Beleid voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen

Google Play zet zich in voor een veilige omgeving voor kinderen en gezinnen. Een belangrijk onderdeel hiervan is ervoor zorgen dat kinderen alleen advertenties te zien krijgen die geschikt zijn voor hun leeftijd en dat hun gegevens op de juiste manier worden verwerkt. Daarom vereisen we dat advertentie-SDK's en bemiddelingsplatforms zelf certificeren dat ze geschikt zijn voor kinderen en voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play en het Gezinsbeleid van Google Play, waaronder de vereisten van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen.

Met het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen van Google Play kunnen ontwikkelaars herkennen welke advertentie-SDK's of bemiddelingsplatforms ze zelf hebben gecertificeerd als geschikt voor gebruik in apps die specifiek voor kinderen zijn ontworpen.

Een verkeerde voorstelling van informatie over uw SDK, waaronder in uw aanvraag via het interesseformulier, kan ertoe leiden dat uw SDK wordt opgeschort of verwijderd uit het Programma voor zelfgecertificeerde SDK's voor gezinnen. Het is dus belangrijk om de juiste informatie te verstrekken.

Beleidsvereisten

Als uw SDK of bemiddelingsplatform apps levert die deel uitmaken van het Google Play-programma voor gezinnen, moet u voldoen aan het Google Play-beleid voor ontwikkelaars, waaronder aan de volgende vereisten. Als u niet voldoet aan de beleidsvereisten, kan dit leiden tot verwijdering uit of opschorting van het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen.

U bent er verantwoordelijk voor dat uw SDK of bemiddelingsplatform voldoet aan het beleid. Zorg er daarom voor dat u het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play, het Gezinsbeleid van Google Play en de vereisten voor het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen doorneemt.

1. Advertentiecontent: Uw advertentiecontent die toegankelijk is voor kinderen, moet geschikt zijn voor kinderen.
    • U moet (i) aanstootgevende advertentiecontent en aanstootgevend gedrag definiëren, en (ii) dit verbieden in uw voorwaarden of beleid. De definities moeten voldoen aan het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play.
    • Daarnaast moet u een methode ontwikkelen om uw advertentiemateriaal te classificeren voor specifieke leeftijdsgroepen. Gebruik minimaal de leeftijdsgroepen Iedereen en Volwassenen. De methode van classificatie moet overeenstemmen met de methode die Google gebruikt voor SDK's nadat het interesseformulier is ingevuld.
    • Als realtime bieden wordt gebruikt om advertenties te tonen aan kinderen, zorg dan dat het advertentiemateriaal is beoordeeld en voldoet aan de vereisten hierboven.
    • Ook moet u beschikken over een mechanisme voor visuele identificatie van advertentiemateriaal uit uw voorraad (bijvoorbeeld een visueel logo van uw bedrijf als watermerk toevoegen aan het advertentiemateriaal of vergelijkbare functionaliteit).
  2. Advertentie-indeling: U moet ervoor zorgen dat alle aan gebruikers met een kinderaccount getoonde advertenties voldoen aan de vereisten voor advertentie-indelingen voor gezinnen en u moet ontwikkelaars toestaan om advertentie-indelingen te kiezen die voldoen aan het Gezinsbeleid van Google Play.
    • Advertenties mogen geen misleidende content bevatten of zijn ontworpen op een manier die leidt tot onbedoelde klikken van gebruikers met een kinderaccount. Misleidende advertenties die de gebruiker dwingen door te klikken met een sluitknop waarmee een andere advertentie wordt geactiveerd of met het plotseling weergeven van advertenties in gedeelten van de app waar de gebruiker meestal op een andere functie tikt, zijn niet toegestaan.
    • Storende advertenties, waaronder advertenties die op het hele scherm worden getoond of die het normale gebruik verstoren en geen duidelijke manier bieden om de advertentie te sluiten (zoals advertentieblokkeringen), zijn niet toegestaan.
    • Advertenties die het normale app-gebruik of de reguliere gameplay verstoren, waaronder advertenties met beloning of advertenties waarvoor toestemming moet worden gegeven, moeten na 5 seconden kunnen worden gesloten.
    • Meerdere advertentieplaatsingen op een pagina zijn niet toegestaan. Banneradvertenties die meerdere aanbiedingen op één plaatsing tonen of waarin meer dan één banner of videoadvertentie wordt getoond, zijn niet toegestaan.
    • Advertenties moeten duidelijk te onderscheiden zijn van de content van de app. Offerwalls en beeldvullende advertenties waarvan niet meteen duidelijk is dat het gaat om advertenties voor gebruikers met een kinderaccount, zijn niet toegestaan.
    • Advertenties mogen geen gebruik maken van shockerende of emotioneel manipulatieve tactieken om advertentieweergave te stimuleren.
  3. Op interesses gebaseerd adverteren/remarketing: U moet ervoor zorgen dat aan gebruikers met een kinderaccount getoonde advertenties niet zijn gerelateerd aan op interesses gebaseerde advertenties (advertenties die zijn getarget op individuele gebruikers met bepaalde eigenschappen op basis van hun online browsegedrag) of remarketing (advertenties die zijn getarget op individuele gebruikers op basis van eerdere interactie met een app of website).
  4. Gegevensprocedures: U, de SDK-aanbieder, moet transparant zijn over uw verwerking van gebruikersgegevens (zoals informatie die van of over een gebruiker wordt verzameld, waaronder apparaatgegevens). Dit betekent dat u bekend moet maken tot welke gegevens uw SDK toegang heeft en hoe de SDK gegevens verzamelt, gebruikt en deelt, en dat u dit gebruik moet beperken tot de vermelde doeleinden. Deze vereisten voor Google Play gelden in aanvulling op eventuele vereisten die worden voorgeschreven in de toepasselijke wetgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming. U moet het aangeven als u persoonlijke en gevoelige informatie verzamelt van kinderen, inclusief, maar niet beperkt tot, verificatiegegevens, gegevens van microfoon- en camerasensoren, apparaatgegevens, Android-ID en gebruiksgegevens voor advertenties.
    • U moet ontwikkelaars toestaan om, per verzoek of per app, een behandeling als content die gericht is op kinderen aan te vragen voor de weergave van advertenties. Deze behandeling moet voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de Amerikaanse Children's Online Privacy and Protection Act (COPPA) en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU.
      • Google Play vereist dat advertentie-SDK's gepersonaliseerde advertenties, op interesses gebaseerd adverteren en remarketing uitzetten als onderdeel van de behandeling als content die gericht is op kinderen.
    • Als realtime bieden wordt gebruikt om advertenties te tonen aan kinderen, moet u ervoor zorgen dat de privacyindicatoren aan de bieders bekend worden gemaakt.
    • U mag geen AAID, serienummer van de simkaart, serienummer van de build, BSSID, MAC, SSID, IMEI en/of IMSI versturen van kinderen of van gebruikers waarvan de leeftijd niet bekend is.
  5. Bemiddelingsplatforms: U moet aan het volgende voldoen als u advertenties aan kinderen toont:
    • Gebruik alleen zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen of gebruik andere waarborgen om ervoor te zorgen dat alle via bemiddeling weergegeven advertenties voldoen aan deze vereisten.
    • Geef noodzakelijke informatie door aan bemiddelingsplatforms om de classificatie voor advertentiecontent en eventueel toepasselijke behandeling als content die gericht is op kinderen aan te geven.
  6. Zelfcertificering en naleving: U moet Google voorzien van voldoende informatie, zoals informatie die wordt vermeld in het interesseformulier, om te verifiëren of het beleid van de advertentie-SDK voldoet aan alle zelfcertificeringsvereisten, inclusief maar niet beperkt tot:
    • Een Engelstalige versie van de Servicevoorwaarden, het Privacybeleid en de Integratiegids voor uitgevers van uw SDK of bemiddelingsplatform leveren.
    • Een sample-test-app indienen die de nieuwste versie van de advertentie-SDK gebruikt die aansluit op de regelgeving. De sample-test-app moet een volledig ontwikkelde en uitvoerbare Android-APK zijn die alle functies van de SDK gebruikt. Vereisten voor test-apps:
      • De test-app moet worden ingediend als een volledige en uitvoerbare Android-APK die bedoeld is om te worden uitgevoerd op een telefoon.
      • De test-app moet de nieuwste versie of de binnenkort beschikbare versie van de advertentie-SDK gebruiken die voldoet aan het beleid van Google Play.
      • De test-app moet alle functies van uw advertentie-SDK gebruiken, waaronder het aanroepen van uw advertentie-SDK om advertenties op te halen en weer te geven.
      • De test-app moet onbeperkt toegang hebben tot de volledige advertentievoorraad voor live en weergegeven advertenties binnen het netwerk via advertentiemateriaal dat wordt aangevraagd via de test-app.
      • De toegang mag niet worden beperkt op basis van geolocatie.
      • Als uw voorraad voor een gemengde doelgroep is bedoeld, moet uw test-app onderscheid kunnen maken tussen verzoeken om advertentiemateriaal uit de volledige voorraad en uit de voorraad die geschikt is voor kinderen of alle leeftijdsgroepen.
      • De toegang mag niet worden beperkt tot specifieke advertenties in de voorraad, tenzij dit wordt beheerd door een neutraal leeftijdsscherm.
  7. U moet tijdig reageren op eventuele vervolgverzoeken om informatie en door middel van zelfcertificering aangeven dat alle nieuwe versiereleases in overeenstemming zijn met het nieuwste Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play, waaronder de Beleidsvereisten voor gezinnen.
  8. Juridische naleving: Zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen moeten de weergave van advertenties ondersteunen die voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving voor kinderen die mogelijk van toepassing is op hun uitgevers.
    • U moet ervoor zorgen dat uw SDK of bemiddelingsplatform voldoet aan de Amerikaanse Children's Online Privacy and Protection Act (COPPA), de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU en eventuele andere toepasselijke wet- en regelgeving.

Opmerking: Het woord 'kinderen' kan verschillende betekenissen hebben in verschillende landen en in verschillende contexten. Het is belangrijk dat u contact opneemt met uw juridisch adviseur om te bepalen welke verplichtingen en/of leeftijdsbeperkingen van toepassing kunnen zijn op uw app. U weet het beste hoe uw app werkt, dus we vertrouwen erop dat u ons helpt ervoor te zorgen dat apps op Google Play veilig zijn voor gezinnen.

Ga naar de pagina over het Programma voor zelfgecertificeerde advertentie-SDK's voor gezinnen voor meer informatie over de Programmavereisten.