Se og analysér bedømmelser og anmeldelser af din app

I Play Console kan du se en oversigt over bedømmelserne af din app, individuelle brugeranmeldelser og samlede data for anmeldelser af din app.

Brugerne kan bedømme din app i Google Play ved at tildele stjerner og skrive en anmeldelse. Brugerne kan kun bedømme en app én gang, men de kan til enhver tid opdatere en bedømmelse eller anmeldelse.

Tip! Hvis du som bruger leder efter oplysninger om de anmeldelser, du har givet, kan du gå til Hjælp til Google Play.

Forsinkelse på anmeldelser og pauser

For at kunne beskytte din app i Google Play og automatisk registrere mistænkelig aktivitet i forbindelse med bedømmelser og anmeldelser offentliggør vi ikke brugeranmeldelser med det samme, og nye bedømmelser påvirker ikke straks din offentliggjorte bedømmelse. I stedet tilbageholdes nye indsendelser generelt i cirka 24 timer. Du kan stadig se og svare på nye anmeldelser, selvom de ikke er offentliggjort endnu. På den måde kan du fortsætte med at yde god kundeservice og hurtigt løse eventuelle problemer, som dine brugere oplever.

Hvis der registreres mistænkelig aktivitet i løbet af perioden på 24 timer, udsættes offentliggørelsen af alle nye bedømmelser og anmeldelser af din app, mens vi undersøger sagen. Når undersøgelsen er gennemført, afslutter vi pausen og fjerner eventuelle bedømmelser eller anmeldelser, der viste sig at være problematiske. På siderne Bedømmelser og Anmeldelser kan du se notifikationer og statusindikatorer, som fortæller dig, om de er sat på pause for din app, samt resultatet af eventuelle undersøgelser. Du kan også se, om hver anmeldelse er offentliggjort eller ej.

Se bedømmelser

Via Play Console-websitet

Se data for bedømmelser af din app

1. Åbn Play Console, og gå til siden Bedømmelser (Bedømmelser og anmeldelser > Bedømmelser).
  2. Rul på siden for at se de tilgængelige bedømmelsesdata, som er beskrevet nedenfor.

Bemærk! Den bedømmelse, som brugerne ser i Google Play, er vægtet mod de nyeste bedømmelser for at afspejle ændringer og opdateringer, som du foretager i din app.

Oversigt

Øverst på siden kan du se en oversigt over din apps bedømmelser, som omfatter følgende:

• Bedømmelse i Google Play: Din appbedømmelse, som er synlig for brugerne i Google Play. Denne værdi er beregnet ud fra dine nyeste bedømmelser.
  • Gennemsnitlig bedømmelse i appens levetid: Din apps gennemsnitlige bedømmelse fra det tidspunkt, hvor du lancerede din app.
  • Brugere: Det samlede antal brugere, der har bedømt din app. Vær opmærksom på, at brugerne til enhver tid kan opdatere deres bedømmelse.
  • Bedømmelser i alt: Det samlede antal bedømmelser, din app har fået i dens levetid.
    • Bemærk! Bedømmelser i alt er kun tilgængelig for apps, der har fået fem eller flere bedømmelser.
  • Bedømmelse i forhold til lignende apps: Hvordan din app er bedømt i forhold til en anbefalet gruppe apps eller en tilpasset referencegruppe af lignende apps, som du vælger.

Sammenlign bedømmelser med lignende apps

Øverst på siden Bedømmelser for din app (på kortet med bedømmelser ift. lignende apps) kan du vælge Rediger referencegruppe for at oprette en tilpasset referencegruppe. Når du har oprettet en tilpasset referencegruppe, kan du se, hvordan din app klarer sig i forhold til andre apps, som du har valgt, i Google Play.

På siden Bedømmelser for din app og på alle kort af typen "Oversigt over bedømmelser" kan du sammenligne din apps bedømmelser med en app fra din tilpassede referencegruppe ved at holde markøren over et af de appikoner, der vises på et kort med bedømmelser ift. andre apps.

Effektivitet over tid

Under oversigten over din apps bedømmelser kan du se historiske og detaljerede bedømmelsesdata. Du kan downloade dataene i alle de diagrammer, du ser, ved hjælp af knappen Download CSV. Det giver dig mulighed for at analysere dine data offline.

Brug datointervalvælgeren til at vælge, hvilket tidsrum dine data skal dække. Det kan være et interval, der strækker sig fra de seneste 28 dage til hele appens levetid.

Brug periodevælgeren til at vælge, hvordan dine data skal samles: dagligt, hver 7. dag eller hver 28. dag.

Gennemsnitlig bedømmelse viser din gennemsnitlige bedømmelse for hver periode i dit valgte datointerval. Du kan vælge, om dette gennemsnit kun skal være for perioden (f.eks. den gennemsnitlige bedømmelse for en given dag), eller om det skal være for appens levetid (den samlede gennemsnitlige bedømmelse for hele appens levetid frem til den pågældende dag). Den gennemsnitlige effektivitet for lignende apps vises, så du kan sammenligne kvaliteten af din app med andre apps.

Fordeling af bedømmelser viser antallet af hver bedømmelse, som du har modtaget i løbet af hver periode i det valgte datointerval. Skift vælgeren, så "Procenter" er angivet, hvis du vil evaluere din normaliserede fordeling i stedet for de absolutte tal, der er modtaget.

• Tip! Hvis du vælger "Hele levetiden" i datointervalvælgeren og "Dagligt" i periodevælgeren, kan du bruge valgmuligheden Download CSV under "Distribution af bedømmelser" til at downloade data om alle de bedømmelser, som din app nogensinde har modtaget.

Oversigt over bedømmelser

Se antallet af bedømmelser og din gennemsnitlige bedømmelse inden for følgende vigtige dimensioner:

• Land/region
  • Sprog
  • Appversion
  • Android-version
  • Enhedstype
  • Enhedsmodel
  • Udbyder

Vælg Mere på et kort af typen "Oversigt over bedømmelser" for at se flere oplysninger om den pågældende dimension, bl.a. hvordan din app klarer sig i forhold til andre apps i Google Play.

• Gennemsnitlig bedømmelse: Din apps bedømmelse i det valgte tidsrum, antal bedømmelser og oversigtstype.
  • Antal bedømmelser: Antallet af bedømmelser, der er indsendt for din app i den valgte periode, samt oversigtstype.
  • Andel af bedømmelser: Antallet af bedømmelser pr. række sammenlignet med din apps samlede antal bedømmelser.
  • Medianværdi for lignende apps: Gennemsnitlig bedømmelse for apps i samme Google Play-kategori.
  • Sammenligning med medianværdien for lignende apps: Din apps bedømmelse sammenlignet med apps i samme Google Play-kategori. Hvis din apps bedømmelse f.eks. er 3,9 med en forskel på +1,2, har lignende apps en bedømmelse på 2,7.
Via Play Console-appen
  1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. Vælg KPI for daglig gennemsnitlig bedømmelse i sektionen "KPI'er".

Se anmeldelser

Via Play Console-websitet

Se anmeldelser af produktivitetsapps

1. Åbn Play Console, og gå til siden Anmeldelser (Bedømmelser og anmeldelser > Anmeldelser).
  2. Vælg, hvordan du vil se anmeldelser.
    • Filtrér: Vælg blandt de tilgængelige filtre for at se anmeldelser baseret på bestemte kriterier (f.eks. dato, sprog, svartilstand, antal stjerner, appversion og enhed).
    • Sortér: Vælg rullemenuen "Sortér efter" for at se anmeldelser baseret på bedømmelse, dato eller nytteværdi.
    • Søg: Brug søgefeltet til at søge efter bestemte ord i dine anmeldelser.

Se feedback om tests

Hvis du har en app i testsporet, kan du få adgang til og svare på feedback fra brugere i Play Console. Betafeedback kan kun ses af dig og vises ikke i Google Play.

1. Åbn Play Console, og gå til siden Feedback til tests (Bedømmelser og anmeldelser > Feedback til tests).
  2. Vælg, hvordan du vil se din feedback.
    • Filtrér: Vælg blandt de tilgængelige filtre for at se betafeedback baseret på bestemte kriterier (f.eks. dato, sprog, svartilstand, appversion og enhed).
    • Søg: Find bestemte ord i din feedback ved hjælp af søgefeltet.
Via Play Console-appen
  1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. Gå til sektionen "Anmeldelser". Du kan filtrere efter dato, bedømmelse og appversion m.m.
Anmeldelsesformat

Anmeldelser oversættes automatisk til det sprog, du bruger i Play Console. Hvis du vil se en anmeldelse på originalsproget, skal du vælge Se oprindelig anmeldelse ud for den oversatte anmeldelse.

I hver anmeldelse kan du se følgende:

• Hvor mange stjerner, brugeren har givet din app
  • Brugernavn
  • Tidsstempel

Nogle anmeldelser omfatter også følgende:

• Titel på anmeldelse (med fed skrift)
  • Oplysninger om enheds- eller appversionen (f.eks. producent, skærmstørrelse, operativsystem, versionskode og sprog)
  • Nyttige stemmer fra andre brugere
  • En historik over dine svar og brugerens eventuelle ændringer af anmeldelsen, efter du har svaret. Hvis du vil se alle svar separat, kan du klikke på Skjul historik øverst i en anmeldelse.

Bemærk! Bedømmelser og anmeldelser gælder også for forskellige versioner af den samme pakke. Appbedømmelser nulstilles ikke, når du udgiver en ny version af din app.

Analysér dine anmeldelser

Du kan bedre fokusere på de mest betydningsfulde forbedringer af din app ved at se, hvad brugerne nævner mest i deres anmeldelser af din app. Gå til websitet for Android-udviklere for at få tips til at analysere dine anmeldelser.

Du kan se, hvad brugerne nævner oftest i deres anmeldelser af din app, ved at åbne Play Console og gå til siden Analyse af anmeldelser.

Følgende funktioner er tilgængelige i webversionen af Play Console.

Gennemgå fremhævninger: Se populære temaer i anmeldelserne af din app

I sektionen "Fremhævninger" kan du se termer og brugerudtalelser, der ofte dukker op i anmeldelser skrevet på engelsk. Fremhævningerne opdateres jævnligt for at give dig besked om de seneste brugeroplevelser i forbindelse med din app.

Vi bruger algoritmer til maskinindlæring til at oprette fremhævninger, og vi anvender filtre for at sikre, at kun de mest relevante anmeldelser medtages.

• Hvis Fremhævninger skal være tilgængelig, skal din app have tilstrækkeligt med lignende anmeldelser vedrørende mere en ét tema eller emne.
  • Brugerne kan se fremhævninger for din app på dens profilside i Google Play Butik.
Benchmarks og emner: Se, hvordan forskellige emner påvirker bedømmelsen af din app

I sektionen "Benchmarks og emner" kan du se, hvordan brugerne anmelder din app i forhold til bestemte kategorier. Det kan hjælpe dig med at identificere og forstå tendenser i anmeldelserne af din app. De to rapporttyper, benchmarks og emner, analyserer, hvordan hvert emne påvirker den generelle bedømmelse af din app.

De data, der er tilgængelige i sektionen "Benchmarks og emner", kan kun ses i Play Console og er ikke synlige for brugerne.

Rapporttyper

• Benchmarks: I benchmarksektionen kan du se, hvordan brugerne bedømmer din app ud fra en række faste kategorier, der bruges til at måle alle apps i den samme Google Play-kategori (f.eks. Livsstil eller Sundhed og motion). Rapporten Benchmarks er tilgængelig for anmeldelser skrevet på engelsk.
  • Emner: I emnesektionen kan du se en dynamisk liste over termer, der nævnes i anmeldelser, som gælder specifikt for din app. Rapporten Emner er tilgængelig for anmeldelser skrevet på enheder, der er indstillet til engelsk, hindi, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk, spansk eller tysk.

Datapunkter for din app

Du kan ændre tidsrummet for din rapport øverst til højre i sektionen "Benchmarks og emner". Du kan også filtrere resultater efter emne. Når du ser dine data, vises følgende oplysninger:

• Almindeligt emne: En fast række emner, der er relevante for de fleste apps i den samme Google Play-kategori. Almindelige emner omfatter følgende:
    • Design: Anmeldelser, der nævner appens udseende (f.eks. grafik, flot spil, ser godt ud osv.).
    • Privatliv: Anmeldelser, der nævner muligheden for at styre, hvilke oplysninger der indsamles.
    • Profil: Anmeldelser, der nævner appens tilmeldingsproces (f.eks. login, kan ikke logge ud, tilmelding osv.).
    • Ressourceforbrug: Anmeldelser, der nævner appens påvirkning af hardwareforbrug (f.eks. batteri, hukommelse, data osv.).
    • Hastighed: Anmeldelser, der nævner appens hastighed (f.eks. forsinkelser, langsom, hurtig osv.).
    • Stabilitet: Anmeldelser, der nævner fejl i appen (f.eks. nedbrud, fejl, fryser osv.).
    • Afinstallationer: Anmeldelser, der nævner årsager til afinstallation af en app (f.eks. afinstaller, afinstallation, afinstalleret).
    • Opdatering: Anmeldelser, der nævner den nyeste appversion (f.eks. version, opdatering osv.).
    • Anvendelighed: Anmeldelser, der nævner, hvordan brugerne oplever brugen af appen (f.eks. let at bruge, svær at finde rundt i, brugervenlig).
  • Emne: En dynamisk række emner, som nævnes oftest af brugerne, og som er specifikke for din app.
  • Gennemsnitlig bedømmelse: De mest negative anmeldelser er røde med en bedømmelse på 1. De mest positive anmeldelser er grønne med en bedømmelse på 5.
  • Antal anmeldelser: Antallet af anmeldelser i forbindelse med et bestemt emne. Linjediagrammet viser ændringen i volumen i løbet af den valgte tidsperiode.
  • Påvirkning af bedømmelse: Røde bjælker har en negativ effekt på bedømmelsen af din app, og grønne bjælker giver din app bedre bedømmelser. Bredden på de farvede bjælker viser, hvor meget emnet påvirker den generelle bedømmelse af din app.

Sammenligning med lignende apps

Ud over dataene for din app viser benchmarks, hvordan din app klarer sig i forhold til andre apps i den samme Google Play-kategori.

• Bedømmelse i forhold til lignende apps: Din apps bedømmelser i forhold til bedømmelser af apps i samme Google Play-kategori. Hvis din apps bedømmelse ud fra design f.eks. er 3,9 med en benchmarkforskel på +1,2, har lignende apps en bedømmelse på 2,7.
  • Antal i forhold til lignende apps: Antallet af anmeldelser pr. emne sammenlignet med apps i den samme Google Play-kategori. Hvis din app f.eks. har 1000 anmeldelser ud fra stabilitet med en volumenforskel på 0,5x, har lignende apps en gennemsnitlig anmeldelsesvolumen på 2000.
Opdaterede bedømmelser: Se, hvordan brugerne opdaterer bedømmelser og anmeldelser over tid

I sektionen "Opdaterede bedømmelser" kan du se, hvordan brugerne har opdateret deres bedømmelser og anmeldelser i løbet af den valgte tidsperiode.

Typer opdateringer fra brugerne

• Med svar: I denne række får du vist data, der er relateret til de brugere, der har opdateret en bedømmelse eller anmeldelse, efter de har modtaget et svar på deres oprindelige anmeldelse.
  • Uden svar: I denne række får du vist data, der er relateret til de brugere, der har opdateret deres bedømmelse eller anmeldelse uden at have modtaget et svar på deres oprindelige anmeldelse.

Datapunkter for din app

• Tilbagevendende brugere: Antal brugere, der vendte tilbage til Google Play for at opdatere deres oprindelige bedømmelse eller anmeldelse.
  • Opdateringer af bedømmelser: "Ændringer af bedømmelser" viser, om brugerne har hævet, sænket eller bevaret deres oprindelige bedømmelse, efter at have vendt tilbage til Google Play. Du kan bruge de farvede bjælker til at se, hvordan dine svar på anmeldelser påvirker ændringer af appens bedømmelse.
    • Rød: Den røde sektion viser procentdelen af brugere, der har sænket deres oprindelige bedømmelse.
    • Grå: Den grå sektion viser procentdelen af brugere, der har bevaret deres oprindelige bedømmelse.
    • Grøn: Den grønne sektion viser procentdelen af brugere, der har hævet deres oprindelige bedømmelse.
  • Gennemsnitlig ændring af bedømmelser: Den gennemsnitlige ændring af appens bedømmelse fra tilbagevendende brugere.

Svar på anmeldelser

Hvis du vil svare på anmeldelser via Play Console, skal du sørge for, at du har tilladelsen "Besvare anmeldelser". Du kan skrive ét offentligt svar til hver brugeranmeldelse af din app. Du kan altid redigere dit svar på en anmeldelse.

Når du har svaret på en brugers anmeldelse, modtager vedkommende en push-notifikation og en mailnotifikation.

Mailnotifikationer omfatter følgende oplysninger:

• Navnet på din app
  • Datoen for brugerens anmeldelse
  • Brugerens bedømmelse og anmeldelse af din app
  • Dit svar
  • Et link, som vedkommende kan bruge til at kontakte dig via mail (den mailadresse, der er angivet på din apps profilside i Play Butik)

Gå til websitet for Android-udviklere for at se bedste praksisser i forbindelse med din interaktion med brugere via anmeldelser.

Via Play Console-websitet

Når du svarer på en anmeldelse, kan du skrive dit eget svar eller vælge et svarforslag, som er et svar baseret på brugerens anmeldelse. Hvis du vælger at bruge et svarforslag, kan du redigere det, før du offentliggør det.

Svarforslag er kun tilgængelige for nyere anmeldelser skrevet på engelsk til udviklere, der bruger Play Console på engelsk. Svarforslag er ikke tilgængelige for anmeldelser, som du allerede har besvaret.

Sådan svarer du på en anmeldelse:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Anmeldelser (Bedømmelser og anmeldelser > Anmeldelser).
  2. Skriv dit svar i feltet "Dit svar" under en anmeldelse, eller vælg et svarforslag.
    • Hvis du vælger et svarforslag, og du ikke tidligere har tilføjet kontaktoplysninger, der skal bruges i svarforslag, skal du angive et telefonnummer, en mailadresse eller et website.
  3. Vælg Offentliggør svar.

Bemærk! Du kan opdatere de kontaktoplysninger, der bruges i svarforslag, på siden Kontooplysninger.

Via Play Console-appen
  1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. Gå til sektionen "Anmeldelser", og tryk på en enkelt anmeldelse.
  4. Tryk på Svar, og angiv din tekst.
  5. Klik på Send for at offentliggøre dit svar. Du kan redigere dit svar, hvis det er nødvendigt.
Via Reply to Reviews API

Med Reply to Reviews API kan du hente og svare på anmeldelser ved hjælp af tredjepartstjenester som f.eks. Zendesk og Conversocial, eller du kan udvikle din egen tilpassede integration.

Som en ekstra service for andre udviklere, håndhæver Reply to Reviews API flere kvoter. Du kan anmode om en API-kvoteforhøjelse ved at udfylde denne formular.

Du kan få flere oplysninger på websitet for Google Developers.

Politikker vedrørende kommentarer

Udviklerens politik for kommentarer

Funktionen til offentligt svar fra udvikleren er beregnet til at hjælpe dig med at løse problemer med din app og opbygge et forhold til brugerne. Din brug af Google Play er reguleret af Handels- og programpolitikker for Google Play.

Følg disse politikker, når du kommenterer brugeranmeldelser:

• Skriv klart og relevant: Svarene skal forholde sig direkte til brugerens kommentar på en klar, brugbar og sandfærdig måde. Forsøg at håndtere brugerens kommentar i selve teksten i dit svar.
  • Vær høflig: Det er dine brugere, og du bør hjælpe dem med at finde en løsning, ikke jage dem væk. Dine indlæg må ikke være grove, hadske eller afvisende, og de må ikke true eller chikanere andre. Du skal heller ikke håndtere upassende brugerkommentarer ved at svare på dem. I stedet skal du læse vores retningslinjer vedrørende indlæg for brugere og finde ud af, hvordan du rapporterer upassende kommentarer. Du skal følge vores politikker vedrørende indlæg, uanset hvilken slags meddelelse du besvarer.
  • Du må ikke sælge eller promovere noget: Brugerne finder ikke annoncer eller tilbud relevante og nyttige.
  • Hold det sobert: Dine indlæg må ikke have eksplicit seksuelt indhold eller ukvemsord.

Brugen af denne funktion er et privilegium, ikke en rettighed. Hvis du ikke overholder ovenstående retningslinjer og alle andre vilkår for Google Play, kan din app eller din Google Play Developer-konto blive suspenderet som beskrevet i vilkårene for Google Play.

Rapportér upassende anmeldelser og kommentarer

Hvis du ser en anmeldelse eller kommentar, der ikke lever op til standarderne i vores politik for kommentarer, kan du gå til Rapportér upassende anmeldelser.

Tilvælg notifikationer om anmeldelser

Du kan få mailnotifikationer, når brugere skriver nye anmeldelser, opdaterer eksisterende anmeldelser eller sender ny feedback om tests ved at konfigurere dine notifikationspræferencer.

Du kan få flere oplysninger om mailnotifikationer ved at gå til Administrer dine oplysninger på din udviklerkonto.

Download rapporter fra Google Cloud Storage

Du kan få adgang til og downloade rapporter som CSV-filer i Google Cloud Storage. Rapporter genereres dagligt og samles i månedlige CSV-filer.

Relateret indhold

• Få flere oplysninger om feedback, bedømmelser og anmeldelser i Play-akademiet.