Om krav til moderering og utilsigtet seksuelt indhold i apps med brugergenereret indhold

Formålet med denne artikel er at give yderligere oplysninger om vores politik for brugergenereret indhold. Artiklen er ikke en erstatning for selve politikken. Vi anbefaler, du læser hele politikken, så du er sikker på, at du forstår og overholder den.

Hvad er brugergenereret indhold?

Brugergenereret indhold (UGC, User Generated Content) er indhold, som brugere leverer til en app, og som er synligt eller tilgængeligt for i hvert fald en del af appens brugere. Dette kan f.eks. omfatte, men er ikke begrænset til, opslag på sociale medier, brugeranmeldelser i e-handelsapps, offentlige grupper i beskedapps osv.

Vi mener i forbindelse med brugergenereret indhold, at det er vigtigt for brugerne at have styring over det indhold, de ser og interagerer med. Ved at implementere det rette sæt modereringsværktøjer og overholde alle vores indholdspolitikker i en app hjælper udviklerne med at levere en positiv brugeroplevelse i apps, der tillader brugergenereret indhold.

Brugsvilkår og krav til moderering

Alle apps, der hoster brugergenereret indhold (uanset om det er en lille del af eller hele appen), er ansvarlige for at implementere og opretholde et robust, effektivt og løbende modereringssystem. Hvis du er udvikler og tilbyder brugergenereret indhold i dine apps, skal du sørge for, at disse apps består af følgende funktioner:

Din app skal have tydelige og tilgængelige brugsvilkår (også kaldet servicevilkår)

Brugerne bør informeres om retningslinjer for oprettelse og brug af brugergenereret indhold, inden de rent faktisk begynder at bruge tjenesten. Dette skal gøres for at gøre brugerne opmærksomme og sætte forventninger til dem ved at definere stødende indhold og fremhæve uacceptabel adfærd, når de bruger appen. Derudover skal du designe din app med henblik på at indhente brugersamtykke til retningslinjerne (ofte i form af brugsvilkår). Brugeren kan ikke springe denne proces over. Vær opmærksom på, at dine brugsvilkår er adskilt fra din privatlivspolitik. Det er en god idé at gøre denne forskel tydelig og om muligt holde disse to adskilt for at undgå forvirring.

Her er et eksempel på, hvordan du præsenterer brugsvilkårene for brugerne i din app:

Din app skal have rapporterings- og blokeringsfunktioner i appen

En app med brugergenereret indhold skal have funktioner til at rapportere og blokere både brugere og indhold. Moderering af brugergenereret indhold kan variere afhængigt af den brugeroplevelse, som brugergenereret indhold leverer. Du bør gennemgå eksemplerne i politikken for brugergenereret indhold for at få indblik i, hvilke typer moderering der kræves på din platform med brugergenereret indhold.

Udviklerne kan frit implementere rapporterings- og blokeringsfunktioner i det format, der fungerer bedst i deres apps, så længe funktionerne opfylder deres formål og er direkte tilgængelige i appen. Brugerne skal nemt kunne identificere og få adgang til disse funktioner. En knap, der f.eks. fungerer som både rapporterings- og blokeringsfunktion, kan skabe forvirring, såfremt knappens funktion ikke er tydeligt angivet.

Som udvikler skal du altid sørge for, at der skrides til handling rettidigt over for rapporterede brugere eller rapporteret indhold for at minimere sandsynligheden for, at potentielt stødende indhold eller indhold, der overtræder politikkerne, kan tilgås via din app.

Hvis det vurderes, at din app overtræder Plays politik for brugergenereret indhold, fordi den mangler nogen af de påkrævede rapporterings- og blokeringsfunktioner, skal du gennemgå din app igen for at sikre, at disse funktioner er tilgængelige, og at de er tydeligt angivet.

Her er et eksempel på, hvordan rapporteringsfunktionen i appen kan se ud:

Her er et eksempel på en app med separate funktioner, der kan bruges til at rapportere og øjeblikkeligt blokere en bruger:

Tip! For at undgå forvirring er det en god idé at have separate funktioner med tydelige angivelser for begge krav.

Krav til apps, der leverer utilsigtet seksuelt indhold

Vi har opdateret vores politik for brugergenereret indhold, så vi tillader utilsigtet seksuelt indhold, som er underlagt visse krav. Seksuelt indhold er dog aldrig tilladt, hvis det defineres som ulovligt i henhold til gældende lovgivning eller er indhold, der er til fare for børn.

Hvad betragtes som utilsigtet seksuelt indhold?

Seksuelt indhold betragtes som utilsigtet og er kun tilladt i apps med brugergenereret indhold, hvis appen opfylder alle vores krav, som er beskrevet i politikken vedrørende utilsigtet seksuelt indhold. Sektionerne nedenfor forklarer hvert af kravene i detaljer. Klik på en sektion for at udvide eller skjule den.

Krav 1: Appen skal primært give adgang til indhold, der ikke er seksuelt
  • Overvej den relative mængde af seksuelt i forhold til ikke-seksuelt brugergenereret indhold i din app.
  • Overvej, hvor fremtrædende seksuelt indhold er i din app.
Krav 2: Appen må ikke promovere eller anbefale seksuelt indhold

Det er forbudt at promovere eller anbefale seksuelt indhold, og dette indhold betragtes ikke som "utilsigtet". Vær opmærksom på, at der er mange måder, hvorpå brugergenereret indhold kan promoveres i en app, herunder, men ikke begrænset til, følgende:

• Brugergenereret indhold på den øverste side
  • Brugergenereret indhold, der sendes til brugerne via pop op-vinduer, når en bruger åbner appen
  • Brugergenereret indhold, der er blevet mere synligt (f.eks. fremhævet eller ved hjælp af en blinkefunktion) i forhold til andet indhold
  • Fremtrædende links til eksterne websites, hvor seksuelt indhold nemt kan tilgås

Her er et eksempel på, hvordan promovering af seksuelt indhold kan se ud (denne type indhold betragtes ikke som utilsigtet):

Krav 3: Appen må ikke få et ry for at gøre seksuelt indhold tilgængeligt

Selvom en app ikke skal have til formål at vise seksuelt indhold, er det altid muligt, at en app med brugergenereret indhold kan misbruges af brugerne, uanset appens oprindelige formål. En tydeligt defineret brugeradfærd og rettidige modereringsteknikker er derfor med til at forhindre, at appen bruges til forkerte formål.

Hvis en app får et ry for at være nem at misbruge, kan den blive fjernet fra Google Play. Udviklerne er i sidste ende ansvarlige for det indhold, der vises i deres apps, så de bør løbende bestræbe sig på at sikre, at deres apps bruges til de formål, de er udviklet til.

Krav 4: Appen må ikke have ulovligt seksuelt indhold eller indhold, der er til fare for børn

Indhold, der defineres som ulovligt i henhold til gældende lovgivning, betragtes ikke som "utilsigtet" og er forbudt. Juridiske krav til seksuelt indhold kan variere afhængigt af land. Rådfør dig med din egen advokat, før du udgiver en app.

Indhold, der er til fare for børn, er strengt forbudt, uanset hvilket land appen udgives i.

Sørg for, at disse krav er dækket af brugsvilkårene (eller lignende retningslinjer) for din app, og at alt ulovligt indhold fjernes fra din platform med det samme.

Synlighed af og adgang til utilsigtet seksuelt indhold

Selvom det seksuelle indhold har karakter af at være "utilsigtet", er den måde, indholdet vises for brugerne på, underlagt yderligere krav, som er forklaret i politikken vedrørende utilsigtet seksuelt indhold. Utilsigtet seksuelt indhold er underlagt følgende krav for synlighed og tilgængelighed.

Krav 1: Utilsigtet seksuelt indhold skal som standard skjules

Hvis din app med brugergenereret indhold leverer utilsigtet seksuelt indhold, skal du sørge for at give dine brugere mulighed for at styre, hvilken type indhold de får vist. Brugerne bør kun få vist seksuelt indhold, såfremt de har tilvalgt det. Seksuelt indhold skal ikke sendes eller anbefales til dem, der muligvis ikke vil se det.

Krav 2: Filtre, der ikke nemt kan omgås, skal implementeres i apps, der leverer utilsigtet seksuelt indhold

Utilsigtet seksuelt indhold skal som standard skjules bagved filtre, der kræver mindst to brugerhandlinger (f.eks. to klik), inden filteret deaktiveres, og indholdet gøres synligt for brugerne.

Overvej dette eksempel, hvor brugeren skal gøre følgende:

1. Gå til siden Indstillinger.
  2. Klikke på fanen Skjul indhold, der er uegnet for børn.
  3. Fjerne markeringen i et afkrydsningsfelt for at deaktivere indstillingen.

Dette eksempel omfatter tre handlinger, før brugeren kan få adgang til indholdet. Hvis filtre kan fjernes med et enkelt klik, opfylder din app ikke de krav, der er beskrevet i politikken vedrørende utilsigtet seksuelt indhold.

Her er et eksempel på en app med brugergenereret indhold, hvor indholdet som standard er skjult, og hvor blokeringen først kan fjernes ved hjælp af mindst to brugerhandlinger:

Krav 3: Der skal være et passende system til alderskontrol, som forhindrer børn i at få adgang til apps med utilsigtet seksuelt indhold

Børn, som defineret i familiepolitikken, er særligt sårbare over for farerne ved upassende indhold eller digitale krænkere, og det er vigtigt, at du træffer de nødvendige foranstaltninger for at beskytte dem. Hvis din app har utilsigtet seksuelt indhold, skal du derfor forhindre børn i at bruge din app ved at implementere systemer til alderskontrol, f.eks. en neutral aldersskærm, eller et passende system, som defineret i gældende lovgivning.

Du kan få flere oplysninger om passende systemer til alderskontrol under Administrer målgruppe og indstillinger for appindhold.