Skapa och distribuera en urtavla på Google Play

På den här sidan beskrivs de grundläggande steg som krävs för att publicera en urtavla som skapats med hjälp av Format för urtavlor på Google Play.

Du kan använda Play Console för att skapa och hantera flera versioner av alla dina olika urtavlor och uppdatera varje urtavla vid behov.

Vad är en urtavla?

Med Format för urtavlor kan du skapa anpassade urtavlor som kan återge tid på olika nya sätt genom att dra nytta av smartklockornas skärm- och interaktionsfunktioner.

Urtavlan är ett av de mest synliga sätten som användare kan använda för att uttrycka sig på Wear OS-enheter. Att skapa en urtavla är ett bra sätt för dig att visa upp ditt varumärke och dina idéer för användare på Wear OS.

Skapa och distribuera urtavlan

Om du vill publicera en urtavla på Google Play måste du först skapa ett utvecklarkonto på Google Play. Registrera dig för ett utvecklarkonto på Google Play om du inte redan har ett. Om du redan har ett registrerat konto och en app öppnar du Steg 2: Skapa omfattande butiksuppgifter.

Steg 1: Skapa appen

Så här skapar och konfigurerar du appen. När du anger om du skapar en app eller ett spel väljer du app.

Steg 2: Skapa omfattande butiksuppgifter

Om du skapar omfattande butiksuppgifter blir urtavlan lättare att hitta på Google Play och det blir enklare för användarna att förstå vad de kan förvänta sig innan de laddar ned den. Du kan hantera urtavlans butiksuppgifter på sidan Primära butiksuppgifter (Ökning > Butiksvisning > Primära butiksuppgifter) på Play Console.

Här är några sätt att se till att dina butiksuppgifter är av hög kvalitet:

Steg 3: Skapa en Wear OS-kanal

Eftersom urtavlan endast är tillgänglig för Wear OS kan du skapa en Wear OS-kanal och skapa en Wear OS-version:

1. Öppna Play Console och sidan Avancerade inställningar (Version > Konfiguration > Avancerade inställningar).
  2. Välj fliken Formfaktorer och klicka på Lägg till ny formfaktor.
  3. Välj Wear OS.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att
  5. Återgå till sidan Avancerade inställningar och klicka på Hantera på Wear OS.
  6. Samtyck till distribution och användarvillkor.

När du har anmält intresse och publicerat appen granskas den av vårt team så att den följer riktlinjerna för appkvalitet för Wear OS. Du kan även välja bort detta om du ändrar dig senare.

Steg 4: Publicera urtavlan

Vi rekommenderar att du testar urtavlan innan du testar och lanserar en version på urtavlans produktionskanal så att den blir tillgänglig för användare på Google Play. För att publicera din urtavla. Så här förbereder och lanserar du en version på urtavlans produktionskanal och gör den tillgänglig för användare på Google Play:

1. Öppna Play Console och sidan Produktion.
  2. Välj Endast Wear OS i rullgardinsmenyn för formfaktorer uppe till höger på sidan.
  3. Klicka på Skapa en ny version och följ anvisningarna på skärmen om att skapa en produktionsversion.
    • Tips! Du kan läsa den här hjälpcenterartikeln om hur du skapar en version.
  4. På skärmen Förhandsgranska och bekräfta kontrollerar du att det inte är några problem med versionen innan den lanseras till användarna.
    • Obs! Om du ser några fel, varningar eller meddelanden klickar du på Visa mer för att granska detaljerna och lösa eventuella problem.
  5. Om du uppdaterar en befintlig urtavla väljer du en procentandel av användarna.
  6. Välj Börja lanseringen.
    • Om detta är den första produktionsversionen av urtavlan publiceras den på Google Play för alla användare i de valda länderna när du klickar på Börja lanseringen.

När Google har granskat och godkänt urtavlan blir den tillgänglig för användare på Google Play.