Nå fler kunder genom att följa våra riktlinjer för innehållskvalitet

Obs! Kampanjinnehåll är tillgängligt för appar som uppfyller våra kvalifikationskriterier för premiumverktyg för tillväxt.

Riktlinjer för innehåll: krav och rekommendationer

Läs följande riktlinjer innan du skapar ditt kampanjinnehåll. Inskickat innehåll som inte följer kraven och rekommendationerna nedan kanske inte visas för användarna.

Obs! Allt inskickat kampanjinnehåll måste följa riktlinjerna för innehåll som beskrivs i avsnitten nedan och måste följa Google Plays programpolicy för utvecklare om begränsat innehåll. Kampanjinnehåll av erbjudandetyp måste också följa kvalifikationsriktlinjerna för erbjudanden.

Så här skriver du övertygande kampanjinnehåll

Kontrollera att all viktig information om eventet finns med när du skickar in kampanjinnehållet. Kontrollera särskilt att kampanjinnehållet tydligt förmedlar följande:

Vad: Kampanjinnehållet måste innehålla en tydlig och kortfattad beskrivning av vad erbjudandet innebär i form av en slogan. Användarna ska kunna avgöra vad kampanjinnehållet handlar om efter att ha läst sloganen. Läs mer om krav för slogans.

Varför: Kampanjinnehållet måste innehålla en förklaring om hur kampanjen är till nytta för användaren och/eller vad det finns för försäljningsargument. När användarna har läst beskrivningen (obligatorisk) och/eller sloganen (rekommenderas) ska det vara tydligt för dem vad kampanjinnehållet innebär för dem och varför de ska bry sig. Läs mer om kraven för beskrivningar och rekommendationer för slogans.

Hur: När användarna har läst beskrivningen ska det var tydligt för dem hur de kan delta i ett event, använda en ny funktion, komma åt nytt innehåll eller lösa in ett erbjudande. Eventuella krav för deltagande ska anges i beskrivningen. Läs mer om kraven för beskrivningar.

Komprimera alla Utöka alla

Allmänna krav
  • Kampanjinnehåll måste vara nytt och det måste vara betydande uppdateringar, event eller erbjudanden för användare, i din app eller ditt spel från Android. Kampanjinnehåll ska inte skickas in för att marknadsföra allmänna tjänstbeskrivningar och beständiga event eller rutinevent.
  • Kampanjinnehållsevent måste gälla alla användare. Om ett event bara är tillgängligt för spelare som har uppnått en viss nivå måste detta krav anges tydligt. Det enda undantaget till denna regel är erbjudanden för nya användare. Dessa kan riktas in på nya användare med de kvalifikationskriterier som anges.
  • Kampanjinnehållet måste köras i appen samtidigt som eventen i appen eller spel är schemalagda att inträffa. Om du inte följer riktlinjerna kan det leda till att du får en varning eller att kampanjinnehållet tas bort från Play Console i 30 dagar. Efter den tiden kan du ansöka om att bli registrerad för programmet på nytt. Du kan redigera eller avbryta kampanjevent på Play Console om det behövs.
  • Användarna ska enkelt kunna hitta den inskickade informationen om kampanjinnehållet när de öppnar appen eller spelet.
  • Inga olämpliga texter, bilder eller videor får skickas in, till exempel varumärkesskyddade figurer eller logotyper från tredje part som används utan tillstånd.
  • Slogan, beskrivning, bild och video måste vara konsekventa för hela kampanjeventet. Exempel: Om det står ”80 % rabatt” i en slogan blir användarna förvirrade om det står ”Köp två, betala för en” i beskrivningen.
  • När du skickar in kampanjinnehåll bör du tänka på att det du skickar in visas för användare som inte känner till din app/ditt spel eller det specifika eventet.
  • Kampanjevent får inte återanvända dubbletter av eller liknande tillgångar från annat inskickat kampanjinnehåll. Varje bild, slogan, beskrivning och video måste vara unik och specifik för kampanjeventet. Återanvänd inte samma tillgångar för flera kampanjevent, även om de tidigare skickades in för en annan app eller ett annat spel. Mindre ändringar i bild eller text anses inte heller uppfylla kraven.
  • Google vill kunna ge alla användare en bra upplevelse. Därför kräver vi att alla kampanjevent håller hög standard. Kampanjinnehållet måste vara tydligt, professionellt och leda användarna till innehåll i appen som är relevant, användbart och enkelt att interagera med. Följande begränsningar gäller:
    • Text som inte innehåller allmänt vedertagen stavning eller grammatik är inte tillåten.
    • Text som är obegriplig eller nonsensartad är inte tillåten.
    • Bilderna bör inte vara överdrivet utsträckta eller förvrängda.
  • Skicka inte in mer än ett kampanjinnehåll i taget. Skicka inte in samma innehåll flera gånger. Om du riktar in ett visst kampanjinnehåll på flera regioner bör du lokalisera det till olika språk, så att du kan nå användare i olika länder, precis som med anpassade butiksuppgifter. Välj Hantera översättningar > Hantera översättningar själv och välj de språk som du vill komplettera med för eventet.
  • Ange ett datum om minst 24 timmar så att vi kan granska eventet och kontrollera att det uppfyller kraven för att marknadsföras på Google Play.
Övergripande krav på text

Följande krav gäller alla textelement i kampanjinnehållet (slogan, beskrivning osv.). All text måste uppfylla kraven i våra policyer för butiksuppgifter och kampanjer.

Lokalisering

• Det inskickade innehållet måste vara på det språk som talas i det valda området. Språk som inte är lokala för regionen tillåts inte såvida inte orden kan förväntas vara vanliga och vedertagna (t.ex. kan det vara tillåtet att använda ett enkelt engelskt ord som ”Sale” för en språkkod som ko-KR).
  • När du lokaliserar innehåll kontrollerar du följande:
    • Språk: Texten använder korrekt interpunktion, grammatik och stavning och är anpassad efter den valda språkkoden.
    • Kulturell relevans: Innehållet har anpassats efter målspråkets kultur och innehåller välbekanta referenser.
    • Internationalisering: Det inskickade innehållet följer språkspecifika konventioner för datum, tid, valuta med mera.

Obs! En varning kan visas på Play Console om vi märker att fel språk har angetts. Kontrollera och åtgärda varningarna innan du skickar in innehållet.

Specialtecken och skiljetecken

• Använd inte flera utropstecken eller frågetecken i följd.
    • Exempel: Du får inte använda ??, !!, ?!, !?!
  • Använd inte flera specialtecken eller skiljetecken i följd.
    • Exempel: Du får inte använda <>, \\, :), ***, +_+, ((, !!, $%^, ~&~, ~~~, %%
  • Du får använda ellipstecken (…) som undantag från kravet ovan, men enbart om följande krav är uppfyllda:
    • Ellipstecknet används inte i fältet Slogan.
    • Ellipstecknet följs av blanksteg (alltså inte ”x…y” utan ”x… y”).
    • Det används högst två gånger per kampanjinnehåll.
  • Använd långt tankstreck (em-dash, —), inte bindestreck (-), dubbla bindestreck (--) eller tankstreck (–).
  • Använd inte radbrytningar i slogans.
  • Använd bara tecken som förekommer normalt när det aktuella språket skrivs (använd t.ex. inte ¿, æ, Ø, ¡).
  • Vi ser gärna att du anger en rabatt i procent i en slogan eller beskrivning för ett erbjudande eller som en sammanfattning av en rea (t.ex. ”X % rabatt” eller ”Upp till X % rabatt”).
  • Använd inte HTML-taggar.

Användning av stora bokstäver

• Skriv inte med enbart stora bokstäver såvida det inte behövs för en akronym, kupongkod eller ett varumärkesnamn som vanligtvis skrivs med stora bokstäver.
  • Använd stor bokstav enligt skrivreglerna för det språk du skriver på.
  • Akronymer kan skrivas med stora bokstäver.
  • Du kan använda stor bokstav efter kolon (:).
  • Om appens namn skrivs med stora bokstäver i butiksuppgifterna på Google Play kan du skriva namnet på samma sätt här.
Övergripande rekommendationer för text
  • Formulera slogans och beskrivningar på ett sätt som alla användare kan förstå på det aktuella språket.
    • Även om kampanjinnehållet främst visas för användare som kan antas känna till produkten sedan tidigare (dvs. användare som aktivt spelar/använder den eller inaktiva användare som har spelat/använt/installerat den tidigare) kan det även visas för användare som inte vet så mycket om produkten (dvs. användare som aldrig har spelat/använt den eller bara har spelat/använt den en kort period).
  • Använd inte samma meddelande i både slogan och beskrivning eftersom de visas bredvid varandra. Varje inslag ska tillföra något till kampanjinnehållet i form av sammanhang, känsla eller upplysningar.
  • Tillhandahåll goda översättningar till alla språk som eventet är inriktat på.
    • Kampanjinnehåll visas endast för användare som matchar de användarländer och användarspråk med lokaliserade beskrivningar du har tillhandahållit. Om eventet t.ex. är inriktat på Japan, Frankrike och USA och du endast tillhandahåller beskrivningar på engelska och japanska visas eventet bara för användare i Frankrike om deras enhetsspråk är inställt på japanska eller engelska.
  • Be inte användaren att trycka på en knapp och förutsätt inte att något har en viss placering i kampanjinnehållet. Exempel:
    • ”Installera genom att trycka på knappen nedan!”
    • ”Kolla in skärmbilderna med mer information ovan”
  • Användning av målande text:
    • Med målande text avses den redaktionella stilen som är tänkt att utgöra ett underhållande eller kreativt inslag. I princip är detta utfyllnad men det kan tillföra sammanhang, tonfall, mer bakgrundsinformation eller användas för storytelling.
    • Vi ser gärna att du använder målande text och lägger till sådant som tema, miljö eller handling till stöd för den obligatoriska sloganen om det ger användarna en bättre bild av kampanjinnehållet.

Slogan

Krav
  • Sloganen måste innehålla en tydlig och kortfattad förklaring av vad kampanjinnehållet innebär. Användarna ska kunna avgöra vad kampanjinnehållet handlar om efter att ha läst sloganen.
    • Här följer några exempel på kampanjinnehållstyper:
      • Tidsbegränsat event: Namn och en kort beskrivning av eventet
      • Större uppdateringar:
        • Ny funktion: Namn och en kort beskrivning av den nya funktionen
        • Nytt innehåll: Namn och en kort beskrivning av det nya innehållet
      • Erbjudande: Beskrivning av erbjudandet (med varumärkets namn på eventet, om tillämpligt)
  • Slogans ska vara korta och koncisa (högst 80 tecken), vara enkla att förstå, korrekta och endast återspegla värdet för det specifika erbjudandet som marknadsförs. Ange tydlig eventinformation som eventnamn, säsong osv.
  • Inled sloganen genom att tydligt nämna information om kampanjinnehåll. Ta inte med någon generell marknadsföringstext, uppmaningar eller beskrivande text som inte tillför något.
  • Slogans för erbjudanden måste innehålla tydlig information om erbjudandets värde.
    • Nämn vilket värde erbjudandet har för användaren i de första 40 tecknen.
    • Värden i slogans måste återspegla det specifika erbjudandet som löses in eller tillämpas i kassan.
    • Ange tydligt vilket värde användaren får (exempel: ”X % rabatt på alla startpaket” eller ”Upp till X % rabatt på startpaket”). Om du anger ett belopp i en valuta måste en monetär rabatt visas i det specifika områdets valutasymbol (exempel: 10 £, 5 € osv.).
    • Slogans måste innehålla ett specifikt erbjudandevärde och/eller en rabatt och får inte vara en allmän marknadsföringstext (exempel: ”Nya gåvor och belöningar”). Om rean inkluderar en rabatt eller en belöning för en specifik SKU, ska namnet på den specifika SKU:n och erbjudandets värde och/eller rabatten på SKU:n anges.
    • Sloganen måste framhäva hur begränsat erbjudandet är i appen eller spelet. En annan tumregel är att ange ett eventnamn (t.ex. "Black Friday").
      • Om en rea eller ett event med varumärke erbjuder en rabatt eller en belöning i flera kategorier behöver du inte uppge den specifika rabatten i procent i sloganen, men det måste finnas ett namn på eventet (exempel: ”Medlemsdag – rabatt på tv:ar och datorer”).
      • Om en rea eller ett event med varumärke erbjuder en rabatt eller belöning inom en enskild varukategori måste rabatten eller belöningen anges i sloganen (exempel: ”25 % rabatt på tv:ar”)
    • Ange tydligt om användaren behöver uppnå en minimigräns eller köpa ett visst antal objekt för att ta del av erbjudandet. Om olika produkter måste läggas till för att uppfylla kraven för kampanjen ska det tydligt stå i sloganen vilka objekt som måste läggas till.
  • Slogans för erbjudanden måste kunna användas brett, men eventuella behörighetskrav (till exempel om erbjudandet endast gäller badkläder) måste anges i sloganen.
  • Slogans i erbjudanden ska inkludera förväntningar på fakturering, ytterligare avgifter, minimigränser för köp (exempel: 5 USD rabatt när du handlar för minst 20 USD).
Rekommendationer
  • Lyft fram den största fördelen för användarna i kampanjinnehållets slogan. Det är obligatoriskt att ange information om användarförmåner i beskrivningsfältet, men vi rekommenderar starkt att kortfattad information om användarförmåner även anges i sloganfältet. Exempel:
    • Tidsbegränsat event: Förväntat värde för deltagande användare (t.ex. framsteg i appen eller spelet, prestationer osv.)
    • Större uppdateringar:
      • Ny funktion: Förväntat värde för användarna (t.ex. exempel på användningsfall, enklare användarupplevelse, utökade funktioner osv.)
      • Nytt innehåll: Försäljningsargument (t.ex. publikframgång, utmärkelser, utvalda regissörer, framstående skådespelare osv.)
    • Erbjudande: Värdeerbjudandet som användarna kan få genom att lösa in erbjudanden (t.ex. rabatterade uppgraderingar av prenumerationer).
  • Kontrollera att din slogan är specifik och att den innehåller viktiga element från produktens kampanjinnehåll.
    • Undvik slogans som skulle gå att återanvända för vilket kampanjinnehåll som helst för produkten eller för vilken produkt som helst (t.ex. ”Event varje vecka” eller ”Julrea”).
    • Återanvänd inte slogans för flera delar av kampanjinnehållet.

Beskrivning

Krav
  • Högst 500 tecken.
  • Kampanjinnehållet måste innehålla en förklaring av vad fördelen för användarna är och/eller försäljningsargumenten för kampanjinnehållet. När användarna har läst beskrivningen ska det var tydligt för dem vad kampanjinnehållet innebär för dem och varför de ska bry sig. Exempel:
    • Tidsbegränsat event: Förväntat värde för deltagande användare (t.ex. framsteg i appen eller spelet, prestationer osv.)
    • Större uppdateringar:
      • Ny funktion: Förväntat värde för användarna (t.ex. exempel på användningsfall, enklare användarupplevelse, utökade funktioner osv.)
      • Nytt innehåll: Försäljningsargument (t.ex. publikframgång, utmärkelser, utvalda regissörer, framstående skådespelare osv.)
    • Erbjudande: Värdeerbjudandet som användarna kan få genom att lösa in erbjudanden (t.ex. rabatterade uppgraderingar av prenumerationer).
  • När användarna har läst beskrivningen ska det var tydligt för dem hur de kan delta i ett event, använda en ny funktion, komma åt nytt innehåll eller lösa in ett erbjudande. Eventuella krav för deltagande ska anges i beskrivningen.
  • Beskrivningarna ska ge en tydlig förklaring av kampanjinnehållet och hjälpa användarna att förstå detaljerna. Ange uppgifter som eventnamn, eventmekanism och hur man deltar, vad eventet har för värde för användaren osv. Tomma beskrivningar eller beskrivningar som inte är informativa avvisas.
  • Upprepa inte samma meddelande i både slogan och beskrivning.
  • Om det inskickade erbjudandet är ett event med varumärke där flera erbjudandeelement kombineras ska du se till att inte inkludera element som strider mot riktlinjerna (till exempel lotterier, turneringar och liknande) i eventet med varumärket. Du får däremot lägga till ett permanent värde som skulle förbättra användarnas förmåner utöver det erbjudande som marknadsförs (exempel: ”Fri frakt tillämpas också för rabatterade varor”).
    • Obs! Permanent fri frakt får nämnas eftersom det är en extra förmån för användaren utöver det erbjudande som marknadsförs, men det tillåts endast i beskrivningen.
  • Sammanfatta inte i punktform – skriv ett kort och koncist stycke i stället.
Rekommendationer
  • Ange information som hjälper användarna att tydligt förstå kampanjinnehållet. Vi rekommenderar att du använder minst 100 tecken.
  • Inkludera inte allmänna beskrivningar av appen eller spelet i beskrivningen.
  • Använd radbrytningar där så behövs så att beskrivningen blir lättare att läsa.

Bild

Krav

Primär bild

• JPG och 24-bitars PNG stöds
  • 1 920 x 1 080 pixlar, bildproportionerna 16:9
  • Om du har med en video måste det finnas en bild.
  • Viktiga visuella element (t.ex. varumärkeslogotyp från tredje part eller huvudfigur) ska centreras i det säkra området, eftersom bilden kan beskäras för att passa vissa enheter eller formfaktorer. Bilder med ramar tillåts inte.
    • Säkert område i rektangulära bilder: 20 % längst ned, 10 % på sidorna och 15 % högst upp.

Example of safe zone

Det viktigaste ska vara centrerat i det säkra området.

Example of focal point

Kvadratisk bild

• JPG och 24-bitars PNG stöds
  • 1 080 x 1 080 pixlar, bildproportionerna 1:1
  • Inget säkert område behövs
  • Ta inte med text i bilder, till exempel varumärkeslogotyper, slogans eller eventnamn. Bilder bör endast bestå av viktiga visuella element. Huvudbudskapet ska förmedlas via sloganen.
    • Undantag: Text i tredjepartslogotyper som anger samarbeten med annan immateriell egendom och text som ingår i en produkt (t.ex. varumärke på en t-shirt) tillåts.
  • Om du tar med en logotyp från tredje part måste den vara inom de säkra områdena, annars kan den avvisas.
  • Använd inte Google Play eller andra butiksmärken eller ikoner.
  • Inkludera inte designelement som liknar produktdesignelement (knappar med uppmaningar, reglage eller element som liknar tryckytor).
Rekommendationer

Kampanjinnehåll bör få användarna att känna sig entusiastiska inför event och snabbt få dem att klicka på kampanjeventet. Bilder på kampanjinnehållet visas bredvid produkten och ska vara kompletterande, inte överflödiga. Textfält som slogan och beskrivning ska användas för att beskriva kampanjinnehållet i detalj och lyfta fram det. Om du inte följer dessa riktlinjer för kvalitet kan exponeringen av kampanjinnehållet på Google Play begränsas.

Obs! Bilden kommer att visas på många produktytor, till exempel skärmar på små mobila enheter. För att ditt innehåll ska fungera på de flesta plattformar bör budskapet vara koncist, tydligt och effektivt.

• Se till att bilden är specifik för kampanjinnehållet så att det blir enklare för användarna att föreställa sig eventet. Tänk på följande:
    • Undvik att använda samma bild för olika kampanjinnehåll.
    • Undvik att använda samma eller nästan samma bild som på informationssidan (sidan med butiksuppgifter).
    • Undvik att använda en generell bild som bara beskriver produkten men inte kampanjinnehållet.
  • Se till att bilden inte har rundade hörn.
  • Bilden ska ha en enda fokuspunkt. Röriga bilder utan fokuspunkter kan avvisas.
  • Undvik en färgsättning med vitt eller mörkgrått eftersom de kan smälta in i bakgrunden på Play Butik. Använda gärna klara färger, så att bilden drar till sig uppmärksamhet och väcker intresse.
  • Undvik formuleringar som återger eller antyder placering på Play Butik, betyg, utmärkelser och användaromdömen.
  • Lokalisera bilden efter behov för olika marknader.
  • Undvik att använda allmänna skärmbilder från appen eller spelet.

Video

Krav
  • Du måste inaktivera annonser om videon ska visas. Så här inaktiverar du annonser:
    • Inaktivera intäktsgenerering i videon
    • Ladda upp en annan video utan ersättningskrav och uppdatera webbadressen på Play Console.
      Obs! Om upphovsrättsskyddat material används i videon kanske det inte räcker att inaktivera intäktsgenerering så att annonser stoppas. I så fall måste du använda en annan video (utan material som är upphovsrättsskyddat med krav på ersättning).
  • Använd offentlig eller olistad som sekretessinställning för videon. Den ska inte vara privat.
  • Kontrollera att videon kan bäddas in.
  • Översätt hela videon, inklusive bilder från användargränssnittet, text och ljud.
Rekommendationer
  • Se till att videon är specifik för kampanjinnehållet och att den gör det enklare för användarna att föreställa sig kampanjinnehållet. Tänk på följande:
    • Undvik att använda samma video för olika kampanjinnehåll.
    • Undvik att använda samma eller nästan samma video eller bild som på informationssidan (sidan med butiksuppgifter).
    • Undvik att använda en generell video som bara beskriver produkten men inte kampanjinnehållet.
  • Videon ska ge rätt förväntningar och väcka användarnas intresse för det faktiska kampanjinnehållet. Tänk på följande:
    • Vi förstår vikten av varumärkning och storytelling, men rekommenderar starkt att du håller tillbaka sådana inslag och i stället fokuserar på det faktiska kampanjinnehållet.
    • Använd skärminspelningar från appen eller spelet. Ta inte med människor som interagerar med enheten (till exempel fingrar som trycker på skärmen), såvida inte kampanjinnehållet huvudsakligen äger rum vid sidan av enheten.
  • Använd videor i liggande format hellre än stående, eftersom videon kommer att visas i en videospelare med liggande format.
  • Videorna ska vara korta och gå rakt på sak eftersom bara de första 30 sekunderna spelas upp automatiskt. Användarna kan fortsätta titta genom att trycka på videon.
  • Eftersom videor kan spelas upp automatiskt med ljudet avstängt som standard kan det vara bra att lägga in text så att sammanhanget blir tydligare för användaren. Tänk dock på följande:
    • Undvik innehåll som återger eller antyder placering eller betyg på Play Butik.
    • Se till att texten går att läsa genom att använda tydliga teckensnitt och lämplig teckenstorlek och behålla texten i bild så länge att användaren hinner läsa den.

Kvalifikationsriktlinjer för erbjudanden

Många erbjudanden i appar och spel stöds, men det finns några begränsningar. Google har rätt att avvisa bidrag som inte följer kraven och rekommendationerna nedan och att avstå från att visa det inskickade för användarna.

Allmänna krav för erbjudanden i appar och spel
  • Erbjudanden måste ge ett mervärde. Erbjudanden måste ge en monetär rabatt eller en extra eller inkrementell vara eller tjänst som vanligtvis inte ingår vid köpet.
    • Belöningar och gåvor måste ha ett värde.
    • Permanenta eller allmänna pågående erbjudanden tillåts inte (med undantag för permanenta erbjudanden som riktar sig till nya användare).
  • En bred uppsättning användare måste uppfylla kraven för erbjudandet (med undantag för permanenta erbjudanden som riktar sig till nya användare).
  • Erbjudanden måste vara specifika. Det inskickade innehållet måste ange vad som erbjuds (på SKU- eller kategorinivå), dess värde och hur kampanjen kommer att köras.
  • Erbjudanden får inte skickas in i syfte att användas i stället för annonser för flera pågående eller permanenta marknadsföringselement eller inkludera allmänna beskrivningar av appen eller spelet.
  • Erbjudandet måste gå att lösa in i Android-appen.
  • Det ska inte tillkomma några specifika kostnader när erbjudandet löses in om det inte tillkommer kostnader vid köp som inte ingår i erbjudandet (till exempel extra avgifter).
  • Användarna ska enkelt kunna hitta erbjudandet när de öppnar appen eller spelet.
  • Villkoren för erbjudandet måste även följa tillämpliga lokala och nationella lagar.
  • Event med varumärken motsvarar erbjudanden från utvecklare som utgår från kulturella högtider (exempel: ”Skolstart” eller ”Black Friday”) eller milstolpar/event i appen (till exempel en rea för att fira årsdagen). Du får inkludera flera tillåtna marknadsföringselement i samma event med varumärke (till exempel 30 % rabatt och en värdekupong vid köp).
    • Event med varumärken får endast skickas in om det finns ett säsongsbetonat event som många känner till eller som är mycket viktigt eller ett event/en milstolpe för appen. Detta beror på att för många event med varumärke leder till att värdet minskar för varje event.
    • Under ett varumärkesevent kan erbjudanden inkludera omnämnanden av permanenta program om det finns en ny eller inkrementell rabatt för det permanenta programmet medan eventet pågår.
      • Obs! Det är tillåtet att nämna permanent fri frakt, men enbart i beskrivningen som ett tillägg till ett erbjudande som inte är permanent under eventet med varumärke.
    • Om erbjudandet innehåller både tillåtna och otillåtna element (om det till exempel innehåller information om dagliga erbjudanden, lotterier eller permanenta program) anses inte erbjudandet uppfylla kraven.
      • Exempel: Om en återförsäljare presenterar ett Black Friday-erbjudande med en rabatt och fri frakt (tillåtna erbjudandetyper) men inkluderar information om pågående dagliga erbjudanden eller ett lotteri (ingen av dessa typer dem är tillåten) skulle erbjudandet inte anses uppfylla kraven.
Krav för varje erbjudandetyp
  • Rabatt
    • Rabatter måste vara på minst 10 % och/eller ha ett likvärdigt ekonomiskt värde.
    • Om erbjudandet har en maxrabatt (till exempel ”20 % rabatt på allt med en maxrabatt på 50 USD”) ska maxrabatten tydligt anges.
    • Kampanjkoder är tillåtna (till exempel ”15 % rabatt med koden SOMMAR21”).
    • Om erbjudandet är indelat i nivåer (till exempel ”20 % rabatt när du spenderar 100 USD eller mer, 30 % rabatt när du spenderar 200 USD eller mer”) ska nivåerna tydligt anges i erbjudandets slogan eller beskrivning.
    • Cashback-erbjudanden måste visas i kundvagnen eller i kassan.
  • Ökat värde
    • Bonuserbjudanden (till exempel ”Fyra gånger högre värde på juveler” eller ”Få 20 % fler mynt för samma pris”) måste öka värdet med minst 10 %.
    • Om erbjudandet innehåller en kostnadsfri belöning (till exempel ”Figur/väska på köpet när du handlar för 50 USD”):
      • Belöningen måste ha ett värde och förmedlas tydligt.
      • Lojalitetspoäng i appen (måste gälla den egna appen) är tillåtna som belöning.
      • Det ska tydligt anges om det finns krav på köp för att lösa in belöningen.
      • Om erbjudandet gäller fysiska varor får kostnadsfria varor inte vara varuprover eller provperioder.
      • För spel ska åtgärder för att lösa in belöningen gälla under en begränsad tid, det måste finnas en garanti om lägsta belöning för deltagande och åtgärden får inte vara en del av den huvudsakliga spelloopen. Exempel på den huvudsakliga spelloopen (ej tillåtet): visa en annons och slutföra en vanlig utmaning eller nivå.
    • Vid presentkortsbelöningar måste värdet på presentkortet anges tydligt och komma från din egen butik.
  • Provprenumeration
    • Minst 10 % rabatt på prenumerationens introduktionspris.
Begränsningar för erbjudandet

Erbjudandet måste uppfylla följande krav för att kunna marknadsföras på Google Play:

• Det får inte vara begränsat till ett fåtal användare (till exempel endast gälla användare i en specifik stad, rabatter för militärer, gälla på födelsedagar eller för lärare och studenter). För erbjudanden av typen Bara nya användare använder du inriktningsalternativet för nya användare i fältet för kvalificering för användare under Skapa event i formuläret för kampanjinnehåll.
  • Det får inte vara en permanent rabatt. Om till exempel en vara som kostar 5 USD alltid är rabatterad med 1 USD är det inte en riktig rabatt, det faktiska priset är då 4 USD.
  • Det får inte endast vara tillgänglig i ett begränsat antal (till exempel endast gälla de första 500 köparna).
  • Det får inte vara begränsat till varor eller tjänster som normalt inte kostar något.
  • Det får inte inbegripa lotterier, turneringar eller andra tävlingar.
    • Obs! Turneringar och tävlingar i appar/spel ska skickas in som event, inte erbjudanden.
  • Det får inte krävas att användaren skickar in något via post eller e-post för att få rabatten.
  • Det får inte inkludera rabatter på moms.
  • Det får inte användas för att annonsera en vara utan rabatt.
  • Det får inte ha ett sammanlagt värde på mindre än 10 % för rabatter och erbjudanden med ökat värde.
  • Det får inte marknadsföra ett erbjudande i en annan app (exempel: App A får inte skicka in ett erbjudande där det utlovas 5 % återbäring i App B).
    • Obs! Erbjudanden på köp i appar för tredjepartsappar tillåts om användarna kan lösa in erbjudandet på köpet i appen via Google Plays faktureringssystem utan att stänga appen där erbjudandet marknadsfördes.
  • Det får inte gälla en produkt för specifik räntesats, årlig räntesats eller återbetalning via kredit-/bankkort.
  • Det får inte gälla betalappar eller betalspel (rabatter på produktnivå). Rabatter på betalappar eller betalspel ska skickas in via Reor för betalappar på Play Console. Läs mer om hur du skapar reor för betalappar.
  • Det ska inte vara en belöning för en vanlig åtgärd i ett spel som är en del av den huvudsakliga spelloopen. Exempel på den huvudsakliga spelloopen (ej tillåtet): visa en annons och slutföra en vanlig utmaning eller nivå.
  • Det ska inte skickas in för att marknadsföra rutinmässiga program eller allmänna pågående reor (exempel: funktioner för dagliga blixtreor).
  • Det får gälla nya innehållsuppdateringar utan rabatter eller mervärde (exempel: nya figurer, nivåer, kartor och spelplatser ska endast anses vara erbjudanden om de ingår i tidsbegränsade marknadsföringsevent).
    • Exempel på erbjudanden som uppfyller kraven:
      • Uppdateringen är kostnadsfri eller rabatterad, men omvandlas till ett köp i appen eller speglar en prisökning när det tidsbegränsade eventet har löpt ut.
      • Uppdateringen erbjöds tidigare till ett högre pris eller som ett objekt som gick att köpa i appen och erbjuds nu till en rabatt på minst 10 % eller utan kostnad under ett tidsbegränsat event.
    • Exempel på erbjudanden som inte uppfyller kraven:

• Ny permanent spelbar figur — såvida inte figuren omvandlas till ett köp i appen efter en begränsad tid.
      • Presentation av en ny figur eller ett nytt paket — såvida inte priset på den nya figuren eller det nya paketet kommer att höjas (reapriset måste innebära en rabatt på minst 10 %).
Exempel på inskickade erbjudanden

Kom igång genom att utöka avsnitten nedan för att se några exempel på inskickade erbjudanden:

Exempel 1

Exempel 2