Opprett og distribuer urskiver på Google Play

På denne siden beskrives den grunnleggende fremgangsmåten for å publisere urskiver laget med Urskiveformat på Google Play.

Du kan bruke Play-konsollen til å opprette og administrere flere utgaver for alle urskivene dine og oppdatere dem ved behov.

Hva er urskiver?

Med Urskiveformat kan du lage egendefinerte urskiver som kan vise tiden på originale måter, ved å dra nytte av skjerm- og interaksjonsfunksjonene til smartklokker.

Urskiven er en av de mest synlige måtene brukerne kan uttrykke seg på, på Wear OS-enheten sin. Med urskiver kan du vise frem merkevaren din og ideene dine til brukerne på Wear OS.

Opprett og distribuer urskiver

Før du kan publisere urskiver på Google Play, må du opprette en Google Play-utviklerkonto. Hvis du ikke allerede har konto, kan du følge denne fremgangsmåten for å opprette en Google Play-utviklerkonto. Hvis du allerede har en registrert konto og en app, går du til Trinn 2: Opprett en omfattende butikkoppføring.

Trinn 1: Opprett appen

Følg denne fremgangsmåten for å opprette og konfigurere appen din. Når du blir bedt om å angi om du oppretter en app eller et spill, velger du app.

Trinn 2: Opprett en omfattende butikkoppføring

Når du oppretter en omfattende butikkoppføring, blir urskiven din mer synlig på Google Play, og det blir enklere for brukerne å forstå hva de kan forvente før de laster den ned. Du kan administrere butikkoppføringen til urskiven på Hovedbutikkoppføring-siden (Vekst > Butikktilstedeværelse > Hovedbutikkoppføring) i Play-konsollen.

Her er noen ting du kan gjøre for å sikre at butikkoppføringen holder høy kvalitet:

Trinn 3: Opprett en Wear OS-målgruppe

Siden urskiven bare er tilgjengelig for Wear OS, kan du opprette en Wear OS-målgruppe og en Wear OS-utgave:

1. Åpne Play-konsollen og gå til Avanserte innstillinger-siden (Utgave > Konfigurering > Avanserte innstillinger).
  2. Velg Formfaktorer-fanen, og klikk på Legg til ny formfaktor.
  3. Velg Wear OS.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å
    • laste opp en skjermdump for Wear OS
    • laste opp en appsamling for Wear OS (.aab-fil) som du har opprettet (eller som et verktøy som f.eks. Watch Face Studio har opprettet for deg), til en testmålgruppe
  5. Gå tilbake til Avanserte innstillinger-siden, og klikk på Administrer på Wear OS.
  6. Registrer deg for distribusjon, og godta vilkårene for bruk.

Når du har registrert deg og publisert appen din, gjennomgås den av teamet vårt for å sjekke at den overholder retningslinjene for kvalitet på Wear OS-apper. Du kan også velge å ikke delta lenger hvis du ombestemmer deg senere.

Trinn 4: Publiser urskiven

Vi anbefaler at du tester urskiven før du klargjør og lanserer en utgave i produksjonsmålgruppen til urskiven og gjør den tilgjengelig for brukere på Google Play. Sånn publiserer du urskiven. Gjør følgende for å klargjøre og lansere en utgave i produksjonsmålgruppen til urskiven og gjøre den tilgjengelig for brukere på Google Play:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Produksjon-siden.
  2. Øverst til høyre på siden velger du Bare Wear OS i rullegardinmenyen.
  3. Klikk på Opprett en ny utgave, og følg veiledningen på skjermen for å opprette produksjonsutgaven.
    • Tips: Du finner informasjon om hvordan du oppretter utgaver, i denne brukerstøtteartikkelen.
  4. På «Forhåndsvis og bekreft»-skjermen sjekker du at det ikke finnes noen problemer med utgaven, før du publiserer den til brukerne.
    • Merk: Hvis du ser feil, advarsler eller meldinger, kan du klikke på Vis mer for å se gjennom informasjonen og løse eventuelle problemer.
  5. Hvis du oppdaterer en eksisterende urskive, velger du en prosentandel for lansering.
  6. Velg Begynn publisering.
    • Hvis du publiserer den første produksjonsversjonen av urskiven din, kan du også publisere den for alle Google Play-brukere i landene du har valgt, ved å klikke på Start lansering til produksjonsversjon.

Når Google har gjennomgått og godkjent innsendingen, blir urskiven tilgjengelig for brukere på Google Play.