Families Self-Certified Ads SDK ‑ohjelma

Google Play on sitoutunut kehittämään lapsille ja perheille turvallisen kokemuksen. Olennainen osa tätä on auttaa varmistamaan, että lapset näkevät vain ikäisilleen sopivia mainoksia ja että heidän dataansa käsitellään asianmukaiseti. Tästä syystä edellytämme, että mainos-SDK:t ja välitysalustat sertifioivat itse sopivuutensa lapsille ja sen, että ne noudattavat Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä ja Google Playn perhekäytäntöjä, mukaan lukien Families Self-Certified Ads SDK ‑ohjelman vaatimuksia.

Google Playn Families Self-Certified Ads SDK ‑ohjelman avulla kehittäjät näkevät, mitkä mainos-SDK:t tai välitysalustat ovat itse sertifioineet sopivuutensa sovelluksiin, jotka on suunniteltu nimenomaan lapsille.

Harhaanjohtavien tietojen esittäminen SDK:sta, mukaan lukien hakulomakehakemuksessa, voi johtaa SDK:n poistamiseen tai jäädyttämiseen Families Self-Certified Ads SDK ‑ohjelmasta, joten on tärkeää, että tiedot ovat tarkkoja.

Käytäntövaatimukset

Jos SDK:si tai välitysalustasi on tarkoitettu Google Playn Families-ohjelmaan kuuluville sovelluksille, sinun tulee noudattaa kaikkia Google Playn kehittäjäkäytäntöjä, myös seuraavia vaatimuksia. Jos et täytä käytäntövaatimuksia, sovellus voidaan poistaa Families Self-Certified Ads SDK ‑ohjelmasta tai jäädyttää siellä.

On sinun vastuullasi varmistaa, että SDK tai välitysalusta noudattaa vaatimuksia. Tarkista siis Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytännöt, Google Playn perhekäytännöt ja Families Self-Certified Ads SDK ‑ohjelman vaatimukset.

1. Mainossisältö: Lasten saatavilla olevan mainossisällön on oltava lapsille sopivaa.
    • Sinun on (i) määriteltävä sopimattomat mainossisällöt ja ‑käytökset (ii) kiellettävä ne käyttöehdoissa tai käytännöissä. Määritelmien on noudatettava Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä.
    • Sinun on myös luotava menetelmä, jolla luokittelet mainosaineistosi sopiviin ikäryhmiin. Ikäryhminä pitää olla ainakin "Kaikille" ja "Aikuisille". Luokittelutavan on oltava johdonmukainen sen tavan kanssa, jota Google tarjoaa SDK:ille, kun ne ovat täyttäneet lomakkeen.
    • Kun reaaliaikaisia hintatarjouksia käytetään mainosten näyttämiseen lapsille, sinun on varmistettava, että mainosaineisto tarkistetaan ja että se vastaa yllä olevia vaatimuksia.
    • Lisäksi sinulla on oltava visuaalinen mekanismi, joka voi tunnistaa omasta inventaarista peräisin olevan mainosaineiston (esim. omaan aineistoon lisätty yrityksen logoa kuvaava vesileima tai muu vastaava).
  2. Mainosmuoto: Sinun on varmistettava, että kaikki lapsille näkyvät mainokset noudattavat Families-ohjelman mainosmuotokohtaisia vaatimuksia. Sinun on myös annettava kehittäjien valita mainosmuotoja, jotka noudattavat Google Playn perhekäytäntöä.
    • Mainokset eivät saa sisältää petollista sisältöä tai olla suunniteltu siten, että lapset voivat klikata niitä vahingossa. Harhaanjohtavat mainokset eivät ole sallittuja. Tällaisia ovat mainokset, jotka pakottavat käyttäjän klikkaamaan ohituspainiketta, joka avaa toisen mainoksen, tai jotka tulevat yllättäen näkyviin kohdassa, jota käyttäjä yleensä napauttaa käyttääkseen toista toimintoa.
    • Häiritsevä mainonta, kuten koko näytön peittävä tai normaalia käyttöä haittaava mainonta, jonka ohittamiseen ei ole selkeää toimintoa (esim. mainosmuurit) ei ole sallittua.
    • Sovelluksen normaalia käyttöä tai pelaamista haittaava mainonta, kuten palkkion tai liittymistä tarjoavat mainokset, on voitava sulkea viiden sekunnin jälkeen.
    • Sivulla ei saa olla useita mainospaikkoja. Esimerkiksi bannerimainokset, jotka näyttävät monta tarjousta yhdessä kohdassa, ja useamman kuin yhden bannerin tai videomainoksen näyttäminen on kielletty.
    • Mainonta on eroteltava sovelluksen sisällöstä selkeästi. Offerwallit ja immersiiviset mainoskokemukset, joita lapset eivät voi helposti tunnistaa mainonnaksi, eivät ole sallittuja.
    • Mainonnassa ei saa käyttää järkyttäviä tai emotionaalisesti manipuloivia taktiikoita, jotka rohkaisevat mainosten katsomiseen.
  3. Kiinnostuksen kohteisiin perustuva mainonta / uudelleenmarkkinointi: Sinun on varmistettava, että lapsille näkyvät mainokset eivät hyödynnä kiinnostuksiin perustuvaa markkinointia (mainosten kohdistamista yksittäisille käyttäjille näiden verkkoselaustoiminnan perusteella) tai uudelleenmarkkinointia (mainosten kohdistamista yksittäisille käyttäjille sen mukaan, miten he ovat aiemmin käyttäneet sovellusta tai sivustoa).
  4. Datakäytännöt: SDK:n toimittajana sinun on kerrottava avoimesti, miten käsittelet käyttäjädataa (esim. käyttäjältä tai käyttäjästä kerättyjä tietoja, myös laitetietoja). Tämä tarkoittaa, että sinun on ilmoitettava, miten SDK lukee, kerää, käyttää ja jakaa dataa, ja rajattava datan käyttö ilmoittamiisi tarkoituksiin. Näitä Google Playn vaatimuksia sovelletaan kaikissa sovellettavissa yksityisyys- ja tietosuojalaeissa mainittujen vaatimusten lisäksi. Sinun on kerrottava, jos lapsilta kerätään sovelluksessasi henkilökohtaisia ja arkaluontoisia tietoja. Näihin kuuluvat esimerkiksi todennustiedot, mikrofonien ja kameroiden anturidata, laitedata, Android-tunnus ja mainosten käyttödata.
    • Sinun on annettava julkaisijoiden pyytää lupaa kohdistaa mainontaansa lapsille pyyntö- tai sovelluskohtaisesti. Tällaisessa menettelyssä on noudatettava soveltuvia lakeja ja säädöksiä, kuten Yhdysvaltain COPPA-lakia (Children's Online Privacy and Protection Act) ja EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).
      • Google Play vaatii mainos-SDK:ilta, että personoidut mainokset, kiinnostuksiin perustuva mainonta ja uudelleenmarkkinointi ovat poissa käytöstä lapsille kohdistettavan mainonnan osalta.
    • Kun reaaliaikaisia hintatarjouksia käytetään mainosten näyttämiseen lapsille, tarjousten tekijöille on kerrottava yksityisyyden ilmaisimista.
    • Sovellukset eivät saa välittää AAID:tä, SIM-kortin sarjanumeroa, koontiversion sarjanumeroa, BSSID:tä, MAC-osoitetta, SSID:tä, IMEI- tai IMSI-koodia lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikää et tiedä.
  5. Välitysalustat: Kun mainoksia näytetään lapsille, näiden vaatimusten on täytyttävä:
    • Käytä vain Families Self-Certified Ads SDK:ita tai ota käyttöön suojaustoimenpiteet, joilla varmistetaan, että kaikki välityksen kautta näytetyt mainokset noudattavat näitä vaatimuksia.
    • Anna välitysalustoille tarvittavat tiedot mainossisällön luokituksen ja mahdollisen lapsille kohdistetun mainonnan ilmaisemiseen.
  6. Itsesertifiointi ja vaatimusten noudattaminen: Sinun on annettava Googlelle riittävästi tietoa (esimerkiksi lomakkeessa mainitut tiedot) vahvistaaksesi, että mainos-SDK noudattaa kaikkia käytäntöjen itsesertifiointivaatimuksia, kuten näitä:
    • Tarjoa englanninkielinen versio SDK:n tai välitysalustan käyttöehdoista, tietosuojakäytännöstä ja julkaisijoiden integrointioppaasta.
    • Lähetä testauksen esimerkkisovellus, jossa käytetään mainos-SDK:n uusinta, vaatimuksia vastaavaa versiota. Testauksen esimerkkisovelluksen on oltava valmis, suoritettava Android-APK, jossa käytetään kaikkia SDK:n ominaisuuksia. Testisovelluksen vaatimukset:
      • Se on lähetettävä valmiina ja toteutettavana Android-APK:na, joka on tarkoitettu puhelimilla käytettäväksi.
      • Sen on käytettävä mainos-SDK:n viimeksi julkaistua tai pian julkaistavaa versiota, joka noudattaa Google Playn käytäntöjä.
      • Sen on käytettävä mainos-SDK:n kaikkia ominaisuuksia, kuten kutsuttava mainos-SDK:ta mainosten hakemiseksi ja näyttämiseksi.
      • Sillä on oltava rajoittamaton pääsy verkoston kaikkiin julkaistuihin ja mainoksia näyttäviin mainosjakaumiin sellaisten mainosaineistojen kautta, joita pyydetään testisovelluksella.
      • Sitä ei voi rajoittaa maantieteellisesti.
      • Jos mainosjakaumasi on suunnattu useille yleisöille, testisovelluksen täytyy pystyä erottamaan mainosaineistopyynnöt, jotka koskevat koko mainosjakaumaa, pyynnöistä, jotka koskevat lapsille tai muille yleisölle sopivaa mainosjakaumaa.
      • Sitä ei voi rajoittaa ainoastaan tiettyihin mainosjakauman mainoksiin, ellei se ole neutraalin ikävarmennuksen takana.
  7. Sinun on vastattava kaikkiin mahdollisiin lisätietopyyntöihin ajoissa ja varmistettava itse, että kaikki uudet versiot noudattavat uusimpia Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä, myös perhekäytännön vaatimuksia.
  8. Lakien noudattaminen: Families Self-Certified Ads SDK:iden on tuettava mainontaa, joka noudattaa kaikkia asiaankuuluvia lapsiin liittyviä asetuksia ja säädöksiä, jotka saattavat koskea niiden julkaisijoita.
    • Sinun on varmistettava, että SDK tai välitysalusta noudattaa Yhdysvaltain COPPA-lakia, EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) ja kaikkia muita sovellettavia lakeja ja säädöksiä.

Huom. Sana "lapset" voi tarkoittaa eri asioita eri paikoissa ja asiayhteyksissä. On tärkeää, että käännyt lakiasiantuntijan puoleen ymmärtääksesi, mitkä velvollisuudet ja/tai ikärajoitukset voivat koskea sovellustasi. Tiedät itse parhaiten, miten sovelluksesi toimii, joten luotamme siihen, että pidät omalta osaltasi huolta siitä, että Google Playn sovellukset soveltuvat perhekäyttöön.

Katso lisätietoa ohjelman vaatimuksista Families Self-Certified Ads SDK -ohjelman sivulta.