Belastingtarieven en btw

In sommige landen moeten prijzen die op zoek- en detailpagina's aan gebruikers worden weergegeven, gelijk zijn aan het te betalen bedrag. Dit betekent dat alle belastingen (inclusief btw) bij de prijs inbegrepen moeten zijn.

We ondersteunen momenteel prijzen inclusief btw in de volgende landen:

• Australië, Bahrein, België, Brazilië, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, India, Israël, Italië, Japan, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Saudi-Arabië, Servië, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Wit-Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

Regio- en landspecifieke richtlijnen

In deze richtlijnen wordt beschreven hoe belastingen werken in de Play Console. Google kan je geen advies over belastingen geven. Neem contact op met je belastingadviseur voor advies over de gevolgen van belasting op jou en je verkopen aan klanten op Google Play.

Australië

Ontwikkelaars in Australië

Als je in Australië gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de GST (belasting op goederen en diensten) voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Australië.

Ontwikkelaars buiten Australië

Vanwege de btw-wetgeving in Australië is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 10% GST aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Australië.

Je hoeft de GST niet afzonderlijk te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Australië. Als je eerder GST inde in Australië, hoef je dit niet langer te doen.

Bahrein

Ontwikkelaars in Bahrein

Als je in Bahrein gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Bahrein.

Ontwikkelaars buiten Bahrein

Vanwege de btw-wetgeving in Bahrein is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Bahrein.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en te verzenden voor aankopen door klanten in Bahrein. Als je eerder btw in Bahrein inde, hoef je dit niet langer te doen.

Wit-Rusland

Ontwikkelaars in Wit-Rusland

Als je in Wit-Rusland gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Wit-Rusland.

Ontwikkelaars buiten Wit-Rusland

Vanwege de btw-wetgeving in Wit-Rusland is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 20% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Wit-Rusland.

Als je buiten Wit-Rusland gevestigd bent, hoef je daarom de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Wit-Rusland. Als je eerder btw in Wit-Rusland inde, hoef je dit niet langer te doen.

Canada

Brits-Columbia

Vanaf 1 april 2021 is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 7% British Columbia Provincial Sales Tax (BC PST) aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Brits-Columbia.

Je hoeft BC PST niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Brits-Columbia. Als je eerder BC PST inde, hoef je dit niet langer te doen.

Ontwikkelaars in Canada

Als je in Canada bent gevestigd en bent geregistreerd voor Quebec Sales Tax (QST) of Saskatchewan Provincial Sales Tax (SK PST), ben je ervoor verantwoordelijk QST of SK PST te bepalen, in rekening te brengen en af te dragen voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Quebec of Saskatchewan.

Als je niet bent geregistreerd voor QST of SK PST (of als je ons geen QST- of SK PST-belastinggegevens levert), gaat Google er vanaf 1 december 2020 vanuit dat je niet bent geregistreerd voor QST of SK PST. Vanaf dat moment wordt QST of SK PST bepaald, in rekening gebracht en afgedragen door Google voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen door klanten in Quebec of Saskatchewan. Tenzij je Google laat weten dat je bent geregistreerd voor QST of SK PST, kun je het verzamelen van QST of SK PST niet inschakelen voor aankopen op Google Play door klanten in Quebec of Saskatchewan.

Je Canadese belastingregistratiegegevens updaten

Voor Canadese belastingdoeleinden moet Google je QST- of SK PST-belastinggegevens verzamelen. Zo lever je je QST- of SK PST-belastinggegevens aan Google:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen Instellingen > Betalingsinstellingen > Btw-tarieven beheren.
  3. Klik in het gedeelte Instellingen op Instellingen beheren.
  4. Scroll omlaag naar 'Canada tax info' (Belastinggegevens voor Canada) en klik op Bewerken Potloodpictogram/bewerkingspictogram.
  5. Geef de volgende gegevens op of update ze:
    • QST-registratienummer in het veld 'Quebec Sales Tax Registration Number' (Btw-registratienummer voor Quebec), of
    • Saskatchewan PST-registratienummer in het veld 'Saskatchewan Provincial Sales Tax Number' (Provinciaal btw-nummer voor Saskatchewan).
  6. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars buiten Canada

Als je buiten Canada bent gevestigd, is Google vanaf 1 december 2020 ervoor verantwoordelijk QST of SK PST te bepalen, in rekening te brengen en af te dragen voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Quebec of Saskatchewan.

Je kunt het verzamelen van QST of SK PST niet inschakelen voor aankopen op Google Play door klanten in Quebec of Saskatchewan.

Chili

Ontwikkelaars in Chili

Als u in Chili bent gevestigd, bent u verantwoordelijk voor het bepalen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle betaalde app- en in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Chili.

Als u niet bent geregistreerd voor btw, past Google afzonderlijk 19% btw toe op de servicekosten die in rekening worden gebracht vanwege de uitbreiding van de belastingwetgeving in Chili. De 19% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten weergegeven.

Uw belastingregistratiestatus bepaalt welke belastingen bij u in rekening worden gebracht in Chili. Ga als volgt te werk om uw belastingregistratiestatus bekend te maken aan Google om te bepalen of u in aanmerking komt voor btw:

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen Instellingen > Betalingsinstellingen > Btw-tarieven beheren.
  3. Klik in het gedeelte 'Instellingen' op Instellingen beheren.
  4. Scroll omlaag naar 'Belastinggegevens voor Chili' en klik op Bewerken Potloodpictogram/bewerkingspictogram.
  5. Geef de volgende informatie op:
    • Bent u in Chili geregistreerd als belastingbetaler voor btw?
      • Selecteer Ja als u bent geregistreerd.
    • Heeft u vrijstelling voor aanvullende heffing (Impuesto adicional)?
      • Selecteer Ja als u hiervoor een vrijstelling heeft.
  6. Klik op Opslaan.

Ontwikkelaars die zijn gevestigd buiten Chili

Als gevolg van de belastingwetgeving in Chili is Google verantwoordelijk voor het bepalen, in rekening brengen en afdragen van btw aan de betreffende autoriteit voor alle betaalde app- en in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Chili. Voor aankopen door klanten in Chili hoeft u de btw niet zelf te berekenen en af te dragen. Als u voorheen btw in rekening bracht en inde in Chili, hoeft u dit niet meer te doen.

Colombia

If you are not VAT registered (not under regimen comun), Google will be applying a 19% Value Added Tax (VAT) on the Service Fee charged due to the expansion of the tax legislation in Colombia. The 19% VAT charge will be reflected separately from the Service Fee.

Your tax registration status affects the taxes you are charged in Colombia. Here’s how you can provide Google with your tax registration status to determine your value-added tax (VAT) applicability:

1. Sign in to your Play Console.
  2. On the left menu, click Settings Instellingen > Payment Settings > Manage sales tax.
  3. In the “Settings” section, click Manage Settings.
  4. Scroll down to "Colombia tax info" and click Edit Potloodpictogram/bewerkingspictogram.
  5. Enter the following information:
    • Are you registered under Regimen comun?
      • Select Yes if you're registered.
    • Numero de Identificación Tributaria (NIT)
      • Enter your Colombian NIT.
    • Please upload your RUT form (Unique Tax Registration form)
      • Click Choose File and upload your RUT document in PDF format.
  6. Click Save.
Europese Unie

Vanwege de btw-wetgeving in de Europese Unie (EU) is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van digitale content in de Google Play Store door EU-klanten. Google draagt de btw voor aankopen van digitale content van EU-klanten af aan de betreffende autoriteit.

Je hoeft de btw voor EU-klanten niet zelf te berekenen en te verzenden. Ook als je niet in de EU gevestigd bent, is deze wijziging in de btw-wetgeving van toepassing.

Voorbeeld bekijken
Vóór btw-wijziging in EU op 1 januari 2015 Na btw-wijziging in EU op 1 januari 2015

Ervan uitgaande dat de app-prijs in het land € 1 is en de btw 20% is

Inkomsten van ontwikkelaar na 70/30-verdeling en overmaking van btw: € 0,58

• Voorbeeld: € 0,83 * 0,7 = 0,58
  • Prijs vóór btw * 70%

EU-btw voor koper: € 0,17

• Voorbeeld: € 1 - (€ 1 * 1/1,2) = € 0,17
  • App-prijs - (App-prijs * 1/(1+belastingtarief))

Ontwikkelaar ontvangt van Google: € 0,75

Ontwikkelaar maakt EU-btw over: € 0,17

Ervan uitgaande dat de app-prijs in het land € 1 is en de btw 20% is

Inkomsten van ontwikkelaar na 70/30-verdeling en overmaking van btw: € 0,58

• Voorbeeld: € 0,83 * 0,7 = 0,58
  • Prijs vóór btw * 70%

EU-btw voor koper: € 0,17

• Voorbeeld: € 1 - (€ 1 * 1/1,2) = € 0,17
  • App-prijs - (App-prijs * 1/(1+belastingtarief))

Ontwikkelaar ontvangt van Google: € 0,58

Google maakt EU-btw over: € 0,17

De wijziging kan als volgt van invloed zijn op ontwikkelaars die voor toepasselijke EU-landen geen btw-tarieven voor apps en content hebben ingesteld:

Vóór btw-wijziging in EU op 1 januari 2015 Na btw-wijziging in EU op 1 januari 2015

Ervan uitgaande dat de app-prijs in het land € 1 is en de ontwikkelaar het btw-tarief niet heeft ingesteld

Opbrengst voor ontwikkelaar na 70/30-verdeling

• Voorbeeld: € 1 * 0,7 = 0,70
  • App-prijs in land * 70%

Ontwikkelaar ontvangt van Google: € 0,70

Ervan uitgaande dat de app-prijs in het land € 1 is en de btw 20% is

Inkomsten van ontwikkelaar na 70/30-verdeling en overmaking van btw: € 0,58

• Voorbeeld: € 0,83 * 0,7 = 0,58
  • Prijs vóór btw * 70%

EU-btw voor koper: € 0,17

• Voorbeeld: € 1 - (€ 1 * 1/1,2) = € 0,17
  • App-prijs - (App-prijs * 1/(1+belastingtarief))

Ontwikkelaar ontvangt van Google: € 0,58

Google maakt EU-btw over: € 0,17

Btw-tarieven voor apps en in-app-aankopen van EU-klanten

Je kunt als volgt de btw-tarieven bekijken die worden gebruikt voor de aankoop van apps en content door EU-klanten

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen Instellingen > Betalingsinstellingen > Btw-tarieven beheren.
  3. Klik onder 'Europese Unie' op Weergeven.
India

Ontwikkelaars in India

Als je in India gevestigd bent, is het jouw verantwoordelijkheid om te bepalen of je een identificatienummer voor de GST (Goods & Services Tax identification number, GSTIN) moet aanvragen en om de betreffende btw vast te stellen.

Ontwikkelaars buiten India

Vanwege de btw-wetgeving in India is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de GST aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in India.

Je hoeft de GST niet afzonderlijk te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in India. Als je eerder GST inde in India, hoef je dit niet langer te doen.

Gerelateerde content

Ga naar de pagina over Goods and Services Tax in India voor meer informatie.

Japan

Als je betaalde apps of in-app-aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, is vanaf 1 oktober 2015 een wijziging in de wetgeving inzake de Japanse consumentenbelasting (Japan Consumption Tax; JCT) van invloed op je belastingverantwoordelijkheden in Japan. Als je specifieke vragen hebt over je belastingverantwoordelijkheden in Japan, raadpleeg je je belastingadviseur.

Ontwikkelaars buiten Japan

Als je buiten Japan gevestigd bent en betaalde apps of in-app-aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, ben je ervoor verantwoordelijk de JCT in rekening te brengen, af te dragen en hiervan aangifte te doen bij de nationale belastingdienst in Japan.

Ontwikkelaars in Japan

Als je in Japan gevestigd bent en betaalde apps of in-app-aankopen aanbiedt aan klanten in Japan, worden de Google Play-servicekosten die door Google Asia Pacific Limited in rekening worden gebracht, vanaf 1 oktober 2015 beschouwd als B2B-transactie (business-to-business).

Je bent ervoor verantwoordelijk de JCT voor de B2B-services die door een buitenlandse entiteit worden geleverd, vast te stellen en hiervan aangifte te doen bij de nationale belastingdienst in Japan. De JCT wordt niet automatisch toegevoegd aan de servicekosten voor je app.

Mexico

Ontwikkelaars gevestigd in Mexico

Als je in Mexico bent gevestigd, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw voor alle aankopen van digitale content in de Google Play Store door klanten in Mexico.

Vanaf 1 augustus 2020 past Google 16% btw toe op de in rekening gebrachte servicekosten als gevolg van de uitbreiding van de belastingwetgeving in Mexico. De 16% btw wordt afzonderlijk van de servicekosten weergegeven.

Ontwikkelaars gevestigd buiten Mexico

Als je buiten Mexico bent gevestigd, is Google vanaf 1 april 2021 verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 16% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Mexico.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor klanten in Mexico. Als je eerder btw in Mexico inde, hoef je dit niet langer te doen.

Oman

Developers located in Oman

If you’re located in Oman, you’re responsible for determining, charging, and remitting VAT for all Google Play Store paid app and in-app purchases by customers in Oman.

Developers located outside Oman

Starting on April 16, 2021, Google is responsible for determining, charging, and remitting a 5% VAT to the appropriate authority for all Google Play Store paid app and in-app purchases by customers in Oman.

You don't need to calculate and send VAT separately for Oman customers. If you were previously collecting VAT in Oman, you no longer need to do so.

Rusland

Ontwikkelaars in Rusland

Als je in Rusland gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Rusland.

Ontwikkelaars buiten Rusland

Vanwege de btw-wetgeving in Rusland is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 20% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Rusland.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en te verzenden voor aankopen door klanten in Rusland. Als je eerder btw in Rusland inde, hoef je dit niet langer te doen.

Saudi-Arabië

Ontwikkelaars gevestigd in Saudi-Arabië

Als je in Saudi-Arabië gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Saudi-Arabië.

Ontwikkelaars buiten Saudi-Arabië

Vanwege btw-wetgeving in Saudi-Arabië is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 5% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Saudi-Arabië.

Als je buiten Saudi-Arabië gevestigd bent, hoef je de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in Saudi-Arabië. Als je eerder btw in Saudi-Arabië inde, hoef je dit niet langer te doen.

Servië

Ontwikkelaars in Servië

Als je in Servië gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Servië.

Ontwikkelaars buiten Servië

Vanwege de btw-wetgeving in Servië is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 20% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Servië.

Je hoeft de btw niet zelf te berekenen en te verzenden voor aankopen door klanten in Servië. Als je eerder btw in Servië inde, hoef je dit niet langer te doen.

Zuid-Korea

Ontwikkelaars in Zuid-Korea

Als je in Zuid-Korea gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van digitale content in de Google Play Store door klanten in Zuid-Korea.

Ontwikkelaars buiten Zuid-Korea

Vanwege de btw-wetgeving in Zuid-Korea is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 10% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in Zuid-Korea voor ontwikkelaars die buiten Zuid-Korea zijn gevestigd.

Als je buiten Zuid-Korea gevestigd bent, hoef je daarom de btw niet zelf te berekenen en te verzenden voor aankopen door klanten in Zuid-Korea. Als je eerder btw in Zuid-Korea inde, hoef je dit niet langer te doen.

Verenigde Arabische Emiraten

Ontwikkelaars in de Verenigde Arabische Emiraten

Als je in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van de btw voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ontwikkelaars buiten de Verenigde Arabische Emiraten

Vanwege de btw-wetgeving in de Verenigde Arabische Emiraten is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van 5% btw aan de betreffende autoriteit voor alle aankopen van betaalde apps en alle in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Als je buiten de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd bent, hoef je de btw niet zelf te berekenen en af te dragen voor aankopen door klanten in de Verenigde Arabische Emiraten. Als je eerder btw in de Verenigde Arabische Emiraten inde, hoef je dit niet langer te doen.

Verenigde Staten

Alabama, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, District of Columbia, Georgia, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Nebraska, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Pennsylvania, Puerto Rico, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin en Wyoming

In overeenstemming met de btw-vereisten is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, inhouden en afdragen van btw voor app- en in-app-aankopen in de Google Play Store door klanten in deze staten. Google gaat alle btw innen en afdragen aan de betreffende autoriteiten.

Je hoeft de btw voor klanten in deze staten niet zelf te berekenen en af te dragen. Ook als je niet in de Verenigde Staten bent gevestigd, is dit nog steeds van toepassing.

Andere landen en regio's

Vanwege wijzigingen in de wetgeving voor btw en Goods and Services Tax (belasting op goederen en diensten, GST) is Google verantwoordelijk voor het vaststellen, in rekening brengen en afdragen van btw of GST voor alle betaalde apps en in-app-aankopen in de Google Play Store die worden gedaan door klanten in de volgende landen:

• Btw: Albanië, Bangladesh (met ingang van 1 mei 2021), Indonesië, Kenia, Liechtenstein, Marokko, Noorwegen, Taiwan, Turkije, Zuid-Afrika
  • GST: Nieuw-Zeeland, Singapore
  • Servicebelasting: Maleisië

Google draagt de btw of GST voor aankopen van betaalde apps en in-app-aankopen door klanten in deze landen af aan de betreffende autoriteiten. Je hoeft de btw of GST voor klanten in deze landen niet zelf te berekenen en af te dragen.

Je kunt als volgt de btw- of GST-tarieven controleren die worden gebruikt voor aankopen van betaalde apps en in-app-aankopen in deze landen:

1. Open de Play Console.
  2. Klik in het linkermenu op Instellingen Instellingen > Ontwikkelaarsaccount > Betalingsinstellingen > Btw-tarieven beheren.

App-prijzen wijzigen

Als je wilt weten hoe je app-prijzen instelt en wijzigt, ga je naar Prijzen en app-distributie instellen.

Als je apps aanbiedt in landen waar de prijs inclusief btw is, wordt het ingestelde belastingtarief in je Play Console toegepast op de bestaande prijzen exclusief btw.

In landen waar ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor het afdragen van de btw aan de betreffende autoriteiten, geeft Google het volledige betaalde belastingbedrag door aan de ontwikkelaar en brengt de servicekosten in rekening op basis van de nettoprijs van het product.

Voorbeeld bekijken
Ervan uitgaande dat de app-prijs in het land 100 JPY en de btw 20% is:

Ontwikkelaar ontvangt van Google: 75 JPY

Ontwikkelaar maakt btw over: 17 JPY

• Voorbeeld: 100 JPY - (100 JPY * 1/1,2) = 17 JPY
  • App-prijs - (App-prijs * 1/(1+belastingtarief))

Inkomsten van ontwikkelaar na 70/30-verdeling en overmaking van btw: 58 JPY

• Voorbeeld: 83 JPY * 0,7 = 58 JPY
  • Prijs vóór btw * 70%
Csv-bestanden voor in-app-producten importeren

Als je csv-bestanden met in-app-producten importeert, moet je rekening houden met prijzen inclusief btw.

• Als je automatisch omgerekende prijzen gebruikt, kun je een standaardprijs exclusief btw opgeven. Prijzen inclusief btw worden automatisch omgerekend.
  • Als je geen automatisch omgerekende prijzen gebruikt, moeten de prijzen inclusief btw zijn.

Lokale prijzen voor in-app-producten

Als je wilt voorkomen dat de lokale prijs voor de standaardvaluta van je land automatisch wordt ingevuld voor in-app-producten, moet je de prijs van in-app-producten twee keer opgeven in de csv-bestanden die je importeert:

• Met de eerste prijs stel je de standaardprijs van een in-app-product in.
  • Met de tweede prijs stel je de lokale prijs van een in-app-product in.

Opmerking: Ga naar Een beheerd product maken als je csv-bestanden met in-app-producten wilt importeren.

Andere landen

Als je apps aanbiedt in een land dat hierboven niet wordt vermeld, ben je zelf verantwoordelijk voor het vaststellen van het betreffende belastingtarief dat voor je apps in alle rechtsgebieden moet worden betaald. Ook ben je verantwoordelijk voor het aangeven en het afdragen van de belastingen aan de betreffende belastingautoriteit (deze kan anders zijn dan de belastingautoriteit in je eigen land). De door jouw opgegeven belastingtarieven worden automatisch toegepast wanneer de koper afrekent. Google kan geen advies over belastingen geven. Je moet hiervoor contact opnemen met je eigen belastingadviseur.

Je belastingtarieven bekijken

1. Log in bij de Play Console.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op Instellingen Instellingen > Betalingsinstellingen > Btw-tarieven beheren.
  3. Zoek de regio waarvoor je de btw-instellingen wilt wijzigen.
  4. Selecteer het potloodje Potloodpictogram/bewerkingspictogram naast 'Belastingtarieven'.
  5. Geef het btw-tarief op.
  6. Klik op Opslaan.
Voorbeeld bekijken

Het btw-tarief is een percentage van de prijs van je app, bijvoorbeeld:

Btw-percentage App-prijs Btw Totale app-prijs
20% € 10 € 2,00 € 12,00

Voor ontwikkelaars in Argentinië

Als je momenteel als ontwikkelaar in Argentinië apps aanbiedt op Google Play, moet je er rekening mee houden dat er geen standaardoptie is voor het inhouden van omzetbelasting, btw of andere belastingen. Je bent als verkoper verantwoordelijk voor het volgende:

1. Je bepaalt of je wettelijk verplicht bent om belasting in te houden.
  2. Je zorgt dat je app-prijs inclusief eventuele belastingen is.
  3. Je draagt alle vereiste belastingen af aan de betreffende belastingautoriteit. Je bent verantwoordelijk voor het inhouden van belasting over de verkoop van apps. Google houdt geen belasting in voor betalingen die naar je account worden overgeboekt.