Beleidsaankondiging: 5 april 2023

Nieuw beleid

• We willen gebruikers meer controle geven over hun gegevens. Daarom introduceren we een nieuwe vereiste voor accountverwijdering in ons Beleid voor gebruikersgegevens. Als je app toestaat dat gebruikers een account maken, moet de app ook toestaan dat gebruikers in de app en via een webbron een verwijderingsverzoek voor hun account indienen. Alle ontwikkelaars moeten ook hun formulier Veiligheid van gegevens updaten in de Play Console, waar bepaalde informatie kan worden getoond in het gedeelte Veiligheid van gegevens van je app op Google Play. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum en onze blog.
  • We voegen nieuwe richtlijnen toe aan ons Beleid tegen misbruik van apparaten en netwerken:
    • Als apps Android 14 of hoger targeten, is er een nieuwe reeks beleidsbeperkingen van toepassing op het gebruik van services op de voorgrond (FGS). Apps kunnen services op de voorgrond (FGS) alleen definiëren voor geschikte use cases. Ontwikkelaars moeten een geldig type opgeven voor elke service op de voorgrond die in de app wordt gebruikt. Ook moeten ze het juiste recht voor services op de voorgrond definiëren voor dat type. Meer informatie
    • We introduceren een nieuwe JobScheduler API en vereisten om door de gebruiker gestarte gegevensoverdrachten makkelijker en transparanter te maken. Meer informatie

Beleidsupdates

• We updaten ons Gezinsbeleid voor app-functionaliteit om toe te staan dat je je online content in apps gebruikt.
  • We introduceren aanvullende vereisten voor apps voor persoonlijke leningen die gebruikers in Pakistan targeten. Voor apps voor persoonlijke leningen in Pakistan moet landspecifieke licentiedocumentatie worden ingediend om te bewijzen dat ze persoonlijke leningen mogen verstrekken of mogelijk maken.
  • We updaten ons Beleid voor persoonlijke leningen om aan te geven dat apps die gericht zijn op persoonlijke leningen verstrekken of mogelijk maken, geen toegang mogen hebben tot gebruikerscontacten of -foto's.
  • We updaten ons Beleid voor gebruikersbeoordelingen, reviews en installaties om aan te geven dat gebruikers aansporen om andere apps te installeren of gebruikers stimuleren om apps te beoordelen of te reviewen, niet is toegestaan als hoofddoel van apps.

Daarnaast hebben we verduidelijkingen toegevoegd aan sommige van onze bestaande beleidsregels. Omdat dit beleid niet nieuw of geüpdatet is, veranderen onze normen en praktijken voor handhaving van dit beleid niet.

• We verzamelen en centraliseren bepaalde bestaande SDK-vereisten zodat je deze informatie makkelijker kunt vinden. We voegen meer voorbeelden van veelvoorkomende, door SDK's veroorzaakte schendingen toe zodat je kunt bepalen welke SDK's je veilig kunt integreren in je apps. Ga voor meer informatie naar ons Helpcentrum en de best practices voor SDK's van de Play Academy.
  • We verduidelijken ons Beleid tegen seksuele content en grof taalgebruik om aan te geven dat we geen apps of app-content toestaan die seksuele content zonder wederzijds goedvinden, roofdiergedrag of seksuele handelingen in ruil voor compensatie bevatten of promoten.

Aanvullende mededelingen

• We willen de deadlines voor doel-API-niveau voor nieuwe apps en app-updates duidelijker maken. Daarom voegen we elk jaar de datums samen tot 31 augustus. Je kunt uitstel aanvragen tot 1 november 2023 als je meer tijd nodig hebt om je app te updaten naar doel-API-niveau 31 of hoger. Meer informatie
  • We hebben eerder aangekondigd dat apps die VpnService vereisen, vóór januari 2023 een declaratieformulier moeten indienen. We geven je meer tijd om je apps voor te bereiden zodat ze voldoen aan alle vereisten van het beleid voor VPN-services. Je hebt nu tot 31 augustus 2023 de tijd om te voldoen aan ons beleid voor VPN-services. Meer informatie
  • We hebben de respijtperiode voor naleving van de vereisten voor de zichtbaarheid van pakketrechten voor in aanmerking komende apps voor kansspelen waarbij wordt gespeeld om echt geld verlengd tot 1 mei 2024. Meer informatie
  • Ter herinnering: Als je app deel uitmaakt van het programma voor gezinnen, mag je vanaf 31 mei 2023 alleen zelfgecertificeerde versies van SDK's in het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen gebruiken als je advertenties weergeeft aan kinderen of gebruikers van een onbekende leeftijd. Je kunt hier recente updates aan de lijst met zelfgecertificeerde SDK's bekijken, waaronder de toevoeging van de Fyber SDK.
  • Ter herinnering: We hebben ons Betalingsbeleid eerder dit jaar geüpdatet als reactie op ontwikkelingen in de regelgeving in India. Deze wijziging betekent dat je naast het factureringssysteem van Google Play een alternatief factureringssysteem kunt bieden aan gebruikers in India die in-app aankopen doen binnen via Play gedistribueerde apps op mobiele telefoons en tablets. Je hebt tot 26 april 2023 de tijd om te voldoen aan dit geüpdatete beleid. Meer informatie

Je doet er goed aan deze beleidsupdates zorgvuldig door te nemen voor het geval dit gevolgen heeft voor je apps. Meer informatie over hoe je aan deze wijzigingen kunt voldoen: