Je kunt wel een nieuw account maken met een ander e-mailadres of land en vervolgens je apps naar je nieuwe account overzetten.

Accounts met gepubliceerde of niet-gepubliceerde apps

Ga naar onze checklist voor app-overdracht als je apps naar een nieuw account wilt overzetten.

Accounts zonder apps

Als je geen apps hebt gepubliceerd via je bestaande Play Console-account, kun je een nieuw account maken en je bestaande account annuleren.

Betalingsprofiel gekoppeld aan je ontwikkelaarsaccount

Nadat je een betalingsprofiel hebt gemaakt en dit aan je Play Console-account hebt gekoppeld, kunnen je gekoppelde accounts en de instelling voor je betalingsland niet meer worden gewijzigd.

Als je het betalingsprofiel wilt wijzigen dat aan je ontwikkelaarsaccount is gekoppeld, kun je een nieuw ontwikkelaarsaccount en betalingsprofiel maken en de nieuwe accounts koppelen.

Tip: Saldo van je betalingsprofiel kan niet worden overgezet van het ene naar het andere account. Als je een betalingsprofiel met openstaand saldo of saldo in behandeling hebt, is het verstandig dat account te behouden totdat het eventueel resterende saldo is uitbetaald.

Accounts met gepubliceerde of niet-gepubliceerde apps

Ga naar onze checklist voor app-overdracht als je apps naar een nieuw account wilt overzetten.

Accounts zonder apps

Als je geen apps hebt gepubliceerd via je bestaande Play Console-account, kun je een nieuw account maken en je bestaande account annuleren.

Voorkeuren voor e-mailmeldingen en rollen instellen

Je voorkeuren voor e-mailmeldingen instellen

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen > Voorkeuren. Je ziet het e-mailadres waar je app-meldingen en marketingmails naartoe worden gestuurd.
  3. Gebruik de selectievakjes naast Je apps en Google Play om je instellingen aan te passen.
    • Als je ervoor kiest geen e-mailmeldingen te krijgen, kun je je afmelden voor optionele marketing-e-mails zoals tips en aankondigingen van nieuwe functies. We sturen vereiste e-mails, zoals verplichte serviceaankondigingen, nog steeds naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan je ontwikkelaarsprofiel.
    • Als je de Play Console-app gebruikt, kun je je mobiele voorkeuren voor meldingen binnen de app instellen.

Meer informatie over je rol aan ons doorgeven

Als je ons laat weten hoe je de Play Console gebruikt, kunnen we je de e-mailmeldingen sturen die het meest relevant zijn voor je werk. Als je bijvoorbeeld Marketing selecteert als een van je rollen, kunnen we je tips met betrekking tot gebruiks- en aankoopinformatie sturen.

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen > Voorkeuren.
  3. Vink naast Je rol de selectievakjes aan die het best beschrijven hoe je de Play Console gebruikt.
  4. Sla de wijzigingen op.
De personalisatie van de Play Console beheren

Door gegevens te delen over de functies die je gebruikt en hoe je ze gebruikt, kun je ons helpen je Play Console-functionaliteit te personaliseren en de door ons geleverde services te verbeteren.

Play Console-personalisatiegegevens omvatten het volgende:

• De Play Console-functies die je gebruikt
  • Acties die je uitvoert, zoals een functie bekijken, sluiten of aanzetten
  • Een tijdstempel dat aangeeft wanneer je functies hebt gebruikt
  • Het ontwikkelaarsaccount waarmee je bent ingelogd
  • Het platform dat je gebruikt om toegang te krijgen tot de Play Console (internet, mobiele app of een andere bron)
  • De taal die je bekijkt in de Play Console
  • De naam van het pakket dat je bekijkt

Play Console-personalisatie uitzetten

Als je Play Console-personalisatie uitzet, wordt de koppeling tussen je Play Console-personalisatiegegevens en je ontwikkelaarsaccount opgeheven.

Zo zet je Play Console-personalisatie uit:

1. Open de Play Console.
  2. Ga naar Instellingen Instellingen > Voorkeuren.
  3. Ga naar het gedeelte Privacy en vink het selectievakje naast Personalisatie uit.

Accountwachtwoord wijzigen

1. Ga naar Inloggen en beveiliging.
  2. Ga naar Wachtwoord.

Tip: Als je problemen ondervindt met inloggen op je account, ga je naar Google-accountherstel.

Apps overzetten naar een ander account

Ga naar onze checklist voor app-overdracht als je apps naar een ander account wilt overzetten.

Een ontwikkelaarsaccount verwijderen

Als je geen gepubliceerde apps hebt

Als je geen gepubliceerde apps hebt en een ontwikkelaarsaccount wilt verwijderen of al je apps wilt overzetten naar een ander account, kun je contact opnemen met ons supportteam. Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Als je gepubliceerde apps hebt

Als je apps hebt gepubliceerd met je ontwikkelaarsaccount en je account wilt verwijderen, moet je het volgende doen:

1. Log in op je oorspronkelijke account om een back-up van je gegevens te maken of je gegevens te downloaden voordat je verwijdering van het account aanvraagt. Als je een Play Console-account verwijdert, kun je het niet langer gebruiken.
  2. Neem contact op met ons supportteam om je apps over te zetten naar een ander account.
  3. Beantwoord de bevestiging van de app-overdracht om je bestaande account te sluiten.