Välj typ av utvecklarkonto

Du kan välja mellan två typer av utvecklarkonton på Google Play: personligt konto och organisationskonto. Personliga konton och organisationskonton har åtkomst till samma funktioner och kan generera intäkter på Google Play med en betalningsprofil.

Utvecklarkonto för personligt bruk

Välj ett personligt konto om kontot är för personligt bruk. Du kanske till exempel studerar, är hobbyanvändare eller amatörutvecklare. Du kan fortfarande tjäna pengar på Google Play och bjuda in andra att gå med i kontot.

Utvecklarkonto för användning i organisationer eller företag

Välj ett organisationskonto om du skapar ett konto för en organisation eller ett företag. Du kanske till exempel deltar i kommersiella, industriella, professionella eller myndighetsrelaterade aktiviteter. Du måste ha ett DUNS-nummer för att skapa ett utvecklarkonto för en organisation. Detta är obligatoriskt när du anger uppgifter om utvecklarkontot för organisationen eller företaget och används av Google Play för att verifiera din identitet.

Läs mer om informationskrav och verifieringar när du skapar ett utvecklarkonto på Play Console.