Nå ut til flere kunder ved å overholde retningslinjene for kvalitet på innhold

Merk: Markedsføringsinnhold er tilgjengelig for apper som oppfyller kvalifikasjonskriteriene våre for premiumverktøy for vekst.

Retningslinjer for innhold: krav og anbefalinger

Les gjennom retningslinjene nedenfor før du oppretter kampanjeinnhold. Innleveringer som ikke overholder kravene og anbefalingene som er beskrevet nedenfor, er kanskje ikke synlige for brukerne.

Merk: Alle innsendinger av markedsføringsinnhold må overholde innholdsretningslinjene som er beskrevet i delene nedenfor, i tillegg til programretningslinjene for Google Play-utviklere om begrenset innhold. Markedsføringsinnhold av typen Tilbud må også være i tråd med kvalifikasjonskriteriene for tilbud.

Slik skriver du interessant markedsføringsinnhold

Når du sender inn markedsføringsinnholdet, må du sørge for at det inneholder all viktig informasjon om begivenheten. Forsikre deg spesielt om at innsendingene dine av markedsføringsinnhold tydelig formidler følgende:

Hva: Kampanjeinnholdet må ha en kort beskrivelse med en tydelig og kortfattet forklaring av hva tilbudet gjelder. Brukerne skal kunne se hva markedsføringsinnholdet handler om, etter å ha lest den korte beskrivelsen. Du finner mer informasjon i kravene til korte beskrivelser.

Hvorfor: Markedsføringsinnhold må ha en forklaring på hva fordelene er for brukerne, og/eller hva som er salgsargumentene. Når de har lest den lange beskrivelsen (obligatorisk) og/eller den korte beskrivelsen (anbefalt), skal brukerne ha en god forståelse av hva markedsføringsinnholdet betyr for dem, og hvorfor det bør være av interesse. Du finner mer informasjon i kravene til lange beskrivelser og anbefalingene for korte beskrivelser.

Hvordan: Etter å ha lest den lange beskrivelsen skal brukerne ha en god forståelse av hvordan de kan delta i arrangementer, bruke nye funksjoner, få tilgang til nytt innhold eller løse inn tilbud. Eventuelle deltakelseskrav skal oppgis i den lange beskrivelsen. Du finner mer informasjon i kravene til beskrivelser.

Skjul alt Vis alt

Generelle krav
  • Markedsføringsinnhold må være nye og betydelige brukerrettede oppdateringer, arrangementer eller tilbud i Android-appen din eller Android-spillet ditt. Markedsføringsinnhold skal ikke sendes inn for å promotere generelle tjenestebeskrivelser, eviggrønne ting eller rutinearrangementer.
  • Arrangementer med markedsføringsinnhold må være tilgjengelige for alle brukere. Hvis et bestemt arrangement bare er tilgjengelig for brukere som oppfyller et minimumskrav, må du tydelig beskrive dette kravet. Det eneste unntaket fra denne regelen er «ny bruker»-tilbud, som kan målrettes mot nye brukere med de tilgjengelige kvalifikasjonskriteriene.
  • Markedsføringsinnhold må vises i appen samtidig som arrangementene i appen eller spillet er planlagt. Hvis du ikke overholder retningslinjene, kan det føre til en advarsel eller at kampanjeinnholdet fjernes fra Play-konsollen i 30 dager. Etter det kan du be om å bli registrert i programmet igjen. Du kan endre eller avbryte arrangementer med kampanjeinnhold i Play-konsollen etter behov.
  • Brukerne må lett kunne se den innsendte informasjonen om kampanjeinnholdet når de åpner appen eller spillet.
  • Innsendingen kan ikke inneholde upassende tekst, bilder eller videoer, for eksempel varemerkebeskyttede figurer eller logoer som tilhører tredjeparter, med mindre du har de rette tillatelsene.
  • Arrangementer med kampanjeinnhold må være konsekvente i alle korte beskrivelser, lange beskrivelser, bilder og videoer. Eksempel: Hvis det står «80 % rabatt» i en kort beskrivelse, men det står «kjøp 2, betal for 1» i den lange beskrivelsen, blir brukerne forvirret.
  • Når du sender inn kampanjeinnhold, må du være klar over at innsendingen vises til brukere som kanskje ikke kjenner til appen din, spillet ditt eller det aktuelle arrangementet.
  • Arrangementer med kampanjeinnhold kan ikke bruke dupliserte eller svært like elementer som andre innsendinger av kampanjeinnhold. Hvert bilde, hver korte beskrivelse, hver beskrivelse og hver video må være unik og spesifikk for arrangementet med kampanjeinnhold. Ikke bruk de samme elementene i flere innsendinger av kampanjeinnhold – selv om de tidligere er sendt inn for en annen app eller et annet spill. Grafikk eller tekst det bare er gjort mindre endringer i, er heller ikke ansett som kvalifisert.
  • For å sikre en god brukeropplevelse krever Google at alle innsendinger av markedsføringsinnhold overholder høye redaksjonelle standarder. Markedsføringsinnholdet må være tydelig, ha et profesjonelt preg og føre brukerne til appinnhold som er relevant, nyttig og brukervennlig. Disse begrensningene gjelder:
    • Tekst som ikke bruker allment akseptert staving eller grammatikk, er ikke tillatt.
    • Tekst som er uforståelig eller ikke gir mening, er ikke tillatt.
    • Bilder skal ikke være for strukket eller forvrengt.
  • Ikke send inn mer enn ett markedsføringsinnhold for den samme begivenheten. Ikke send inn det samme innholdet flere ganger. Hvis den samme innsendingen med markedsføringsinnhold er målrettet mot flere regioner, må du lokalisere innsendingen til ulike språk, slik at du kan nå ut til brukere i forskjellige land – på lignende måte som med tilpassede butikkoppføringer. Velg Administrer oversettelser > Administrer dine egne oversettelser, og velg språkene du vil legge til for dette arrangementet.
  • Angi en dato som er mer enn 24 timer frem i tid, slik at vi kan gjennomgå og sørge for at arrangementet ditt er kvalifisert for promotering på Google Play.
Generelle krav til tekst

De følgende kravene gjelder for alle tekstelementer i arrangementet med markedsføringsinnhold (kort beskrivelse, lang beskrivelse osv.). All tekst må overholde retningslinjene våre for butikkoppføringer og markedsføring.

Lokalisering

• Innholdet som sendes inn, må være på riktig språk for lokaliteten som er valgt. Ikke-lokale språk tillates ikke, med mindre det er forventet at de er mye brukt og godt kjent i regionen (for eksempel kan det være tillatt å bruke engelske ord som «Sale» i ko-KR-lokaliteten).
  • Når du lokaliserer innholdet ditt, må du sørge for at innsendingen gjenspeiler følgende:
    • Lingvistisk kvalitet: Tekst skal ha riktig grammatikk, rettskrivning og tegnsetting og må være skrevet for den valgte lokaliteten.
    • Kulturell relevans: Innholdet skal være tilpasset kulturen det målrettes mot, og inneholde kjente referanser.
    • Internasjonalisering: Innsendt innhold skal overholde lokalitetsspesifikke konvensjoner som dato, klokkeslett og valuta.

Merk: Du kan se en advarsel i Play-konsollen hvis vi oppdager at feil språk er lagt inn. Sørg for at du går gjennom og retter opp i disse advarslene før du sender inn.

Spesialtegn og skilletegn

• Ikke bruk mer enn ett utropstegn (!) eller spørsmålstegn (?) etter hverandre.
    • Eksempel: Du kan ikke bruke følgende: ??, !!, ?!, !?!
  • Ikke bruk flere spesialtegn eller skilletegn etter hverandre.
    • Eksempel: Du kan ikke bruke følgende: <>, \\, :), ***, +_+, ((, !!, $%^, ~&~, ~~~, %%
  • Du kan bruke ellipse (…) som et unntak fra det forrige kravet, men bare når du overholder følgende retningslinjer:
    • Ellipsetegnet skal ikke brukes i «Kort beskrivelse»-feltet.
    • Det skal etterfølges av et mellomrom (altså ikke «x…y», men «x… y»).
    • Det kan brukes maksimalt to ganger i det samme markedsføringsinnholdet.
  • Bruk lang tankestrek (—), ikke bindestrek (-), dobbel bindestrek (--) eller tankestrek (–).
  • Ikke bruk linjeskift i korte beskrivelser.
  • Bruk kun tegn som er standard for språket ditt (eksempel: ikke bruk ¿ eller ¡).
  • Vi oppfordrer deg til å bruke rabattprosenter i den korte og lange beskrivelsen for å informere om tilbudet (f.eks. «X % rabatt» eller «Opptil X % rabatt») og oppsummere hele salget.
  • Ikke bruk HTML-tagger.

Bruk av store bokstaver

• Unngå å bruke bare store bokstaver, med mindre det er nødvendig i akronymer, kupongkoder eller merkevarenavn som skrives med store bokstaver.
  • Følg reglene for store bokstaver for språket du skriver på.
  • Akronymer kan skrives med store bokstaver.
  • Du kan bruke stor bokstav for første bokstav etter kolon (:).
  • Hvis appnavnet i Google Play-butikkoppføringen har store bokstaver, kan du også bruke store bokstaver i appnavnet.
Generelle anbefalinger for tekst
  • Skriv korte og lange beskrivelser som alle brukere kan forstå, for den bestemte lokaliteten.
    • Selv om markedsføringsinnholdet ditt hovedsakelig vises til brukere som har kjennskap til appen din eller spillet ditt (det vil si eksisterende aktive brukere/spillere av appen/spillet eller tidligere brukere/spillere av appen/spillet), kan det også vises til brukere som ikke har kjennskap til appen/spillet (det vil si brukere som aldri har brukt/spilt appen/spillet, eller som bare har brukt/spilt appen/spillet i en kort periode).
  • Ikke bruk samme melding i den korte beskrivelsen og den lange beskrivelsen, siden de vises sammen. Hvert element skal tilføre markedsføringsinnholdet verdi gjennom kontekst, effekttekst eller informasjon.
  • Legg til oversatt tekst av høy kvalitet for alle elementer for hvert land du målretter mot.
    • Kampanjeinnhold vises bare til brukere som matcher brukerlandene og -språkene du har oppgitt lokaliserte beskrivelser for. Hvis du for eksempel målretter mot Japan, Frankrike og USA, men bare oppgir engelske og japanske beskrivelser, kan brukere i Frankrike kun se arrangementet hvis de har valgt japansk eller engelsk som språk på enheten sin.
  • Ikke be brukerne om å trykke på knapper eller på noen annen måte anta plasseringen av elementer i selve markedsføringsinnholdet. Eksempler:
    • «Trykk på knappen nedenfor for å installere.»
    • «Ta en titt på skjermdumpene ovenfor for å få mer informasjon»
  • Bruk av «effekttekst»:
    • «Effekttekst» er definert som engasjerende tekst som er ment å gi kreativ eller underholdende brukerverdi. Innholdet er i hovedsak uviktig, men det kan gi kontekst, bygge opp stemningen, gi ekstra bakgrunnsinformasjon eller legge til et hendelsesforløp.
    • Hvis det hjelper brukerne med å forstå markedsføringsinnholdet, oppfordrer vi deg til å bruke tilleggskontekst som underbygger den obligatoriske korte beskrivelsen, for eksempel effekttekst, tema og setting eller historie.

Kort beskrivelse

Krav
  • Den korte beskrivelsen må inneholde en tydelig og kortfattet forklaring av hva tilbudet i markedsføringsinnholdet er. Brukerne skal kunne forstå hva markedsføringsinnholdet handler om, etter å ha lest den korte beskrivelsen.
    • Her er noen eksempler for ulike typer markedsføringsinnhold:
      • Tidsbegrenset arrangement: navn på og en kort beskrivelse av arrangementet
      • Store oppdateringer:
        • Ny funksjon: navn på og en kort beskrivelse av den nye funksjonen
        • Nytt innhold: navn på og en kort beskrivelse av det nye eller fremhevede innholdet
      • Tilbud: beskrivelse av tilbudet (med merkenavnet, hvis det er aktuelt)
  • Korte beskrivelser må være konsise (maksimalt 80 tegn), lette å forstå og nøyaktige, og de må bare representere verdien av markedsføringsinnholdet som promoteres. Oppgi tydelig informasjon om arrangementet, for eksempel arrangementnavnet, sesongvariasjonen osv.
  • Start den korte beskrivelsen ved å tydelig nevne detaljene for markedsføringsinnholdet. Ikke inkluder generisk markedsføringstekst, handlingsfremmende oppfordringer eller beskrivende tekst som ikke tilfører noen verdi.
  • Korte beskrivelser av tilbud må tydelig spesifisere verdien av tilbudet.
    • Oppgi hvilken verdi brukeren får, i de første 40 tegnene.
    • Verdier i korte beskrivelser må gjenspeile det bestemte tilbudet som løses inn eller brukes i kassen.
    • Oppgi tydelig hvilken verdi brukeren får (f.eks. «X % rabatt på alle startpakker» eller «Opptil X % rabatt på startpakker»). Hvis du oppgir et valutabeløp, må du oppgi et pengebeløp for rabatten i valutaen som gjelder for området (f.eks. GBP 10, EUR 5 osv.).
    • Korte beskrivelser må inkludere den spesifikke tilbudsverdien eller rabatten og kan ikke bestå av generisk markedsføringstekst (for eksempel «Nye gaver og belønninger»). Hvis salget tilbyr rabatter eller belønninger for en bestemt vareenhet, må den korte beskrivelsen oppgi navnet på den aktuelle vareenheten samt tilbudsverdien og/eller rabatten.
    • Korte beskrivelser må fremheve at tilbudet i appen eller spillet er tidsbegrenset. Den anbefalte fremgangsmåten er vanligvis å ta med navnet på et arrangement (for eksempel «Black Friday»).
      • Hvis et salgsarrangement eller merkevarerelatert arrangement tilbyr rabatter eller belønninger i flere kategorier, trenger ikke den korte beskrivelsen å inneholde den spesifikke rabattprosenten, men navnet på merkevarearrangementet er obligatorisk i den korte beskrivelsen (for eksempel «Medlemsdagen – spar penger på TV-er og datamaskiner»).
      • Hvis et salgsarrangement eller merkevarerelatert arrangement tilbyr rabatter eller belønninger for én varekategori, må rabatten eller belønningen spesifiseres i den korte beskrivelsen (for eksempel «25 % rabatt på TV-er»).
    • Oppgi tydelig eventuelle minstegrenser / minste antall varer som kreves for at tilbudet skal gjelde. Hvis det må legges til en kombinasjon av produkter for å kvalifisere for promoteringen, må den korte beskrivelsen oppgi tydelig alle varene som må legges til.
  • Korte tilbudsbeskrivelser må være allment relevante, men eventuelle kvalifikasjonskrav (for eksempel tilbud som bare gjelder for badetøy) må være inkludert.
  • Korte tilbudsbeskrivelser må inneholde informasjon om faktureringsforventninger, tilleggsgebyrer, minstegrenser for kjøp (for eksempel 50 kr i rabatt på kjøp over 200 kr).
Anbefalinger
  • Fremhev den viktigste brukerfordelen i den korte beskrivelsen av markedsføringsinnholdet. Du må beskrive brukerfordelene i feltet for den lange beskrivelsen, men vi anbefaler også at du legger inn et kort og konsist sammendrag i feltet for den korte beskrivelsen. Eksempel:
    • Tidsbegrenset arrangement: forventet brukerverdi fra å delta (for eksempel fremdrift i appen eller i spillet, oppnåelse av livsstil osv.)
    • Store oppdateringer:
      • Ny funksjon: forventet brukerverdi (som eksempler på bruksmønstre, enklere brukeropplevelser, rikere opplevelser osv.)
      • Nytt innhold: salgsargumenter (for eksempel antall billetter som er solgt, priser, fremhevede regissører, kjente skuespillere osv.)
    • Tilbud: attraktivitetsfaktoren brukerne kan oppnå ved å løse inn tilbud (for eksempel rabatter på abonnementsoppgraderinger osv.)
  • Sørg for at den korte beskrivelsen er spesifikk og inneholder viktige elementer knyttet til markedsføringsinnholdet for appen din eller spillet ditt.
    • Unngå korte beskrivelser som kan brukes på nytt i annet markedsføringsinnhold for appen/spillet eller andre apper/spill (for eksempel «Ukentlig arrangement», «Julesalg» og lignende).
    • Ikke bruk den samme korte beskrivelsen for ulikt markedsføringsinnhold.

Beskrivelse

Krav
  • Maksimalt 500 tegn.
  • Innsendinger av markedsføringsinnhold må inneholde en forklaring på hva fordelene er for brukerne, og/eller hva som er salgsargumentene. Når brukerne har lest den lange beskrivelsen, skal de ha en god forståelse av hva markedsføringsinnholdet betyr for dem, og hvorfor det bør være av interesse for dem. Eksempel:
    • Tidsbegrenset arrangement: forventet brukerverdi fra å delta (for eksempel fremdrift i appen eller spillet, oppnåelse av livsstil)
    • Store oppdateringer:
      • Ny funksjon: forventet brukerverdi (som eksempler på bruksmønstre, enklere brukeropplevelser, rikere opplevelser osv.)
      • Nytt innhold: salgsargumenter (for eksempel antall billetter som er solgt, priser, fremhevede regissører, kjente skuespillere osv.)
    • Tilbud: attraktivitetsfaktoren brukerne kan oppnå ved å løse inn tilbud (for eksempel rabatter på abonnementsoppgraderinger osv.)
  • Etter å ha lest den lange beskrivelsen skal brukerne ha en god forståelse av hvordan de kan delta i arrangementer, bruke nye funksjoner, få tilgang til nytt innhold eller løse inn tilbud. Eventuelle deltakelseskrav skal oppgis i den lange beskrivelsen.
  • Lange beskrivelser skal gi en tydelig forklaring av arrangementet med markedsføringsinnhold og hjelpe brukerne med å få en komplett forståelse av detaljene. Oppgi informasjon som arrangementnavn, arrangementmekanisme og veiledning for deltakelse, hvorfor det er viktig for brukerne osv. Tomme eller ikke-informative beskrivelser blir avvist.
  • Ikke bruk dupliserte meldinger i korte og lange beskrivelser.
  • Hvis det innsendte tilbudet er et merkevarerelatert arrangement som kombinerer flere tilbudselementer, må du passe på at du ikke inkluderer elementer som bryter retningslinjene (f.eks. veddemål, turneringer og lignende) som en del av merkevarearrangementet. Unntaket er hvis du legger til en eviggrønn verdi som gir brukeren ekstrafordeler, i det promoterte tilbudet (f.eks. «Fri frakt gjelder også for rabatterte varer»).
    • Merk: Informasjon om eviggrønn fri frakt er tillatt, siden dette gir brukeren fordeler i tillegg til promoteringstilbudet, men det er bare tillatt i den lange beskrivelsen.
  • Ikke bruk punktlister til å oppsummere. Skriv heller et kort og konsist avsnitt.
Anbefalinger
  • Legg til detaljer for å gjøre det enklere for brukerne å få en god forståelse av kampanjeinnholdet ditt. Vi anbefaler at du bruker minst 100 tegn.
  • Ikke ta med generelle beskrivelser av appen eller spillet i beskrivelsen.
  • Bruk linjeskift hvis det er nødvendig for å gjøre beskrivelsen lettere å lese.

Bilde

Krav

Hovedbilde

• JPG og 24-bit PNG støttes
  • 1920 x 1080 piksler, høyde/bredde-forhold på 16 : 9
  • Du må legge til et bilde hvis du inkluderer en video.
  • Kritiske visuelle elementer (f.eks. merkevarelogoer eller hovedfigurer fra tredjeparter) bør sentreres i den trygge sonen, siden bildet kan bli beskåret for å passe inn på visse enheter/formfaktorer. Bilder med kantlinjer er ikke tillatt.
    • Trygg sone for rektangulære bilder: 20 % nederst, 10 % på sidene og 15 % øverst.

Example of safe zone

Merk: Hold fremtredende elementer og fokuspunktet i midten av den trygge sonen.

Example of focal point

Kvadratisk bilde

• JPG og 24-bit PNG støttes
  • 1080 x 1080 piksler, høyde/bredde-forhold på 1 : 1
  • Ingen trygg sone er nødvendig.
  • Ikke ta med tekst i bilder, for eksempel merkevarelogoen, slagord eller arrangementnavnet. Bilder bør bare inneholde viktige visuelle elementer. Hovedbudskapet bør formidles i den korte beskrivelsen.
    • Unntak: Tekst i tredjepartslogoer for å vise samarbeid med andre åndsverk og tekst som er en del av et produkt (f.eks. merkevarer på en t-skjorte), er tillatt.
  • Hvis du inkluderer en tredjepartslogo, må den overholde den trygge sonen, ellers kan logoen bli avvist.
  • Ikke bruk merkene eller ikonene for Google Play-butikken eller andre butikker.
  • Ikke bruk designelementer som ligner på elementer fra produktdesignet (knapper med handlingsfremmende oppfordringer, brytere eller elementer som ligner på trykkbare elementer).
Anbefalinger

Visuelle elementer i markedsføringsinnholdet skal raskt vekke brukernes interesse for arrangementene og bør oppfordre dem til å klikke seg inn på arrangementene med markedsføringsinnhold. Bilder for markedsføringsinnhold skal ikke være overflødige, men kompletterende. Tekstfeltene, for eksempel for korte og lange beskrivelser, skal brukes til å beskrive og fremheve markedsføringsinnholdet i detalj. Hvis du ikke overholder disse retningslinjene for kvalitet, kan det føre til at markedsføringsinnholdet får begrenset visning på Google Play.

Merk: De visuelle elementene blir vist på mange produktplattformer, inkludert små mobilskjermer. For å sikre at innholdet ditt fungerer på de fleste plattformer, må du gjøre budskapet konsist, tydelig og virkningsfullt.

• Forsikre deg om at bildet er spesifikt for innsendingen av markedsføringsinnholdet og hjelper brukerne med å se for seg arrangementet. Vær oppmerksom på dette:
    • Unngå å bruke det samme bildet for ulikt markedsføringsinnhold.
    • Unngå å bruke det samme bildet eller lignende bilder som på detaljsiden (butikkoppføringssiden).
    • Unngå å bruke et generisk bilde som bare beskriver appen/spillet, men ikke markedsføringsinnholdet.
  • Sørg for at bildet ikke har avrundede hjørner.
  • Bildet bør bare ha ett fokuspunkt. Bilder med mange elementer og ingen fokuspunkter kan bli avvist.
  • Unngå å bruke helhvit eller mørkegrå som fargevalg, siden disse fargene kan være for like bakgrunnsfargene i Play-butikken. Vurder å bruke livlige farger for å gjøre brukerne mer nysgjerrige og engasjerte.
  • Unngå alt innhold som gjenspeiler eller hinter til resultater i Play-butikken, rangeringer, utmerkelser, priser eller brukeromtaler.
  • Lokaliser bildet for andre markeder hvis det er relevant.
  • Unngå å bruke generelle skjermdumper fra appen eller spillet.

Video

Krav
  • Du må deaktivere annonser for at videoen skal kunne vises. Følg denne fremgangsmåten for å slå av annonser:
    • Slå av inntektsgenerering for videoen
    • Last opp en annen video uten krav knyttet til inntektsgenerering og oppdater deretter nettadressen i Play-konsollen.
      Viktig: Hvis videoen inneholder opphavsrettsbeskyttet innhold, er det ikke sikkert at du kan fjerne annonsene bare ved å slå av inntektsgenerering. I så fall må du bruke en annen video (uten opphavsrettsbeskyttet innhold med krav knyttet til inntektsgenerering).
  • Tilgangsinnstillingen for videoen må være konfigurert til «Offentlig» eller «Ikke-oppført». Ikke bruk «Privat».
  • Sørg for at videoen kan innebygges.
  • Sørg for at du lokaliserer videoen ordentlig, inkludert UI-elementene, teksten og lyden.
Anbefalinger
  • Sørg for at videoen er spesifikk for innsendingen av markedsføringsinnholdet og hjelper brukerne med å se det for seg. Vær oppmerksom på dette:
    • Unngå å bruke den samme videoen for ulike arrangementer med markedsføringsinnhold.
    • Unngå å bruke den samme videoen / det samme bildet eller lignende videoer/bilder som på detaljsiden (butikkoppføringssiden).
    • Unngå å bruke generelle videoer som bare beskriver appen/spillet, men ikke markedsføringsinnholdet.
  • Videoen må bidra til at du skaper de riktige forventningene, og føre til at brukerne blir interessert i den faktiske opplevelsen av markedsføringsinnholdet. Ta hensyn til følgende:
    • Vi forstår at merkevarebygging og historiefortelling kan være viktig, men vi anbefaler sterkt at du holder slike elementer til et minimum og heller fokuserer på å vise den faktiske opplevelsen av markedsføringsinnholdet.
    • Bruk opptak av selve appen eller spillet. Ikke inkluder opptak av personer som bruker enheten (for eksempel fingre som trykker på enheten), med mindre en viktig del av opplevelsen av markedsføringsinnholdet skjer utenfor enheten.
  • Videospilleren er i liggende format, så videoen din bør være i liggende i stedet for i stående format.
  • Hold videoen kort og konsis – det er bare de første 30 sekundene som spilles automatisk. Brukerne kan se resten av videoen ved å klikke på den.
  • Videoer kan vises som innebygde elementer med automatisk avspilling og lyden kuttet som standard. Derfor bør du vurdere å legge til tekst for å gi brukerne mer informasjon å gå på. Vær imidlertid obs på dette:
    • Unngå alt innhold som gjenspeiler eller hinter til resultater eller rangeringer i Play-butikken.
    • Forsikre deg om at teksten er leselig, ved å bruke lettleste skrifttyper, velge en egnet skriftstørrelse og vise teksten lenge nok til at brukerne kan lese den.

Kvalifikasjonskriterier for tilbud

Mange tilbud i apper og spill støttes, men det finnes noen begrensninger. Google har rett til å avvise innsendinger som ikke overholder kravene og anbefalingene beskrevet nedenfor, og forbeholder seg retten til å ikke gjøre innsendinger synlige for brukerne.

Generelle krav for tilbud i apper og spill
  • Tilbud må tilføre verdi. Tilbudene må gi en pengerabatt eller en tilleggs- eller ekstravare eller -tjeneste som vanligvis ikke er knyttet til kjøpet.
    • Belønninger og gaver må ha verdi.
    • Eviggrønne eller generiske tilbud er ikke tillatt (med unntak av eviggrønne tilbud som er målrettet mot nye brukere).
  • Tilbudene må være kvalifisert for et stort utvalg av brukere (med unntak av eviggrønne tilbud som er målrettet mot nye brukere).
  • Tilbud må være spesifikke. I innsendingene må det spesifiseres hva som tilbys (på vareenhets- eller kategorinivå), tilbudets verdi og hvordan promoteringen fungerer.
  • Tilbud må ikke sendes inn for å fungere som substitutter for annonser og inneholde flere aktive eller eviggrønne markedsføringselementer. Og de skal heller ikke inneholde generelle beskrivelser av appen eller spillet.
  • Tilbudet må kunne løses inn i Android-appen din.
  • Tilbudet skal ikke pålegge noen tilbudsspesifikke kostnader ved innløsning hvis kostnadene ikke gjelder for kjøp som ikke er tilknyttet noe tilbud (for eksempel ekstragebyrer).
  • Det må være enkelt for brukerne å finne tilbudet når de åpner appen eller spillet.
  • Tilbudsvilkårene må overholde alle gjeldende lokale og nasjonale lover.
  • Merkevarearrangementer representerer tilbud fra utviklere som er basert på en kulturell høytid (f.eks. «Skolestart» eller «Black Friday») eller milepæler/arrangmenter i appen (f.eks. jubileumssalg). Flere tillatte markedsføringselementer under samme merkevarearrangement kan inkluderes (for eksempel 30 % rabatt og en kupong ved kjøp).
    • Merkevarearrangementer kan bare sendes inn når det finnes svært viktige / godt kjente sesongbaserte øyeblikk eller milepæler/arrangmenter i appen. Grunnen til dette er at for mange merkevarearrangementer reduserer verdien av hvert arrangement.
    • Under et merkevarearrangement kan tilbud nevne eviggrønne programmer hvis det er implementert en ny eller trinnvis rabatt i det eviggrønne programmet i løpet av arrangementsperioden.
      • Merk: Det er tillatt å nevne eviggrønn fri frakt, men bare i den lange beskrivelsen som et tillegg til et ikke-eviggrønt tilbud i løpet av merkevarearrangementet.
    • Hvis tilbudet inneholder tillatte og forbudte elementer (for eksempel at det nevner daglige tilbud, veddemål eller eviggrønne programmer), anses tilbudet for ikke å være kvalifisert.
      • Eksempel: Hvis en forhandler presenterer et Black Friday-tilbud med rabatt og fri frakt (tillatte tilbudstyper), men nevner et kontinuerlig program med daglige tilbud eller et veddemål (som begge ikke er tillatt), anses dette som et tilbud som ikke er kvalifisert.
Krav for hver tilbudstype
  • Rabatt
    • Rabattene må være på minst 10 % og/eller gjenspeile en tilsvarende pengeverdi.
    • Hvis du har en maksimumsrabatt (f.eks. 20 % rabatt på alt, med en maksimumsrabatt på NOK 500), må du oppgi tydelig hva maksimumsrabatten er.
    • Kampanjekoder er tillatt (for eksempel 15 % rabatt med koden SOMMER21).
    • For nivåer (f.eks. «20 % rabatt når du handler for minst USD 100, 30 % når du handler for minst USD 200») må nivåene være tydelig angitt i den korte eller lange beskrivelsen for tilbudet.
    • Penger tilbake-tilbud må gjenspeiles i handlekurven eller i kassen.
  • Verdiøkende tilbud
    • Bonustilbud (f.eks. «Få firedobbel verdi på juveler» eller «få 20 % flere mynter til samme pris») må utgjøre en verdiøkning på minst 10 %.
    • For tilbud om kostnadsfrie belønninger (for eksempel «Kostnadsfri figur, kostnadsfri handleveske ved kjøp til NOK 500»):
      • Belønningen må ha verdi og må formidles tydelig.
      • Lojalitetspoeng i apper (må være for din egen app) er tillatt som belønning.
      • Krav om kjøp for å kunne løse inn belønninger må fremgå tydelig.
      • For fysiske varer kan ikke kostnadsfrie varer være prøver eller prøveperioder.
      • For spill må den obligatoriske handlingen som må utføres for å løse inn belønningen, gjelde i en begrenset periode. Den må også garantere en minstebelønning for deltakelse og må være utenfor kjernespill-løkken. Eksempler på kjernespill-løkker (ikke tillatt): Se på annonser og fullfør en vanlig utfordring / et vanlig nivå.
    • For gavekortbelønninger må gavekortets verdi fremgå tydelig og være fra din egen butikk.
  • Prøveabonnement
    • Minst 10 % rabatt på introduksjonspriser for abonnementer.
Begrensninger for tilbud

For å være kvalifisert for promotering på Google Play kan ikke tilbudet ditt

• være begrenset til en liten gruppe brukere (for eksempel bare tilgjengelig for brukere i én by eller rabatter for militærpersonell, fødselsdager, lærere og elever). Tilbud som bare gjelder for nye brukere, støttes via målrettingsalternativet «Bare for nye brukere» i «Brukerkvalifisering»-feltet i «Opprett arrangement»-skjemaet for markedsføringsinnhold.
  • være en rabatt av typen «lav pris hver dag». Hvis for eksempel en vare til NOK 50 alltid er rabattert med NOK 10, er ikke dette en ekte rabatt, og den faktiske prisen er i så fall NOK 40.
  • være tilgjengelig i kun et begrenset antall (f.eks. kun for de første 500 kjøperne)
  • være begrenset til varer eller tjenester som vanligvis er kostnadsfrie
  • involvere veddemål, turneringer eller andre konkurranser
    • Merk: Turneringer og konkurranser i apper og spill må sendes inn som arrangementer, ikke tilbud.
  • kreve innsending av rabatter via post eller e-post
  • omfatte rabatter på avgifter/merverdiavgifter (mva.)
  • brukes til å annonsere varer uten rabatter
  • utgjøre mindre enn totalt 10 % for rabatter og verdiøkende tilbud
  • annonsere tilbud for andre apper (for eksempel: app A kan ikke sende inn tilbud som lover 5 % penger tilbake i app B)
    • Merk: Tilbud på kjøp i apper fra tredjeparter er tillatt hvis brukerne kan løse inn tilbudet om kjøp i apper via faktureringssystemet for Google Play, og uten å gå ut av appen tilbudet annonseres i.
  • være for spesielle rentesatser, årlige rentesatser eller kreditt-/debetkortprodukter som gir penger tilbake
  • være for apper eller spill som koster penger (rabatter på tittelnivå). Rabatter for apper eller spill som koster penger, må sendes inn via «Salg av app som koster penger» i Play-konsollen. Finn ut mer om hvordan du kan opprette salg for apper som koster penger.
  • være en belønning for handlinger som utføres i spill, der den nødvendige handlingen er en del av kjernespill-løkken. Eksempler på kjernespill-løkker (ikke tillatt): Se på annonser og fullfør en vanlig utfordring / et vanlig nivå.
  • være sendt inn for å promotere rutineprogrammer eller generiske kontinuerlige salg (f.eks. daglige mekanismer for tidsbegrensede salg)
  • være nye innholdsoppdateringer uten rabatter eller merverdi (for eksempel skal nye figurer, nivåer, kart eller spillsteder bare anses som tilbud hvis de representerer tidsbegrensede promoteringsarrangementer)
    • Ting som er kvalifisert, kan for eksempel være
      • en oppdatering som tilbys uten kostnad eller med rabatt, men som blir til et kjøp i appen eller får en prisøkning når det tidsbegrensede arrangementet er ferdig
      • en oppdatering som tidligere var tilbudt til en høyere pris, eller som var en vare som kunne kjøpes i appen, og som tilbys med en rabatt på minst 10 % eller kostnadsfritt i et tidsbegrenset arrangement
    • Ting som ikke er kvalifisert, kan for eksempel være

• en ny figur som alltid kan spilles av brukerne – med mindre den nye figuren blir gjort om til et kjøp i appen etter en begrenset periode
      • en lansering av en ny figur eller pakke – med mindre du forventer at prisen for den nye figuren eller pakken skal øke (tilbudsprisen må utgjøre en rabatt på minst 10 %)
Eksempler på innsending av tilbud

Utvid delene nedenfor for å se eksempler på innsending av tilbud, slik at det blir lettere å komme i gang:

Eksempel 1

Eksempel 2