Een type ontwikkelaarsaccount kiezen

Google Play biedt 2 typen ontwikkelaarsaccounts: persoonlijke en organisatorische accounts. Persoonlijke en organisatorische accounts hebben toegang tot dezelfde functionaliteit en kunnen inkomsten genereren op Google Play via een betalingsprofiel.

Ontwikkelaarsaccount voor persoonlijk gebruik

Kies een persoonlijk account als je account voor persoonlijk gebruik is. Bijvoorbeeld als je een student, hobbyist of amateurontwikkelaar bent. Je kunt nog steeds geld verdienen via Google Play en anderen uitnodigen om lid te worden van je account.

Ontwikkelaarsaccount voor gebruik in een organisatie of bedrijf

Kies een organisatorisch account als je een account voor een organisatie of bedrijf maakt (bijvoorbeeld als je je bezighoudt met commerciële, industriële, professionele of overheidsactiviteiten). Als je een ontwikkelaarsaccount wilt maken voor een organisatie, heb je een DUNS-nummer nodig. Dit is een vereiste bij het opgeven van ontwikkelaarsaccountgegevens voor je organisatie of bedrijf en wordt gebruikt door Google Play om je identiteit te verifiëren.

Vind meer informatie over de informatievereisten en verificaties voor het maken van een Play Console-ontwikkelaarsaccount.