Nå ud til flere kunder ved at overholde vores retningslinjer for kvalitet af indhold

Bemærk! Promoveringsindhold er tilgængeligt for apps, der opfylder vores kriterier for kvalifikation til udvidede vækstværktøjer.

Retningslinjer for indhold: krav og anbefalinger

Læs følgende retningslinjer, før du opretter dit promoveringsindhold. Indsendelser, der ikke overholder nedenstående krav og anbefalinger, vises muligvis ikke til brugerne.

Bemærk! Alle indsendelser af promoveringsindhold skal overholde de retningslinjer for indhold, der er beskrevet i afsnittene nedenfor, samt Google Plays programpolitikker for udviklere vedrørende indhold underlagt begrænsninger. Promoveringsindhold af typen Tilbud skal også overholde retningslinjerne for kvalifikation til tilbud.

Sådan skriver du fængende promoveringsindhold

Når du indsender dit promoveringsindhold, skal du sørge for, at promoveringsindholdet omfatter alle de vigtigste oplysninger om øjeblikket. Du skal især sørge for, at dine indsendelser af promoveringsindhold tydeligt kommunikerer følgende:

Hvad: Promoveringsindhold skal indeholde et slogan med en letforståelig og kortfattet forklaring af, hvad tilbuddet omfatter. Brugerne skal kunne gennemskue, hvad promoveringsindholdet omhandler, når de læser sloganet. Se kravene til slogans for at få flere oplysninger.

Hvorfor: Promoveringsindhold skal indeholde en forklaring af, hvad brugerfordelen er, og/eller hvad salgsargumenterne er. Når brugerne har læst beskrivelsen (påkrævet) og/eller sloganet (anbefales), skal det stå klart for dem, hvad promoveringsindholdet betyder for dem, og hvorfor de bør være interesseret i det. Se kravene til beskrivelser og anbefalingerne til slogans for at få flere oplysninger.

Hvordan: Når brugerne har læst beskrivelsen, skal det stå klart for dem, hvordan de kan deltage i et event, bruge en ny funktion, få adgang til nyt indhold eller indløse et tilbud. Alle krav til deltagelse skal angives i beskrivelsen. Se kravene til beskrivelser for at få flere oplysninger.

Skjul alle Udvid alle

Generelle krav
  • Promoveringsindhold skal omfatte nye og bemærkelsesværdige opdateringer, events eller tilbud, der er rettet mod brugerne, i din Android-app eller dit Android-spil. Promoveringsindhold må ikke indsendes for at promovere generelle tjenestebeskrivelser og permanente eller rutinemæssige events.
  • Events med promoveringsindhold skal være tilgængelige for alle brugere. Hvis et event kun er tilgængeligt for brugere, der opfylder et minimumskrav, skal du tydeligt beskrive dette krav. Den eneste undtagelse fra denne regel er tilbud til "nye brugere", der kan målrettes mod nye brugere ved hjælp af de angivne kriterier for kvalifikation.
  • Promoveringsindhold skal køre i appen på samme tidspunkt, som events i appen eller spillet er planlagt til. Hvis du ikke overholder kravene, kan det medføre en advarsel, eller det kan resultere i, at promoveringsindhold fjernes fra Play Console i 30 dage, hvorefter du kan anmode om at blive tilmeldt programmet igen. Du kan redigere eller annullere events med promoveringsindhold i Play Console, hvis det er nødvendigt.
  • Det skal være nemt for brugerne at finde de indsendte oplysninger om promoveringsindholdet, når de åbner appen eller spillet.
  • Din indsendelse må ikke indeholde upassende tekst, billeder eller videoer, f.eks. figurer eller logoer fra tredjeparter, der er registreret som varemærke, og som bruges uden behørig tilladelse.
  • Events med promoveringsindhold skal stemme overens med slogan, beskrivelse, billede og video. Hvis der f.eks. står "80 % rabat" i et slogan, men der i beskrivelsen står "køb 2, få 1 gratis", vil det forvirre brugerne.
  • Når du indsender promoveringsindhold, skal du være opmærksom på, at din indsendelse vises til brugere, der muligvis ikke har kendskab til din app/dit spil eller det pågældende event.
  • Events med promoveringsindhold må ikke genbruge dubletter eller næsten identiske aktiver fra andre indsendelser af promoveringsindhold. Alle billeder, slogans, beskrivelser og videoer skal være unikke og specifikke for eventet med promoveringsindhold. Undlad at genbruge de samme aktiver i flere indsendelser af promoveringsindhold – også selvom de tidligere er indsendt for en anden app eller et andet spil. Mindre ændringer i grafik eller tekst betragtes heller ikke som kvalifikationsgivende.
  • For at sikre en optimal brugeroplevelse kræver Google, at alle indsendelser af events med promoveringsindhold overholder høje redaktionelle standarder. Promoveringsindhold skal være tydeligt, se professionelt ud og føre brugerne til indhold i appen, der er relevant, nyttigt og let at interagere med. Følgende begrænsninger gælder:
    • Tekst, der ikke anvender almindelig accepteret stavemåde eller grammatik, er ikke tilladt.
    • Tekst, der er uforståelig eller ikke giver mening, er ikke tilladt.
    • Billeder må ikke være for udstrakte eller forvrængede.
  • Undlad at sende mere end ét stykke promoveringsindhold på én gang. Undlad at indsende det samme indhold flere gange. Hvis en enkelt indsendelse af promoveringsindhold er målrettet mod flere regioner, skal du lokalisere din indsendelse til forskellige sprog, så du kan nå ud til brugere i forskellige lande på samme måde som med tilpassede profilsider i Play Butik. Vælg Administrer oversættelser > Administrer dine egne oversættelser, og vælg de yderligere sprog, du vil angive for dette event.
  • Angiv en dato, der ligger mere end 24 timer fra det aktuelle tidspunkt, så vi kan gennemgå dit event og sikre, at det er kvalificeret til promovering i Google Play.
Generelle krav til tekst

Følgende krav gælder for alle tekstelementer i dit event med promoveringsindhold (slogan, beskrivelse osv.). Al tekst skal overholde vores politikker for profilsider i Play Butik og promovering.

Lokalisering

• Indsendt indhold skal være på det korrekte sprog for den valgte landestandard. Det er ikke tilladt at bruge andre sprog end landestandarden, medmindre det forventes, at sproget er udbredt og anerkendt i regionen. Det kan eksempelvis være tilladt at bruge et enkelt engelsk ord som f.eks. "Sale" i landestandarden ko-KR.
  • Når du lokaliserer dit indhold, skal du sørge for, at din indsendelse afspejler følgende:
    • Sproglig kvalitet: Der er anvendt korrekt tegnsætning, grammatik og stavning i teksten, og den er skrevet til den valgte landestandard.
    • Kulturel relevans: Indholdet er tilpasset mållandestandardens kultur og indeholder velkendte referencer.
    • Internationalisering: Det indsendte indhold overholder landestandardspecifikke konventioner som f.eks. dato, klokkeslæt og valuta.

Bemærk! Play Console viser muligvis en advarsel, hvis vi registrerer, at der er anvendt et forkert sprog. Sørg for at gennemgå og fjerne disse advarsler, før du indsender.

Specialtegn og tegnsætning

• Brug ikke mere end ét udråbstegn (!) eller spørgsmålstegn (?) efter hinanden.
    • Eksempel: Du må ikke bruge følgende: ??, !!, ?!, !?!
  • Brug ikke flere specialtegn eller skilletegn efter hinanden.
    • Eksempel: Du må ikke bruge følgende: <>, \\, :), ***, +_+, ((, !!, $%^, ~&~, ~~~, %%
  • Du må gerne bruge ellipser (…) som en undtagelse til førnævnte krav, men kun hvis anvendelsen overholder følgende regler:
    • De må ikke bruges i feltet "Slogan"
    • De skal efterfølges af et mellemrum (dvs. ikke "x...y", men "x… y")
    • De må maks. bruges to gange for hvert stykke promoveringsindhold
  • Brug en lang tankestreg (–), ikke en bindestreg (-), dobbelt bindestreg (--) eller kort tankestreg (–).
  • Brug ikke linjeskift i slogans.
  • Du må kun bruge standardtegn til stavning, grammatik og udtryk på dit sprog (brug f.eks. ikke følgende: ¿, ¡).
  • Vi opfordrer til, at du bruger procentrabatter i dit slogan og din beskrivelse til at kommunikere et tilbud (f.eks. "X % rabat" eller "Op til X % rabat"), og at du opsummerer det overordnede udsalg.
  • Brug ikke HTML-tags.

Store bogstaver

• Undgå at bruge udelukkende store bogstaver, medmindre det er nødvendigt til et akronym, en kuponkode eller et brandnavn, der normalt skrives med store bogstaver.
  • Følg reglerne for store bogstaver for det sprog, du skriver på.
  • Akronymer må gerne skrives med store bogstaver.
  • Du må gerne skrive det første bogstav efter et kolon (:) med stort.
  • Hvis appnavnet på profilsiden i Google Play Butik er skrevet med store bogstaver, må du gerne bruge store bogstaver i appnavnet.
Generelle anbefalinger til tekst
  • Skriv slogans og beskrivelser, som alle brugere af den angivne landestandard kan forstå.
    • Selvom dit promoveringsindhold primært vises for brugere, der muligvis kender dit produkt (dvs. eksisterende brugere, som aktivt spiller/bruger dit produkt, eller tidligere brugere, der har spillet/brugt/installeret dit produkt), kan det også blive vist for brugere, som ikke har kendskab til dit produkt (dvs. brugere, der aldrig har spillet/brugt dit produkt eller kun har spillet/brugt det i korte perioder).
  • Brug ikke identiske budskaber i sloganet og beskrivelsen, da disse vises sammen med hinanden. Hvert element skal tilføre værdi til kortet med promoveringsindholdet ved at angive kontekst, smagstekst eller oplysninger.
  • Sørg for, at der er oversættelser af høj kvalitet til alle elementer for hvert land, du målretter mod.
    • Promoveringsindhold vises kun for brugere, der matcher de brugerlande og -sprog med de lokaliserede beskrivelser, du har angivet. Hvis du f.eks. målretter mod Japan, Frankrig og USA, men kun angiver beskrivelser på engelsk og japansk, får brugere i Frankrig kun vist eventet, hvis sproget på deres enhed er indstillet til japansk eller engelsk.
  • Du må ikke anmode brugeren om at trykke på en knap eller på anden vis antage, at der placeres et element i selve promoveringsindholdet. Eksempler:
    • "Tryk på knappen nedenfor for at installere"
    • "Se ovenstående screenshots for at få flere oplysninger"
  • Brug af smagstekst:
    • Smagstekst defineres som redaktionel stil, der er tiltænkt annoncemateriale eller underholdende brugerværdi. Det er i bund og grund "pynt", men det kan give kontekst, styrke tonen, give ekstra baggrundsoplysninger eller tilføje en fortælling.
    • Hvis det hjælper brugeren med at forstå promoveringsindholdet, opfordrer vi dig til at medtage yderligere kontekst, f.eks. smagstekst, tema og sammenhæng eller en historie, der kan styrke det påkrævede slogan.

Slogan

Krav
  • Sloganet skal indeholde en letforståelig og kortfattet forklaring af, hvad promoveringsindholdet omfatter. Brugerne skal kunne gennemskue, hvad promoveringsindholdet omhandler, når de læser sloganet.
    • De følgende er eksempler på promoveringsindhold efter type:
      • Tidsbegrænset event: Navnet på og en kort beskrivelse af eventet
      • Større opdateringer:
        • Ny funktion: Navnet på og en kort beskrivelse af den nye funktion
        • Nyt indhold: Navnet på og en kort beskrivelse af det nye eller udvalgte indhold
      • Tilbud: Beskrivelse af tilbuddet (med navnet på det brandede event, hvis det er relevant)
  • Slogans skal være kortfattede (højst 80 tegn), lette at forstå og nøjagtige. Derudover skal de udelukkende repræsentere værdien af det specifikke promoveringsindhold, der promoveres. Angiv tydelige oplysninger om eventet, f.eks. eventets navn, sæsonøjeblik osv.
  • Start sloganet ved tydeligt at nævne, hvad promoveringsindholdet omfatter. Undlad at medtage generisk promoveringstekst, opfordringer til handling eller beskrivende tekst, der ikke tilfører ekstra værdi.
  • I forbindelse med tilbud skal tilbuddets værdi fremgå tydeligt i sloganet.
    • Nævn den værdi, brugeren får, i de første 40 tegn.
    • Værdier i slogans skal afspejle det specifikke tilbud, der indløses eller anvendes ved betaling.
    • Angiv tydeligt den værdi, brugeren får (f.eks. "X % rabat på alle startpakker" eller "Op til X % rabat på startpakker"). Hvis valutabeløbet angives, skal rabatten afspejles i det angivne områdes valutasymbol (f.eks. 10 GBP eller 5 EUR).
    • Slogans skal angive en specifik tilbudsværdi og/eller rabat og må ikke være generisk promoveringstekst (f.eks. "Nye gaver og bonusser"). Hvis udsalget omfatter en rabat eller bonus i forbindelse med et bestemt varenummer, skal det angive navnet på det specifikke varenummer og tilbudsværdien og/eller rabatten for varenummeret.
    • Sloganet skal understrege, at tilbuddet er tidsbegrænset i appen eller spillet. Generelt er den bedste fremgangsmåde at også medtage et eventnavn (f.eks. "Black Friday").
      • Hvis et udsalg eller et brandet event tilbyder en rabat eller bonus i flere kategorier, behøver sloganet ikke at angive den specifikke rabatprocent. Navnet på det brandede event er dog påkrævet i sloganet (f.eks. "Medlemsdag – besparelser på fjernsyn og pc'er").
      • Hvis et udsalg eller et brandet event tilbyder en rabat eller bonus for en enkelt varekategori, skal rabatten eller bonussen angives i sloganet (f.eks. "25 % rabat på fjernsyn").
    • Angiv tydeligt eventuelle minimumsgrænser eller minimumsværdier for antal varer, der er påkrævet for tilbuddet. Hvis der skal tilføjes en kombination af produkter for at kvalificere sig til promoveringen, skal sloganet tydeligt angive alle varer, der skal tilføjes.
  • Tilbudsslogans skal gælde bredt, men eventuelle kvalifikationskrav (f.eks. "tilbuddet gælder kun for badetøj") skal angives i sloganet.
  • Tilbudsslogans skal indeholde krav vedrørende fakturering, yderligere debiteringer og minimumsgrænser for køb (f.eks. "50 kr. i rabat på køb over 200 kr.").
Anbefalinger
  • Fremhæv den vigtigste brugerfordel i sloganet for promoveringsindholdet. Beskrivelsesfeltet skal indeholde en angivelse af brugerfordelene, men det anbefales på det kraftigste at medtage en kortfattet angivelse af brugerfordelene i sloganfeltet. Eksempel:
    • Tidsbegrænset event: Forventet brugerværdi ved deltagelse (f.eks. fremskridt i appen eller spillet, livsstilspræstationer osv.)
    • Større opdateringer:
      • Ny funktion: Forventet brugerværdi (f.eks. eksempel på brug, nemmere eller bedre brugeroplevelse osv.)
      • Nyt indhold: Salgsargumenter (f.eks. billetsalg, filmpriser, udvalgte filminstruktører, anerkendte skuespillere osv.)
    • Tilbud: Det værditilbud, som brugerne kan få ved at indløse tilbud (f.eks. rabat ved opgradering af abonnement osv.)
  • Sørg for, at sloganet er specifikt, og at det indeholder de vigtigste elementer i promoveringsindholdet for dit produkt.
    • Undgå slogans, der kan genbruges til andet promoveringsindhold for dit produkt eller af andre produkter (f.eks. "Ugentligt event" eller "Juleudsalg").
    • Undlad at bruge det samme slogan til forskelligt promoveringsindhold.

Beskrivelse

Krav
  • Højst 500 tegn.
  • Indsendelser af promoveringsindhold skal indeholde en forklaring af, hvad brugerfordelen er, og/eller salgsargumenterne for det pågældende promoveringsindhold. Når brugerne har læst beskrivelsen, skal det stå klart for dem, hvad promoveringsindholdet betyder for dem, og hvorfor de bør være interesseret i det. Eksempel:
    • Tidsbegrænset event: Forventet brugerværdi ved deltagelse (f.eks. fremskridt i appen eller spillet, livsstilspræstationer osv.)
    • Større opdateringer:
      • Ny funktion: Forventet brugerværdi (f.eks. eksempel på brug, nemmere eller bedre brugeroplevelse osv.)
      • Nyt indhold: Salgsargumenter (f.eks. billetsalg, filmpriser, udvalgte filminstruktører, anerkendte skuespillere osv.)
    • Tilbud: Det værditilbud, som brugerne kan få ved at indløse tilbud (f.eks. rabat ved opgradering af abonnement osv.)
  • Når brugerne har læst beskrivelsen, skal de have en klar fornemmelse af, hvordan de kan deltage i et event, bruge en ny funktion, få adgang til nyt indhold eller indløse et tilbud. Alle krav til deltagelse skal angives i beskrivelsen.
  • Beskrivelserne skal give en udførlig forklaring af eventet med promoveringsindhold og hjælpe brugerne med at forstå alle oplysningerne. Angiv oplysninger som f.eks. eventets navn og mekanisme, hvordan man deltager, og hvorfor det kan være relevant for brugerne osv. Beskrivelser, der ikke udfyldt eller ikke er informative, afvises.
  • Undgå at gentage identiske budskaber i slogans og beskrivelser.
  • Hvis det indsendte tilbud er et brandet event, der kombinerer flere tilbudselementer, skal du sørge for, at du ikke medtager nogen elementer, der overtræder politikker (f.eks. lotterier, turneringer og lignende), som en del af det brandede event. Dette gælder dog ikke, hvis der tilføjes en permanent værdi, som forbedrer brugernes fordel ud over det promoverede tilbud (f.eks. "Gratis forsendelse gælder også for nedsatte varer").
    • Bemærk! Det er tilladt at nævne permanent gratis forsendelse, da det forbedrer brugernes fordel ud over det promoverede tilbud. Det er dog kun tilladt i beskrivelsen.
  • Undlad at bruge punkttegn til at opsummere. Vælg et kort og klart afsnit i stedet.
Anbefalinger
  • Angiv oplysninger, der hjælper brugerne med at forstå dit promoveringsindhold. Vi anbefaler mindst 100 tegn.
  • Medtag ikke generelle beskrivelser af appen eller spillet i din beskrivelse.
  • Brug linjeskift, hvis det er nødvendigt for at forbedre læsbarheden af din beskrivelse.

Billede

Krav

Primært billede

• JPG og 24-bit PNG understøttes
  • 1.920 x 1.080 pixels, billedformat på 16:9
  • Et billede er påkrævet, hvis du inkluderer en video.
  • Vigtige visuelle elementer (f.eks. en tredjeparts brandlogo eller hovedpersonen) skal være i fokus i dækkeområdet, da dit billede kan blive beskåret, så det passer til bestemte enheder eller enhedstyper. Billeder med kantrammer er ikke tilladt.
    • Garanteret dækkeområde for et rektangulært billede: 20 % forneden, 10 % i siderne og 15 % foroven

Example of safe zone

Bemærk! Sørg for, at den mest fremtrædende grafik og fokuspunktet er i midten af dækkeområdet.

Example of focal point

Kvadratisk billede

• JPG og 24-bit PNG understøttes
  • 1.080 x 1.080 pixel, billedformat på 1:1
  • Der kræves intet dækkeområde
  • Medtag ikke tekst på billeder, bl.a. dit brandlogo, slogans eller eventnavn. Billeder bør kun indeholde vigtige visuelle elementer. Dit primære budskab skal formidles via sloganet.
    • Undtagelser: Tekst i tredjepartslogoer, der formidler samarbejde med andre intellektuelle ejendomme, og tekst, der er en del af et produkt (f.eks. et brand på en t-shirt), er tilladt.
  • Hvis du medtager et tredjepartslogo, skal det være inden for dækkeområderne, ellers kan logoet blive afvist.
  • Brug ikke badges og ikoner for Google Play eller andre butikker.
  • Medtag ikke designelementer, der minder om produktdesignelementer (knapper med opfordring til handling, kontakter eller elementer, der ligner trykbare elementer).
Anbefalinger

Promoveringsindholdets billeder bør hurtigt fange brugernes interesse for et event og få dem til at klikke for at åbne eventet med promoveringsindhold. Promoveringsindholdets billeder vises sammen med titlen og skal være supplerende og ikke overflødige. Tekstfelter som f.eks. slogan og beskrivelse skal bruges til at beskrive og fremhæve promoveringsindholdet i detaljer. Hvis du ikke overholder disse retningslinjer for kvalitet, kan det gå ud over visningen af dit promoveringsindhold i Google Play.

Bemærk! Dine illustrationer ses på mange produktflader, bl.a. små mobilskærme. Du kan sikre, at dit indhold fungerer på de fleste flader, ved at gøre dit budskab kortfattet, tydeligt og effektivt.

• Sørg for, at billedet er relevant for indsendelsen af promoveringsindholdet og hjælper brugerne med at visualisere eventet. Vær opmærksom på følgende:
    • Undlad at bruge det samme billede til forskelligt promoveringsindhold.
    • Undlad at bruge det samme eller et lignende billede som på infosiden (profilsiden i Play Butik).
    • Undlad at bruge et generisk billede, der kun beskriver produktet, men ikke promoveringsindholdet.
  • Sørg for, at billedet ikke har runde hjørner.
  • Billedet skal have et enkelt fokuspunkt. Billeder med mange detaljer og uden fokuspunkter kan blive afvist.
  • Undlad at bruge ren hvid eller mørkegrå som farvesammensætning, da disse farver kan falde i ét med baggrunden i Play Butik. Du kan overveje at bruge mere levende farver i din grafik for at skabe interesse og begejstring.
  • Undgå alt indhold, der afspejler eller henviser til effektivitet, rangering, udmærkelser eller priser og brugerudtalelser i Play Butik.
  • Lokaliser dit billede efter behov til forskellige markeder.
  • Undgå at bruge generiske screenshots af apps eller spil.

Video

Krav
  • Du skal deaktivere annoncer, før din video kan vises. Du kan deaktivere annoncer ved at følge denne vejledning:
    • Deaktiver indtægtsgenerering i din video, eller
    • Upload en anden video uden krav om indtægtsgenerering, og opdater webadressen i Play Console.
      Vigtigt! Hvis din video indeholder ophavsretligt beskyttet indhold, er deaktivering af indtægtsgenerering for din video muligvis ikke nok til at forhindre annoncer. Hvis dette er tilfældet, skal du bruge en anden video (uden ophavsretligt beskyttet indhold, hvor der gælder krav om indtægtsgenerering).
  • Angiv din videos privatlivsindstilling som offentlig eller skjult. Angiv den ikke som privat.
  • Sørg for, at din video kan indlejres.
  • Sørg for at tilpasse videoen til lokale markeder, bl.a. billeder af brugerfladen, tekst og lyd.
Anbefalinger
  • Sørg for, at videoen er specifik for indsendelsen af promoveringsindhold og hjælper brugerne med at visualisere promoveringsindholdet. Vær opmærksom på følgende:
    • Undlad at bruge den samme video til forskelligt promoveringsindhold.
    • Undlad at bruge en video eller et billede, som ligner eller er identisk med videoen eller billedet på infosiden (profilsiden i Play Butik).
    • Undlad at bruge en generisk video, der kun beskriver produktet, men ikke promoveringsindholdet.
  • Videoen skal give realistiske forventninger og gøre brugeren interesseret i oplevelsen med promoveringsindholdet. Overvej følgende:
    • Vi er klar over, at branding og storytelling kan være vigtigt, men vi anbefaler på det kraftigste, at du minimerer brugen af disse elementer og i stedet fokuserer på at vise den egentlige oplevelse med promoveringsindholdet.
    • Brug optagelser fra selve appen eller spillet. Medtag ikke billeder af personer, der interagerer med enheden (f.eks. fingre, der trykker på enheden), medmindre den primære oplevelse med promoveringsindholdet ikke foregår på enheden.
  • Lav en video i liggende format i stedet for stående, da din video vises i afspilleren til videoer i liggende format.
  • Sørg for, at dine videoer er korte og relevante, da det kun er de første 30 sekunder, som afspilles automatisk. Brugerne kan vælge at se den fulde video ved at trykke på den.
  • Da videoer kan afspilles automatisk indlejret med lyden slået fra som standard, bør du overveje at bruge tekst til at give brugeren mere kontekst. Vær dog opmærksom på følgende:
    • Medtag ikke indhold, der afspejler eller henviser til effektivitet eller rangering i Play Butik.
    • Sørg for, at teksten er læselig, ved at bruge læsbare skrifttyper og den korrekte skriftstørrelse samt ved at vise teksten længe nok til, at brugeren kan nå at læse den.

Retningslinjer for kvalifikation til tilbud

Mange tilbud i apps og spil understøttes, men der er visse begrænsninger. Google har ret til at afvise indsendelser, der ikke overholder nedenstående krav og anbefalinger, og har ret til ikke at vise indsendelser til brugerne.

Generelle krav til tilbud i apps og spil
  • Tilbud skal tilføre værdi. Tilbud skal give en rabatværdi eller en ekstra vare eller tjeneste, der normalt ikke er knyttet til købet.
    • Bonusser og gaver skal have en værdi.
    • Permanente eller igangværende generiske tilbud er ikke tilladt (med undtagelse af permanente tilbud er det tilladt at målrette mod nye brugere).
  • Tilbud skal være tilgængelige for en bred gruppe af brugere (med undtagelse af permanente tilbud er det tilladt at målrette mod nye brugere).
  • Tilbud skal være specifikke. Indsendelser skal angive, hvad der tilbydes (dvs. på varenummer- eller kategoriniveau), hvor stor værdien er, og hvordan promoveringen vil forløbe.
  • Tilbud må ikke indsendes med det formål at fungere som erstatning for annoncer, der angiver flere igangværende eller permanente promoveringselementer eller inkluderer generelle beskrivelser af appen eller spillet.
  • Tilbuddet skal kunne indløses i din Android-app.
  • Tilbuddet må ikke pålægge tilbudsspecifikke omkostninger ved indløsning, hvis omkostningerne ikke pålægges ved andre køb, der ikke er en del af tilbuddet (f.eks. ekstra gebyrer).
  • Brugerne skal nemt kunne finde tilbuddet, når de åbner appen eller spillet.
  • Vilkårene for tilbuddet skal også overholde alle gældende lokale og nationale love.
  • Brandede events repræsenterer tilbud fra udviklere, der er baseret på bestemte mærkedage (f.eks. "Skolestart" eller "Black Friday") og milepæle eller events i en app (dvs. et fødselsdagsudsalg). Der kan medtages flere tilladte promoveringselementer under det samme brandede event (f.eks. både 30 % rabat og en kupon sammen med købet).
    • Brandede events må kun indsendes i forbindelse med meget anerkendte eller meget vigtige sæsonøjeblikke eller i forbindelse med en milepæl eller et event i en app, da udviklingen af for mange brandede events reducerer værdien af det enkelte event.
    • I forbindelse med et brandet event kan permanente programmer omtales i et tilbud, hvis der gælder en ny eller inkrementel rabat for det permanente program i løbet af eventperioden.
      • Bemærk! Det er tilladt at omtale permanent gratis forsendelse, men kun i beskrivelsen som en tilføjelse til et ikke-permanent tilbud under det brandede event.
    • Hvis tilbuddet indeholder tilladte og ikke-tilladte elementer (f.eks. omtale af daglige tilbud, lotterier eller permanente programmer), betragtes tilbuddet som ikke-kvalificeret.
      • Eksempel: Hvis en forhandler præsenterer et Black Friday-tilbud med en rabat og gratis forsendelse (tilladte tilbudstyper), men omfatter omtale af et igangværende rutineprogram med daglige tilbud eller lotterier (begge er ikke tilladt), betragtes tilbuddet som ikke-kvalificeret.
Krav til hver tilbudstype
  • Rabat
    • Rabatter skal være på mindst 10 % og/eller afspejle en tilsvarende pengeværdi.
    • Hvis der er en maksimal rabat (f.eks. "20% rabat på alt med en maksimal rabat på 500 kr."), skal den maksimale rabat fremgå tydeligt.
    • Kampagnekoder er tilladt (f.eks. "15 % rabat med koden SOMMER21").
    • Hvis det er niveaudelt rabat (f.eks. "20 % rabat, når du bruger mindst 1.000 kr.", "30 % rabat, når du bruger mindst 2.000 kr."), skal niveauerne fremgå tydeligt af tilbudssloganet eller -beskrivelsen.
    • Tilbud, der omfatter cashback, skal fremgå i kurven eller ved betaling.
  • Ekstra værdi
    • Bonustilbud (f.eks. "Få fire gange så mange juveler" eller "Få 20 % flere mønter for den samme pris") skal give en ekstra værdi på mindst 10 %.
    • Når der er tale om tilbud med en gratis bonus (f.eks. "Gratis figur eller mulepose ved køb for 500 kr."):
      • Bonussen skal have værdi og skal fremgå tydeligt.
      • Loyalitetspoint i appen (skal være til din egen app) er tilladt som bonus.
      • Købskravene for indløsning af en bonus skal fremgå tydeligt.
      • Ved fysiske varer må gratis varer ikke være vareprøver.
      • Ved spil skal den påkrævede handling for at indløse bonussen være i en begrænset periode, der skal være en garanti for en minimumsbonus for deltagelse, og handlingen skal være uden for det centrale spil-loop. Eksempler på centrale spil-loops (ikke tilladt): Se en annonce eller gennemføre en almindelig udfordring eller et almindeligt niveau.
    • Ved bonusser i form af gavekort skal værdien af gavekortet tydeligt angives, og det skal være fra din egen butik.
  • Prøveperiode på abonnement
    • Minimumsrabat på 10 % i forbindelse med introduktionspriser på abonnementer.
Tilbudsbegrænsninger

Hvis dit tilbud skal være kvalificeret til promovering i Google Play, må det ikke:

• Være begrænset til en lille gruppe brugere (f.eks. kun tilgængeligt for brugere i én by, militærrabatter, fødselsdage, undervisere og elever). Ved tilbudstypen "Kun nye brugere" skal du bruge målretningsindstillingen "Kun nye brugere" i feltet for brugerkvalificering i formularen Opret event for promoveringsindhold.
  • Være rabattypen "lav pris hver dag". Hvis en vare til 50 kr. f.eks. altid er sat 10 kr. ned, er det ikke en ægte rabat – den reelle pris er kun 40 kr.
  • Kun være tilgængeligt i et begrænset antal (f.eks. "kun de første 500 købere").
  • Være begrænset til varer eller tjenester, der normalt koster 0 kr.
  • Omfatte lotterier, turneringer eller andre konkurrencer.
    • Bemærk! Turneringer og konkurrencer i appen eller spillet skal indsendes som events og ikke som tilbud.
  • Kræve indsendelse af breve eller mail for rabatter.
  • Inkludere rabatter på afgifter eller moms.
  • Bruges til at reklamere for en vare uden rabat.
  • Give under 10 % for rabattilbud og tilbud med ekstra værdi.
  • Reklamere for et tilbud for en anden app (app A kan f.eks. ikke indsende et tilbud, der lover 5 % cashback for app B).
    • Bemærk! Tilbud på køb i apps for tredjepartsapps er tilladt, hvis brugerne kan indløse tilbuddet på køb i appen via Google Plays faktureringssystem uden at forlade appen, hvor tilbuddet annonceres.
  • Være til en særlig rentesats, årlig omkostning i procent (ÅOP) eller et produkt med cashback til betalingskort.
  • Være til købeapps eller -spil (rabatter på produktniveau). Rabatter på købeapps eller -spil skal indsendes via "Salg af købeapp" i Play Console. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter udsalg for købeapps.
  • Være en bonus for en handling, der er foretaget i et spil, hvor den påkrævede handling er en del af det centrale spil-loop. Eksempler på centrale spil-loops (ikke tilladt): Se en annonce eller gennemføre en almindelig udfordring eller et almindeligt niveau.
  • Indsendes for at promovere rutineprogrammer eller igangværende generiske udsalg (f.eks. mekanismer for daglige tidsbegrænsede udsalg).
  • Være nye indholdsopdateringer uden rabat eller ekstra værdi (f.eks. bør nye figurer, niveauer, kort og spillokationer kun betragtes som tilbud, hvis de repræsenterer tidsbegrænsede kampagnebegivenheder).
    • Eksempler på kvalificerede tilbud:
      • En opdatering, der koster 0 kr. eller fås til en nedsat pris, men bliver til et køb i appen eller afspejler en prisstigning efter afslutningen af det tidsbegrænsede event.
      • En opdatering, der tidligere er tilbudt til en højere pris eller var et køb i appen, og som tilbydes med mindst 10 % rabat eller til 0 kr. i forbindelse med et tidsbegrænset event.
    • Eksempler på ikke-kvalificerede tilbud:

• En ny permanent spilbar figur (medmindre den nye figur bliver til et køb i appen efter en begrænset periode)
      • Introduktion af en ny figur eller pakke (medmindre prisen på den nye figur eller den nye pakke forventes at stige, og tilbudsprisen skal afspejle en rabat på mindst 10 %)
Eksempler på indsendelser af tilbud

Kom godt i gang ved at udvide afsnittene nedenfor og se nogle eksempler på indsendelser af tilbud:

Eksempel 1

Eksempel 2