Taxes impositives i impost sobre el valor afegit (IVA)

En alguns països, els preus que es mostren als compradors a les pàgines de cerca i de detalls han de coincidir amb l'import abonat en el moment del pagament. Això significa que el preu ha d'incloure tots els impostos (IVA inclòs).

Actualment admetem els preus amb impostos inclosos als països següents:

Albània, Alemanya, Aràbia Saudita, Armènia, Austràlia, Àustria, Azerbaidjan, Bahrain, Bangladesh, Belarús, Bèlgica, Bermudes, Bòsnia i Hercegovina, Brasil, Bulgària, Camerun, Colòmbia, Corea del Sud, Croàcia, Dinamarca, Egipte, Emirats Àrabs Units, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Geòrgia, Ghana, Grècia, Hongria, Illes Verges britàniques, Índia, Irlanda, Islàndia, Israel, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Kenya, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Macedònia del Nord, Malàisia, Malta, Marroc, Mèxic, Moldàvia, Montenegro, Nepal, Nigèria, Noruega, Nova Zelanda, Oman, Països Baixos, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Regne Unit, República de Sud-àfrica, Romania, Rússia, Senegal, Sèrbia, Singapur, Sri Lanka, Suècia, Suïssa, Tadjikistan, Tailàndia, Taiwan, Tanzània, Turquia, Txèquia, Ucraïna, Uganda, Uruguai, Uzbekistan, Xile, Xipre i Zimbàbue.

Directrius específiques de cada regió i país

En aquestes directrius es descriu com funcionen els impostos a Google Play. Google no pot proporcionar-te assessorament fiscal. Consulta el teu assessor fiscal per obtenir informació sobre com els impostos poden afectar-te i afectar les teves vendes a clients de Google Play.

Austràlia

Desenvolupadors que resideixen a Austràlia

Si resideixes a Austràlia, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IBS per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Austràlia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si no t'has registrat com a declarant d'IBS, Google pot cobrar-te un 10 % d'IBS a la taxa de servei que has de pagar a Google. El càrrec del 10 % d'IBS es farà constar a part de la taxa de servei, si escau.

El teu estatus al registre fiscal determina els impostos que se't cobren a Austràlia. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal d'Austràlia:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal d'Austràlia" i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Marca la casella de selecció de la declaració i introdueix el número d'identificació fiscal australià (ABN) al camp "Número d'identificació fiscal australià".
  5. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora d'Austràlia

La legislació fiscal d'Austràlia estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 10% de l'IBS per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Austràlia a través del sistema de facturació de Google Play, així com per a les compres fetes des d'aplicacions d'aquesta plataforma. No has de calcular ni enviar a part el GST per a les compres fetes pels clients a Austràlia.

En el cas de les compres fetes pels clients a Austràlia mitjançant un sistema de facturació alternatiu, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IBS que correspongui a la transacció.

Bahrain

Desenvolupadors que resideixen a Bahrain

Si resideixes a Bahrain, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Bahrain, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen fora de Bahrain

La legislació fiscal de Bahrain estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Bahrain, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

No has de calcular ni enviar l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a Bahrain.

Si resideixes a Bahrain, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.
Bangladesh

Transaccions amb el sistema de facturació de Google Play

En el cas de les aplicacions de pagament i de les compres des d'aplicacions fetes pels clients a Bangladesh mitjançant el sistema de facturació de Google Play, Google assumeix la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre l'IVA. Els desenvolupadors no han de calcular ni enviar l'IVA separadament.

Transaccions amb sistemes de facturació alternatius

Desenvolupadors que resideixen a Bangladesh

En el cas de les compres que els clients facin mitjançant sistemes de facturació alternatius en mercats en què es permetin aquests sistemes, Google et pot sol·licitar el NIF-IVA. Si no proporciones el teu número de NIF-IVA de Bangladesh de 13 dígits quan se't demani, Google et cobrarà l'IVA aplicable sobre la taxa de servei que has de pagar a Google. El càrrec de l'IVA es farà constar a part de la taxa de servei, si escau.

Desenvolupadors que resideixen fora de Bangladesh

Google no es fa responsable dels impostos de Bangladesh sobre les taxes de servei que has de pagar a Google.

Belarús

Desenvolupadors que resideixen a Belarús

Si resideixes a Belarús, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Belarús, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si ets un particular o un empresari individual i resideixes a Belarús, Google aplicarà l'IVA local a la taxa de servei. L'import de l'IVA es farà constar a part del de la taxa de servei.

Si ets una empresa amb seu a Belarús, Google no aplicarà l'IVA local a la taxa de servei, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

El teu estat fiscal determina els impostos que se't cobren a Belarús. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal de Belarús:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments.
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Actualitza la teva informació fiscal de Belarús.
  4. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora de Belarús

La legislació fiscal de Belarús estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Belarús, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si resideixes fora de Belarús, no cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a Belarús.

Cambodja

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA de Cambodja per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Cambodja, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen a Cambodja

Si resideixes a Cambodja i no proporciones a Google el teu TIN-IVA d'aquest país, Google cobrarà i remetrà a l'autoritat competent el 10% d'IVA de la taxa de servei, si escau. El càrrec d'IVA del 10% es farà constar a part de la taxa de servei.

La teva informació fiscal determina els impostos que se't cobren a Cambodja. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal de Cambodja:

1. Inicia la sessió al centre de pagaments de Google.
  2. Al menú de la part superior, selecciona Configuració.
  3. A la secció "TIN-IVA de Cambodja", fes clic a la icona de llapis Edita i introdueix el teu TIN-IVA de Cambodja.
  4. Fes clic a Desa.
Camerun

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a les compres d'aplicacions de pagament de Google Play Store i per a les compres des d'aplicacions fetes al Camerun. Si resideixes al Camerun, Google aplica l'IVA a les taxes de servei cobrades a causa de l'ampliació de la legislació fiscal del Camerun, i es fa constar a part de les taxes de servei.

Canadà

Desenvolupadors que resideixen al Canadà sense identificador de GST/HST o fora del Canadà

Si resideixes al Canadà i no proporciones a Google el teu número d'identificació de l'IBS/HST d'aquest país, o si resideixes fora del Canadà, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre béns i serveis (IBS) o l'impost harmonitzat sobre les vendes (HST) per a totes les aplicacions de pagament i les compres des d'aplicacions de Google Play fetes pels clients en aquest país.

Si resideixes al Canadà i no estàs registrat al règim habitual d'IBS/HST, Google aplicarà l'IBS/HST a la taxa de servei. L'import de GST/HST es farà constar a part de la taxa de servei.

Desenvolupadors que resideixen al Canadà amb número d'identificació de GST/HST

Si resideixes al Canadà i proporciones a Google el teu número d'identificació del GST/HST d'aquest país, ets responsable de determinar, cobrar i remetre el GST/HST per a totes les aplicacions de pagament i les compres des d'aplicacions de Google Play fetes pels clients en aquest país.

Si resideixes al Canadà i estàs registrat al règim habitual d'IBS/HST, has de proporcionar a Google el teu número d'identificació de l'IBS/HST perquè no se't cobri l'IBS/HST a la taxa de servei.

Colúmbia Britànica

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost provincial sobre les vendes de la Colúmbia Britànica (BC PST) per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a la Colúmbia Britànica, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si resideixes a la Colúmbia Britànica, Google aplicarà el BC PST a la taxa de servei. L'import del BC PST es farà constar a part de la taxa de servei.

Manitoba

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre les vendes de Manitoba (MB RST) per a totes les aplicacions de pagament de Google Play que adquireixin els clients a Manitoba, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. Si anteriorment recaptaves l'MB RST mitjançant Play Console, ja no controlaràs aquesta opció de configuració.

Quebec

Desenvolupadors que resideixen al Canadà sense número d'identificació fiscal del Quebec o que resideixen fora del Canadà

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre les vendes del Quebec (QST) per a totes les aplicacions de pagament de Google Play que adquireixin els clients al Quebec, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma, si resideixes al Canadà i no proporciones a Google el teu número d'identificació fiscal o si resideixes fora del Canadà.

Si resideixes al Quebec i no estàs registrat al règim habitual del QST, Google aplicarà el QST a la taxa de servei. L'import del QST es farà constar a part de la taxa de servei.

Desenvolupadors que resideixen al Canadà amb número d'identificació fiscal del Quebec

Ets responsable de determinar, cobrar i remetre el QST per a totes les aplicacions de pagament de Google Play que adquireixin els clients al Quebec, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma, si resideixes al Canadà i proporciones a Google el número d'identificació fiscal del Quebec.

Si resideixes al Quebec i estàs registrat al règim habitual del QST, has de proporcionar a Google el teu número d'identificació del QST perquè no se't cobri el QST a la taxa de servei.

Saskatchewan

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost provincial sobre les vendes de Saskatchewan (SK PST) per a totes les aplicacions de pagament de Google Play que adquireixin els clients a Saskatchewan, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Actualitzar la informació de registre fiscal del Canadà

Per complir la normativa fiscal del Canadà, Google requereix la teva informació fiscal del Canadà. Si no proporciones el teu número d'identificació fiscal a Google, Google considerarà que no estàs registrat i ajustarà la configuració de Play Console en conseqüència. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal del Canadà:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal del Canadà" i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Introdueix o actualitza les dades següents:
    • Número de registre GST/HST
    • Número de registre del QST
  5. Fes clic a Desa.
Xile

Desenvolupadors que resideixen a Xile

Si resideixes a Xile, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients de Xile, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

D'altra banda, si no t'has registrat com a declarant d'IVA, Google aplicarà un 19% d'impost sobre el valor afegit (IVA) a la taxa de servei cobrada a causa de l'ampliació de la legislació fiscal de Xile. El càrrec del 19% d'IVA es farà constar a part de la taxa de servei.

El teu estatus de registre fiscal determina els impostos que se't cobren a Xile. A continuació, t'indiquem com pots proporcionar a Google el teu estatus al registre fiscal per determinar l'impost sobre el valor afegit (IVA) que se t'ha d'aplicar:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal de Xile" i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Introdueix la informació següent:
    • Estàs registrat a Xile com a contribuent de l'IVA?
      • Selecciona si estàs registrat.
    • Estàs exempt d'impostos addicionals (Impuesto adicional)?
      • Selecciona si estàs exempt.
  5. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora de Xile

La legislació fiscal de Xile estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients de Xile, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. No cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a Xile.

Colòmbia

Desenvolupadors que resideixen a Colòmbia

Si resideixes a Colòmbia, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients de Colòmbia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si no t'has registrat com a declarant d'IVA (no sota el règim comú), Google aplicarà un 19 % d'impost sobre el valor afegit (IVA) a la taxa de servei cobrada a causa de l'ampliació de la legislació fiscal de Colòmbia. El càrrec del 19 % d'IVA es farà constar a part de la taxa de servei.

El teu estatus de registre fiscal afecta els impostos que se't cobren a Colòmbia. A continuació, t'indiquem com pots proporcionar a Google el teu estatus al registre fiscal per determinar l'impost sobre el valor afegit (IVA) que se t'ha d'aplicar:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal de Colòmbia" i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Introdueix la informació següent:
    • Estàs registrat al règim comú?
      • Selecciona si estàs registrat.
    • Número d'identificació tributària (NIT)
      • Introdueix teu número d'identificació tributària.
    • Penja el formulari RUT (Registro Único Tributario)
      • Fes clic a Tria un fitxer i penja el document RUT en format PDF.
  5. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora de Colòmbia

Si resideixes fora de Colòmbia i ofereixes aplicacions de pagament o compres fetes des d'aplicacions a clients que es troben en aquest país, continuaràs sent responsable de cobrar l'IVA, pagar-lo i informar sobre aquest impost a les autoritats tributàries de Colòmbia.

Egipte

Tots els desenvolupadors

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA d'Egipte per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Egipte, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen a Egipte

Si resideixes a Egipte i no t'has registrat com a declarant d'IVA, Google aplicarà l'IVA a la taxa de servei. L'import de l'IVA es farà constar a part del de la taxa de servei.

Si t'has registrat com a declarant d'IVA a Egipte i proporciones a Google la teva informació fiscal, Google no aplicarà l'IVA local a la taxa de servei, però pot ser que hagis d'autoliquidar aquest impost.

El teu estat fiscal determina els impostos que se't cobren a Egipte. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal d'Egipte:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments.
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal d'Egipte" i fes clic a la icona de llapis.
  4. Actualitza la informació fiscal.
  5. Fes clic a Desa.
Unió Europea

Tots els desenvolupadors

La legislació sobre l'IVA a la Unió Europa (UE) estableix que Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les compres de serveis i continguts digitals de Google Play Store fetes pels clients de la UE mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Per això, Google enviarà a l'autoritat competent l'IVA corresponent a les compres dels clients de la UE mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

No és necessari que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients de la UE mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Encara que no resideixis a la UE, igualment s'aplica aquest tractament de l'IVA.

En el cas de les compres fetes pels clients a la UE mitjançant un sistema de facturació alternatiu com a part de la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari o un programa de facturació alternativa sense elecció per a l'usuari, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats pertinents l'IVA que correspongui a la transacció.

Desenvolupadors que resideixen a la UE

Si resideixes en un país de la UE que no és Irlanda, Google no cobrarà l'IVA local corresponent a un subministrament (a efectes d'IVA) de l'aplicació a Google. Si resideixes a Irlanda, ets responsable de cobrar l'IVA irlandès corresponent a un subministrament (a efectes d'IVA) de l'aplicació a Google.

Si resideixes a Irlanda i vens els teus productes als clients mitjançant un sistema de facturació alternatiu com a part de la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari o un programa de facturació alternativa sense elecció per a l'usuari, Google cobrarà l'IVA irlandès a la taxa de servei d'aquestes transaccions amb facturació alternativa.

Taxes d'IVA que s'utilitzen per a les compres de la UE fetes mitjançant el sistema de facturació de Google Play

A continuació t'expliquem com pots comprovar les taxes d'IVA aplicables a les compres d'aplicacions i de contingut fetes per clients de la UE.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Impost sobre les vendes", fes clic a Gestiona l'impost sobre les vendes.
  3. A "Europa", consulta la llista de països i taxes impositives.
Ghana

Tots els desenvolupadors

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA de Ghana per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Ghana, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen a Ghana

Si resideixes a Ghana, Google aplicarà l'IVA local a la taxa de servei. L'import de l'IVA es farà constar a part del de la taxa de servei.

Islàndia

Tots els desenvolupadors

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament i les compres des d'aplicacions de serveis i continguts digitals fetes pels clients a Islàndia mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Per això, Google enviarà a l'autoritat competent l'IVA corresponent a les compres dels clients d'Islàndia mitjançant el sistema de facturació de Google Play. No cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients d'Islàndia mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

En el cas de les compres fetes pels clients a Islàndia mitjançant un sistema de facturació alternatiu com a part de la prova pilot de facturació amb opció d'elecció per als usuaris o un programa de facturació alternativa sense opció d'elecció per als usuaris, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats pertinents l'IVA que correspongui a la transacció.

Desenvolupadors que resideixen a Islàndia

Si resideixes a Islàndia, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

Índia

Desenvolupadors que resideixen a l'Índia

Si resideixes a l'Índia, ets responsable de determinar els impostos aplicables i si necessites obtenir un número d'identificació de l'impost sobre béns i serveis (GSTIN). És responsabilitat teva determinar i pagar els impostos aplicables sobre les taxes de servei de Google Play que Google et cobri.

La legislació fiscal de l'Índia estableix que Google és el proveïdor de serveis de mercat web i és també responsable de deduir i d'ingressar les retencions fiscals que corresponguin i, si escau, de dur a terme la recaptació d'impostos en origen (TCS) de l'IBS per les aplicacions i pels jocs de pagament (incloses les compres des de l'aplicació) que venguis.

Desenvolupadors que resideixen fora de l'Índia

La legislació fiscal de l'Índia estableix que Google és el proveïdor de serveis de mercat web i, com a tal, és responsable de determinar, cobrar i remetre l'IBS i la taxa de compensació (Equalisation Levy) per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a l'Índia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. En el cas de les compres fetes pels clients amb el sistema de facturació de Google Play, Google deduirà l'IBS i la taxa de compensació, i remetrà aquests impostos i taxes a les autoritats pertinents. La taxa de compensació es reflectirà al teu informe de guanys amb el concepte "Taxa de compensació de l'Índia".

En el cas de les compres fetes pels clients a l'Índia mitjançant un sistema de facturació alternatiu, Google et cobrarà o dipositarà els impostos i les taxes que calgui per a les compres des d'aplicacions dels clients a l'Índia que es processin en aquests sistemes de facturació alternatius. Google remetrà aquests impostos i taxes a les autoritats pertinents.

Contingut relacionat

Per obtenir més informació, ves a Impost sobre béns i serveis de l'Índia.

Indonèsia

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre l'11% d'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Indonèsia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Els desenvolupadors no han de calcular ni enviar l'IVA separadament per a les compres fetes per clients d'Indonèsia mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

En el cas de les compres fetes pels clients a Indonèsia mitjançant un sistema de facturació alternatiu, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats competents l'IVA que correspongui a la transacció. També ets responsable d'emetre les factures per a les compres fetes per clients d'Indonèsia mitjançant un sistema de facturació alternatiu.

Desenvolupadors que resideixen a Indonèsia

Google cobrarà un 11% d'IVA junt amb la taxa de servei facturada i el remetrà a l'autoritat pertinent, si escau. El càrrec d'IVA de l'11% es farà constar a part de la taxa de servei.

Japó

Si ofereixes aplicacions de pagament o compres des d'aplicacions a clients que es troben al Japó, l'1 d'octubre de 2015 va entrar en vigor una esmena a la Llei de l'impost japonès sobre el consum (JCT) que afecta les teves responsabilitats fiscals en aquest país. Si tens preguntes concretes sobre les teves responsabilitats fiscals al Japó, consulta el teu assessor fiscal.

Desenvolupadors que resideixen fora del Japó

Si resideixes fora del Japó i ofereixes aplicacions de pagament o compres des d'aplicacions a clients que es troben en aquest país, ets responsable de cobrar el JCT, i de remetre'l i declarar-lo a l'Agència Tributària Nacional del Japó.

Desenvolupadors que resideixen al Japó

Si resideixes al Japó i ofereixes aplicacions de pagament o compres des d'aplicacions a clients que es troben en aquest país, ets responsable de cobrar el JCT, i de remetre'l i declarar-lo a l'Agència Tributària Nacional del Japó.

D'altra banda, la taxa de servei de Google Play que cobra Google es considera una transacció d'empresa a empresa (B2B).

Ets responsable d'aplicar el JCT als serveis B2B oferts per una entitat estrangera i de declarar-lo a l'Agència Tributària Nacional del Japó. És a dir, l'impost japonès sobre el consum no se sumarà automàticament a les taxes de servei de la teva aplicació.

Kenya

Tots els desenvolupadors

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA de Kenya per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients en aquest país, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen a Kenya

Si resideixes a Kenya, Google aplicarà l'IVA local a la taxa de servei. L'import de l'IVA es farà constar a part del de la taxa de servei.

Liechtenstein

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA de totes les aplicacions de pagament i de les compres des d'aplicacions de contingut digital i serveis fetes pels clients a Liechtenstein mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Per això, Google enviarà a l'autoritat competent l'IVA corresponent a les compres dels clients de Liechtenstein mitjançant el sistema de facturació de Google Play. No cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients de Liechtenstein mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

En el cas de les compres fetes pels clients a Liechtenstein mitjançant un sistema de facturació alternatiu com a part de la prova pilot de facturació a elecció de l'usuari o un programa de facturació alternativa sense elecció per a l'usuari, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats competents l'IVA que correspongui a la transacció.

Malàisia

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre l'impost de servei per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Malàisia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. No caldrà que calculis ni enviïs l'impost de servei separadament per a les compres fetes pels clients a Malàisia.

Desenvolupadors que resideixen a Malàisia

Google cobrarà un impost de servei del 8 % sobre la taxa de servei i el remetrà a l'autoritat competent, si escau. El 8 % d'impost de servei es farà constar a part de la taxa de servei.

Mèxic

Desenvolupadors que resideixen a Mèxic

Si resideixes a Mèxic, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les compres de contingut digital de Google Play Store fetes per clients a Mèxic.

A partir de l'1 d'agost de 2020, Google aplicarà un 16% d'IVA a la taxa de servei cobrada a causa de l'ampliació de la legislació fiscal de Mèxic. El càrrec d'IVA del 16% es farà constar a part de la taxa de servei.

Desenvolupadors que resideixen fora de Mèxic

A partir de l'1 d'abril de 2021, si resideixes fora de Mèxic, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 16% d'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients de Mèxic, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

No cal que calculis ni enviïs l'IVA dels clients de Mèxic separadament.

Moldàvia

Desenvolupadors que resideixen a Moldàvia

Si resideixes a Moldàvia, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre el valor afegit (IVA) de Moldàvia per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Moldàvia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen fora de Moldàvia

Si resideixes fora de Moldàvia, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Moldàvia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. No cal que calculis ni remetis l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a Moldàvia.

Google no et pot proporcionar assessorament sobre impostos; has de consultar el teu assessor fiscal.

Nepal

Tots els desenvolupadors

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA del Nepal per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients al Nepal, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Nigèria

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA de Nigèria per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Nigèria, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si resideixes a Nigèria, Google també aplica l'IVA de Nigèria a la taxa de servei que es cobra per les compres que fan els clients de tot el món. El càrrec de l'IVA es farà constar als informes de guanys a part de la taxa de servei. Google no et pot proporcionar assessorament sobre impostos, has de consultar el teu assessor fiscal.

Noruega

Tots els desenvolupadors

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament i les compres des d'aplicacions de serveis i continguts digitals fetes pels clients noruecs mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Per això, Google enviarà a l'autoritat competent l'IVA corresponent a les compres dels clients noruecs processades al sistema de facturació de Google Play. No cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients noruecs que es processin al sistema de facturació de Google Play.

En el cas de les compres fetes pels clients a Noruega mitjançant un sistema de facturació alternatiu com a part de la prova pilot de facturació amb opció d'elecció per als usuaris o un programa de facturació alternativa sense opció d'elecció per als usuaris, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats pertinents l'IVA que correspongui a la transacció.

Desenvolupadors que resideixen a Noruega

Si resideixes a Noruega, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

Oman

Desenvolupadors que resideixen a Oman

Si resideixes a Oman, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Oman, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen fora d'Oman

A partir del 16 d'abril de 2021, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre el 5% d'IVA a l'autoritat competent per totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Oman, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

No cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per als clients d'Oman.

Puerto Rico

Tots els desenvolupadors

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent els impostos sobre les vendes i l'ús (SUT) de Puerto Rico per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Puerto Rico amb el sistema de facturació de Google Play, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

En el cas de les compres fetes pels clients a Puerto Rico mitjançant un sistema de facturació alternatiu, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats competents qualsevol impost sobre les vendes que correspongui a la transacció.

Desenvolupadors que resideixen a Puerto Rico

Si resideixes a Puerto Rico, Google aplicarà els SUT de Puerto Rico a la taxa de servei. L'import dels SUT es farà constar a part del de la taxa de servei.

Rússia

Desenvolupadors que resideixen a Rússia

Si resideixes a Rússia, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Rússia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen fora de Rússia

La legislació fiscal de Rússia estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 20% d'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Rússia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

No és necessari que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a Rússia.

Aràbia Saudita

Desenvolupadors que resideixen a l'Aràbia Saudita

Si resideixes a l'Aràbia Saudita, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a l'Aràbia Saudita, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen fora de l'Aràbia Saudita

La legislació fiscal de l'Aràbia Saudita estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 15% d'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a l'Aràbia Saudita, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si resideixes fora de l'Aràbia Saudita, no cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a l'Aràbia Saudita.

Si resideixes a l'Aràbia Saudita, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

Sèrbia

Desenvolupadors que resideixen a Sèrbia

Si resideixes a Sèrbia, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Sèrbia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. Google aplicarà l'IVA local a la taxa de servei. L'import de l'IVA es farà constar a part del de la taxa de servei.

Desenvolupadors que resideixen fora de Sèrbia

Si resideixes fora de Sèrbia, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Sèrbia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Singapur

Desenvolupadors que resideixen a Singapur

Si resideixes a Singapur, ets responsable de determinar i cobrar (i remetre a l'autoritat competent) el 9 % de l'impost sobre béns i serveis (IBS) de Singapur corresponent a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients de Singapur, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Google pot cobrar l'IBS de la taxa de servei, si escau. El càrrec de l'IBS es reflectirà per separat de la taxa de servei.

Desenvolupadors que resideixen fora de Singapur

Si resideixes fora de Singapur, ets responsable de determinar i cobrar (i remetre a l'autoritat competent) el 9 % de l'IBS de Singapur per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Singapur, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. No cal que calculis ni remetis a part l'IBS corresponent a les compres fetes pels clients a Singapur.

República de Sud-àfrica

Tots els desenvolupadors

Google és responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA de la República de Sud-àfrica per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients en aquest país, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma mitjançant el sistema de facturació de Google Play.

En el cas de les compres fetes pels clients a la República de Sud-àfrica mitjançant un sistema de facturació alternatiu, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats competents l'IVA que correspongui a la transacció.

Desenvolupadors que resideixen a la República de Sud-àfrica

Si resideixes a la República de Sud-àfrica, s'aplicarà l'IVA local a la taxa de servei que hagis de pagar a Google.

El teu NIF-IVA de la República de Sud-àfrica es mostra a les factures de Google. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal de la República de Sud-àfrica:

1. Inicia la sessió al centre de pagaments de Google.
  2. Al menú de la part superior, selecciona Configuració.
  3. A la secció "NIF-IVA de la República de Sud-àfrica", fes clic a la icona de llapis Edita i introdueix el teu NIF-IVA d'aquest país.
  4. Fes clic a Desa.
Corea del Sud

Desenvolupadors que resideixen a Corea del Sud

Si resideixes a Corea del Sud, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre el valor afegit (IVA) per a totes les compres de contingut digital de Google Play Store fetes per clients a Corea del Sud.

Si no proporciones a Google el número de registre de l'empresa, Google cobrarà i remetrà a l'autoritat competent el 10% d'IVA junt amb les taxes de servei facturades. El càrrec del 10 % d'IVA es farà constar a part de la taxa de servei, si escau.

El teu estatus de registre fiscal determina els impostos que se't cobren a Corea del Sud. A continuació, t'indiquem com pots proporcionar a Google el número de registre de l'empresa:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal de Corea del Sud" i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Introdueix el número de registre al camp "Número de registre de l'empresa".
  5. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora de Corea del Sud

La legislació de Corea del Sud estableix que Google té la responsabilitat de calcular, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 10% d'IVA per a les compres d'aplicacions de pagament o fetes des d'aplicacions de Google Play Store que els clients a Corea del Sud facin a desenvolupadors ubicats fora d'aquest país.

Si els teus clients utilitzen el sistema de facturació de Google Play, no cal que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients a Corea del Sud.

Si decideixes oferir sistemes addicionals de facturació per compres fetes des d'aplicacions per a clients a Corea del Sud d'acord amb la nostra política de pagaments, Google et repercutirà els impostos que s'hagin de cobrar per les vendes fetes als clients en aquest país que es processin a través d'aquests sistemes de facturació addicionals i remetrà aquests impostos a les autoritats competents.

Suïssa

Ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Suïssa, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen a Suïssa

Els requisits locals de Suïssa estableixen que, en algunes circumstàncies, Google ha d'aplicar l'IVA suís sobre les taxes de servei que has de pagar a Google.

Taiwan

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Taiwan, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma. Els desenvolupadors no han de calcular ni enviar l'IVA separadament.

Desenvolupadors que resideixen a Taiwan

Si no proporciones el teu número de NIF-IVA de Taiwan, Google pot cobrar-te un 5 % d'IVA sobre la taxa de servei que has de pagar a Google. El càrrec del 5 % d'IVA es farà constar a part de la taxa de servei, si escau.

El teu estatus de registre fiscal determina els impostos que se't cobren a Taiwan. A continuació, t'indiquem com pots proporcionar a Google la teva informació fiscal de Taiwan:

1. Obre Play Console i ves a Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal de Taiwan" i fes clic a Edita Icona de llapis / d'edició.
  4. Introdueix el número de registre de l'IVA al camp "NIF-IVA".
  5. Fes clic a Desa.
Tailàndia

Desenvolupadors que resideixen a Tailàndia

Si resideixes a Tailàndia, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre el valor afegit (IVA) de Tailàndia per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Tailàndia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si no t'has registrat com a declarant d'IVA, Google cobrarà un 7% d'IVA junt amb la taxa de servei i el remetrà a l'autoritat pertinent, si escau. El càrrec d'IVA del 7 % es farà constar a part de la taxa de servei.

El teu estatus al registre fiscal determina els impostos que se't cobren a Tailàndia. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal de Tailàndia:

1. Obre Play Console i ves a Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal de Tailàndia" i fes clic a Edita Icona de llapis / d'edició.
  4. Introdueix el número de registre de l'IVA al camp "NIF-IVA de Tailàndia".
  5. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora de Tailàndia

Si resideixes fora de Tailàndia, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 7% d'IVA de Tailàndia per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Tailàndia, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Uganda

Tots els desenvolupadors

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA d'Uganda per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Uganda, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Desenvolupadors que resideixen a Uganda

Si resideixes a Uganda però no t'has registrat com a declarant d'IVA, sinó que t'has inscrit per oferir un sistema de facturació alternatiu i vens els teus productes als consumidors mitjançant un sistema de facturació alternatiu, Google aplicarà l'IVA a la taxa de servei facturada. L'import de l'IVA es farà constar a part del de la taxa de servei.

Si t'has registrat com a declarant d'IVA a Uganda i proporciones a Google la teva informació fiscal, Google no aplicarà l'IVA local a la taxa de servei, però pot ser que hagis d'autoliquidar aquest impost.

El teu estat fiscal determina els impostos que se't cobren a Uganda. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal d'Uganda:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments.
  2. A la secció Configuració, fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a Informació fiscal d'Uganda i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Actualitza la informació fiscal.
  5. Fes clic a Desa.
Ucraïna

Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 20% d'IVA d'Ucraïna per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a Ucraïna, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si ets un empresari individual i resideixes a Ucraïna, s'aplicarà l'IVA local a la taxa de servei que has de pagar a Google.

Si ets una empresa amb seu a Ucraïna, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

El teu estatus al registre fiscal determina els impostos que se't cobren a Ucraïna. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal d'Ucraïna:

1. Inicia la sessió al centre de pagaments de Google.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Actualitza la teva informació fiscal d'Ucraïna.
  4. Fes clic a Desa.
Emirats Àrabs Units

Desenvolupadors que resideixen als Emirats Àrabs Units

Si resideixes als Emirats Àrabs Units, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients als Emirats Àrabs Units, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si resideixes als Emirats Àrabs Units, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

Desenvolupadors que resideixen fora dels Emirats Àrabs Units

La legislació fiscal dels Emirats Àrabs Units estableix que Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent el 5% d'IVA de totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients dels Emirats Àrabs Units, així com de les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si resideixes fora dels Emirats Àrabs Units, no és necessari que calculis ni enviïs l'IVA separadament per a les compres fetes pels clients dels Emirats Àrabs Units.

Regne Unit

Desenvolupadors que resideixen al Regne Unit

Si resideixes al Regne Unit, l'IVA local no s'aplicarà a la taxa de servei que hagis de pagar a Google, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

Estats Units

Alabama, Arizona, Arkansas, Califòrnia, Carolina del Nord, Carolina del Sud, Colorado, Connecticut, Dakota del Nord, Dakota del Sud, Districte de Colúmbia, Florida, Geòrgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, localitats d'Alaska, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississipí, Missouri, Nebraska, Nevada, Nou Mèxic, Nova Jersey, Nova York, Ohio, Oklahoma, Pennsilvània, Rhode Island, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virgínia, Virgínia Occidental, Washington, Wisconsin i Wyoming

D'acord amb els requisits de l'impost sobre les vendes, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre aquest impost per a les compres d'aplicacions i les compres des d'aplicacions que facin els clients a Google Play Store en aquests estats mitjançant el sistema de facturació de Google Play. Google recaptarà i remetrà l'impost sobre les vendes a l'agència tributària competent, segons correspongui.

No cal que calculis ni enviïs l'impost sobre les vendes separadament per als clients d'aquests estats. Encara que no siguis als Estats Units, també se t'aplicarà aquest procediment.

En el cas de les compres fetes pels clients en aquestes ubicacions mitjançant un sistema de facturació alternatiu, ets responsable de determinar, cobrar i remetre a les autoritats competents qualsevol impost sobre les vendes que correspongui a la transacció.

Uzbekistan

Desenvolupadors que resideixen a l'Uzbekistan

Si resideixes a l'Uzbekistan, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'impost sobre el valor afegit (IVA) de l'Uzbekistan per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a l'Uzbekistan, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Si ets un particular o un empresari individual i resideixes a l'Uzbekistan, Google aplicarà l'IVA local a la taxa de servei. L'import de l'IVA es farà constar als informes de guanys a part de l'import de la taxa de servei.

Si ets una empresa amb seu a l'Uzbekistan, Google no aplicarà l'IVA local a la taxa de servei, però pot ser que n'hagis de fer l'autoliquidació.

El teu estat fiscal determina els impostos que se't cobren a l'Uzbekistan. Segueix aquests passos per proporcionar a Google la teva informació fiscal:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments.
  2. A la secció "Configuració", fes clic a Gestiona la configuració.
  3. Desplaça't cap avall fins a "Informació fiscal de l'Uzbekistan" i fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  4. Actualitza la informació fiscal.
  5. Fes clic a Desa.

Desenvolupadors que resideixen fora de l'Uzbekistan

Si resideixes fora de l'Uzbekistan, Google té la responsabilitat de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients a l'Uzbekistan, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Vietnam

Desenvolupadors que resideixen al Vietnam

Si resideixes al Vietnam, ets responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients al Vietnam, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Google cobrarà un 5% d'IVA junt amb la taxa de servei facturada i el remetrà a l'autoritat pertinent, si escau. El càrrec d'IVA del 5% es farà constar a part de la taxa de servei.

Desenvolupadors que resideixen fora del Vietnam

Si resideixes fora del Vietnam, Google és responsable de determinar, cobrar i remetre a l'autoritat competent l'IVA per a totes les aplicacions de pagament de Google Play Store que adquireixin els clients al Vietnam, així com per a les compres que facin des d'aplicacions d'aquesta plataforma.

Altres països i regions

La legislació sobre l'IVA i sobre l'impost sobre béns i serveis (GST) estableix que Google és responsable de determinar, cobrar i remetre l'IVA o el GST per a totes les aplicacions de pagament i compres des d'aplicacions que facin els clients a les ubicacions amb el sistema de facturació de Google Play en què Google és el comerciant registrat (MOR) i a les ubicacions següents:

• IVA: Albània, Geòrgia, Kazakhstan, Marroc i Turquia

• GST: Nova Zelanda

Google enviarà a l'autoritat competent l'IVA o el GST que cobri als clients que es trobin en aquests països per les aplicacions de pagament i les compres fetes des d'aplicacions. No caldrà que calculis ni que enviïs separadament l'IVA ni el GST corresponent als clients d'aquests països.

A continuació t'expliquem com pots consultar els tipus impositius de l'IVA o el GST que s'apliquen en aquests països a les aplicacions de pagament i les compres fetes des d'aplicacions.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. Fes clic a Gestiona l'impost sobre les vendes.

Canviar el preu de les aplicacions

Per obtenir informació sobre com pots configurar i modificar els preus d'una aplicació, ves a l'article en què s'explica com pots configurar els preus i la distribució de les aplicacions.

Si ofereixes aplicacions en països on s'inclouen els impostos, la taxa impositiva establerta a Play Console s'aplicarà als preus sense impostos.

Als països en què els desenvolupadors siguin responsables de remetre l'IVA a l'agència tributària competent, Google farà arribar al desenvolupador l'import total recaptat dels impostos i restarà la taxa de servei del preu net del producte.

Exemple
Imaginem que el preu de l'aplicació és d'1 € i que l'IVA és del 20%.

El desenvolupador rep 0,75 € de Google.

El desenvolupador remet 0,17 € en concepte d'IVA.

• Exemple: 1 € - (1 € * 1/1,2) = 0,17 €
  • Preu de l'aplicació - (preu de l'aplicació * 1/[1 + taxa impositiva]).

Els ingressos del desenvolupador després de fer el repartiment 70/30 i de remetre l'IVA són de 0,58 €.

• Exemple: 0,83 € * 0,7 = 0,58 €
  • Preu sense IVA * 70%
Importar fitxers CSV de productes de compra des d'aplicacions

Si vols importar fitxers CSV amb productes de compra des d'aplicacions, tingues en compte els preus amb impostos inclosos.

• Si utilitzes la conversió de preus automàtica, pots proporcionar un preu predeterminat sense impostos. Els preus amb impostos inclosos es calculen de manera automàtica.
  • Si no utilitzes la conversió de preus automàtica, els preus han d'incloure l'impost.

Preus locals en productes de compra des d'aplicacions

Per impedir que el preu local de la moneda predeterminada del teu país s'empleni automàticament per als productes de compra des d'aplicacions, has d'especificar el preu d'aquests productes dues vegades als fitxers CSV que importis:

• El primer preu estableix el preu predeterminat d'un producte de compra des d'aplicacions.
  • El segon preu estableix el preu local d'un producte de compra des d'aplicacions.

Nota: per importar fitxers CSV que incloguin productes de compra des d'aplicacions, consulta com pots crear un producte de compra des de l'aplicació.

Altres països

Si ofereixes aplicacions de pagament o compres fetes des d'aplicacions a clients en circumstàncies diferents de les descrites anteriorment, en què Google és responsable, tens la responsabilitat de determinar la taxa impositiva aplicable a les vendes i de remetre els impostos a l'agència tributària competent (que pot diferir de l'agència tributària a la teva ubicació). Les taxes impositives que especifiquis s'apliquen automàticament quan el comprador finalitza la compra. Google no et pot proporcionar assessorament sobre impostos; has de consultar el teu assessor fiscal.

Comprovar i ajustar les taxes impositives

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Perfil de pagaments (Configuració Configuració > Perfil de pagaments).
  2. A la secció "Impost sobre les vendes", fes clic a Gestiona l'impost sobre les vendes.
  3. Cerca la regió on vols modificar la configuració fiscal.
  4. Fes clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  5. A la mateixa fila de la ubicació on vols ajustar les taxes impositives, fes clic a la fletxa avall a "Opcions de taxes".
  6. Tria una de les opcions següents:
    • Sense impostos.
    • Taxa predefinida de Google: utilitza la taxa impositiva predeterminada per a aquesta ubicació.
    • Taxa impositiva personalitzada: introdueix una taxa impositiva.
  7. Si has fet canvis, fes clic a Desa.
Exemple

La taxa impositiva sobre les vendes correspon a un percentatge del preu de la teva aplicació, per exemple:

Taxa impositiva sobre les vendes Preu de l'aplicació Impost sobre les vendes Preu total de l'aplicació