Administrer udgivelser af forskellige enhedstyper i dedikerede spor

Vi ændrer den måde, som Wear OS-apps udgives på. Hvis du vil udgive Wear OS-opdateringer efter udgangen af august, skal du oprette et spor udelukkende til Wear OS-udgivelser. Få flere oplysninger i sektionen Migrer eksisterende Wear OS-udgivelser nedenfor.
Du kan bruge dedikerede spor til at administrere appudgivelser for forskellige enhedstyper, f.eks. Wear OS- og Android TV-apps, i Play Console.

Om ændringer af spor i Play Console

Vi er i gang med at ændre den måde, udviklere administrerer deres udgivelser på for hver enhedstype, ved at introducere dedikerede udgivelsesspor til forskellige enhedstyper. Dette gør det nemmere for udviklerne at:

• Udrulle visse udgivelser (f.eks. en Wear OS-udgivelse) uafhængigt af andre enhedstypeudgivelser.
  • Forenkle testprocessen ved at have dedikerede spor, hvor udviklerne kan konfigurere og administrere testere.

I marts 2023 aktiverede vi sporet "Kun Wear OS" specifikt for Wear OS-app-pakker og -APK'er, som administreres separat fra udgivelsessporet til mobilenheder. I oktober 2023 introducerede vi et dedikeret spor til Android TV-udgivelser: "Kun Android TV".

Hvis du har en eksisterende Wear OS-udgivelse i standardsporet, skal du migrere den til Wear OS-sporet. Læs afsnittet nedenfor for at få flere oplysninger.

Migrer eksisterende udgivelser, og brug dedikerede spor

Hvis du i øjeblikket har Wear OS-apps, som du gerne vil fortsætte med at distribuere i Google Play, skal udgivelserne fra udgivelsessporet til mobilenheder migreres til deres dedikerede spor. Du kan også forenkle administrationen af din Android TV-app ved hjælp af det dedikerede Android TV-spor.

Udvid eller skjul sektionerne nedenfor for at få flere oplysninger om, hvordan du migrerer eksisterende udgivelser til deres dedikerede spor i Play Console.

Migrer en eksisterende Wear OS-udgivelse

Fra og med september 2023 vises Wear OS-udgivelser, der endnu ikke er migreret fra udgivelsesspor til mobilenheder, stadig til brugerne, men du kan ikke opdatere dem. Du skal migrere disse udgivelser til sporet Kun Wear OS for at opdatere dem.

Sådan migrerer du din udgivelse:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Produktion (Udgivelse > Produktion).
  2. Hvis din udgivelse indeholder en Wear OS-app-pakke, vises der en notifikation øverst på siden, der angiver, at din pakke indeholder en Wear OS-app, og at udrulningen blokeres. Klik på Opret et Wear OS-spor under notifikationen.
  3. Vælg en af følgende muligheder:
    • Kopiér testere, lande og app-pakker fra eksisterende spor: Testere, lande og app-pakker kopieres fra dine eksisterende test- og produktionsspor. Du kan stadig foretage ændringer. App-pakker kopieres ikke til spor, hvor en gradvis udgivelse er i gang. Hvis du vil kopiere app-pakker, skal du afslutte dine gradvise udgivelser, inden du fortsætter. Hvis du er API-bruger, skal du opdatere din integration for at bruge det nye sporings-id.
    • Kopiér ikke testere, lande og app-pakker: Hvis du vælger denne mulighed, skal du tilføje disse oplysninger, når du gør din Wear OS-udgivelse klar til udrulning.
  4. Klik på Opret spor.

Når du er begyndt at vise din app til brugere via udgivelsessporet Kun Wear OS, skal du fjerne overflødige Wear OS-app-pakker og -APK'er fra dit udgivelsesspor til mobilenheder. På denne måde kan du administrere dine Wear OS-udgivelser og -brugere separat fra dine udgivelser til mobilenheder eller andre enhedstyper.

Brug et dedikeret udgivelsesspor til Android TV-apps

Det er valgfrit, om du vil bruge det dedikerede udgivelsesspor til Android TV-apps, og du kan fortsat vise din app til brugere af Android TV-apps via dit udgivelsesspor til mobilenheder. Vi anbefaler dog, at du bruger det dedikerede udgivelsesspor til Android TV som den bedste praksis.

Sådan bruger du et dedikeret udgivelsesspor til Android TV:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Avancerede indstillinger (Udgivelse > Konfiguration > Avancerede indstillinger).
  2. Vælg fanen Enhedstyper.
  3. Hvis der ikke allerede målrettes mod Android TV, skal du klikke på + Tilføj enhedstype og vælge Android TV. "Android TV" føjes til fanen Enhedstyper.
  4. Klik på Administrer ud for "Android TV".
  5. Vælg Brug et dedikeret udgivelsesspor til Android TV ud for "Udgivelser".
  6. Vælg Tilvælg Android TV. Din app gennemgås i henhold til retningslinjerne for kvalitet i Android TV.
    • Bemærk! Hvis du vil tilvælge Android TV, skal du have uploadet Android TV-screenshots af alle profilsider i Play Butik. Hvis du ikke har gjort dette endnu, skal du klikke på Gem, uploade dine Android TV-screenshots og derefter tilvælge Android TV.
  7. Klik på Gem.
    • Bemærk! Når du har gemt, kan du administrere dine Android TV-udgivelser og -brugere separat fra udgivelsen af din app til mobil (eller andre enheder). Dette kan ikke ændres.

Når du er begyndt at vise din app til brugere via udgivelsessporet til Android TV, skal du fjerne overflødige Android-app-pakker og -APK'er fra dit udgivelsesspor til mobilenheder. På denne måde kan du administrere dine Android TV-udgivelser og -brugere separat fra dine udgivelser til mobilenheder eller andre enhedstyper.

Bemærkning til API-brugere:

Når du har oprettet spor udelukkende til Wear OS-udgivelser, kan du ikke længere bruge den eksisterende API til at udgive Wear OS-app-pakker eller -APK'er ved hjælp af dit udgivelsesspor til mobilenheder. Du skal opdatere din integration for at bruge de nye sporings-id'er til Wear OS.

Se, hvordan du identificerer enhedstypespor på websitet for Android-udviklere.

Forbered en ny udgivelse

Udvid eller skjul sektionerne nedenfor for at se, hvordan du forbereder en udgivelse til forskellige enhedstyper i Play Console.

Forbered en ny Wear OS-udgivelse

Forudsætning: Hvis det er første gang, du opretter en Wear OS-oplevelse, skal du bruge en Wear OS-kompatibel app-pakke. Når du bruger en Wear OS-kompatibel app-pakke, skal du kun udvikle, signere og uploade en enkelt artefakt én gang for at understøtte din apps installerede version og Wear OS-oplevelsen.

Sådan gør du klar til at distribuere i Wear OS:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Avancerede indstillinger (Udgivelse > Konfiguration > Avancerede indstillinger).
  2. Vælg fanen Enhedstyper, og klik på Tilføj ny enhedstype.
  3. Vælg Wear OS.
  4. Følg vejledningen på skærmen:
  5. Gå tilbage til siden Avancerede indstillinger, og klik på Administrer i sektionen "Wear OS".
  6. Acceptér distributionsaftalen og servicevilkårene.

Når du har tilvalgt muligheden og udgivet din app, gennemgår vores team din app for at sikre, at den overholder retningslinjerne for kvaliteten af Wear OS-apps. Du kan også fravælge dette senere, hvis du ombestemmer dig. Du kan også tilvælge muligheden for at få din app medtaget i Wear OS-samlinger i Google Play.

Se, hvordan du distribuerer din app til Wear OS.

Forbered en ny Android TV-udgivelse

Forudsætning: Hvis det er første gang, du opretter en Android TV-oplevelse, skal du bruge en Android TV-kompatibel app-pakke. Når du bruger en Android TV-kompatibel app-pakke, skal du kun udvikle, signere og uploade en enkelt artefakt én gang for at understøtte appens installerede version og Android TV-oplevelsen.

Sådan gør du klar til at distribuere i Android TV:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Avancerede indstillinger (Udgivelse > Konfiguration > Avancerede indstillinger).
  2. Vælg fanen Enhedstyper, og klik på Tilføj ny enhedstype.
  3. Vælg Android TV.
  4. Følg vejledningen på skærmen:
    • Upload et Android TV-screenshot, og
    • Upload en Android TV-app-pakke til et testspor.
  5. Gå tilbage til siden Avancerede indstillinger, og klik på Administrer i sektionen "Android TV".
  6. Acceptér distributionsaftalen og servicevilkårene.

Når du har tilvalgt muligheden og udgivet din app, gennemgår vores team din app for at sikre, at den overholder retningslinjerne for kvaliteten af tv-apps. Du kan også fravælge dette senere, hvis du ombestemmer dig. Du kan også tilvælge muligheden for at få din app medtaget i Android TV-samlinger i Google Play.

Få flere oplysninger om, hvordan du distribuerer din app til Android TV.

Fjern udgivelsen af en app

Når du fjerner udgivelsen af en app, vil det stadig være muligt for eksisterende brugere at bruge din app og modtage appopdateringer. Nye brugere i Google Play vil ikke kunne se eller downloade din app.

Forudsætninger: Før du kan fjerne udgivelsen af en app, skal du sørge for, at:

Sådan fjerner du udgivelsen af din app:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Avancerede indstillinger (Udgivelse > Konfiguration > Avancerede indstillinger).
  2. Vælg Fjern udgivelse på fanen Apptilgængelighed.

Hvis du beslutter dig for at gøre din app tilgængelig for nye brugere igen, kan du vende tilbage hertil og vælge Udgiv.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår stopper standardsporet med at vise udgivelser til Wear OS-enheder?

Standardsporet stopper automatisk med at vise udgivelser til Wear OS-enheder, når din Wear OS-udgivelse på sporet "Kun Wear OS" er blevet gennemgået, godkendt og gjort tilgængelig i Google Play.

Hvad sker der med de Wear OS-app-pakker og -APK'er, der stadig er på standardsporet, under og efter migreringsperioden?

De vil blive vist til Wear OS-enheder i løbet af migreringsperioden fra maj til slutningen af august. Fra og med september bliver du (når migreringsperioden slutter) bedt om at fjerne eventuelle Wear OS-app-pakker og -APK'er, der stadig er på standardsporene.