Kellotaulun luonti ja jakelu Google Playssa

Tällä sivulla kerrotaan perusohjeet, joiden avulla voi julkaista Google Playn Kellotauluformaatilla luodun kellotaulun.

Play Consolen avulla voit luoda ja ylläpitää useita julkaisuja eri kellotauluille ja päivittää jokaisen kellotaulun tarvittaessa.

Mikä on kellotaulu?

Kellotaulumuodon ansiosta voit luoda omia kellotauluja, jotka ilmaisevat aikaa omaperäisillä tavoilla älykellojen näyttö- ja toimintaominaisuuksien avulla.

Kellotaulu on yksi näkyvimmistä tavoista, joilla käyttäjät voivat ilmaista itseään Wear OS ‐laitteilla. Kellotaulun avulla voit esitellä brändiäsi ja ideoitasi Wear OS:n käyttäjille.

Kellotaulun luonti ja jakelu

Jos haluat julkaista kellotaulun Google Playssa, sinun on ensin luotava Google Play ‐kehittäjätili. Rekisteröi Google Play ‐kehittäjätili näiden ohjeiden mukaisesti, jos et ole vielä tehnyt sitä. Jos sinulla on jo rekisteröity tili ja sovellus, siirry kohtaan Osa 2: Luo kattava sovelluksen tietosivu.

Vaihe 1: Luo sovellus

Luo ja valmistele sovellus ohjeiden mukaisesti. Kun sinulta kysytään, oletko luomassa sovellusta vai peliä, valitse sovellus.

Vaihe 2: Luo kattava sovelluksen tietosivu

Kun luot kattavan tietosivun, kellotaulu on helpompi löytää Google Playsta ja käyttäjät tietävät, mitä odottaa ennen lataamista. Voit ylläpitää kellotaulun tietosivua Play Consolessa Sovelluksen päätietosivu ‐sivulla (Kasvu > Kaupassa näkyminen > Sovelluksen päätietosivu).

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit varmistaa tietosivun laadukkuuden:

Vaihe 3: Luo Wear OS ‐kanava

Koska kellotaulu on käytettävissä vain Wear OS:ssä, voit luoda Wear OS ‐kanavan ja Wear OS ‐julkaisun:

1. Avaa Play Console ja siirry Lisäasetukset-sivulle (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Valitse Laitetyyppi‐välilehti ja klikkaa Lisää uusi laitetyyppi.
  3. Valitse Wear OS.
  4. Seuraa näytön ohjeita:
  5. Palaa Lisäasetukset-sivulle ja valitse Ylläpidä Wear OS:ssä.
  6. Hyväksy jakelu ja käyttöehdot.

Kun olet hyväksynyt jakelun ja ehdot ja julkaissut sovelluksen, tiimimme tarkistaa sovelluksesi varmistaakseen, että se noudattaa Wear OS ‑sovellusten laatusääntöjä. Voit myös perua hyväksynnän, jos muutat mielesi myöhemmin.

Vaihe 4: Julkaise kellotaulu

Sinun kannattaa testata kellotaulua ennen sen valmistelua ja julkaisua tuotantokanavalle, jotta voit asettaa kellotaulun käyttäjien saataville Google Playssa. Kellotaulun julkaiseminen: Voit valmistella ja aloittaa julkaisun kellotaulun tuotantokanavalla ja asettaa sen Google Playn käyttäjien saataville:

1. Avaa Play Console ja siirry Tuotanto-sivulle.
  2. Valitse sivun oikean yläkulman laitetyyppivalikosta Vain Wear OS.
  3. Valitse Luo uusi julkaisu ja luo tuotantojulkaisu seuraamalla ohjeita näytöllä.
    • Vinkki: Saat ohjeet julkaisun luomiseen tästä ohjekeskuksen artikkelista.
  4. Varmista "Esikatsele ja vahvista" ‑sivulta ennen käyttäjille julkaisemista, että julkaisussa ei ole ongelmia.
    • Huom. Jos näet virheitä, varoituksia tai viestejä, valitse Näytä lisää, niin voit tarkistaa tiedot ja ratkaista ongelmat.
  5. Jos muutat aiemmin lisätyn kellotaulun tietoja, valitse julkaisuprosentti.
  6. Valitse Aloita julkaisu.
    • Jos siirrät kellotaulun ensimmäistä julkaisua tuotantoon, valinnalla Aloita tuotantoversion julkaisu julkaiset kellotaulun myös kaikille Google Playn käyttäjille valitsemissasi maissa.

Kun Google on tarkistanut ja hyväksynyt lähetyksen, kellotaulusi on käyttäjien saatavilla Google Playssa.