Veure i analitzar les puntuacions i les ressenyes d'una aplicació

A Play Console, pots obtenir informació general sobre les puntuacions de l'aplicació i les ressenyes dels usuaris, així com dades agrupades sobre les ressenyes de l'aplicació.

Els usuaris poden puntuar l'aplicació a Google Play amb estrelles, així com escriure'n una ressenya. Només la poden puntuar una vegada, però poden actualitzar la puntuació o la ressenya en qualsevol moment.

Consell: si cerques informació sobre les ressenyes que has publicat, ves al Centre d'ajuda de Google Play.

Ajornament i pauses de les puntuacions

Per poder protegir la teva aplicació a Google Play i detectar automàticament les puntuacions i ressenyes sospitoses, no fem públiques les ressenyes dels usuaris immediatament i les puntuacions noves no afecten a l'instant la puntuació publicada, sinó que els enviaments nous se solen retenir durant unes 24 hores. Tanmateix, pots veure les ressenyes noves i respondre-hi, encara que de moment no siguin públiques. Així pots continuar oferint un servei d'atenció al client excel·lent i solucionar ràpidament els problemes que puguin tenir els usuaris.

Si es detecta activitat sospitosa durant el període d'ajornament de 24 hores, totes les puntuacions i ressenyes noves que es facin a l'aplicació no es faran públiques mentre duri la investigació. Quan hàgim acabat, reactivarem i suprimirem les puntuacions o les ressenyes que s'hagin considerat abusives. Les notificacions i els indicadors d'estat de les pàgines Puntuacions i Ressenyes t'indicaran si l'aplicació està en pausa i la resolució de qualsevol investigació. També et mostren si les ressenyes són públiques o no.

Consultar les puntuacions

Amb el lloc web de Play Console

Consultar les dades sobre les puntuacions d'una aplicació

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Puntuacions (Puntuacions i ressenyes > Puntuacions).
  2. Desplaça't per la pàgina a fi de veure les dades disponibles sobre les puntuacions, que es descriuen a continuació.

Nota: actualment, la puntuació que veuen els usuaris a Google Play està ponderada amb les puntuacions més recents per reflectir els canvis i les actualitzacions que fas a l'aplicació.

Informació general

A la part superior de la pàgina trobaràs informació general de les puntuacions de l'aplicació, com ara:

• Puntuació a Google Play: la puntuació de l'aplicació que es mostra als usuaris a Google Play. Es calcula segons les teves puntuacions més recents.
  • Puntuació mitjana sense restricció temporal: la teva puntuació mitjana des del primer llançament de l'aplicació.
  • Usuaris: el nombre total d'usuaris que han puntuat la teva aplicació. Tingues en compte que els usuaris poden actualitzar la seva puntuació en qualsevol moment.
  • Total de puntuacions: la quantitat de puntuacions que ha rebut l'aplicació durant el seu temps de vida.
    • Nota: el total de puntuacions només està disponible per a les aplicacions que han rebut cinc o més puntuacions.
  • Puntuació en comparació amb les aplicacions semblants: comparació entre la puntuació de la teva aplicació i la d'un grup recomanat o la d'un grup d'aplicacions semblants personalitzat que seleccionis.

Comparar les puntuacions amb aplicacions semblants

A prop de la part superior de la pàgina Puntuacions de l'aplicació, a la targeta "Puntuació en comparació amb les aplicacions semblants", selecciona Edita el grup d'aplicacions semblants per crear un grup personalitzat d'aplicacions semblants. Després de crear un grup d'aplicacions semblants, podràs veure la puntuació de l'aplicació en comparació amb altres aplicacions a Google Play que hagis seleccionat.

A la pàgina Puntuacions de l'aplicació i en totes les targetes "Desglossament de les puntuacions", podràs veure les puntuacions de l'aplicació en comparació amb una de les aplicacions del grup d'aplicacions semblants personalitzat; per veure-les, passa el cursor per sobre de qualsevol de les icones de l'aplicació que es mostren a les targetes Puntuació en comparació amb les aplicacions semblants.

Evolució del rendiment

Al resum de puntuacions de l'aplicació, pots consultar l'historial detallat de dades sobre les puntuacions. Pots baixar les dades de qualsevol gràfic que consultis amb el botó Baixa el fitxer CSV. Això et permet analitzar les dades sense connexió.

Utilitza el selector d'interval de dates per triar el període de temps del qual vulguis analitzar les dades. Aquest interval va des dels 28 darrers dies fins a tot el temps de vida de l'aplicació.

Fes servir el selector de període per triar com vols que s'agreguin les dades: diàriament, cada 7 dies o cada 28 dies.

Puntuació mitjana mostra la teva puntuació mitjana al llarg de cada període de l'interval de dates seleccionat. Pots triar si aquesta mitjana és només per al període (per exemple, la puntuació mitjana d'un dia concret) o si vols veure la puntuació mitjana acumulada al llarg de tot el temps de vida de l'aplicació (la puntuació mitjana total del temps de vida de l'aplicació fins al dia en qüestió). Es mostra el rendiment de la mediana de les aplicacions semblants per ajudar-te a comparar la qualitat de la teva aplicació.

Distribució de la puntuació mostra quantes puntuacions has rebut de cada tipus al llarg de cada període de l'interval de dates seleccionat. Canvia el selector a "Percentatges" si vols avaluar la distribució normalitzada, en contraposició als números absoluts rebuts.

• Consell: si selecciones "Temps de vida" al selector de l'interval de dates i "Diari" al selector del període, podràs utilitzar l'opció Baixa el fitxer CSV a "Distribució de les puntuacions" per baixar dades de totes les puntuacions que l'aplicació ha rebut.

Desglossament de les puntuacions

Consulta quantes puntuacions hi ha i la teva puntuació mitjana, segons les dimensions clau següents:

• País/Regió
  • Idioma
  • Versió de l'aplicació
  • Versió d'Android
  • Tipus de dispositiu
  • Model del dispositiu
  • Operador

Selecciona Explora en qualsevol targeta "Desglossament de les puntuacions" per veure més informació sobre la dimensió en qüestió, inclosa una comparació de l'aplicació amb altres aplicacions de Google Play.

• Puntuació mitjana: la puntuació de l'aplicació durant el període de temps seleccionat, la quantitat de puntuacions que ha rebut i el tipus de desglossament.
  • Nombre de puntuacions: la quantitat de puntuacions que s'han enviat per a la teva aplicació durant el període de temps seleccionat i el tipus de desglossament.
  • Percentatge de les puntuacions: la quantitat de puntuacions per cada fila en comparació amb les puntuacions totals de l'aplicació.
  • Mediana de les aplicacions semblants: la puntuació mitjana de les aplicacions de Google Play incloses a la mateixa categoria.
  • En comparació amb la mediana de les aplicacions semblants: la puntuació de l'aplicació en comparació amb la d'aplicacions de Google Play incloses a la mateixa categoria. Per exemple, si la puntuació de la teva aplicació és de 3,9 amb una diferència de +1,2, això vol dir que les aplicacions semblants tenen una puntuació de 2,7.
Amb l'aplicació Play Console
  1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. A la secció "KPI", selecciona el KPI de puntuació mitjana diària.

Navegar per les ressenyes

Amb el lloc web de Play Console

Consultar les ressenyes d'aplicacions en fase de producció

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Ressenyes (Puntuacions i ressenyes > Ressenyes).
  2. Decideix com vols navegar per les ressenyes.
    • Filtrar-les: selecciona un dels filtres disponibles per veure les ressenyes segons criteris com la data, l'idioma, l'estat de la resposta, la puntuació en estrelles, la versió de l'aplicació i el dispositiu, entre d'altres.
    • Ordenar-les: selecciona el menú desplegable "Ordena per" a fi de veure les ressenyes segons la puntuació, la data o la utilitat.
    • Cercar-les: fes servir el quadre de cerca per trobar paraules específiques a les ressenyes.

Veure els suggeriments sobre les proves

Si tens una aplicació al canal de proves, pots accedir als suggeriments dels usuaris i respondre-hi des de Play Console. Els suggeriments dels usuaris sobre la versió beta només els pots veure tu i no estan visibles a Google Play.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Suggeriments sobre les proves (Puntuacions i ressenyes > Suggeriments sobre les proves).
  2. Decideix com vols navegar pels suggeriments.
    • Filtrar-los: selecciona un dels filtres disponibles per veure els suggeriments dels usuaris de la versió beta segons la data, l'idioma, l'estat de la resposta, la versió de l'aplicació i el dispositiu, entre d'altres.
    • Cercar-los: fes servir el quadre de cerca per trobar paraules específiques als suggeriments.
Amb l'aplicació Play Console
  1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Ves a la secció "Ressenyes". Podràs filtrar per data, puntuació, versió de l'aplicació i més.
Format de les ressenyes

Les ressenyes es tradueixen de manera automàtica a l'idioma que utilitzes a Play Console. Per veure una ressenya en l'idioma original, al costat d'una ressenya traduïda, selecciona Mostra la ressenya original.

En cada ressenya, pots veure la informació següent:

• Puntuació en estrelles de l'aplicació
  • Nom d'usuari
  • Marca de temps

Algunes ressenyes també inclouen la informació següent:

• Títol de la ressenya (en negreta).
  • Dades sobre la versió de l'aplicació o del dispositiu (per exemple, el fabricant, la mida de pantalla, el sistema operatiu, el codi de versió i l'idioma).
  • Vots útils d'altres usuaris.
  • Un historial de les teves respostes i dels canvis que faci un usuari en una ressenya després que hi hagis respost. Perquè es mostrin totes les respostes per separat, fes clic a Amaga l'historial a la part superior d'una ressenya.

Nota: les puntuacions i les ressenyes inclouen diferents versions d'un mateix paquet. Les puntuacions de l'aplicació no comencen de zero quan en publiques una versió nova.

Analitzar les ressenyes

Per determinar quines millores són més necessàries a l'aplicació o al joc, pots consultar les tendències i els problemes principals que els usuaris mencionen a les ressenyes de l'aplicació. Per rebre consells sobre l'anàlisi de les ressenyes, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Per veure les tendències i els problemes principals de la teva aplicació, obre Play Console i ves a la pàgina Anàlisi de ressenyes.

Les funcions següents estan disponibles a la versió web de Play Console.

El més destacat a les ressenyes: veure els temes populars de les ressenyes d'una aplicació

A la secció "El més destacat a les ressenyes", veuràs les citacions dels usuaris i els termes que més surten a les ressenyes escrites en anglès. Aquesta secció s'actualitza periòdicament perquè puguis conèixer les darreres experiències dels usuaris amb l'aplicació.

Per crear la secció de destacats, utilitzem algoritmes d'aprenentatge i després apliquem filtres a les dades recopilades per assegurar-nos que només s'hi incloguin les ressenyes més rellevants.

• Perquè els destacats estiguin disponibles, l'aplicació ha de tenir prou ressenyes similars sobre diversos temes.
  • Els usuaris poden veure els aspectes destacats de la teva aplicació a la fitxa de Google Play Store.
Comparatives i temes: esbrinar de quina manera influeixen diversos temes en la puntuació d'una aplicació

A la secció "Comparatives i temes" pots veure què comenten els usuaris de l'aplicació en relació amb categories concretes. Això pot ajudar-te a identificar i entendre les tendències de les ressenyes de l'aplicació. En els dos informes, el de comparatives i el de temes, s'analitza de quina manera influeix cada tema en la puntuació global de l'aplicació.

Les dades disponibles a la secció "Comparatives i temes" només es poden veure a Play Console i no es mostren als usuaris.

Tipus d'informes

• Comparatives: a la secció de comparatives es mostra com puntuen l'aplicació els usuaris en diferents categories fixes que s'utilitzen per mesurar totes les aplicacions que pertanyen a la mateixa categoria de Google Play (per exemple, Salut i fitnes o Estil de vida). L'informe de comparatives està disponible per a les ressenyes escrites en anglès.
  • Temes: a la secció de temes es mostra una llista dinàmica de termes mencionats en ressenyes concretes de l'aplicació. L'informe de temes està disponible per a les ressenyes escrites en dispositius que utilitzin un d'aquests idiomes: alemany, anglès, coreà, espanyol, hindi, italià, japonès o portuguès.

Punts de dades d'una aplicació

A la part superior dreta de la secció "Comparatives i temes", pots canviar el període de temps de l'informe. També pots filtrar els resultats per artefacte. En consultar les dades, veuràs la informació següent:

• Tema habitual: un conjunt fix de temes rellevants per a la majoria d'aplicacions que pertanyen a la mateixa categoria de Google Play. Aquests són alguns temes habituals:
    • Disseny: ressenyes en què es menciona l'aparença de l'aplicació (amb expressions com ara "gràfics", "joc bonic", "bon aspecte", etc.).
    • Privadesa: ressenyes en què es menciona la capacitat de controlar la informació recollida.
    • Perfil: ressenyes en què es menciona el procés de registre a l'aplicació (amb expressions com ara "inici de sessió", "errors en tancar la sessió", "registre", etc.).
    • Ús de recursos: ressenyes en què es menciona l'impacte de l'aplicació en el consum del maquinari (amb paraules com ara "bateria", "memòria", "dades", etc.).
    • Velocitat: ressenyes en què es menciona la velocitat de l'aplicació (amb expressions com ara "temps de resposta", "lenta", "ràpida", etc.).
    • Estabilitat: ressenyes en què es mencionen errors de l'aplicació (amb expressions com ara "bloquejos", "errors", "imatge congelada", etc.).
    • Desinstal·lacions: ressenyes en què es mencionen els motius pels quals els usuaris han desinstal·lat l'aplicació (amb paraules com ara "desinstal·lació", "desinstal·lar" o "desinstal·lada").
    • Actualització: ressenyes en què es menciona la versió més recent de l'aplicació (amb paraules com ara "versió", "actualització", etc.).
    • Usabilitat: ressenyes en què es menciona què pensen els usuaris del funcionament de l'aplicació (amb expressions com ara "fàcil d'utilitzar", "costa navegar-hi" o "amigable").
  • Tema: un conjunt dinàmic dels temes que els usuaris mencionen més sovint sobre l'aplicació.
  • Puntuació mitjana: les ressenyes més negatives es mostren en vermell i amb una puntuació d'un 1. Les ressenyes més positives es mostren en verd i amb una puntuació d'un 5.
  • Nombre de ressenyes: el nombre de ressenyes associades al tema en concret. Al gràfic lineal es mostra el canvi de volum durant el període de temps seleccionat.
  • Impacte en la puntuació: les barres vermelles fan baixar la puntuació, mentre que les verdes la milloren. L'amplada de les barres de color representa fins a quin punt el tema afecta la puntuació global.

Comparatives amb la competència

A més de les dades de l'aplicació, a les comparatives es mostren les semblances i les diferències de la teva aplicació amb d'altres de la mateixa categoria de Google Play.

• Puntuació en comparació amb les aplicacions semblants: es compara la teva puntuació amb la d'aplicacions de la mateixa categoria de Google Play. Per exemple, si la puntuació del disseny de l'aplicació és 3,9 amb una diferència comparativa de +1,2, les aplicacions similars tenen una puntuació de 2,7.
  • Nombre amb relació a la competència: es compara el nombre de ressenyes per tema amb el d'aplicacions de la mateixa categoria de Google Play. Per exemple, si la teva aplicació té 1.000 ressenyes sobre estabilitat i la diferència de volum és de 0,5 vegades, les aplicacions similars tenen un volum de ressenyes mitjà de 2.000.
Puntuacions actualitzades: consultar com els usuaris han actualitzat les puntuacions i les ressenyes al llarg del temps

A la secció "Puntuacions actualitzades" pots veure com els usuaris han actualitzat les seves puntuacions i ressenyes al llarg del període seleccionat.

Tipus d'actualitzacions que fan els usuaris

• Amb respostes: en aquesta fila es mostren dades relacionades amb els usuaris que han actualitzat la seva puntuació o ressenya després de rebre una resposta a la ressenya original.
  • Sense respostes: en aquesta fila es mostren dades relacionades amb els usuaris que han actualitzat la seva puntuació o ressenya sense haver rebut cap resposta a la ressenya original.

Punts de dades d'una aplicació

• Usuaris recurrents: nombre d'usuaris que han tornat a Google Play per actualitzar la seva puntuació o ressenya original.
  • Actualitzacions en les puntuacions: en tornar a Google Play, a la secció "Canvis en les puntuacions" es mostra si els usuaris han mantingut la puntuació original o bé si n'han donat una de superior o d'inferior. Pots utilitzar les barres de colors per veure de quina manera les respostes a les ressenyes afecten els canvis en la puntuació de la teva aplicació:
    • Vermell: la secció de color vermell indica el percentatge d'usuaris que han donat una puntuació inferior a l'original.
    • Gris: la secció de color gris indica el percentatge d'usuaris que no han fet cap canvi en la seva puntuació original.
    • Verd: la secció de color verd indica el percentatge d'usuaris que han donat una puntuació superior a l'original.
  • Canvi mitjà en la puntuació: canvi mitjà dels usuaris recurrents en la puntuació de l'aplicació.

Respondre a les ressenyes

Per respondre a ressenyes des de Play Console, has de tenir el permís "Respondre a les ressenyes". Pots escriure una resposta pública per a cada ressenya que un usuari faci sobre l'aplicació i editar-la en qualsevol moment.

Quan hagis respost a una ressenya, l'usuari que l'hagi creat rebrà una notificació automàtica i una altra per correu electrònic.

Les notificacions per correu electrònic inclouen la informació següent:

• Nom de l'aplicació
  • Data de la ressenya de l'usuari
  • Puntuació i ressenya de l'usuari sobre l'aplicació
  • La teva resposta
  • Enllaç per contactar amb tu per correu electrònic (s'utilitza l'adreça electrònica de contacte que s'indica a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació)

Al lloc web per a desenvolupadors d'Android pots consultar pràctiques recomanades sobre la interacció amb els usuaris a través de les ressenyes.

Amb el lloc web de Play Console

En respondre a una ressenya, pots escriure la teva resposta o seleccionar-ne una de suggerida, que és una resposta basada en la ressenya de l'usuari. Si decideixes utilitzar una resposta suggerida, pots modificar-la abans de publicar la teva resposta.

Les respostes suggerides només estan disponibles per a les ressenyes recents escrites en anglès per a desenvolupadors que utilitzin Play Console en anglès. Les respostes suggerides no estan disponibles per a les ressenyes a què ja hagis respost.

Per respondre a una ressenya:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Ressenyes (Puntuacions i ressenyes > Ressenyes).
  2. Al camp "La teva resposta", a sota de la ressenya, escriu la teva resposta o selecciona'n una de suggerida.
    • Si selecciones una resposta suggerida i prèviament no has afegit cap informació de contacte que es pugui utilitzar a les respostes suggerides, escriu un número de telèfon, una adreça electrònica o un lloc web.
  3. Selecciona Publica la resposta.

Nota: per actualitzar la informació de contacte que s'utilitza a les respostes suggerides, ves a la pàgina Detalls del compte.

Amb l'aplicació Play Console
  1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Ves a la secció "Ressenyes" i toca una ressenya concreta.
  4. Toca Respon i escriu el que vulguis.
  5. Per publicar la resposta, toca a Envia. Si cal, pots editar-la.
Amb l'API Reply to Reviews

Amb l'API Reply to Reviews, pots recuperar les ressenyes i respondre-hi mitjançant serveis de tercers, com ara Zendesk i Conversocial, o bé crear la teva pròpia integració personalitzada.

Per cortesia amb altres desenvolupadors, l'API Reply to Reviews aplica diverses quotes. Si vols sol·licitar un augment de la quota de l'API, emplena aquest formulari.

Per obtenir més informació, ves al lloc web Google Developers.

Polítiques de comentaris

Política de publicació de comentaris dels desenvolupadors

La funció de resposta pública del desenvolupador té com a finalitat ajudar a resoldre problemes de l'aplicació i establir relacions amb els usuaris. Les polítiques comercials i del programa de Google Play regeixen l'ús de Google Play.

Quan comentis la ressenya d'un usuari, compleix aquestes polítiques:

• Fes que el comentari sigui clar i rellevant: les respostes han d'abordar directament el comentari de l'usuari d'una manera clara, valuosa i veraç. Mira d'abordar-lo al text de la resposta.
  • Sigues amable: són els teus usuaris i els vols ajudar a trobar una solució, no tallar la relació. No publiquis contingut que sigui ofensiu, que transmeti odi ni que menyspreï, amenaci o assetgi altres persones. Tampoc no entris en el joc dels comentaris inadequats dels usuaris amb les teves respostes. En aquests casos, llegeix les nostres directrius de publicació per als usuaris i obtén informació sobre com s'informa de comentaris inadequats. Has de complir les nostres polítiques de publicació, independentment de la naturalesa del missatge a què responguis.
  • No ofereixis els teus serveis ni et promocionis: els usuaris no consideren rellevants ni útils les ofertes de serveis i les promocions.
  • El contingut ha de ser apte: no publiquis contingut que sigui sexualment explícit o que contingui llenguatge obscè.

L'ús d'aquesta funció és un privilegi, no un dret. Per això, si incompleixes les directrius anteriors o altres directrius de Google Play, és possible que suspenguem la teva aplicació o el teu compte de desenvolupador de Google Play, tal com s'indica a les condicions de Google Play.

Informar de ressenyes i comentaris inadequats

Si veus una ressenya o un comentari que no compleixen els estàndards de la nostra política de publicació de comentaris, consulta l'article Informar de ressenyes inadequades.

Registrar-se per rebre notificacions sobre ressenyes

Configura les teves preferències de notificacions per rebre notificacions per correu electrònic quan els usuaris escriguin ressenyes noves, n'actualitzin alguna o enviïn suggeriments sobre les proves noves.

Per obtenir més informació sobre les notificacions per correu electrònic, consulta Gestionar la informació d'un compte de desenvolupador.

Baixar informes de Google Cloud Storage

Pots accedir als informes i baixar-los com a fitxers CSV de Google Cloud Storage. Es generen diàriament i s'agrupen en forma de fitxers CSV mensuals.

Contingut relacionat

• Obtén més informació sobre suggeriments, puntuacions i ressenyes a l'Acadèmia de Play.