Laitetyyppijulkaisujen hallinta erillisillä kanavilla

Teemme muutoksia Wear OS ‐sovellusten julkaisutapaan. Jos haluat julkaista Wear OS ‐päivityksiä elokuun lopussa, luo erillinen Wear OS ‐julkaisukanava. Lue lisää kohdasta Wear OS ‐julkaisujen siirtäminen.
Voit hallinnoida sovellusjulkaisuja (esim. Wear OS- ja Android TV ‐sovellukset) eri laitetyypeille Play Consolessa erillisen kanavan avulla.

Tietoa Play Consolen kanavamuutoksista

Muutamme sitä, miten kehittäjät hallinnoivat julkaisujaan kullakin laitetyypillä, ottamalla käyttöön erilliset julkaisukanavat eri laitetyypeille. Näin kehittäjien on helpompi

• ottaa käyttöön tiettyjä julkaisuja (esimerkiksi Wear OS ‐julkaisu) muista laitetyyppijulkaisuista riippumatta
  • yksinkertaistaa testausta käyttämällä erillisiä kanavia testaajien määrittämistä ja hallinnointia varten.

Maaliskuussa 2023 otimme käyttöön "Vain Wear OS" ‐kanavan, joka on tarkoitettu nimenomaisesti Wear OS ‐sovelluspaketeille ja ‐APK:ille. Sitä hallinnoidaan erillään mobiilijulkaisukanavasta. Lokakuussa 2023 julkaisimme oman kanavan Android TV ‐julkaisuille: "Vain Android TV".

Jos peruskanavalla on jo Wear OS ‐julkaisu, se on siirrettävä Wear OS ‐kanavalle. Katso lisätietoa alta.

Aiemmin luotujen julkaisujen siirtäminen ja kahden eri kanavan käyttäminen

Jos sinulla on tällä hetkellä Wear OS ‐sovelluksia, joiden jakamista haluat jatkaa Google Playssa, kyseiset julkaisut on siirrettävä mobiilijulkaisukanavalta julkaisukohtaisille kanaville. Voit myös helpottaa Android TV ‐sovellusten hallintaa käyttämällä erillistä Android TV ‐kanavaa.

Laajenna tai tiivistä alla olevia osioita, niin näet, miten voit siirtää aiemmin luotuja julkaisuja niille tarkoitetuille kanaville Play Consolessa.

Aiemmin luodun Wear OS ‐julkaisun siirtäminen

Syyskuusta 2023 alkaen Wear OS ‐julkaisut, joita ei ole vielä siirretty mobiilijulkaisukanavilta, toimivat edelleen käyttäjillä, mutta et voi päivittää niitä. Sinun on siirrettävä julkaisut "Vain Wear OS" ‐kanavalle, jotta voit päivittää niitä.

Näin voit siirtää julkaisun:

1. Avaa Play Console ja siirry Tuotanto-sivulle (Julkaisu > Tuotanto).
  2. Jos julkaisusi sisältää Wear OS ‐sovelluspaketin, näet sivun yläreunassa ilmoituksen, jossa kerrotaan, että paketti sisältää Wear OS ‐sovelluksen ja että sen julkaisu estetään. Valitse ilmoituksen alta Luo Wear OS ‐kanava.
  3. Valitse yksi vaihtoehto:
    • Kopioi testaajat, maat ja sovelluspaketit nykyisistä kanavista: Testaajat, maat ja sovelluspaketit kopioidaan nykyisistä testi- ja tuotantokanavista. Voit kuitenkin tehdä muutoksia. Sovelluspaketteja ei kopioida kanaville, joissa vaiheittainen käyttöönotto on käynnissä. Jos haluat kopioida sovelluspaketteja, viimeistele vaiheittainen käyttöönotto ennen kuin jatkat. Jos olet APIn käyttäjä, sinun on päivitettävä integrointi, jotta voit käyttää uutta kanavatunnusta.
    • Älä kopioi testaajia, maita ja sovelluspaketteja: Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on lisättävä nämä tiedot, kun valmistelet Wear OS ‐julkaisua.
  4. Valitse Luo kanavia.

Kun alat jaella sovellustasi käyttäjille "Vain Wear OS" ‐julkaisukanavan kautta, poista tarpeettomat Wear OS ‐sovelluspaketit ja ‐APK:t mobiilijulkaisukanavalta. Tästä eteenpäin voit hallinnoida Wear OS ‐julkaisujasi ja ‐käyttäjiäsi mobiili- tai muista laitetyyppijulkaisuista erillään.

Erillisen julkaisukanavan käyttäminen Android TV ‐sovelluksille

Android TV ‐sovelluksille tarkoitetun julkaisukanavan käyttäminen on valinnaista, ja voit jatkossakin palvella Android TV ‐sovellusten käyttäjiä mobiilijulkaisukanavan kautta. Paras käytäntö on kuitenkin käyttää Android TV:lle tarkoitettua julkaisukanavaa.

Jos haluat käyttää erillistä julkaisukanavaa Android TV:lle:

1. Avaa Play Console ja siirry Lisäasetukset-sivulle (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Valitse Laitetyypit-välilehti.
  3. Jos et ole vielä kohdentanut Android TV:hen, valitse + Lisää laitetyyppi ja Android TV. Android TV lisätään Laitetyyppi-välilehdelle.
  4. Valitse Android TV ‐kohdasta Hallinnoi.
  5. Valitse Julkaisut-kohdasta Käytä erillistä julkaisukanavaa: Android TV.
  6. Valitse Valitse Android TV. Tarkastamme, että sovelluksesi noudattaa Android TV:n laatusääntöjä
    • Huom. Jos haluat valita Android TV:n, sinun on ladattava Android TV ‐kuvakaappaukset kaikista sovellusten tietosivuista. Jos et ole vielä tehnyt sitä, voit klikata Tallenna, ladata Android TV ‐kuvakaappaukset ja palata sitten valitsemaan Android TV:n.
  7. Valitse Tallenna.
    • Huom. Tallennuksen jälkeen hallinnoit Android TV ‐julkaisuja ja ‐käyttäjiä erillään mobiilijulkaisu- tai muusta sovelluksesta. Tätä ei voi muuttaa.

Kun alat jaella sovellustasi käyttäjille Android TV ‐julkaisukanavan kautta, poista tarpeettomat Android-sovelluspaketit ja ‐APK:t mobiilijulkaisukanavalta. Tästä eteenpäin voit hallinnoida Android TV ‐julkaisujasi ja ‐käyttäjiäsi mobiili- tai muista laitetyyppijulkaisuista erillään.

Huomautus APIen käyttäjille

Kun olet luonut erilliset Wear OS ‐julkaisukanavat, et voi enää julkaista Wear OS ‐sovelluspaketteja tai ‐APK:ita mobiilijulkaisukanavalla nykyisen APIn avulla. Sinun on päivitettävä integrointi, jotta voit käyttää uusia Wear OS ‐seurantatunnuksia.

Lue lisää laitetyyppien kanavien tunnistamisesta Android-kehittäjien sivustolta.

Uuden julkaisun valmistelu

Laajenna tai tiivistä alla olevia osioita, niin saat lisätietoa julkaisun valmistelusta eri laitetyypeille Play Consolessa.

Uuden Wear OS ‐julkaisun valmistelu

Edellytys: Jos luot Wear OS ‑kokemuksen ensimmäistä kertaa, sinun on käytettävä Wear OS ‐yhteensopivaa sovelluspakettia. Kun käytät Wear OS ‑yhteensopivaa sovelluspakettia, sinun pitää luoda, allekirjoittaa ja ladata vain yksi sovelluksen asennettua versiota ja Wear OS ‑kokemusta tukeva artefakti kerran.

Näin valmistaudut jakeluun Wear OS:llä:

1. Avaa Play Console ja siirry Lisäasetukset-sivulle (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Valitse Laitetyyppi‐välilehti ja klikkaa Lisää uusi laitetyyppi.
  3. Valitse Wear OS.
  4. Tee nämä näytön ohjeiden mukaan:
  5. Palaa Lisäasetukset-sivulle ja valitse Wear OS ‐osiosta Hallinnoi.
  6. Hyväksy jakelu ja käyttöehdot.

Kun olet hyväksynyt jakelun ja ehdot ja julkaissut sovelluksen, tiimimme tarkistaa sovelluksesi varmistaakseen, että se noudattaa Wear OS ‑sovellusten laatusääntöjä. Voit myös perua hyväksynnän, jos muutat mielesi myöhemmin. Voit pyytää sen lisäämistä Google Playn Wear OS ‑kokoelmiin.

Lue lisää sovelluksen jakelusta Wear OS:lle.

Uuden Android TV ‐julkaisun valmistelu

Edellytys: Jos luot Android TV ‐kokemusta ensimmäistä kertaa, sinun on käytettävä Android TV ‑yhteensopivaa sovelluspakettia. Kun käytät Android TV ‑yhteensopivaa sovelluspakettia, sinun pitää luoda, allekirjoittaa ja ladata vain yksi sovelluksen asennettua versiota ja Android TV ‑kokemusta tukeva artefakti kerran.

Näin valmistaudut jakeluun Android TV:ssä:

1. Avaa Play Console ja siirry Lisäasetukset-sivulle (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Valitse Laitetyyppi‐välilehti ja klikkaa Lisää uusi laitetyyppi.
  3. Valitse Android TV.
  4. Tee nämä näytön ohjeiden mukaan:
    • Lataa Android TV ‐kuvakaappaus.
    • Lataa Android TV ‐sovelluspaketti testikanavalle.
  5. Palaa Lisäasetukset-sivulle ja valitse Android TV ‐kohdasta Hallinnoi.
  6. Hyväksy jakelu ja käyttöehdot.

Kun olet hyväksynyt jakelun ja ehdot ja julkaissut sovelluksen, tiimimme tarkistaa sovelluksesi varmistaakseen, että se noudattaa TV-sovellusten laatusääntöjä. Voit myös perua hyväksynnän, jos muutat mielesi myöhemmin. Voit pyytää sen lisäämistä Google Playn Android TV ‐kokoelmiin.

Lue lisää sovellusten jakelusta Android TV:lle.

Sovelluksen julkaisun peruminen

Sovelluksen julkaisun peruuttaminen ei estä nykyisiä käyttäjiä jatkamasta sovelluksesi käyttämistä ja päivittämistä. Uudet käyttäjät eivät enää voi hakea tai ladata sovellusta Google Playsta.

Edellytykset: Ennen kuin voit peruuttaa sovelluksen julkaisun, sinun on varmistettava seuraavat:

Näin perut sovelluksen julkaisun:

1. Avaa Play Console ja siirry Lisäasetukset-sivulle (Julkaisu > Asetukset > Lisäasetukset).
  2. Valitse Sovelluksen saatavuus ‑välilehdeltä Peru julkaisu.

Jos haluat, että sovelluksesi on uudelleen uusien käyttäjien saatavilla, voit palata tänne ja valita Julkaistu.

Usein kysyttyä

Milloin oletuskanava lopettaa toiminnan Wear OS ‐laitteilla?

Oletuskanava lopettaa Wear OS ‐laitteilla toiminnan automaattisesti, kun Wear OS ‐julkaisun Wear OS ‐versio on tarkastettu, hyväksytty ja saatavilla Google Playssa.

Mitä Wear OS ‐sovelluspaketeille ja APK:ille tapahtuu siirron aikana ja niiden jälkeen?

Niitä käytetään Wear OS ‐laitteilla siirtymäaikana toukokuusta elokuun loppuun asti. Kun siirtymäaika päättyy, syyskuusta alkaen sinua pyydetään poistamaan oletuskanavilla olevat Wear OS ‐sovelluspaketit ja ‐APK:t.