Skydda dina appar och användare med hjälp av integritets- och signeringstjänster

Google Plays integritets- och signeringstjänster hjälper dig att säkerställa att användarna upplever dina appar och spel som avsett. På sidan Appintegritet (Version > Appintegritet) på Play Console kan du

• länka till ett Google Cloud-projekt om du vill använda Play Integrity API för att skydda dina appar och spel från skadliga interaktioner
  • ställa in automatiskt integritetsskydd för att förhindra obehöriga ändringar och otillåten distribution
  • ställa in appsignering via Play för att låta Google Play hantera nyckeln för appsignering och använda den för att signera varje version
  • aktivera integritetskontroller för butiksuppgifternas synlighet på Google Play så att okända och otillförlitliga enheter som inte klarar av integritetskontroller inte kan ladda ned appen från Google Play.

Du kan även snabbt kontrollera statusen för var och en av dessa tjänster.

Översikt

På sidan Appintegritet (Version > Appintegritet) kan du hantera och övervaka alla Google Plays integritets- och signeringstjänster. Varje tjänst har information och resurser för att komma igång. När du har aktiverat en tjänst kan du ställa in den och få åtkomst till andra funktioner i dess inställningsmeny. Om det är tillgängligt börjar du även se rapporter för tjänsten.

Klicka på ett avsnitt nedan för att utöka eller komprimera det.

Play Integrity API

Anropa Integrity API vid viktiga tillfällen i appen och kontrollera att det är appens binärfil, som installerats av Google Play, som körs på en äkta Android-enhet. Appens backendserver kan identifiera vad som ska göras härnäst för att förhindra otillåten användning, obehörig åtkomst och attacker. När du har integrerat Integrity API kan du övervaka appens API-förfrågningar och analysera resultat med rapporter som genereras av installationsbasen.

Kom igång med följande resurser:

Automatiskt integritetsskydd

Använd Google Plays automatiska integritetsskydd för att skydda dina appar och spel mot integritetsövergrepp i form av obehöriga ändringar och otillåten distribution. Automatiskt integritetsskydd fungerar i appen utan dataanslutning. Det kan aktiveras med ett klick på Play Console och kräver inget utvecklararbete före testning och ingen backendserverintegrering.

Läs mer om automatiskt integritetsskydd.

Appsignering via Play

Använd appsignering via Play för att låta Google Play hantera och skydda nyckeln för appsignering och använda den för att signera varje version. Därigenom säkerställs att alla uppdateringar kommer från dig.

Läs mer om appsignering via Play.

Butiksuppgifternas synlighet
Obs! Integritetskontroller för butiksuppgifternas synlighet var tidigare Play Integrity-regeln för enhetsuteslutning i enhetskatalogen (Räckvidd och enheter > Enhetskatalog). Vi har bytt namn på funktionen och flyttat den till sidan Appintegritet för att göra den enklare att hitta och använda.

Aktivera integritetskontroller för dina butiksuppgifter så att Google Play kan kontrollera att enheter klarar integritetskontrollerna innan butiksuppgifterna visas för användare.

Tips!

• Den här tjänsten kräver inte att du integrerar Play Integrity API i appen. Appen Play Butik hämtar ett enhetsutlåtande på själva enheten och använder det för att avgöra om butiksuppgifterna ska vara synliga.
  • Genom att aktivera integritetskontroller kan du minska appens tillgänglighet för riskabla enheter (till exempel rotade enheter eller enheter som utsatts för obehörig åtkomst, emulatorer och okända miljöer).
  • Du hittar definitionerna för varje integritetskontroll i dokumentationen för Play Integrity API
  • Det här hindrar inte användarna från att få tag på appen på andra sätt, t.ex. via en annan distributionskanal eller sidladdning. Överväg därför att också använda körningsskydd, som Play Integrity API eller Automatiskt integritetsskydd.

Så här använder du integritetskontroller:

1. Öppna Play Console och sidan Appintegritet (Version > Appintegritet).
  2. Gå till avsnittet Butiksuppgifternas synlighet.
  3. Välj om du vill aktivera integritetskontroller för butiksuppgifterna i Google Play. Okända och otillförlitliga enheter som inte klarar av integritetskontroller kan inte installera appen från Google Play:
    • Inga integritetskontroller: Butiksuppgifterna är synliga för alla enheter som du har stöd för.
    • Grundläggande integritetskontroller: Butiksuppgifterna är synliga för alla enheter som du har stöd för och som klarar grundläggande integritetskontroller.
    • Kontroller av enhetsintegritet: Butiksuppgifterna är synliga för alla enheter som du har stöd för och som klarar kontroller av enhetsintegritet.
    • Kontroller av enhetsintegritet: Butiksuppgifterna är synliga för alla enheter som du har stöd för och som klarar kontroller av integritet.
  4. Spara ändringarna.