Kunngjøring om retningslinjer: 5. april 2023

Nye retningslinjer

• Vi innfører nye krav til sletting av kontoer i retningslinjene våre for brukerdata for å gi brukerne mer kontroll over dataene sine. Hvis det er mulig for brukere å opprette en konto i appen din, må det også være mulig å be om å få slettet kontoen igjen både via appen og på nettet. Alle utviklere må også oppdatere skjemaet sitt om datasikkerhet i Play-konsollen, fordi noe av informasjonen kan vises i appens datasikkerhetsdel på Google Play. Finn ut mer i brukerstøtten og bloggen vår.
  • Vi legger til nye punkter i retningslinjene om misbruk av enheter og nettverk:
    • For apper som er målrettet mot Android 14 og høyere, blir bruken av forgrunnstjenester (FGS) underlagt et nytt sett med begrensninger basert på retningslinjene. Apper kan bare deklarere forgrunnstjenester (FGS) for egnede bruksmønstre. Utviklerne må også spesifisere en gyldig type for hver forgrunnstjeneste (FGS) som brukes i appen, samt deklarere tillatelsen for forgrunnstjenester som er egnet for den aktuelle typen. Finn ut mer
    • Vi lanserer et nytt JobScheduler API og krav som gjør brukerstartede dataoverføringer enklere og mer gjennomsiktige. Finn ut mer

Oppdateringer av retningslinjene

• Vi oppdaterer familieretningslinjene våre om appfunksjonalitet for å tillate at du kan bruke det nettbaserte innholdet ditt i apper.
  • Vi innfører flere krav for apper som tilbyr personlige lån, og som er rettet mot brukere i Pakistan. Apper som tilbyr personlige lån i Pakistan, må sende inn landsspesifikk lisensdokumentasjon for å bevise at de kan tilby eller legge til rette for personlige lån.
  • Vi oppdaterer retningslinjene våre om personlige lån for å understreke at apper som tilbyr eller legger til rette for personlige lån, ikke kan ha tilgang til brukernes kontakter eller bilder.
  • Vi oppdaterer retningslinjene våre for brukervurderinger, anmeldelser og installeringer for å understreke at vi ikke tillater apper som motiverer brukere til å vurdere eller anmelde apper, eller apper der hovedfunksjonaliteten er å motivere brukere til å installere andre apper.

Vi har også lagt til tydeliggjøringer i noen av retningslinjene våre. Siden disse retningslinjene verken er nye eller oppdaterte, endres ikke de tilknyttede standardene eller fremgangsmåtene våre for sanksjoner.

Flere kunngjøringer

• For å gjøre fristene for API-målnivå tydeligere for nye apper og appoppdateringer bruker vi 31. august som dato hvert år. Du kan be om utsatt frist til 1. november 2023 hvis du trenger mer tid til å oppdatere appen din til API-målnivå 31 eller høyere. Finn ut mer
  • Vi har tidligere kunngjort at apper som krever VpnService, må sende inn et erklæringsskjema innen januar 2023. Vi gir deg mer tid til å klargjøre appene dine slik at de overholder alle kravene i retningslinjene for VpnService. Du har frem til 31. august 2023 på å sørge for at appene dine overholder retningslinjene våre for VpnService. Finn ut mer
  • Den nye tidsfristen for når kvalifiserte apper med gambling med ekte penger må overholde retningslinjene for pakketilgang, er nå 1. mai 2024. Finn ut mer
  • Vi minner om at fra og med 31. mai 2023 kan apper i familieprogrammet bare bruke egensertifiserte versjoner av SDK-er i programmet for egensertifiserte annonse-SDK-er for familier når det vises annonser til barn eller brukere av ukjent alder. Du kan se nylige oppdateringer av listen over egensertifiserte SDK-er, inkludert tilføyelsen av Fyber SDK, her.
  • Vi minner om at vi tidligere i år har oppdatert retningslinjene våre for betaling på grunn av utviklingen knyttet til forskrifter i India. Denne endringen innebærer at du kan tilby et alternativt faktureringssystem ved siden av faktureringssystemet for Google Play til brukere i India som kjøper varer i apper i Play-distribuerte apper på mobiltelefoner og nettbrett. Du må overholde disse oppdaterte retningslinjene innen 26. april 2023. Finn ut mer

Vi oppfordrer deg til å gå gjennom disse oppdateringene av retningslinjene nøye i tilfelle noen av appene dine blir berørt. Slik kan du finne ut hvordan du overholder disse endringene: