Beställningshantering och utbetalningar

Annulleringar som köparen gör

Köparen har två timmar på sig att annullera ett köp av en app eller ett spel på Google Play. När den tiden har gått debiterar Google automatiskt kortet och processen för utbetalning till ditt konto inleds utifrån den fastställda utbetalningsplanen.

Utbetalningar och rapportering varje månad

Alla beställningar som behandlas, återbetalas eller återdebiteras från och med den första dagen i en månad till slutet av månaden betalas ut runt den 15 efterföljande månad. Observera att det kan ta flera dagar för din bank att kreditera ditt konto. Kontakta banken om du vill veta mer om handläggningstiden för elektroniska transaktioner.

Platser där du kan ta emot utbetalningar via elektronisk överföring

På vissa platser kan Google Play-säljare ta emot utbetalningar via elektronisk överföring från Google. I artikeln om att ta emot utbetalningar via elektronisk överföring finns mer information.

Tidslinje och minimigräns för utbetalningar

• Sidan Betalningsprofil (Konfiguration > Betalningsprofil) i Play Console uppdateras inte i realtid utan inom ett dygn efter att en utbetalning gjorts.
  • Google påbörjar inga inbetalningar på helger eller helgdagar. Om du till exempel debiterar en beställning på en torsdag, fredag eller lördag påbörjas inbetalningen på måndagen. Om måndag är en helgdag påbörjas inbetalningen på tisdagen.
  • Ditt intjänade saldo vid tiden för utbetalningen måste uppfylla ett lägsta belopp beroende på hur du får utbetalningarna:
    • Säljare som tar emot utbetalningar i lokal valuta: 1 USD
    • Säljare som tar emot utbetalningar i USD via elektronisk överföring: 100 USD