Policy för självcertifierade annons-SDK:er för familjer

Det är viktigt för oss på Google Play att barn och familjer får en säker upplevelse. En stor del i detta är att se till att alla annonser som visas för barn är lämpliga för deras ålder och att deras data hanteras på ett lämpligt sätt. För att uppnå det här målet kräver vi att annons-SDK:er och förmedlingsplattformar självcertifierar att de är lämpliga för barn och efterlever Google Plays programpolicyer för utvecklare och Google Plays familjepolicyer, inklusive kraven för programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer.

Programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer är ett viktigt verktyg för utvecklare att identifiera vilka annons-SDK:er eller förmedlingsplattformar som har självcertifierat att de är lämpliga att använda i appar som särskilt riktar sig till barn.

Felaktig framställning av någon information om ditt SDK, inklusive i intresseformuläret, kan leda till att SDK:et tas bort eller stängs av från programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer. Därför är det viktigt att uppgifterna är korrekta.

Policykrav

Om du har ett SDK eller en medlingsplattform som används i appar som ingår i Google Plays program för familjer måste du följa alla utvecklarpolicyer för Google Play, inklusive följande krav. Om du inte efterlever alla policykraven kan ditt SDK eller din medlingsplattform tas bort eller stängas av från programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer.

Du ansvarar för att se till att ditt SDK eller din medlingsplattform uppfyller kraven, så ta dig tid att läsa Google Plays programpolicy för utvecklare, Google Plays familjepolicyer och programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer.

1. Annonsinnehåll: Annonsinnehåll som är tillgängligt för barn måste vara lämpligt för dem.
    • Du måste (i) definiera vad som utgör olämpligt innehåll och beteende och (ii) förbjuda det i dina villkor eller policyer. Definitionerna ska följa Google Plays programpolicy för utvecklare.
    • Du måste även utveckla en metod för att klassificera annonsmaterial efter lämplig åldersgrupp. Dessa åldersgrupper måste åtminstone inkludera Ingen åldersgräns och Olämpligt för barn. Klassificeringsmetoden måste överensstämma med den metod som Google tillhandahåller för SDK:er som har fyllt i intresseformuläret.
    • Du måste se till att allt annonsmaterial som används i annonsering för barn som säljs via budgivning i realtid har granskats och efterlever kraven ovan.
    • Du måste dessutom ha en mekanism för att visuellt identifiera annonsmaterial från ditt annonsutrymme (till exempel genom att vattenstämpla annonsmaterialet med ditt företags logotyp eller liknande funktioner).
  2. Annonsformat: Du måste se till att alla annonser som visas för minderåriga användare följer kraven på annonsformat för familjer och att du tillåter att utvecklare väljer annonsformat som efterlever Google Plays familjepolicy.
    • Du får inte visa annonser med hjälp av vilseledande innehåll och de får inte vara utformade på ett sätt som leder till oönskade klick av minderåriga användare. Vilseledande annonser som tvingar användaren att klicka på dem genom att använda en stängningsknapp som utlöser en till annons, eller genom att annonserna plötsligt visas i delar av appen där användaren oftast trycker på en annan funktion, är inte tillåtna.
    • Störande annonser, inklusive sådana som tar upp hela skärmen eller stör normal användning och som inte har något tydligt sätt att stänga annonsen (t.ex. annonsväggar), är inte tillåtna.
    • Annonser som stör normal användning av appar eller spel, inklusive premierade annonser eller annonser med medgivande, som inte går att stänga efter fem sekunder.
    • Flera annonsplaceringar på samma sida är inte tillåtet. Till exempel tillåts inte bannerannonser som visar flera erbjudanden på en placering eller som visar fler än en banner- eller videoannons.
    • Det måste gå att skilja annonserna från annat innehåll i appen på ett tydligt sätt. Offerwalls och helskärmsannonsupplevelser som inte tydligt går att identifiera som annonser av minderåriga användare är inte tillåtna.
    • Användare får inte manipuleras till att titta på annonserna med hjälp av känslomässig utpressning eller stötande innehåll.
  3. IBA/remarketing: Du måste se till att annonser som visas för minderåriga användare inte omfattar intressebaserad annonsering (annonsering som är inriktad på enskilda användare med vissa egenskaper baserat på hur de använder internet) eller remarketing (annonsering som är inriktad på enskilda användare baserat på tidigare interaktioner med en app eller webbplats).
  4. Datahantering: Du som SDK-leverantör måste vara tydlig med hur du hanterar användaruppgifter (t.ex. uppgifter som har samlats in från eller om en användare, däribland enhetsinformation). Detta innebär att du ska uppge åtkomst, insamling, användning och delning av uppgifter i SDK:et och begränsa användningen av uppgifterna till de syften du har angett. Dessa krav för Google Play gäller utöver de eventuella krav som föreskrivs i tillämpliga integritets- och dataskyddslagar. Du måste meddela om några personliga och känsliga uppgifter samlas in från barn, inbegripet men inte begränsat till autentiseringsuppgifter, sensordata från mikrofoner och kameror, enhetsdata, Android-id och annonsanvändning.
    • Du måste tillåta att utvecklare begär, per app eller per begäran, att appen behandlas som avsedd för barn gällande visning av annonser. Sådan behandling måste efterleva alla tillämpliga lagar och regler, till exempel den amerikanska lagen om barns personuppgifter på webben (COPPA) och EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).
      • Google Play kräver också att annons-SDK:er inaktiverar anpassade annonser, intressebaserad annonsering och remarketing när appen behandlas som avsedd för barn.
    • Du måste se till att budgivarna för allt annonsmaterial som används i annonsering för barn som säljs via budgivning i realtid är medvetna om de särskilda integritetskraven.
    • Du får inte överföra AAID, SIM-serienummer, versionens serienummer, BSSID, MAC-adress, SSID, IMEI-kod och/eller IMSI-nummer från barn eller användare i okänd ålder.
  5. Medlingsplattformar: Du måste göra följande när du visar annonser för barn:
    • Använd endast självcertifierade annons-SDK:er för familjer eller implementera de skyddsåtgärder som krävs för att säkerställa att alla annonser som visas via medling efterlever dessa krav.
    • Förmedla nödvändig information till plattformar för medling om annonsinnehållets klassificering och eventuell tillämplig behandling som avsedd för barn.
  6. Självcertifiering och efterlevnad: Du måste ge Google tillräckligt underlag, till exempel genom att skicka in de uppgifter som anges i intresseformuläret, för att verifiera att annons-SDK:et efterlever alla självcertifieringskrav, inbegripet men inte begränsat till följande:
    • Tillhandahåll en version av SDK:ets eller medlingsplattformens användarvillkor, integritetspolicy och utvecklarens integreringsguide på engelska
    • Skicka in en testapp som använder den senaste versionen av annons-SDK:et som uppfyller kraven. Testappen måste vara en komplett och körbar APK-fil som utnyttjar alla funktioner i SDK:et. Krav på testappar:
      • Den måste skickas in som en komplett och körbar APK-fil avsedd att köras på en telefonformfaktor.
      • Det måste vara den senaste versionen av annons-SDK:et eller en version som håller på att släppas måste användas. Annons-SDK:et måste följa Google Plays policyer.
      • Testappen måste använda alla funktioner i annons-SDK:et, inklusive att anropa annons-SDK:et för att hämta och visa annonser.
      • Den måste ha full åtkomst till alla annonsutrymmen som är aktiva eller visas i nätverket via annonsmaterial som begärs via testappen.
      • Den får inte begränsas utifrån geografisk plats.
      • Om ditt annonsutrymme har en blandad målgrupp måste din testapp kunna skilja mellan förfrågningar om annonsmaterial från hela annonsutrymmet och det annonsutrymme som passar barn eller alla åldersgrupper.
      • Den får inte begränsas till specifika annonser i annonsutrymmet om den inte styrs av skärmen för ålderskontroll.
  7. Du måste svara inom rimlig tid på eventuella efterföljande förfrågningar om information och självcertifiera att alla nya versioner följer Google Plays senaste programpolicy för utvecklare, inklusive kraven i familjepolicyn.
  8. Juridisk efterlevnad: Självcertifierade annons-SDK:er för familjer måste ha stöd för visning av annonser som efterlever alla relevanta bestämmelser och förordningar gällande barn som kan tillämpas på deras utgivare.
    • Du måste säkerställa att SDK:et eller medlingsplattformen efterlever den amerikanska lagen COPPA (Children's Online Privacy and Protection Act), EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) och alla andra tillämpliga lagar och förordningar.

Obs! Ordet ”barn” har olika betydelse på olika platser och i olika sammanhang. Det är viktigt att du rådgör med ditt juridiska ombud för att klargöra vilka förbindelser och/eller åldersgränser som gäller för din app. Eftersom du är expert på hur din app fungerar räknar vi med din hjälp för att se till att appar på Google Play är säkra att använda för familjer.

Läs sidan för programmet för självcertifierade annons-SDK:er för familjer om du vill veta mer om programkraven.