Entendre els requisits de moderació i el contingut sexual fortuït en aplicacions de CGU

L'objectiu d'aquest article és proporcionar més informació sobre la nostra política de contingut generat per l'usuari i no substitueix la política en si. Et recomanem que llegeixis la política en la seva totalitat per assegurar-te que l'entens i la compleixes.

Què és el contingut generat per l'usuari?

El contingut generat per l'usuari (CGU) és el contingut que els usuaris aporten a una aplicació i que és visible o accessible per a almenys un subconjunt dels usuaris de l'aplicació. Això pot incloure, entre d'altres, publicacions en plataformes de mitjans socials, ressenyes d'usuaris en aplicacions de comerç electrònic, grups públics dins d'aplicacions de missatgeria i similars.

Creiem que és important que els usuaris tinguin el control sobre el CGU que veuen i amb què interaccionen. Implementar el conjunt adequat d'eines de moderació i complir totes les nostres polítiques de continguts dins d'una aplicació ajudarà els desenvolupadors a proporcionar una experiència positiva a les aplicacions que permeten CGU.

Condicions d'ús i requisits de moderació

Totes les aplicacions que allotgin CGU, independentment del percentatge que aquest tipus de contingut representi a l'aplicació, són responsables d'implementar i mantenir un sistema de moderació sòlid, eficaç i continu. Si ets un desenvolupador que ofereix CGU a les teves aplicacions, comprova que incloguin les funcions següents:

L'aplicació ha de tenir unes condicions d'ús clares i accessibles (les condicions del servei)

S'han de proporcionar directrius als usuaris sobre la publicació i el consum de CGU abans d'interaccionar amb el servei. Es tracta de sensibilitzar els usuaris i establir les expectatives definint el contingut censurable, així com d'assenyalar comportaments inacceptables en interaccionar amb l’aplicació. A més, has de dissenyar l'aplicació de manera que puguis obtenir l'acceptació de les teves directrius per part de l'usuari, sovint en forma de condicions d'ús. L'usuari no pot ometre aquest procés. Tingues en compte que les condicions d'ús són independents de la política de privadesa. És important fer aquesta distinció i, si és possible, mantenir separats aquests dos elements per evitar confusions.

Aquí tens un exemple de com pots presentar les condicions d’ús de la teva aplicació als usuaris:

L'aplicació ha de tenir funcions integrades de generació d'informes i bloqueig

Les aplicacions que inclouen CGU han d’oferir l’opció d’informar i bloquejar tant usuaris com contingut. Les mesures de moderació de CGU poden variar segons l'experiència que ofereix el CGU. Revisa els exemples que s'enumeren a la política de contingut generat per l'usuari per entendre els tipus de moderació que requereix la teva plataforma de CGU.

Els desenvolupadors poden implementar les funcions de generació d'informes i bloqueig en el format que s'adapti millor a les seves aplicacions, sempre que compleixin el seu propòsit i s'hi pugui accedir fàcilment des de l'aplicació. Els usuaris han de poder identificar aquestes funcions i accedir-hi fàcilment. Per exemple, un botó que tingui la doble funció de generar informes i bloquejar contingut pot resultar confús si no està clarament etiquetat com a tal.

Com a desenvolupador, t'has d'assegurar que es prenguin les mesures adequades respecte al contingut o als usuaris dels quals s'ha informat per minimitzar l'accés a contingut potencialment censurable o infractor a través de l'aplicació.

Si es determina que la teva aplicació infringeix la política de contingut generat per l'usuari de Google Play perquè hi falta alguna de les funcions requerides de generació d'informes i bloqueig, torna a revisar l'aplicació per assegurar-te que aquestes funcions estan disponibles i clarament etiquetades.

Aquí tens un exemple de la funció de generació d'informes integrada a l'aplicació:

Aquí tens un exemple d'una aplicació amb funcions independents per informar d'un usuari i bloquejar-lo a l'instant:

Consell: per evitar confusions, inclou funcions independents i clarament etiquetades per a cadascun dels requisits.

Requisits per a les aplicacions que proporcionen contingut sexual fortuït

Hem actualitzat la nostra política de CGU per permetre contingut sexual fortuït que estigui subjecte a determinats requisits. Tanmateix, no està permès publicar contingut sexual si la legislació aplicable el defineix com a il·legal o si és contingut que suposa un perill per als menors.

Què es considera contingut sexual fortuït?

El contingut sexual es considerarà fortuït i es permetrà en aplicacions de CGU només si l'aplicació compleix tots els requisits que s'indiquen a la política de contingut sexual fortuït. A les seccions següents s'explica cadascun dels requisits amb més detall. Fes clic a les seccions per desplegar-les o replegar-les.

Requisit 1: l'aplicació ha de proporcionar accés principalment a contingut que no és sexual
  • Tingues en compte la proporció entre CGU de naturalesa sexual i no sexual a l'aplicació.
  • Tingues en compte la prominència del contingut sexual a l'aplicació.
Requisit 2: l'aplicació no pot promocionar ni recomanar contingut sexual

Està prohibit promocionar o recomanar contingut sexual, ja que aquestes accions no es consideren fortuïtes. Recorda que hi ha moltes maneres de promocionar CGU en una aplicació, incloses, entre d'altres:

• Destacar CGU a la part superior de la pàgina
  • Enviar CGU als usuaris mitjançant finestres emergents quan obren l'aplicació
  • Fer que el CGU sigui més visible en relació amb un altre contingut (per exemple, ressaltant-lo o fent-lo intermitent)
  • Destacar enllaços a llocs web externs on es pot accedir fàcilment a contingut sexual

Aquí tens un exemple de promoció de contingut sexual (aquest contingut no es considera fortuït):

Requisit 3: l'aplicació no ha de tenir la reputació d'oferir accés a contingut sexual

Encara que una aplicació no estigui pensada per publicar contingut sexual, sempre és possible que els usuaris en facin un mal ús, independentment de la seva finalitat original. Per tant, definir el comportament previst per part dels usuaris i implementar tècniques de moderació adequades ajudarà a prevenir que l'aplicació s'utilitzi de manera incorrecta.

Si una aplicació té la reputació de poder-se utilitzar de manera inadequada, pot ser que se suprimeixi de Google Play. Els desenvolupadors són, en última instància, els responsables del contingut que es mostra a les seves aplicacions, de manera que han d'esforçar-se en tot moment per assegurar-se que les aplicacions es facin servir de la manera prevista.

Requisit 4: l'aplicació no proporciona contingut sexual il·legal ni contingut que suposi un perill per als menors

El contingut que la legislació aplicable consideri il·legal no es considera fortuït i està prohibit. Els requisits legals relatius al contingut sexual poden variar en funció del país. Consulta el teu assessor legal abans de publicar una aplicació.

El contingut que suposi un perill per als menors està estrictament prohibit, independentment dels països on es publiqui l'aplicació.

Assegura't que aquests requisits estiguin inclosos a les condicions d’ús (o directrius similars) de la teva aplicació i que qualsevol contingut il·legal se suprimeix immediatament de la plataforma.

Visibilitat i accessibilitat del contingut sexual fortuït

Encara que el contingut sexual sigui de caràcter fortuït, la manera com es mostra als usuaris està subjecta als requisits addicionals que s'expliquen a la política de contingut sexual fortuït. El contingut sexual fortuït està subjecte als requisits de visibilitat i accessibilitat següents.

Requisit 1: el contingut sexual fortuït s'ha d'amagar de manera predeterminada

Si la teva aplicació de CGU proporciona contingut sexual fortuït, assegura't d'oferir als usuaris la possibilitat de controlar el tipus de contingut a què s'exposen. Els usuaris només poden veure contingut sexual si han activat la possibilitat de veure'l. No s'ha d’enviar ni recomanar contingut sexual a aquelles persones que potser no el volen veure.

Requisit 2: s'han d'implementar filtres que no es puguin eludir fàcilment a les aplicacions que proporcionen contingut sexual fortuït

El contingut sexual fortuït s'ha d'amagar de manera predeterminada amb filtres que requereixen almenys dues accions per part de l'usuari (per exemple, dos clics) abans que es desactivi el filtre i pugui veure el contingut.

Observa aquest exemple en què l'usuari ha de dur a terme les accions següents:

1. Anar a la pàgina de configuració.
  2. Fer clic a la pestanya Amaga el contingut no apte per a menors.
  3. Desmarcar una casella per desactivar l'opció de configuració.

Aquest exemple inclou tres accions abans que l'usuari pugui accedir al contingut. L'eliminació de filtres amb un sol clic no compleix els requisits establerts a la política de contingut sexual fortuït.

Aquí tens un exemple d'una aplicació de CGU en què el contingut s'amaga de manera predeterminada i es desbloqueja amb almenys dues accions de l'usuari:

Requisit 3: hi ha d'haver un sistema de control d'edat adequat per evitar que els nens accedeixin a aplicacions amb contingut sexual fortuït

Tal com es defineix a la política d'aplicacions per a famílies, els nens són especialment vulnerables als perills d'un contingut inadequat o d'atacs en línia, i és important que es prenguin mesures per protegir-los. Per tant, si la teva aplicació inclou contingut sexual fortuït, has d'evitar que els nens la utilitzin mitjançant sistemes de control d'edat, com ara una pantalla neutra de verificació d'edat o un sistema adequat, tal com estableix la legislació aplicable.

Per obtenir més informació sobre els sistemes de control d'edat adequats, consulta l'article Gestionar el públic objectiu i la configuració del contingut d'una aplicació.