Velg en type utviklerkonto

Det finnes to typer utviklerkontoer på Google Play: personlig og organisasjon. Personlige kontoer og organisasjonskontoer har tilgang til den samme funksjonaliteten og kan tjene penger på Google Play via en betalingsprofil.

Utviklerkonto for personlig bruk

Velg en personlig konto hvis kontoen din er tiltenkt personlig bruk. Dette alternativet kan brukes hvis du for eksempel er student, lager apper på hobbybasis eller er utvikler på amatørstadiet. Du kan fortsatt tjene penger på Google Play og invitere andre til kontoen din.

Utviklerkonto for organisasjons- eller bedriftsbruk

Velg en organisasjonskonto hvis du oppretter en konto for en organisasjon eller bedrift. Dette alternativet gjelder hvis du driver med kommersielle, industrielle, profesjonelle eller myndighetsrelaterte aktiviteter. Du må ha et D-U-N-S-nummer for å opprette en utviklerkonto for en organisasjon. Dette er et obligatorisk krav når du legger inn informasjon om utviklerkontoen for organisasjonen eller bedriften din. Google Play bruker dette for å bekrefte identiteten din.

Finn ut mer om kravene til informasjon og bekreftelser for å opprette en utviklerkonto i Play-konsollen.