Se og analysér bedømmelser og anmeldelser af din app

Med Play Console kan du se en oversigt over bedømmelserne af din app, individuelle brugeranmeldelser og samlede data for anmeldelser af din app.

Brugerne kan bedømme din app i Google Play ved at tildele stjerner og skrive en anmeldelse. Brugerne kan kun bedømme en app én gang, men de kan til enhver tid opdatere en bedømmelse eller anmeldelse.

Tip! Hvis du er bruger og leder efter oplysninger om de anmeldelser, du har givet, kan du gå til Hjælp til Google Play.

Se bedømmelser

Via websitet for Play Console

Se bedømmelsesdata for din app

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Brugerfeedback > Bedømmelser.

Bemærk! Vi opdaterer den metode, der bruges til at beregne din apps bedømmelse, så der nu lægges mere vægt på de seneste bedømmelser af din app.

Øverst på siden kan du se en oversigt over din apps bedømmelser, bl.a.:

• Bedømmelse i Google Play: Din apps bedømmelse i Google Play på baggrund af den nye beregning. Denne bedømmelse vises til brugerne i Google Play fra og med august 2019.
  • Bedømmelser i alt: Det samlede antal bedømmelser, din app har fået i dens levetid.
    • Bemærk! Bedømmelser i alt er kun tilgængelig for apps, der har fået fem eller flere bedømmelser.
  • Bedømmelse i hele appens levetid: Din apps samlede bedømmelse, som vises til brugerne i Google Play.
  • Din bedømmelse i forhold til lignende apps: Hvordan din app er bedømt i forhold til en anbefalet gruppe apps eller en tilpasset gruppe af lignende apps, som du vælger.

Under oversigten over din apps bedømmelser kan du se historiske og detaljerede data om bedømmelsen, bl.a.:

• Bedømmelser over tid: Vælg fanen Dagligt, Ugentligt eller Månedligt for at se oversigterne over din apps bedømmelser. Du kan se din apps samlede bedømmelse i feltet Bedømmelse i hele appens levetid.
  • Oversigt over bedømmelser: Se din apps effektivitet ud fra land, sprog, enhed, appversion eller Android-version.

Sammenlign bedømmelser med lignende apps

Øverst på siden Bedømmelser for din app (på kortet med bedømmelser ift. lignende apps) kan du vælge Rediger referencegruppe for at oprette en tilpasset referencegruppe. Når du har oprettet en tilpasset gruppe af lignende apps, kan du se, hvordan din app klarer sig i forhold til andre apps, som du vælger, i Google Play.

På siden Bedømmelser for din app og på alle kort af typen "Oversigt over bedømmelser", kan du sammenligne din apps bedømmelser med en app fra din tilpassede gruppe af lignende apps ved at holde markøren over en af de appikoner, der vises på et kort med bedømmelser ift. andre apps.

Oversigt over bedømmelser

Ud over dataene for din app kan du vælge Se info på et kort af typen "Oversigt over bedømmelser" for at se, hvordan din app klarer sig i forhold til andre apps i Google Play.

• Gennemsnitlig bedømmelse: Din apps bedømmelse i det valgte tidsrum, antal bedømmelser og oversigtstype.
  • Antal bedømmelser: Antallet af bedømmelser, der er indsendt for din app i den valgte periode, samt oversigtstype.
  • Andel af bedømmelser: Antallet af bedømmelser pr. række sammenlignet med din apps samlede antal bedømmelser.
  • Medianværdi for lignende apps: Gennemsnitlig bedømmelse for apps i samme Google Play-kategori.
  • Sammenligning med medianværdien for lignende apps: Din apps bedømmelse sammenlignet med apps i samme Google Play-kategori. Hvis din apps bedømmelse f.eks. er 3,9 med en forskel på +1,2, har lignende apps en bedømmelse på 2,7.
Via Play Console-appen

Når du ser bedømmelserne af dine apps via Play Console-appen, kan du se din apps gennemsnitlige bedømmelse i Google Play, hvordan de enkelte brugere har bedømt din app samt din apps ugentlige og månedlige effektivitet.

1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. Rul ned, og tryk på kortet "Bedømmelse". Du kan ændre datointervallet ved at trykke på den nedadvendte pil Menupil.

Se anmeldelser

Via websitet for Play Console

Se anmeldelser af produktionsapps

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugerfeedback > Anmeldelser.
  4. Vælg, hvordan du vil se anmeldelser.
    • Filtrer: Vælg blandt de tilgængelige filtre for at se anmeldelser baseret på bestemte kriterier såsom dato, sprog, svartilstand, antal stjerner, appversion og enhed.
    • Sortér: Vælg rullemenuen "Sortér efter" for at se anmeldelser baseret på bedømmelse, dato eller nytteværdi.
    • Søg: Brug søgefeltet til at søge efter bestemte ord i dine anmeldelser.

Se feedback fra betabrugere

Hvis du har en app i det åbne betaprogram, kan du få adgang til og svare på feedback fra brugerne i Play Console. Feedback fra betabrugere kan kun ses af dig og vises ikke i Google Play.

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugerfeedback > Feedback fra betabrugere.
  4. Vælg, hvordan du vil se din feedback.
    • Filtrér: Vælg blandt de tilgængelige filtre for at se feedback fra betabrugere baseret på bestemte kriterier såsom dato, sprog, svartilstand, appversion og enhed.
    • Søg: Find bestemte ord i din feedback ved hjælp af søgefeltet.
Via Play Console-appen
  1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. Rul ned til kortet "Seneste anmeldelser".
  4. Du kan filtrere anmeldelser baseret på sprog, appversion, dato eller antal stjerner ved at trykke på Se flere anmeldelser og derefter på filterikonet Filterikon. Vælg dine præferencer, og tryk på Anvend filter.
Anmeldelsesformat

Anmeldelser oversættes automatisk til det sprog, du bruger i Play Console. Sådan ser du en anmeldelse på originalsproget:

• Via websitet for Play Console: Vælg Vis oprindelig anmeldelse ud for en oversat anmeldelse.
  • Via Play Console-appen: Tryk på den nedadvendte pil Menupil ud for en oversat anmeldelse.

I hver anmeldelse kan du se:

• Hvor mange stjerner, brugeren har givet din app
  • Brugernavn
  • Tidsstempel for brugeren

Nogle anmeldelser omfatter også:

• Titel på anmeldelse (med fed skrift)
  • Oplysninger om enheds-/appversionen (f.eks. producent, skærmstørrelse, OS, versionskode og sprog).
  • Nyttige stemmer fra andre brugere
  • En historik over dine svar og brugerens eventuelle ændringer af anmeldelsen, efter du har svaret. Hvis du vil se alle svar separat, kan du klikke på Skjul historik øverst i en anmeldelse.

Bemærk! Bedømmelser og anmeldelser gælder også for forskellige versioner af den samme pakke. Appbedømmelser nulstilles ikke, når du udgiver en ny version af din app.

Analysér dine anmeldelser

Du kan bedre fokusere på de mest betydningsfulde forbedringer af din app ved at se, hvad brugerne nævner oftest i deres anmeldelser af din app. Gå til websitet for Android-udviklere for at få tips til at analysere dine anmeldelser.

Sådan kan du se, hvad brugerne nævner oftest i deres anmeldelser af din app:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du vælge Brugerfeedback > Analyse af anmeldelser.

Følgende funktioner er tilgængelige i webversionen af Play Console.

Fremhævninger: Se populære temaer i anmeldelserne af din app

I sektionen "Fremhævninger" kan du se termer og brugerudtalelser, der ofte dukker op i anmeldelser skrevet på engelsk. Fremhævningerne opdateres jævnligt for at give dig besked om de seneste brugeroplevelser i forbindelse med din app.

Vi bruger algoritmer til maskinindlæring til at oprette fremhævninger, og vi anvender filtre for at sikre, at kun de mest relevante anmeldelser medtages.

• Hvis Fremhævninger skal være tilgængelig, skal din app have tilstrækkeligt med lignende anmeldelser vedrørende mere en ét tema eller emne.
  • Brugerne kan se fremhævninger for din app på dens profilside i Google Play Butik.
Analyse af anmeldelser: Se, hvordan forskellige emner påvirker bedømmelsen af din app.

I sektionen "Analyse af anmeldelser" kan du se, hvordan brugerne bedømmer din app i forhold til bestemte kategorier. De to rapporttyper, benchmarks og emner, analyserer, hvordan hvert emne påvirker den generelle bedømmelse af din app.

Data, der er tilgængelige i sektionen "Analyse af anmeldelser", vises kun i Play Console og kan ikke ses af brugerne.

Rapporttyper

• Benchmarks: I benchmarkvisningen kan du se, hvordan brugerne bedømmer din app ud fra en række faste kategorier, der bruges til at måle alle apps i den samme Google Play-kategori (f.eks. Livsstil eller Sundhed og motion). Rapporten Benchmarks er tilgængelig for anmeldelser skrevet på engelsk.
  • Emner: I emnevisningen kan du se en dynamisk liste over termer, der nævnes i anmeldelser, der gælder specifikt for din app. Rapporten Emner er tilgængelig for anmeldelser skrevet på enheder, der er indstillet til engelsk, hindi, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk, spansk eller tysk.

Datapunkter for din app

Du kan ændre tidsperioden for din rapport øverst i sektionerne "Benchmarks" og "Emner". Når du ser dine data, vises følgende oplysninger:

• Almindeligt emne: En fast række emner, der er relevante for de fleste apps i den samme Google Play-kategori. Almindelige emner omfatter:
    • Design: Anmeldelser, der nævner appens udseende (f.eks. grafik, flot spil, ser godt ud osv.)
    • Privatliv: Anmeldelser, der nævner muligheden for at styre, hvilke oplysninger der indsamles.
    • Profil: Anmeldelser, der nævner appens tilmeldingsproces (f.eks. login, kan ikke logge ud, tilmelding osv.)
    • Ressourceforbrug: Anmeldelser, der nævner appens påvirkning af hardwareforbrug (f.eks. batteri, hukommelse, data osv.)
    • Hastighed: Anmeldelser, der nævner appens hastighed (f.eks. forsinkelser, langsom, hurtig osv.)
    • Stabilitet: Anmeldelser, der nævner appens fejl (f.eks. nedbrud, fejl, frys osv.)
    • Afinstallationer: Anmeldelser, der nævner årsager til afinstallation af en app (f.eks. afinstaller, afinstallation, afinstalleret)
    • Opdatering: Anmeldelser, der nævner den seneste appversion (f.eks. version, opdatering osv.)
    • Anvendelighed: Anmeldelser, der nævner, hvordan brugerne oplever brugen af appen (f.eks. let at bruge, svær at finde rundt i, brugervenlig)
  • Emne: En dynamisk række emner, som nævnes oftest af brugerne, og som er specifikke for din app.
  • Gennemsnitlig bedømmelse: De mest negative anmeldelser er røde med en bedømmelse på 1. De mest positive anmeldelser er grønne med en bedømmelse på 5.
  • Antal anmeldelser: Antallet af anmeldelser i forbindelse med et bestemt emne. Linjediagrammet viser ændringen i volumen i løbet af den valgte tidsperiode.
  • Påvirkning af bedømmelse: Røde bjælker har en negativ effekt på bedømmelsen af din app, og grønne bjælker giver din app bedre bedømmelser. Bredden på de farvede bjælker viser, hvor meget emnet påvirker den generelle bedømmelse af din app.

Sammenligning med lignende apps

Ud over dataene for din app viser benchmarks, hvordan din app klarer sig i forhold til andre apps i den samme Google Play-kategori.

• Bedømmelse i forhold til lignende apps: Din apps bedømmelser i forhold til bedømmelser af apps i samme Google Play-kategori. Hvis din apps bedømmelse ud fra design f.eks. er 3,9 med en benchmarkforskel på +1,2, har lignende apps en bedømmelse på 2,7.
  • Antal i forhold til lignende apps: Antallet af anmeldelser pr. emne sammenlignet med apps i den samme Google Play-kategori. Hvis din app f.eks. har 1000 anmeldelser ud fra stabilitet med en volumenforskel på 0,5x, har lignende apps en gennemsnitlig anmeldelsesvolumen på 2000.
Opdaterede bedømmelser: Se, hvordan brugerne opdaterer bedømmelser og anmeldelser over tid

I sektionen "Opdaterede bedømmelser" kan du se, hvordan brugerne har opdateret deres bedømmelser og anmeldelser i løbet af den valgte tidsperiode.

Typer opdateringer fra brugerne

• Med svar: I denne række får du vist data, der er relateret til de brugere, der har opdateret en bedømmelse eller anmeldelse, efter de har modtaget et svar på deres oprindelige anmeldelse.
  • Uden svar: I denne række får du vist data, der er relateret til de brugere, der har opdateret deres bedømmelse eller anmeldelse uden at have modtaget et svar på deres oprindelige anmeldelse.

Datapunkter for din app

• Tilbagevendende brugere: Antal brugere, der vendte tilbage til Google Play for at opdatere deres oprindelige bedømmelse eller anmeldelse.
  • Opdateringer af bedømmelser: "Ændringer af bedømmelser" viser, om brugerne har hævet, sænket eller bevaret deres oprindelige bedømmelse, efter at have vendt tilbage til Google Play. Du kan bruge de farvede bjælker til at se, hvordan dine svar på anmeldelser påvirker ændringer af appens bedømmelse.
    • Rød: Den røde sektion viser procentdelen af brugere, der har sænket deres oprindelige bedømmelse.
    • Grå: Den grå sektion viser procentdelen af brugere, der har bevaret deres oprindelige bedømmelse.
    • Grøn: Den grønne sektion viser procentdelen af brugere, der har hævet deres oprindelige bedømmelse.
  • Gennemsnitlig ændring af bedømmelser: Den gennemsnitlige ændring af appens bedømmelse fra tilbagevendende brugere.

Svar på anmeldelser

Hvis du vil svare på anmeldelser via Play Console, skal du sørge for, at du har tilladelsen "Svar på anmeldelser". Du kan skrive ét offentligt svar til hver brugeranmeldelse af din app. Du kan til enhver tid redigere dit svar på en anmeldelse.

Når du har svaret på en brugers anmeldelse, modtager vedkommende en push-underretning og en underretning via mail.

Underretninger via mail omfatter følgende oplysninger:

• Navnet på din app
  • Datoen for brugerens anmeldelse
  • Brugerens bedømmelse og anmeldelse af din app
  • Dit svar
  • Et link, som vedkommende kan bruge til at kontakte dig via mail (den mailadresse, der er angivet på siden Butiksfortegnelse for din app)

Gå til websitet for Android-udviklere for at se optimale løsninger i forbindelse med din interaktion med brugere.

Via websitet for Play Console

Når du svarer på en anmeldelse, kan du skrive dit eget svar eller vælge et svarforslag, som er et svar baseret på brugerens anmeldelse. Hvis du vælger at bruge et svarforslag, kan du redigere det, før du offentliggør det.

Svarforslag er kun tilgængelige for nyere anmeldelser skrevet på engelsk til udviklere, der bruger Play Console på engelsk. Svarforslag er ikke tilgængelige for anmeldelser, som du allerede har besvaret.

Sådan svarer du på en anmeldelse:

1. Log ind på Play Console.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Brugerfeedback > Anmeldelser.
  4. Skriv dit svar under "Dit svar", eller vælg et svarforslag.
    • Hvis du vælger et svarforslag, og du ikke tidligere har tilføjet kontaktoplysninger, der skal bruges i svarforslag, skal du angive et telefonnummer, en mailadresse eller et website.
  5. Vælg Offentliggør svar.

Bemærk! Du kan opdatere de kontaktoplysninger, der bruges i svarforslag, på siden Kontooplysninger.

Via Play Console-appen
  1. Åbn Play Console-appen Console-app.
  2. Vælg en app.
  3. Rul ned til kortet "Seneste anmeldelser", og tryk på en enkelt anmeldelse.
  4. Tryk på Svar, og angiv din tekst.
  5. Tryk på pilen Svarpil for at offentliggøre dit svar.
Via Reply to Reviews API

Med Reply to Reviews API kan du hente og svare på anmeldelser ved hjælp af tredjepartstjenester som f.eks. Zendesk og Conversocial, eller du kan udvikle din egen tilpassede integration.

Som en ekstra service for andre udviklere håndhæver Reply to Reviews API flere kvoter. Du kan anmode om en API-kvoteforhøjelse ved at udfylde denne formular.

Du kan få flere oplysninger på websitet for Google Developers.

Politikker vedrørende kommentarer

Politik vedrørende indlæg fra udvikleren

Funktionen til offentligt svar fra udvikleren er beregnet til at hjælpe dig med at løse problemer med din app og opbygge et forhold til brugerne. Din brug af Google Play er underlagt Handels- og programpolitikker for Google Play.

Følg disse politikker, når du kommenterer brugeranmeldelser:

• Skriv klart og relevant: Svarene skal forholde sig direkte til brugerens kommentar på en klar, brugbar og sandfærdig måde. Forsøg at håndtere brugerens kommentar i selve teksten i dit svar.
  • Vær høflig: Det er dine brugere, og du bør hjælpe dem med at finde en løsning, ikke jage dem væk. Dine indlæg må ikke være grove, hadske eller afvisende, og de må ikke true eller chikanere andre. Du skal heller ikke håndtere upassende brugerkommentarer ved at svare på dem. I stedet skal du læse vores retningslinjer vedrørende indlæg for brugere og finde ud af, hvordan du rapporterer upassende kommentarer. Du skal følge vores politikker for indlæg, uanset hvilken slags meddelelse du besvarer.
  • Du må ikke sælge eller promovere noget: Brugerne finder ikke reklamer eller tilbud relevante og nyttige.
  • Hold det sobert: Dine indlæg må ikke indeholde pornografisk materiale eller bandeord.

Brugen af denne funktion er et privilegium, ikke en rettighed. Hvis du ikke overholder ovenstående retningslinjer og alle andre vilkår for Google Play, kan din app eller din Google Play Developer-konto blive suspenderet som beskrevet i vilkårene for Google Play.

Rapportér upassende anmeldelser og kommentarer

Hvis du ser en anmeldelse eller kommentar, der ikke lever op til standarderne i vores politik vedrørende indlæg, kan du gå til rapportering af upassende anmeldelser.

Tilvælg underretninger om anmeldelser

Du kan få mailunderretninger, når brugere skriver nye anmeldelser, opdaterer eksisterende anmeldelser eller opretter ny betafeedback ved at konfigurere dine underretningspræferencer.

Du kan få flere oplysninger om mailunderretninger ved at gå til Administrer oplysninger på din udviklerkonto.

Download rapporter fra Google Cloud Storage

Du kan få adgang til og downloade rapporter som CSV-filer fra Google Cloud Storage. Rapporter genereres dagligt og samles i månedlige CSV-filer.