Administrer informasjonen i utviklerkontoen din (for kontoer som ble opprettet før 31. august 2023)

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bare for utviklerkontoer som er opprettet før 31. august 2023. Hvis du opprettet utviklerkontoen din etter 31. august 2023, kan du gå til denne artikkelen.

I juli 2023 kunngjorde vi nye verifiseringskrav for alle som oppretter nye utviklerkontoer i Play-konsollen. Nå forbereder vi lanseringen av disse verifiseringskravene for alle eksisterende Google Play-utviklere. I denne artikkelen finner du informasjon om hva du må gjøre, og når det må gjøres.

Hvis du har behov for å oppdatere informasjonen i Google Play-utviklerkontoen din, kan du gjøre endringene i Play-konsollen.

Konfigurer eller endre kontoinformasjon

Informasjon om utvikleren som vises for brukere på Google Play

Hvis du endrer kontaktinformasjonen din, utviklernavnet ditt eller den fysiske adressen din, må du oppdatere informasjonen din i Play-konsollen. Bare kontoeieren kan endre innstillingene for utviklerprofilen, og informasjonen du oppgir, må overholde programretningslinjene for utviklere på Google Play.

Kontaktinformasjon

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Alle apper, og velg en app.
  3. I menyen til venstre går du til Vekst > Butikktilstedeværelse > Butikkinnstillinger.
  4. Under «Kontaktinformasjon for butikkoppføringen» skriver du inn e-postadressen eller nettstedet brukerne kan kontakte deg via. En e-postadresse er nødvendig for å publisere og oppdatere apper på Google Play. E-postadressen trenger ikke å være den samme som du bruker til å logge på utviklerkontoen din.
  5. Lagre endringene.

Utviklernavn

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Utviklersiden.
  3. Ved siden av «Utviklernavn» skriver du inn utviklernavnet du vil skal vises på Google Play.
  4. Lagre endringene.

Fysisk adresse

I utviklerkontoer må det legges til en fysisk adresse hvis kontoene har apper som koster penger eller har kjøp i apper. Hvis en utviklerkonto med kjøp i appen eller apper som koster penger, ikke har noen fysisk adresse, kan appene i kontoen bli suspendert fra Google Play.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Utviklersiden.
  3. Ved siden av den fysiske adressen din skriver du inn adressen du kan kontaktes via. Vær oppmerksom på at denne adressen er synlig på Google Play.
  4. Lagre endringene.
Kontaktinformasjonen som brukes når Google Play kontakter deg

Fra og med juni 2021 må eiere av utviklerkontoer som vil oppdatere kontaktinformasjonen sin (for eksempel e-postadresse eller telefonnummer), først oppgi kontotypen de har valgt (personlig eller organisasjon), og oppgi nødvendig informasjon.

Når du velger kontotype, må du bekrefte e-postadressen og telefonnummeret du oppgir.

Bare kontoeieren kan endre innstillingene for utviklerprofilen. E-postadressen for kontakt trenger ikke å være den samme som du bruker til å logge på utviklerkontoen din.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Kontodetaljer-siden.
  3. Velg typen utviklerkonto du har.
  4. Fyll ut alle feltene for kontotypen du har valgt.
    • Eiere av personlige kontoer må oppgi
      • kontaktnavn
      • e-postadresse (må bekreftes)
      • adresse
      • telefonnummer i internasjonalt format (må bekreftes)

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

• Eiere av organisasjonskontoer må oppgi
      • organisasjonens navn
      • organisasjonens adresse
      • organisasjonens telefonnummer (må bekreftes)
      • kontaktnavn
      • e-postadresse (må bekreftes)
        • Tips: Vi bruker denne informasjonen til å kontakte deg om kontoen din. Vi anbefaler at du bruker en e-postadresse som er tilknyttet organisasjonen din – ikke en personlig e-postadresse.

• telefonnummer i internasjonalt format
  5. Lagre endringene.

For å finne ut mer, les artikkelen Bekreft kontaktinformasjonen for utviklerkontoen din

Kontoeierens e-postadresse og land

Kontoeierens e-postadresse og land kan ikke endres. Du kan imidlertid identifisere Google-kontoen din med en annen e-postadresse (et annet brukernavn). Du kan også opprette en ny konto med en annen e-postadresse eller et annet land og overføre appene dine til den nye kontoen.

Kontoer med publiserte eller upubliserte apper

For å overføre apper til en ny konto, gå til sjekklisten vår for appoverføring.

Kontoer uten apper

Hvis du ikke har publisert noen apper med den eksisterende kontoen din for Play-konsollen, kan du opprette en ny konto og avslutte den eksisterende kontoen.

Betalingsprofilen som er knyttet til utviklerkontoen din

Når du har opprettet en betalingsprofil og knyttet den til kontoen din for Play konsollen, kan du ikke endre den tilknyttede kontoen eller innstillingen for betalingsland.

Hvis du vil endre betalingsprofilen som er tilknyttet utviklerkontoen din, kan du opprette en ny utviklerkonto og betalingsprofil og knytte sammen de nye kontoene.

Tips: Saldoen på betalingsprofilen kan ikke overføres til en annen konto. Hvis du har en betalingsprofil med utestående eller ventende saldo, kan det være lurt å la kontoen stå åpen til eventuelle gjenværende saldoer er utbetalt.

Kontoer med publiserte eller upubliserte apper

For å overføre apper til en ny konto, gå til sjekklisten vår for appoverføring.

Kontoer uten apper

Hvis du ikke har publisert noen apper med den eksisterende kontoen din for Play-konsollen, kan du opprette en ny konto og avslutte den eksisterende kontoen.

Konfigurer innstillinger for e-postvarsler og roller

Konfigurer innstillinger for e-postvarsler

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Kontodetaljer. Du ser e-postadressen som appvarsler og e-post med markedsføringsinnhold sendes til.
  3. Når du har sjekket eller oppdatert e-postadressen din, klikker du på Varsler under Konfigurering.
  4. Under «Varsler fra Play-konsollen» og «E-poster fra Google Play» bruker du avmerkingsboksene til å endre innstillingene dine.
    • Hvis du velger at du ikke vil motta e-postvarsler, får du heller ingen e-poster med valgfritt markedsføringsinnhold, for eksempel tips og informasjon om nye funksjoner. Vi sender fortsatt nødvendig e-post – for eksempel obligatoriske tjenestekunngjøringer – til e-postadressen som er tilknyttet utviklerprofilen din.
    • Hvis du bruker Play Console-appen, kan du konfigurere innstillingene for mobilvarsler i appen.

Fortell oss mer om rollen din

Hvis du forteller oss hvordan du bruker Play-konsollen, kan vi sende deg de e-postvarslene som er mest relevante for jobben din. Hvis du for eksempel velger Markedsføring som en av rollene dine, kan vi sende deg tips relatert til brukeranskaffelse.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til Konfigurering > Varsler.
  3. Under «E-post fra Google Play» går du til «Rollen din» og merker av i boksene som best beskriver hvordan du bruker Play-konsollen.
  4. Lagre endringene.

Endre kontopassord

1. Gå til Sikkerhet i Google-kontoen din.
  2. Klikk på Passord i «Sånn logger du på Google»-delen.
  3. Følg veiledningen på skjermen, og lagre endringene.

Tips: Hvis du har problemer med å logge på kontoen din, kan du gå til siden for gjenoppretting av Google-kontoer.

Overfør apper til en annen konto

For å overføre apper til en annen konto, gå til sjekklisten for appoverføring.

Slett en utviklerkonto

Hvis du ikke har publiserte apper

Hvis du ikke har publiserte apper og vil slette en utviklerkonto eller overføre alle appene dine til en annen konto, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt. Utviklerkontoen din slettes ikke automatisk selv om du sletter en Google-konto.

Hvis du har publiserte apper

Gjør følgende hvis du har apper som er publisert med utviklerkontoen din og vil slette kontoen:

1. Logg på den opprinnelige kontoen for å ta sikkerhetskopier av eller laste ned informasjon før du ber om å få kontoen slettet. Hvis du sletter en konto på Play-konsollen, kan du ikke bruke den lenger.
  2. Kontakt brukerstøtten for å overføre appene til en annen konto.
  3. Svar på bekreftelsen på appoverføringen for å avslutte den eksisterende kontoen.

Merk:

• Hvis du vil bruke det samme utviklernavnet i den nye kontoen, må du endre utviklernavnet i den eksisterende kontoen til et annet navn. Alle utviklernavn må være unike.
  • Selv om du sletter en Google-konto, slettes ikke utviklerkontoen din automatisk.

Relatert innhold