Families: mainos-SDK:iden itsesertifiointiohjelma

Jos näytät mainoksia sovelluksessasi ja sen kohderyhmään kuuluu vain lapsia perhekäytännön määritelmän mukaisesti, sinun on käytettävä vain mainos-SDK-versioita, jotka noudattavat itsesertifioidusti Google Playn käytäntöjä, myös alla olevia itsesertifioitujen Families-mainos-SDK:iden vaatimuksia.

Jos sovelluksen kohderyhmään kuuluvat sekä lapset että vanhemmat käyttäjät, sinun on varmistettava, että lapsille näytettävät mainokset tulevat vain näistä itsesertifioiduista mainos-SDK-versioista (esimerkiksi neutraaleilla ikävarmennusmenetelmillä).

Sinun täytyy itse varmistaa, että sovelluksessasi käyttöönotetut SDK-versiot (mukaan lukien itsesertifioidut mainos-SDK-versiot) ovat kaikkien sovellettavien käytäntöjen, paikallisten lakien ja säädösten mukaisia. Tämä on tärkeää ottaa huomioon. Google ei vakuuta eikä takaa, että mainos-SDK:iden itsesertifiointiprosessissa ilmoittamat tiedot ovat tarkkoja.

Itsesertifioitujen Families-mainos-SDK:iden käyttöä edellytetään vain, jos käytät mainos-SDK:ita mainosten näyttämiseen lapsille. Alla mainitut käyttötavat ovat sallittuja ilman mainos-SDK:n Google Play ‑itsesertifiointia, mutta vastuullasi on silti varmistaa, että mainossisältösi ja datankeräämiskäytäntösi noudattavat Google Playn käyttäjädatakäytäntöä ja perhekäytäntöä:

• Sisäinen mainonta, jossa käytät SDK:ita sovellustesi tai muun omistamasi median ristiinmarkkinointiin ja myynninedistämiseen.
  • Mainostajien kanssa sopiminen suoraan, että käytät SDK:ita mainosjakauman ylläpitoon.

Edellytykset itsesertifioiduille Families-mainos-SDK:ille

• Määrittele sopimattomat mainossisällöt ja ‑käytökset ja kiellä ne mainos-SDK:n käyttöehdoissa tai käytännöissä. Määritelmien tulee noudattaa Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä.
  • Luo menetelmä, jolla luokittelet mainosaineistosi sopiviin ikäryhmiin. Ikäryhminä pitää olla ainakin "Kaikille" ja "Aikuisille". Luokittelutavan on oltava johdonmukainen sen tavan kanssa, jota Google tarjoaa SDK:ille, kun ne ovat täyttäneet alla olevan lomakkeen.
  • Anna julkaisijoiden anoa lupaa kohdistaa mainontaansa lapsille pyyntö- tai sovelluskohtaisesti Tällaisessa menettelyssä on noudatettava soveltuvia lakeja ja säädöksiä, kuten Yhdysvaltain COPPA-lakia (Children's Online Privacy and Protection Act) ja EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Google Play vaatii mainos-SDK:ilta, että personoidut mainokset, kiinnostuksiin perustuva mainonta ja uudelleenmarkkinointi ovat poissa käytöstä lapsille kohdistettavan mainonnan osalta.
  • Anna julkaisijoiden valita mainosmuotoja, jotka noudattavat Google Playn perheiden mainos- ja kaupallistamiskäytäntöä ja täyttävät Opettajien hyväksymä ‑ohjelman vaatimukset.
  • Kun reaaliaikaisia hintatarjouksia käytetään mainosten näyttämiseen lapsille, mainosaineisto on tarkistettava ja tarjousten tekijöille on kerrottava yksityisyyden ilmaisimista.
  • Anna Googlelle riittävästi tietoa (esim. lähettämällä testisovellus ja ilmoittamalla alla olevassa lomakkeessa mainitut tiedot) vahvistaaksesi, että mainos-SDK noudattaa kaikkia käytäntöjen sertifiointivaatimuksia, tarjoa testisovellus ja vastaa kaikkiin mahdollisiin lisätietopyyntöihin ajoissa. Lähetä esimerkiksi uusien versioiden julkaisut vahvistaaksesi, että mainos-SDK:n versio noudattaa sertifiointivaatimuksia.
  • Varmenna itse, että kaikki uudet versiot noudattavat uusimpia Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä, myös perhekäytännön vaatimuksia.

Huom. Itsesertifioitujen Families-mainos-SDK:iden on tuettava mainontaa, joka noudattaa kaikkia asiaankuuluvia lapsiin liittyviä asetuksia ja säädöksiä, jotka saattavat koskea niiden julkaisijoita.

Lisätietoa mainosaineistojen vesileimoista ja testisovelluksen tarjoamisesta on täällä.

Tästä löydät palvelualustojen välitysvaatimukset lapsille kohdistettavan mainonnan osalta:

• Käytä vain itsesertifioituja Families-mainos-SDK:ita tai ota käyttöön suojaustoimenpiteet, joilla varmistetaan, että kaikki välityksen kautta näytetyt mainokset noudattavat näitä vaatimuksia.
  • Anna välitysalustoille tarvittavat tiedot mainossisällön luokituksen ja mahdollisen lapsille kohdistetun mainonnan ilmaisemiseen.

Kehittäjät löytävät itsesertifioitujen Families-mainos-SDK:iden listan täältä. Sieltä he voivat myös tarkistaa, mitkä kyseisten mainos-SDK:iden versioista on itsesertifioitu Families-sovelluksia varten.

Kehittäjät voivat myös jakaa tämän hakulomakkeen mainos-SDK:ille, joille halutaan käyttää itsesertifiointia.