Arribar a més clients mitjançant el compliment de les nostres directrius de qualitat del contingut

Nota: el contingut promocional està disponible per a les aplicacions que compleixen els nostres criteris d'idoneïtat per a les eines de creixement prèmium.

Directrius sobre el contingut: requisits i recomanacions

Llegeix les directrius següents abans de crear contingut promocional. És possible que els enviaments que no compleixin els requisits i les recomanacions que es descriuen a continuació no es mostrin als usuaris.

Nota: tots els enviaments de contingut promocional han de complir les directrius sobre contingut descrites a les seccions següents i les polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play sobre contingut restringit. El contingut promocional de tipus Oferta també ha de complir les condicions d'idoneïtat per a les ofertes.

Com es pot escriure contingut promocional atractiu

Quan enviïs contingut promocional, assegura't que inclogui tota la informació important sobre el teu moment. En concret, assegura't que els enviaments de contingut promocional informin clarament del següent:

Què: el contingut promocional ha d'incloure a l'eslògan de marca una explicació clara i concisa de quina és la seva oferta. Després de llegir l'eslògan de marca, els usuaris han de poder saber en què consisteix el contingut promocional. Per obtenir més informació, consulta els requisits dels subtítols de reclam.

Per què: el contingut promocional ha d'incloure una explicació sobre quin és l'avantatge que ofereix a l'usuari o quins són els seus arguments de venda. Després de llegir la descripció (obligatòria) o l'eslògan de marca (recomanat), els usuaris han d'entendre clarament què suposa el contingut promocional per a ells i per què els podria interessar. Per obtenir més informació, consulta els requisits per a descripcions i les recomanacions per a subtítols de reclam.

Com: després de llegir la descripció, els usuaris han d'entendre clarament com poden participar en un esdeveniment, utilitzar una funció nova, accedir a contingut nou o bescanviar una oferta. Qualsevol requisit de participació s'ha d'indicar a la descripció. Per obtenir més informació, consulta els requisits per a descripcions.

Replega-ho tot Desplega-ho tot

Requisits generals
  • El contingut promocional ha de consistir en actualitzacions, ofertes o esdeveniments nous, destacables i orientats a l'usuari al teu joc o aplicació d'Android. No s'ha d'enviar contingut promocional per promoure descripcions de serveis generals i esdeveniments atemporals o rutinaris.
  • Els esdeveniments de contingut promocional han d'estar disponibles per a tots els usuaris. Si un esdeveniment només està disponible per als usuaris que compleixen un requisit de nivell mínim, cal que descriguis clarament aquest requisit. L'única excepció a aquesta regla són les ofertes d'"usuari nou", que es poden orientar als usuaris nous mitjançant els criteris d'idoneïtat proporcionats.
  • El contingut promocional s'ha d'executar des de l'aplicació en el mateix moment en què estiguin programats els esdeveniments al joc o a l'aplicació. Si no es compleixen els requisits, és possible que es mostri un advertiment o que se suprimeixi el contingut promocional a Play Console durant 30 dies. Passat aquest temps, podràs sol·licitar que se't torni a inscriure al programa. Si és necessari, pots editar o cancel·lar els esdeveniments de contingut promocional a Play Console.
  • Els usuaris han de poder trobar fàcilment la informació del contingut promocional enviat en obrir l'aplicació o el joc.
  • L'enviament no pot contenir text, imatges ni vídeos inadequats, com ara personatges o logotips de tercers registrats com a marca comercial, sense el permís oportú.
  • L'eslògan de marca, la descripció, la imatge i el vídeo dels esdeveniments de contingut promocional han de ser coherents entre si. Per exemple, si un eslògan de marca diu "Descompte del 80 %", però la descripció menciona "Oferta de 2 per 1", això confondrà els usuaris.
  • Quan enviïs contingut promocional, tingues en compte que l'enviament es mostrarà a usuaris que pot ser que no estiguin familiaritzats amb la teva aplicació o el teu joc, o amb l'esdeveniment concret.
  • Els esdeveniments de contingut promocional no poden reutilitzar recursos duplicats o molt similars d'altres enviaments de contingut promocional. Cada imatge, eslògan de marca, descripció i vídeo ha de ser únic i específic de l'esdeveniment de contingut promocional. No reutilitzis els mateixos recursos en diversos enviaments de contingut promocional, encara que s'hagin enviat anteriorment per a una altra aplicació o joc. Els canvis petits en elements visuals o de text tampoc es consideren aptes.
  • Per proporcionar una experiència d'usuari de qualitat, Google exigeix que tots els esdeveniments de contingut promocional compleixin estàndards editorials exigents. El contingut promocional ha de ser clar, ha de tenir un aspecte professional i ha de dirigir els usuaris a contingut rellevant i útil de l'aplicació amb el qual puguin interaccionar fàcilment. S'hi apliquen les restriccions següents:
    • No es permet el text que no respecti les normes d'ortografia i de gramàtica generalment acceptades.
    • No es permet el text que sigui incomprensible o no tingui sentit.
    • Les imatges no poden estar distorsionades ni massa estirades.
  • No enviïs més d'un contingut promocional cada vegada. No enviïs el mateix contingut de manera repetida. Si un sol enviament de contingut promocional s'orienta a diverses regions, localitza l'enviament a diferents idiomes per poder arribar als usuaris de diferents països, de manera semblant al que fas amb les fitxes de Play Store personalitzades. Selecciona Gestiona les traduccions > Gestiona les teves traduccions i després selecciona els idiomes addicionals que vulguis proporcionar per a aquest esdeveniment.
  • Introdueix una data per a la qual faltin més de 24 hores perquè puguem revisar l'esdeveniment i assegurar-nos que sigui apte per promocionar-lo a Google Play.
Requisits generals per al text

Els requisits següents s'apliquen a tots els elements textuals de l'esdeveniment de contingut promocional (eslògan de marca, descripció, etc.). Tot el text ha de complir les nostres polítiques de la fitxa de Play Store i de promoció.

Localització

• El contingut enviat ha d'estar en l'idioma correcte per a la configuració regional seleccionada. No es permeten idiomes sense configuració regional tret que es prevegi que es faran servir àmpliament i es reconeixeran a la regió (per exemple, es pot utilitzar una paraula anglesa senzilla com ara "Sale" a la configuració regional ko-KR).
  • En localitzar el contingut, assegura't que el teu enviament reflecteixi el següent:
    • Qualitat lingüística: el text està escrit per a la configuració regional seleccionada i la puntuació, la gramàtica i l'ortografia són adequades.
    • Rellevància cultural: el contingut s'adapta a la cultura de la configuració regional objectiu i inclou referències conegudes.
    • Internacionalització: el contingut enviat compleix les convencions específiques de la configuració regional, com ara la data, l'hora i la moneda.

Nota: pot ser que Play Console mostri un advertiment si identifiquem que s'ha introduït un idioma incorrecte. Assegura't de revisar i resoldre els advertiments abans de fer l'enviament.

Caràcters especials i puntuació

• No utilitzis més d'un signe d'exclamació (!) o d'interrogació (?) de manera seqüencial.
    • Exemple: no pots utilitzar ??, !!, ?! ni !?!.
  • No utilitzis caràcters especials ni signes de puntuació seqüencials.
    • Exemple: no pots utilitzar <>, \\, :), ***, +_+, ((, !!, $%^, ~&~, ~~~ ni %%.
  • Pots utilitzar els punts suspensius (...) com a excepció del requisit anterior, però només si es compleixen les condicions següents:
    • No s'utilitzen al camp "Subtítol de reclam".
    • Van seguits d'un espai ("x… y" i no "x…y").
    • S'utilitzen un màxim de dues vegades per contingut promocional.
  • Fes servir un guió llarg (—); no un guionet (-), un doble guionet (--) o un guió mitjà (–).
  • No facis servir salts de línia als subtítols de reclam.
  • Utilitza només caràcters estàndard segons l'ortografia, la gramàtica i els dialectes del teu idioma (per exemple, no utilitzis ¿, æ, Ø ni ¡).
  • Recomanem que facis servir percentatges de descompte a l'eslògan de marca i a la descripció per comunicar una oferta (per exemple, "Descompte del X %" o "Fins a un X % de descompte") i que hi resumeixis les condicions generals.
  • No utilitzis etiquetes HTML.

Majúscules

• Evita totes les majúscules tret que siguin necessàries per a un acrònim, un codi de cupó o un nom de marca que s'escrigui normalment amb majúscules.
  • Utilitza les majúscules com ho faries normalment en l'idioma en què estàs escrivint.
  • Pots utilitzar les majúscules per als acrònims.
  • Pots escriure amb majúscules la primera lletra després de dos punts (:).
  • Si el nom de l'aplicació a la fitxa de Google Play Store està escrit en majúscules, pots fer servir majúscules al nom de l'aplicació.
Recomanacions generals per al text
  • Escriu els subtítols de reclam i les descripcions de manera que tots els usuaris els puguin entendre en la seva configuració regional.
    • Tot i que el contingut promocional es mostrarà principalment als usuaris que puguin conèixer el teu títol (és a dir, als usuaris existents que l'utilitzen o hi juguen de manera activa o als usuaris inactius que l'hagin utilitzat o instal·lat o hi hagin jugat), també es poden mostrar a usuaris que no el coneguin (és a dir, a usuaris que no hagin utilitzat mai el teu títol ni hi hagin jugat mai o que només l'hagin utilitzat o hi hagin jugat durant períodes de temps curts).
  • No utilitzis missatges duplicats a l'eslògan de marca i a la descripció, ja que es mostraran l'un al costat de l'altre. Cada element ha d'aportar valor a la targeta de contingut promocional, sigui proporcionant context, informació o text d'ambientació.
  • Proporciona text traduït d'alta qualitat en tots els elements per a cada país pel qual segmentis.
    • El contingut promocional només es mostra als usuaris quan les descripcions localitzades que has proporcionat coincideixen amb els països i idiomes d'aquests usuaris. Per exemple, si segmentes pels Estats Units, França i el Japó, però només proporciones descripcions en anglès i en japonès, els usuaris de França només veuran l'esdeveniment si els seus dispositius estan establerts en japonès o anglès.
  • No sol·licitis a l'usuari que premi cap botó ni assumeixis l'emplaçament d'un element en el mateix contingut promocional. Exemples:
    • "Prem el botó que hi ha a continuació per instal·lar el joc".
    • "Consulta les captures de pantalla anteriors per obtenir més informació".
  • Ús del text d'ambientació:
    • El text d'ambientació és un text amb un estil editorial que té un valor creatiu o d'entreteniment per a l'usuari. Bàsicament és palla, però pot afegir context, millorar el to, proporcionar informació addicional sobre el context o ampliar la narrativa.
    • Si ajuda l'usuari a entendre el contingut promocional, recomanem utilitzar contextos addicionals, com ara text d'ambientació, un tema i una ambientació, o bé una història per reforçar l'eslògan de marca obligatori.

Subtítol de reclam

Requisits
  • L'eslògan de marca ha de contenir una explicació clara i concisa de quina és l'oferta del contingut promocional. Després de llegir l'eslògan de marca, els usuaris han de poder saber en què consisteix el contingut promocional.
    • A continuació s'indiquen alguns exemples de tipus de contingut promocional:
      • Esdeveniment per temps limitat: nom i descripció breu de l'esdeveniment.
      • Actualitzacions importants:
        • Funció nova: nom i descripció breu de la funció nova.
        • Contingut nou: nom i descripció breu del contingut nou o destacat.
      • Oferta: descripció de l'oferta (amb el nom de l'esdeveniment de marca, si escau).
  • Els subtítols de reclam han de ser concisos (límit de 80 caràcters), fàcils d'entendre i precisos, i només han de representar el valor del contingut promocional que es promociona. Proporciona informació clara sobre l'esdeveniment, com ara el nom, el moment de la temporada, etc.
  • Comença l'eslògan de marca mencionant clarament la informació del contingut promocional. No incloguis text promocional, crides a l'acció ni text descriptiu genèrics que no aportin valor.
  • En el cas de les ofertes, l'eslògan de marca ha d'indicar clarament el valor de l'oferta.
    • Menciona el valor que obté l'usuari en els primers 40 caràcters.
    • Els valors dels subtítols de reclam han de reflectir l'oferta concreta que es bescanvia o s'aplica en el moment de tramitar la compra.
    • Indica clarament el valor que rebrà l'usuari (per exemple, "Descompte del X% en tots els paquets d'iniciació" o "Fins a un X% de descompte en paquets d'iniciació"). Si s'indica l'import monetari, el descompte monetari s'ha de definir amb el símbol de la moneda de la zona especificada (per exemple: 10 £, 5 €, etc.).
    • Els subtítols de reclam han de tenir un valor d'oferta o descompte concret, i no poden ser un text promocional genèric (per exemple, "Regals i recompenses nous"). Si l'oferta proporciona un descompte o una recompensa per un SKU concret, ha d'indicar el nom de l'SKU concret i el valor o descompte corresponent.
    • L'eslògan de marca ha d'emfasitzar dins de l'aplicació o del joc que l'oferta només s'ofereix durant un temps limitat. En general, la pràctica recomanada seria incloure també un nom per a l'esdeveniment (per exemple, "Black Friday").
      • Si una rebaixa o un esdeveniment de marca ofereix un descompte o una recompensa en diverses categories, no cal que l'eslògan de marca inclogui el percentatge de descompte concret, però el nom de l'esdeveniment de marca és obligatori a l'eslògan de marca (per exemple, "Dia dels membres: estalvis en televisors i ordinadors").
      • Si una rebaixa o un esdeveniment de marca ofereix un descompte o una recompensa per a una sola categoria de productes, s'ha d'especificar el descompte o la recompensa a l'eslògan de marca (per exemple, "25 % de descompte en televisors").
    • Indica clarament si hi ha cap llindar o nombre d'elements mínim necessaris per a l'oferta. Si s'ha d'afegir una combinació de productes per poder optar a la promoció, l'eslògan de marca ha d'indicar clarament tots els elements que s'han d'afegir.
  • Els eslògans de marca de les ofertes han de tenir un abast ampli, però qualsevol requisit d'idoneïtat (per exemple, "l'oferta només s'aplica a la roba de bany") s'ha d'incloure a l'eslògan de marca.
  • Els subtítols de reclam de les ofertes han d'incloure expectatives de facturació, càrrecs addicionals i límits de compres mínimes (per exemple, "Descomptes de 5 € en compres superiors a 20 €").
Recomanacions
  • Destaca l'avantatge clau per a l'usuari a l'eslògan de marca del contingut promocional. Cal proporcionar una declaració dels avantatges per a l'usuari al camp de descripció, però et recomanem que també n'incloguis un resum al camp d'eslògan de marca. Per exemple:
    • Esdeveniment per temps limitat: valor esperat per a l'usuari com a resultat de la seva participació (per exemple, progressos a l'aplicació o al joc, assoliments d'estil de vida, etc.)
    • Actualitzacions importants:
      • Funció nova: valor esperat per a l'usuari (per exemple, cas d'ús d'exemple, experiència d'usuari més senzilla, experiència més completa, etc.)
      • Contingut nou: arguments de venda (per exemple, resultats de taquilla, premis, directors destacats, actors distingits, etc.)
    • Oferta: proposta de valor que els usuaris poden obtenir en bescanviar ofertes (per exemple, actualitzacions de subscripcions amb descompte, etc.)
  • Assegura't que l'eslògan de marca sigui específic i que inclogui elements clau del contingut promocional del teu títol.
    • Evita un eslògan de marca que es pugui reutilitzar en qualsevol altre contingut promocional del teu títol o de qualsevol altre títol (per exemple, "Esdeveniment setmanal" o "Rebaixes de Nadal").
    • No reutilitzis un subtítol de reclam en diversos continguts promocionals.

Descripció

Requisits
  • Pot tenir 500 caràcters com a màxim.
  • L'enviament de contingut promocional ha d'incloure una explicació sobre quin és l'avantatge que ofereix a l'usuari o quins són els seus arguments de venda. Després de llegir la descripció, els usuaris han d'entendre clarament què suposa el contingut promocional per a ells i per què els podria interessar. Per exemple:
    • Esdeveniment per temps limitat: valor esperat per a l'usuari com a resultat de la seva participació (per exemple, progressos a l'aplicació o al joc, assoliments d'estil de vida, etc.)
    • Actualitzacions importants:
      • Funció nova: valor esperat per a l'usuari (per exemple, cas d'ús d'exemple, experiència d'usuari més senzilla, experiència més completa, etc.)
      • Contingut nou: arguments de venda (per exemple, resultats de taquilla, premis, directors destacats, actors distingits, etc.)
    • Oferta: proposta de valor que els usuaris poden obtenir en bescanviar ofertes (per exemple, actualitzacions de subscripcions amb descompte, etc.)
  • Després de llegir la descripció, els usuaris han d'entendre clarament com poden participar en un esdeveniment, utilitzar una funció nova, accedir a contingut nou o bescanviar una oferta. Qualsevol requisit de participació s'ha d'indicar a la descripció.
  • Les descripcions han de proporcionar una explicació clara de l'esdeveniment de contingut promocional i han d'ajudar els usuaris a entendre'n tots els detalls. Proporciona informació com ara el nom i el mecanisme de l'esdeveniment i com participar-hi, per què és important per als usuaris, etc. Les descripcions que siguin buides o que no siguin informatives es rebutjaran.
  • No repeteixis missatges duplicats als subtítols de reclam i a les descripcions.
  • Si l'oferta enviada és un esdeveniment de marca que combina diversos elements d'oferta, assegura't de no incloure cap element infractor (per exemple, sortejos, tornejos i similars) com a part de l'esdeveniment de marca. L'única excepció seria afegir un valor atemporal que millori els avantatges de l'usuari a més de l'oferta promocionada (per exemple, "L'enviament gratuït també s'aplica als articles amb descompte").
    • Nota: es permet fer menció d'enviament gratuït atemporal, ja que millora l'avantatge de l'usuari a més de l'oferta promocionada, però només es permet a la descripció.
  • No facis servir pics per resumir el contingut i opta, en canvi, per paràgrafs curts i clars.
Recomanacions
  • Proporciona informació per ajudar els usuaris a entendre clarament el contingut promocional. Et recomanem utilitzar almenys 100 caràcters.
  • No incloguis descripcions generals de l'aplicació o del joc a la descripció.
  • Si cal, fes servir salts de línia per millorar la llegibilitat de la descripció.

Imatge

Requisits

Imatge principal

• S'admeten imatges JPG i PNG de 24 bits.
  • Han de tenir una resolució de 1920 x 1080 píxels i una relació d'aspecte de 16:9.
  • Si inclous un vídeo, es requereix una imatge.
  • Els elements visuals essencials (per exemple, el logotip de la marca de tercers o el personatge principal) han d'estar centrats a la zona segura, ja que la imatge es pot retallar perquè s'adapti a determinats dispositius o factors de forma. No es permeten imatges amb marcs a les vores.
    • Zona segura rectangular per a imatges: 20% a la part inferior, 10% als costats i 15% a la part superior.

Example of safe zone

Nota: mantén els elements visuals notoris i el punt focal cap al centre de la zona segura.

Example of focal point

Imatge quadrada

• S'admeten imatges JPG i PNG de 24 bits.
  • Han de tenir una resolució de 1080 x 1080 píxels i una relació d'aspecte d'1:1.
  • No cal cap zona segura.
  • No incloguis text a les imatges, com ara el logotip de la marca, eslògans o el nom de l'esdeveniment. Les imatges han d'incloure només elements visuals essencials. El missatge principal s'ha de transmetre mitjançant l'eslògan de marca.
    • Excepcions: es permet incloure text dins de logotips de tercers per comunicar les col·laboracions amb altres propietats intel·lectuals, així com text que formi part d'un producte (per exemple, la marca en una samarreta).
  • Si inclous un logotip de tercers, s'ha d'ajustar a les zones segures o es podria rebutjar.
  • No utilitzis insígnies ni icones de Google Play o d'altres botigues.
  • No incloguis elements de disseny que semblin del producte (un botó de crida a l'acció, un commutador o elements que s'assemblen als punts tàctils).
Recomanacions

Els elements visuals del contingut promocional han de fer que els usuaris s'interessin pels esdeveniments d'una ullada i els han d'animar a fer clic a l'esdeveniment de contingut promocional. Les imatges de contingut promocional es mostraran junt amb el títol; no han de ser redundants, sinó addicionals. Els camps de text, com ara l'eslògan de marca i la descripció, s'han d'utilitzar per descriure i destacar el contingut promocional amb detall. No complir aquestes directrius de qualitat pot provocar una visibilitat limitada del contingut promocional a Google Play.

Nota: la teva creació es veurà en moltes superfícies de producte, incloses les pantalles de mòbil petites. Per assegurar-te que el contingut funcioni a la majoria de superfícies, el missatge ha de ser concís, clar i efectiu.

• Assegura't que la imatge sigui específica de l'enviament de contingut promocional i que ajudi els usuaris a visualitzar-lo. Tingues en compte el següent:
    • Evita utilitzar la mateixa imatge per a diferents continguts promocionals.
    • Evita utilitzar la mateixa imatge o una de similar a la imatge de la pàgina de detalls (pàgina de la fitxa de Play Store).
    • Evita utilitzar una imatge genèrica que només descrigui el títol, però no el contingut promocional.
  • Assegura't que la imatge no tingui les vores arrodonides.
  • La imatge ha de tenir un únic punt focal. És possible que es rebutgin les imatges atapeïdes sense punts focals.
  • Evita utilitzar el blanc pur o el gris fosc com a paleta de colors, ja que aquests colors poden confondre's amb el fons de Play Store. Considera la possibilitat d'utilitzar colors més vius a la imatge per despertar interès i emoció.
  • Evita qualsevol contingut que reflecteixi o suggereixi informació sobre el rendiment, la classificació, els guardons o premis o les opinions dels usuaris de Play Store.
  • Localitza la imatge segons convingui per a diferents mercats.
  • Evita utilitzar captures de pantalla genèriques d'aplicacions o jocs.

Vídeo

Requisits
  • Has de desactivar els anuncis perquè es mostri el vídeo. Per desactivar els anuncis, segueix aquests passos:
    • Desactiva la monetització del vídeo.
    • Penja un altre vídeo sense reclamacions de monetització i actualitza'n l'URL a Play Console.
      Important: si al teu vídeo s'utilitza contingut protegit per drets d'autor, pot ser que el fet de desactivar la monetització per al vídeo no sigui suficient per evitar els anuncis. En aquest cas, hauràs d'utilitzar un vídeo diferent (sense contingut protegit per drets d'autor amb reclamacions de monetització).
  • Estableix la configuració de privadesa del vídeo en pública o oculta. No l'estableixis com a privada.
  • Assegura't que el vídeo sigui inserible.
  • Localitza adequadament el vídeo, inclosos els elements visuals de la interfície d'usuari, el text i l'àudio.
Recomanacions
  • Assegura't que el vídeo sigui específic de l'enviament de contingut promocional i que ajudi els usuaris a visualitzar-lo. Tingues en compte el següent:
    • Evita utilitzar el mateix vídeo per a diferents continguts promocionals.
    • Evita utilitzar la mateixa imatge o el mateix vídeo o algun de semblant a la pàgina de detalls (pàgina de la fitxa de Play Store).
    • Evita utilitzar un vídeo genèric que només descrigui el títol, però no el contingut promocional.
  • El vídeo ha de generar expectatives correctes i ha d'aconseguir que l'usuari s'interessi per l'experiència real de contingut promocional. Tingues en compte el següent:
    • Entenem que el brànding i el relat de marca poden ser importants, però recomanem que es minimitzin aquests elements i, en canvi, se centri l'atenció a mostrar l'experiència real del contingut promocional.
    • Utilitza gravacions fetes amb captures de l'aplicació o del joc, sense incloure-hi persones interaccionant amb el dispositiu (com ara uns dits que el toquen), tret que l'experiència principal del contingut promocional passi fora del dispositiu.
  • Crea un vídeo horitzontal en lloc de vertical, ja que el vídeo es veurà en un reproductor de vídeo horitzontal.
  • Els vídeos han de ser curts i concisos, perquè només els primers 30 segons es reprodueixen automàticament. Els usuaris poden tocar el vídeo per continuar veient-lo íntegrament.
  • Com que, de manera determinada, els vídeos es reprodueixen automàticament inserits amb el so silenciat, recomanem que hi afegeixis text per oferir més context a l'usuari. Tanmateix, tingues en compte el següent:
    • No incloguis contingut que reflecteixi o suggereixi informació sobre el rendiment o la classificació a Play Store.
    • Per assegurar-te que el text sigui llegible, utilitza tipus de lletra que es puguin llegir i que tinguin un cos de font adequat, i mostra el text durant el temps suficient perquè l'usuari pugui llegir-lo.

Condicions d'idoneïtat per a les ofertes

S'admeten moltes ofertes integrades a les aplicacions i als jocs, però hi ha algunes restriccions. Google té el dret de rebutjar els enviaments que no compleixin els requisits i les recomanacions que es descriuen a continuació, i també té el dret de no mostrar els enviaments als usuaris.

Requisits generals per a les ofertes integrades en aplicacions i jocs
  • Les ofertes han d'afegir valor. Les ofertes han de proporcionar un descompte monetari, o bé un producte o servei addicional o incremental que normalment no està associat a la compra.
    • Les recompenses i els regals han de tenir un valor.
    • No es permeten les ofertes continuades genèriques ni atemporals (excepte les ofertes atemporals orientades als usuaris nous).
  • Les ofertes han de ser aptes per a un conjunt ampli d'usuaris (excepte les ofertes atemporals orientades als usuaris nous).
  • Les ofertes han de ser específiques. Els enviaments han d'especificar què s'ofereix (és a dir, al nivell d'SKU o de categoria), quin és el seu valor i quant de temps durarà la promoció.
  • Les ofertes no es poden enviar en substitució d'un anunci en què es mostrin diversos elements promocionals continuats o atemporals, o que incloguin descripcions generals sobre l'aplicació o el joc.
  • L'oferta s'ha de poder bescanviar a l'aplicació d'Android.
  • En bescanviar-les, les ofertes no han d'imposar costos exclusius de l'oferta tret que també s'apliquin a compres que no estiguin d'oferta (per exemple, comissions addicionals).
  • Els usuaris han de trobar l'oferta fàcilment en obrir l'aplicació o el joc.
  • Les condicions de l'oferta també han de complir la legislació local i nacional aplicable.
  • Els esdeveniments de marca representen ofertes de desenvolupadors que es basen en una festivitat cultural (per exemple, "Tornada a l'escola" o "Black Friday") o en fites o esdeveniments de l'aplicació (és a dir, una oferta d'aniversari). Es poden incloure diversos elements promocionals permesos al mateix esdeveniment de marca (per exemple, un 30% de descompte i un cupó amb la compra).
    • Els esdeveniments de marca només es poden enviar quan hi ha un moment de temporada o una fita o un esdeveniment d'aplicació molt reconeguts o molt importants, ja que el fet de desenvolupar massa esdeveniments de marca fa que es redueixi el valor de cada esdeveniment.
    • Durant un esdeveniment de marca, les ofertes poden incloure la menció de programes atemporals si s'aplica un descompte nou o incremental al programa atemporal durant el període de l'esdeveniment.
      • Nota: es permet mencionar l'enviament gratuït atemporal, però només dins de la descripció i com un avantatge addicional a una oferta no atemporal durant l'esdeveniment de marca.
    • Si l'oferta conté elements permesos i no permesos (per exemple, inclou una menció d'ofertes diàries, sortejos o programes atemporals), es considerarà que no és apta.
      • Exemple: si un comerç al detall presenta una oferta de Black Friday amb un descompte i enviament gratuït (els tipus d'oferta permesos), però inclou la menció del programa d'ofertes diàries rutinàries o de sortejos (ambdós no permesos), es considerarà que l'oferta no és apta.
Requisits per a cada tipus d'oferta
  • Descompte
    • Els descomptes han de ser com a mínim del 10% o correspondre a un valor monetari equivalent.
    • En cas d'un descompte màxim (per exemple, "Un 20% de descompte en tot amb un descompte màxim de 50 €"), s'ha d'indicar clarament.
    • Es permeten els codis promocionals (per exemple, "Un 15% de descompte amb el codi ESTIU21").
    • En el cas dels nivells (per exemple, "Un 20 % de descompte si et gastes 100 € o més" o "Un 30 % de descompte si et gastes 200 € o més"), cal indicar-los clarament a l'eslògan de marca o a la descripció de l'oferta.
    • Les ofertes de devolució de diners s'han de reflectir al carretó o en tramitar la compra.
  • Valor afegit
    • Les ofertes de bonificació (per exemple, "Aconsegueix quatre vegades el valor en gemmes" o "Aconsegueix un 20% més de monedes pel mateix preu") han d'oferir un valor afegit mínim d'un 10%.
    • En el cas d'una oferta de recompensa gratuïta (per exemple, "Personatge gratuït, bossa de tela gratuïta amb una compra de 50 €"):
      • La recompensa ha de tenir un valor i s'ha de comunicar amb claredat.
      • Es permeten els punts de fidelització integrats a l'aplicació (han de ser per a la teva aplicació) com a recompensa.
      • Els requisits de compra per al bescanvi de la recompensa s'han d'indicar amb claredat.
      • Per als productes físics, els elements gratuïts no poden ser mostres ni proves.
      • Per als jocs, l'acció requerida per poder bescanviar la recompensa ha de tenir un límit de temps, una garantia de recompensa mínima per participar-hi i ha de ser externa al bucle principal del joc. Exemples de bucles principals de joc (no permesos): veure un anunci o completar un repte o un nivell estàndard.
    • Per a les recompenses amb targetes regal, se n'ha d'indicar el valor amb claredat i ha de ser de la teva botiga.
  • Subscripció de prova
    • Descompte mínim d'un 10% en el preu de llançament de la subscripció.
Restriccions de l'oferta

Per ser apta per a la promoció a Google Play, l'oferta té les limitacions següents:

• No es pot restringir a un nombre d'usuaris reduït (per exemple, només disponible per als usuaris d'una ciutat, descomptes per a militars, professors i estudiants o descomptes d'aniversari). En el cas de les ofertes exclusives per a usuaris nous, utilitza l'opció de segmentació "Només usuaris nous", que trobaràs al camp d'idoneïtat dels usuaris que hi ha a la secció Crea un esdeveniment al formulari de contingut promocional.
  • No pot ser un descompte de "preu baix tots els dies". Per exemple, si un element de 5 € té sempre un descompte d'1 €, no és un descompte real; el preu real és de 4 €.
  • La disponibilitat no pot ser d'una quantitat limitada (per exemple, "només els 500 primers compradors").
  • No pot estar limitada a elements o serveis que normalment costin 0 €.
  • No pot incloure sortejos, tornejos o altres concursos.
    • Nota: els tornejos i els concursos integrats en jocs o aplicacions s'han d'enviar com a esdeveniments, no com a ofertes.
  • No es pot oferir a canvi d'enviar alguna cosa per correu postal o electrònic.
  • No pot incloure descomptes d'impostos o de l'impost sobre el valor afegit (IVA).
  • No es pot utilitzar per anunciar un element sense descompte.
  • Els descomptes i les ofertes de valor afegit no poden ser inferiors al 10%.
  • No es pot anunciar una oferta per a una altra aplicació (per exemple, l'aplicació A no pot enviar una oferta que prometi un 5% de devolució en l'aplicació B).
    • Nota: les ofertes de compra des de l'aplicació per a aplicacions de tercers es permeten si els usuaris poden bescanviar l'oferta de compra des de l'aplicació mitjançant el sistema de facturació de Google Play i sense sortir de l'aplicació on s'anuncia l'oferta.
  • No pot ser per a un producte amb una taxa d'interès especial, una taxa anual equivalent (TAE) o de devolució de diners mitjançant targeta de crèdit o dèbit.
  • No pot ser per a aplicacions o jocs de pagament (descomptes al nivell de títol). Els descomptes per a aplicacions o jocs de pagament s'han d'enviar mitjançant l'opció "Ofertes en aplicacions de pagament" que hi ha a Play Console. Obtén més informació sobre com pots crear ofertes per a aplicacions de pagament.
  • No pot ser una recompensa per una acció feta en un joc en què l'acció requerida formi part del bucle principal de joc. Exemples de bucles principals de joc (no permesos): veure un anunci o completar un repte o un nivell estàndard.
  • No es pot enviar per promocionar programes rutinaris o vendes continuades genèriques (per exemple, mecanismes d'ofertes flaix diàries).
  • No poden ser actualitzacions de contingut noves sense descompte ni valor afegit (per exemple, els nous personatges, nivells, mapes i ubicacions de joc només s'han de considerar ofertes si representen esdeveniments promocionals de temps limitat).
    • Aquests són alguns exemples d'ofertes aptes:
      • L'actualització costa 0 € o s'ofereix amb descompte, però es convertirà en una compra des de l'aplicació o es reflectirà en un augment del preu un cop finalitzi l'esdeveniment de temps limitat.
      • L'actualització s'ha ofert anteriorment a un preu superior o era un element de compra des de l'aplicació i s'ofereix amb un descompte del 10% o més o bé per 0 € per a un esdeveniment de temps limitat.
    • Aquests són alguns exemples d'ofertes no aptes:

• Un personatge nou amb què es pot jugar de manera atemporal (tret que el personatge nou es converteixi en una compra des de l'aplicació després d'un temps limitat).
      • Introducció d'un personatge o paquet nou (tret que s'esperi que el preu del personatge o del paquet augmenti i el preu de venda ha de reflectir un descompte del 10% o més).
Exemples d'enviament d'ofertes

Desplega les seccions següents per veure alguns exemples d'enviaments d'ofertes per començar:

Exemple 1

Exemple 2