Consultar i analitzar les puntuacions i les ressenyes de l'aplicació

Amb Play Console pots obtenir una visió general de les puntuacions de l'aplicació, les ressenyes dels usuaris i dades agrupades sobre les ressenyes de l'aplicació.

Els usuaris poden puntuar l'aplicació a Google Play amb estrelles, així com escriure'n una ressenya. Només la poden puntuar una vegada, però poden modificar la puntuació o la ressenya en qualsevol moment.

Consell: si cerques informació sobre les ressenyes que has publicat, ves al Centre d'ajuda de Google Play.

Consultar les puntuacions

Amb el lloc web de Play Console

Consultar les dades sobre les puntuacions de la teva aplicació

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Suggeriments de l'usuari > Puntuacions.

Nota: s'ha actualitzat la manera de calcular la puntuació de l'aplicació per donar més importància a les puntuacions més recents.

A la part superior de la pàgina, pots veure un resum de les puntuacions de l'aplicació, que inclou la informació següent:

• Puntuació nova de Google Play: la puntuació de l'aplicació segons el càlcul nou. Els usuaris la podran veure a Google Play a partir de l'agost de 2019.
  • Total de puntuacions: la quantitat de puntuacions que ha rebut l'aplicació durant el seu cicle de vida.
    • Nota: el total de puntuacions només està disponible per a les aplicacions que han rebut cinc o més puntuacions.
  • Puntuació mitjana sense restricció temporal: la puntuació acumulada de l'aplicació que els usuaris poden veure actualment a Google Play.
  • Puntuació en comparació amb les aplicacions semblants: comparació entre la puntuació de la teva aplicació i la d'un conjunt recomanat o personalitzat d'aplicacions semblants que hagis seleccionat.

Al resum de puntuacions de l'aplicació, pots consultar-ne dades detallades i històriques, com ara les següents:

• Puntuacions al llarg del temps: selecciona les pestanyes Diari, Setmanal o Mensual per consultar els resums de les puntuacions de l'aplicació. Per consultar la puntuació acumulada de l'aplicació, marca la casella Puntuació mitjana sense restricció temporal.
  • Desglossament de les puntuacions: observa el rendiment de l'aplicació per país, idioma, dispositiu, versió de l'aplicació o versió d'Android.

Comparar les puntuacions amb aplicacions semblants

A prop de la part superior de la pàgina Puntuacions de l'aplicació, a la targeta "Puntuacions en comparació amb les aplicacions semblants", selecciona Edita el grup d'aplicacions semblants per crear un grup personalitzat d'aplicacions semblants. Després de crear un grup d'aplicacions semblants, podràs veure la puntuació de l'aplicació en comparació amb altres aplicacions a Google Play que hagis seleccionat.

A la pàgina Puntuacions de l'aplicació i a totes les targetes de "Desglossament de les puntuacions", si passes el cursor per sobre de qualsevol de les icones d'aplicació que es mostren en una targeta "Puntuacions en comparació amb aplicacions semblants", podràs veure les puntuacions de l'aplicació en comparació amb una de les aplicacions del grup personalitzat d'aplicacions semblants.

Desglossament de les puntuacions

A més de les dades de l'aplicació, si selecciones Mostra els detalls en qualsevol targeta de "Desglossament de les puntuacions", podràs veure la puntuació de l'aplicació en comparació amb altres aplicacions de Google Play.

• Puntuació mitjana: la puntuació de l'aplicació durant el període de temps seleccionat, la quantitat de puntuacions que ha rebut i un desglossament per tipus.
  • Nombre de puntuacions: la quantitat de puntuacions que s'han enviat per a la teva aplicació durant el període de temps seleccionat i un desglossament per tipus.
  • Percentatge de puntuacions: la quantitat de puntuacions per cada fila en comparació amb les puntuacions totals de l'aplicació.
  • Mediana d'aplicacions semblants: la puntuació mitjana de les aplicacions de Google Play incloses a la mateixa categoria.
  • Comparació amb la mediana d'aplicacions semblants: la puntuació de l'aplicació en comparació amb la d'aplicacions de Google Play incloses a la mateixa categoria. Per exemple, si la puntuació de la teva aplicació és de 3,9 amb una diferència d'1,2, això vol dir que les aplicacions semblants tenen una puntuació de 2,7.
Amb l'aplicació Play Console

Amb l'aplicació Play Console, pots consultar informació sobre la puntuació, com ara la puntuació mitjana de l'aplicació a Google Play, les puntuacions d'usuaris concrets i el rendiment de l'aplicació en períodes setmanals i mensuals.

1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Desplaça't cap avall i toca la targeta "Puntuacions". Toca la fletxa avall Fletxa de menú desplegable per canviar l'interval de dates.

Consultar les ressenyes

Amb el lloc web de Play Console

Consultar les ressenyes d'aplicacions en fase de producció

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Suggeriments de l'usuari > Ressenyes.
  4. Decideix com vols navegar per les ressenyes.
    • Filtrar-les: selecciona un dels filtres disponibles per veure les ressenyes segons criteris com la data, l'idioma, l'estat de la resposta, la puntuació en estrelles, la versió de l'aplicació i el dispositiu, entre d'altres.
    • Ordenar-les: selecciona el menú desplegable "Ordena per" per veure les ressenyes segons la puntuació, la data o la utilitat.
    • Cercar-les: fes servir el quadre de cerca per trobar paraules específiques a les ressenyes.

Veure els suggeriments dels usuaris de la versió beta

Si tens una aplicació en el programa beta obert, pots accedir als suggeriments dels usuaris i respondre-hi des de Play Console. Els suggeriments dels usuaris de la versió beta només els pots veure tu i no són visibles a Google Play.

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Suggeriments de l'usuari > Suggeriments dels usuaris de la versió beta.
  4. Decideix com vols navegar pels suggeriments.
    • Filtrar-los: selecciona un dels filtres disponibles per veure els suggeriments dels usuaris de la versió beta segons la data, l'idioma, l'estat de la resposta, la versió de l'aplicació i el dispositiu, entre d'altres.
    • Cercar-los: fes servir el quadre de cerca per trobar paraules específiques als suggeriments.
Amb l'aplicació Play Console
  1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Desplaça't cap avall fins a la targeta "Ressenyes més recents".
  4. Per filtrar les ressenyes segons l'idioma, la versió de l'aplicació, la data o la puntuació en estrelles, toca Mostra més ressenyes i la icona de filtre Icona de filtre. Selecciona les teves preferències i toca Aplica el filtre.
Format de les ressenyes

Les ressenyes es tradueixen de manera automàtica a l'idioma que utilitzes a Play Console. Per veure una ressenya en l'idioma original, fes el següent:

• Amb el lloc web de Play Console: al costat d'una ressenya traduïda, selecciona Mostra la ressenya original.
  • Amb l'aplicació Play Console: al costat d'una ressenya traduïda, toca la fletxa avall Fletxa de menú desplegable.

A cada ressenya, pots veure les dades següents dels usuaris:

• puntuació en estrelles de l'aplicació
  • nom d'usuari
  • marca de temps

Algunes ressenyes també inclouen la informació següent:

• Títol de la ressenya (en negreta).
  • Dades sobre la versió de l'aplicació i del dispositiu (per exemple, el fabricant, la mida de pantalla, el sistema operatiu, el codi de la versió i l'idioma).
  • Vots útils d'altres usuaris.
  • Un historial de les teves respostes i dels canvis que faci un usuari en una ressenya després que hi hagis respost. Perquè es mostrin totes les respostes per separat, fes clic a Amaga l'historial a la part superior d'una ressenya.

Nota: les puntuacions i les ressenyes inclouen diferents versions d'un mateix paquet. Les puntuacions de l'aplicació no comencen de zero quan en publiques una versió nova.

Analitzar les ressenyes

Per determinar quines millores són més necessàries a l'aplicació o al joc, pots consultar les tendències i els problemes principals que els usuaris esmenten a les ressenyes de l'aplicació. Per rebre consells sobre l'anàlisi de les ressenyes, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Per consultar les tendències i els problemes principals de l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Suggeriments de l'usuari > Anàlisi de ressenyes.

Les funcions següents estan disponibles a la versió web de Play Console.

Destacats: consulta els temes populars a les ressenyes de l'aplicació

A la secció "Destacats", veuràs els termes i les cites dels usuaris que més surten a les ressenyes escrites en anglès. Aquesta secció s'actualitza periòdicament perquè puguis conèixer les darreres experiències dels usuaris amb l'aplicació.

Per crear la secció de destacats, utilitzem algoritmes d'aprenentatge i després apliquem filtres a les dades recopilades per assegurar-nos que només s'hi incloguin les ressenyes més rellevants.

• Perquè els destacats estiguin disponibles, l'aplicació ha de tenir prou ressenyes similars sobre diversos temes.
  • Els usuaris poden veure els aspectes destacats de la teva aplicació a la fitxa de Google Play Store.
Anàlisi de ressenyes: esbrina de quina manera influeixen diversos temes en la puntuació de l'aplicació

A la secció "Anàlisi de ressenyes" pots veure què comenten els usuaris de l'aplicació amb relació a categories concretes. En els dos informes, el de comparatives i el de temes, s'analitza de quina manera influeix cada tema en la puntuació global de l'aplicació.

Les dades disponibles a la secció "Anàlisi de ressenyes" només es poden veure a Play Console i no es mostren als usuaris.

Tipus d'informes

• Comparatives: a la visualització de comparatives es mostra com puntuen l'aplicació els usuaris en diferents categories fixes que s'utilitzen per mesurar totes les aplicacions que pertanyen a la mateixa categoria de Google Play (per exemple, Salut i fitnes o Estil de vida). L'informe de comparatives està disponible per a les ressenyes escrites en anglès.
  • Temes: a la visualització de temes es mostra una llista dinàmica de termes mencionats en ressenyes concretes de l'aplicació. L'informe de temes està disponible per a les ressenyes escrites en dispositius que utilitzin l'idioma alemany, anglès, coreà, espanyol, hindi, italià, japonès o portuguès.

Punts de dades de l'aplicació

A la part superior de les seccions "Comparatives" i "Temes" pots canviar el període de temps de l'informe. En consultar les dades, veuràs la informació següent:

• Tema habitual: un conjunt fix de temes rellevants per a la majoria d'aplicacions que pertanyen a la mateixa categoria de Google Play. Entre els temes habituals s'inclouen els següents:
    • Disseny: ressenyes en què es menciona l'aparença de l'aplicació (com ara els gràfics, el disseny del joc, el bon aspecte, etc.).
    • Privadesa: ressenyes en què es menciona la capacitat de controlar la informació recollida.
    • Perfil: ressenyes en què es menciona el procés de registre a l'aplicació (per exemple, l'inici de sessió, errors en tancar la sessió, el registre, etc.).
    • Ús de recursos: ressenyes en què es menciona l'impacte de l'aplicació en el consum del maquinari (per exemple, la bateria, la memòria, les dades, etc.).
    • Velocitat: ressenyes en què es menciona la velocitat de l'aplicació (com ara el temps de resposta i si és lenta o ràpida, entre d'altres).
    • Estabilitat: ressenyes en què es mencionen errors de l'aplicació (com ara bloquejos i errors, entre d'altres).
    • Desinstal·lacions: ressenyes en què es mencionen els motius pels quals els usuaris han desinstal·lat l'aplicació (per exemple, amb termes com "desinstal·lació", "desinstal·lar" o "desinstal·lada").
    • Actualització: ressenyes en què es menciona la versió més recent de l'aplicació (com ara "versió", "actualització", etc.).
    • Usabilitat: ressenyes en què es menciona què en pensen els usuaris del funcionament de l'aplicació (per exemple, si és fàcil d'utilitzar, si costa navegar-hi o si és intuïtiva).
  • Tema: un conjunt dinàmic dels temes que els usuaris mencionen més sovint sobre l'aplicació.
  • Puntuació mitjana: les ressenyes més negatives es mostren en vermell i amb una puntuació d'un 1. Les ressenyes més positives es mostren en verd i amb una puntuació d'un 5.
  • Nombre de ressenyes: el nombre de ressenyes associades al tema en concret. Al gràfic lineal es mostra el canvi de volum durant el període de temps seleccionat.
  • Impacte en la puntuació: les barres vermelles fan baixar la puntuació, mentre que les verdes la milloren. L'amplada de les barres de color representa fins a quin punt el tema afecta la puntuació global.

Comparatives amb la competència

A més de les dades de l'aplicació, a les comparatives es mostren les semblances i les diferències de la teva aplicació amb d'altres de la mateixa categoria de Google Play.

• Puntuació amb relació a la competència: es compara la teva puntuació amb la d'aplicacions de la mateixa categoria de Google Play. Per exemple, si la puntuació del disseny de l'aplicació és 3,9 amb una diferència comparativa de +1,2, les aplicacions similars tenen una puntuació de 2,7.
  • Nombre amb relació a la competència: es compara el nombre de ressenyes per tema amb el d'aplicacions de la mateixa categoria de Google Play. Per exemple, si l'aplicació té 1.000 ressenyes sobre estabilitat, amb una diferència de volum de 0,5, les aplicacions similars tenen un volum de ressenyes mitjà de 2.000.
Puntuacions actualitzades: consulta la manera que tenen els usuaris d'actualitzar les puntuacions i les ressenyes al llarg del temps

A la secció "Puntuacions actualitzades" pots veure com els usuaris han actualitzat les seves puntuacions i ressenyes al llarg del període seleccionat.

Tipus d'actualitzacions que fan els usuaris

• Amb respostes: en aquesta fila es mostren dades relacionades amb els usuaris que han actualitzat la seva puntuació o ressenya després de rebre una resposta a la ressenya original.
  • Sense respostes: en aquesta fila es mostren dades relacionades amb els usuaris que han actualitzat la seva puntuació o ressenya sense haver rebut cap resposta a la ressenya original.

Punts de dades de l'aplicació

• Usuaris recurrents: nombre d'usuaris que han tornat a Google Play per actualitzar la seva puntuació o ressenya original.
  • Actualitzacions en les puntuacions: en tornar a Google Play, a la secció "Canvis en les puntuacions" es mostra si els usuaris han mantingut la puntuació original o bé si n'han donat una de superior o d'inferior. Pots utilitzar les barres de colors per veure de quina manera afecten les respostes a les ressenyes als canvis en la puntuació de la teva aplicació:
    • Vermell: la secció de color vermell indica el percentatge d'usuaris que han donat una puntuació inferior a l'original.
    • Gris: la secció de color gris indica el percentatge d'usuaris que no han canviat la puntuació original.
    • Verd: la secció de color verd indica el percentatge d'usuaris que han donat una puntuació superior a l'original.
  • Canvi mitjà en la puntuació: canvi mitjà dels usuaris recurrents en la puntuació de l'aplicació.

Respondre a ressenyes

Per respondre a ressenyes des de Play Console, comprova que tinguis el permís "Respondre a ressenyes". Pots escriure una resposta pública per a cada ressenya que un usuari faci sobre l'aplicació i editar-la en qualsevol moment.

Després que responguis a una ressenya, l'usuari que l'hagi creada rebrà una notificació automàtica i una altra per correu electrònic.

Les notificacions per correu electrònic inclouen la informació següent:

• nom de l'aplicació
  • data de la ressenya de l'usuari
  • puntuació i ressenya de l'usuari sobre l'aplicació
  • la teva resposta
  • enllaç per contactar amb tu per correu electrònic (s'utilitza l'adreça electrònica de contacte que es mostra a la pàgina de la fitxa de Play Store de l'aplicació)

Al lloc web per a desenvolupadors d'Android pots consultar pràctiques recomanades sobre la interacció amb els usuaris a través de les ressenyes.

Amb el lloc web de Play Console

En respondre a una ressenya, pots escriure la teva resposta o seleccionar-ne una de suggerida, que és una resposta basada en la ressenya d'un altre usuari. Si decideixes utilitzar una resposta suggerida, pots modificar-la abans de publicar la teva resposta.

Les respostes suggerides només estan disponibles per a ressenyes recents escrites en anglès per a desenvolupadors que utilitzin Play Console en anglès. Les respostes suggerides no estan disponibles per a les ressenyes a què ja hagis respost.

Per respondre a una ressenya, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Suggeriments de l'usuari > Ressenyes.
  4. A "La teva resposta", escriu la teva resposta o selecciona una resposta suggerida.
    • Si selecciones una resposta suggerida i prèviament no has afegit cap informació de contacte que es pugui utilitzar a les respostes suggerides, escriu un número de telèfon, una adreça electrònica o un lloc web.
  5. Selecciona Publica la resposta.

Nota: per actualitzar la informació de contacte que s'utilitza a les respostes suggerides, ves a la pàgina Detalls del compte.

Amb l'aplicació Play Console
  1. Obre l'aplicació Play Console Aplicació Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Desplaça't cap avall fins a la targeta "Ressenyes més recents" i toca una ressenya concreta.
  4. Toca Respon i escriu.
  5. Toca la icona de fletxa Fletxa de resposta per publicar la resposta.
Amb l'API de Reply to Reviews

Amb l'API Reply to Reviews, pots recuperar les ressenyes i respondre-hi mitjançant serveis de tercers, com ara Zendesk i Conversocial, o bé crear la teva pròpia integració personalitzada.

Per cortesia amb altres desenvolupadors, l'API Reply to Reviews aplica diverses quotes. Si vols sol·licitar un augment de la quota d'API, emplena aquest formulari.

Per obtenir més informació, ves al lloc web de Google Developers.

Polítiques de comentaris

Política de publicació de comentaris dels desenvolupadors

La funció de resposta pública del desenvolupador té com a finalitat ajudar a resoldre problemes de l'aplicació i establir relacions amb els usuaris. Les Polítiques comercials i del programa de Google Play regeixen l'ús de Google Play.

Quan comentis la ressenya d'un usuari, compleix aquestes polítiques:

• Fes que el comentari sigui clar i rellevant: les respostes han d'abordar directament el comentari de l'usuari d'una manera clara, valuosa i veraç. Mira d'abordar-lo al text de la resposta.
  • Sigues amable: són els teus usuaris i els vols ajudar a trobar una solució, no tallar la relació. No publiquis contingut que sigui ofensiu, que transmeti odi ni que menyspreï, amenaci o assetgi altres usuaris. Tampoc no entris en el joc dels comentaris inadequats dels usuaris amb les teves respostes. En aquests casos, llegeix les nostres directrius de publicació per als usuaris i obtén informació sobre com s'informa de comentaris inadequats. Has de complir les nostres polítiques de publicació, independentment de la naturalesa del missatge a què responguis.
  • No ofereixis els teus serveis ni et promocionis: els usuaris no consideren rellevants ni útils les ofertes de serveis i les promocions.
  • El contingut ha de ser apte: no publiquis contingut que sigui sexualment explícit o que contingui llenguatge obscè.

L'ús d'aquesta funció és un privilegi, no un dret. Per això, si incompleixes les directrius anteriors o altres directrius de Google Play, és possible que suspenguem la teva aplicació o el teu compte de desenvolupador de Google Play, tal com s'indica a les condicions de Google Play.

Informar de ressenyes i comentaris inadequats

Si veus una ressenya o un comentari que no compleixen els estàndards de la nostra política de publicació de comentaris, pots informar de ressenyes inadequades.

Registrar-se per rebre notificacions sobre ressenyes

Configura les teves preferències de notificacions per rebre notificacions per correu electrònic quan els usuaris escriguin ressenyes, en modifiquin o bé escriguin suggeriments sobre la versió beta d'una aplicació.

Per obtenir més informació sobre les notificacions per correu electrònic, ves a la pàgina Gestionar la informació del compte de desenvolupador.

Baixar informes de Google Cloud Storage

Pots accedir als informes i baixar-los com a fitxers CSV de Google Cloud Storage. Aquests informes es generen cada dia i es recopilen en fitxers CSV mensuals.