Política d'SDK d'anuncis autocertificats per a famílies

Google Play es compromet a crear una experiència segura per als nens i les famílies. Un element clau d'aquest compromís consisteix a assegurar que els nens només vegin anuncis adequats per a la seva edat i que les seves dades es tractin correctament. Per assolir aquest objectiu, requerim que els SDK d'anuncis i les plataformes de mediació autocertifiquin que són adequats per al públic infantil i compleixin les polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play i les polítiques d'aplicacions per a famílies de Google Play, inclosos els requisits del programa d'SDK d'anuncis autocertificats per a famílies.

El programa d'SDK d'anuncis autocertificats per a famílies de Google Play és una eina important perquè els desenvolupadors puguin identificar quins SDK d'anuncis o plataformes de mediació autocertificats són adequats per utilitzar-se en aplicacions dissenyades específicament per a nens.

El falsejament de qualsevol tipus d'informació sobre el teu SDK, inclosa la de la sol·licitud del teu formulari d'interès, pot comportar la supressió o la suspensió de l'SDK del Programa d'SDK d'anuncis autocertificats per a famílies. Per tant, és important proporcionar informació precisa.

Requisits de la política

Si el teu SDK o la teva plataforma de mediació difonen aplicacions que formen part del programa Famílies de Google Play, has de complir totes les polítiques per a desenvolupadors de Google Play, inclosos els requisits següents. Si no compleixes els requisits de cap política, pot ser que se't retiri o se't suprimeixi del Programa d'SDK d'anuncis autocertificat per a famílies.

És responsabilitat teva garantir que el teu SDK o la teva plataforma de mediació compleixin les polítiques. Assegura't de revisar les Polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play, les Polítiques d'aplicacions per a famílies de Google Play i els requisits del Programa d'SDK d'anuncis autocertificat per a famílies.

1. Contingut de l'anunci: el contingut de l'anunci al qual pot accedir el públic infantil ha de ser adequat per a aquesta classe de públic.
    • Cal que (i) defineixis quins continguts d'anuncis i quins comportaments són inacceptables i (ii) els prohibeixis a les teves condicions o polítiques. Aquestes definicions han de complir les Polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play.
    • També has de crear un mètode per classificar les creativitats d'anunci d'acord amb grups adequats a l'edat. Aquests grups han d'incloure com a mínim els grups Per a tothom i Adults. La metodologia de classificació s'ha d'ajustar a la metodologia que Google proporciona als SDK una vegada emplenat el formulari d'interès.
    • Has d'assegurar-te que, quan s'utilitzin les ofertes en temps real per difondre anuncis entre el públic infantil, les creativitats s'hagin revisat i compleixin els requisits indicats anteriorment.
    • A més, has de tenir un mecanisme per identificar visualment les creativitats que procedeixin del teu inventari (per exemple, incloure una marca d'aigua a la creativitat de l'anunci amb un logotip visual de la teva empresa o una funcionalitat similar).
  2. Format de l'anunci: has de garantir que tots els anuncis que es mostren a usuaris infantils compleixen els requisits del format d'anunci per a famílies i has de permetre que els desenvolupadors seleccionin formats d'anunci que compleixin la política d'aplicacions per a famílies de Google Play.
    • Els anuncis no poden incloure contingut enganyós ni estar dissenyats de manera que els usuaris infantils hi facin clic sense adonar-se'n. No es permeten els anuncis enganyosos que obliguen l'usuari a fer un clic d'entrada utilitzant un botó per ignorar-lo i que reprodueixen un altre anunci o fent aparèixer anuncis sobtadament en zones de l'aplicació si l'usuari toca una altra funció.
    • No es permet la publicitat pertorbadora, com ara la que ocupa tota la pantalla o interfereix amb l'ús normal i no proporciona un mitjà clar per ignorar l'anunci (per exemple, murs publicitaris).
    • La publicitat que interfereix amb l'ús normal de l'aplicació o en la jugabilitat, inclosos els anuncis amb recompensa o que es puguin activar, s'han de poder tancar després de 5 segons.
    • No es permeten diversos emplaçaments d'anuncis en una mateixa pàgina. Per exemple, no es permeten els anuncis de bàner que mostren diverses ofertes en un emplaçament o que mostren més d'un bàner o anunci de vídeo.
    • Els anuncis s'han de poder distingir clarament del contingut de l'aplicació. No es permeten els offerwalls ni les experiències d'anuncis immersius que els usuaris infantils no puguin identificar clarament com a publicitat.
    • Els anuncis no poden utilitzar tàctiques impactants o emocionalment manipulatives per promoure la visualització d'anuncis.
  3. PBI/remàrqueting: has de garantir que els anuncis que es mostren a usuaris infantils no estiguin basats en interessos (publicitat orientada a usuaris individuals que tinguin determinades característiques segons el seu comportament de navegació en línia) ni utilitzin el remàrqueting (publicitat orientada a usuaris individuals en funció de la seva interacció anterior amb una aplicació o un lloc web).
  4. Pràctiques relacionades amb les dades: com a proveïdor d'SDK, has d'indicar clarament com gestiones les dades d'usuari (per exemple, la informació que proporciona un usuari o que reculls sobre ell, incloent-hi la informació dels dispositius). Això significa que has de comunicar si el teu SDK accedeix a les dades, les recull, les utilitza i les comparteix, i que has de limitar l'ús d'aquestes dades a les finalitats especificades en la comunicació. Aquests requisits de Google Play se sumen a qualsevol requisit prescrit en la legislació aplicable sobre privadesa i protecció de dades. Has de comunicar si reculls informació personal i sensible del públic infantil. Això inclou, entre d'altres, informació d'autenticació, dades del sensor de la càmera i del micròfon, dades del dispositiu, l'identificador d'Android i dades d'ús dels anuncis.
    • Has de permetre que els desenvolupadors sol·licitin, bé per a cada aplicació o per a cada sol·licitud individual, que s'apliqui el tractament de contingut dirigit a nens per a la difusió d'anuncis. Aquest tractament ha de complir les lleis i la normativa aplicables, com ara la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA) i el Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la Unió Europea.
      • Com a part del tractament de contingut dirigit a nens, Google Play requereix que els SDK d'anuncis desactivin els anuncis personalitzats, la publicitat basada en interessos i el remàrqueting.
    • Has d'assegurar-te que, quan s'utilitzin les ofertes en temps real per difondre anuncis entre el públic infantil, els indicadors de privadesa s'hagin propagat als oferents.
    • No pots transmetre l'AAID, el número de sèrie de la SIM, el número de compilació, el BSSID, el MAC, l'SSID, l'IMEI ni l'IMSI del públic infantil o dels usuaris d'edats desconegudes.
  5. Plataformes de mediació: quan difonguis anuncis entre el públic infantil:
    • Utilitza només SDK d'anuncis autocertificats per a famílies o bé implementa les mesures de protecció necessàries per garantir que tots els anuncis difosos procedents de la mediació compleixin aquests requisits.
    • Transmet la informació necessària a les plataformes de mediació per indicar la classificació del contingut dels anuncis i qualsevol tractament aplicable de contingut dirigit a nens.
  6. Autocertificació i compliment: has de proporcionar a Google informació suficient, com ara la que s'inclou al formulari d'interès, per verificar que l'SDK d'anuncis compleix tots els requisits d'autocertificació de la política, inclosos, entre d'altres
    • Oferir una versió en anglès de les condicions del servei, la política de privadesa i la guia d'integració de l'editor de l'SDK o la plataforma de mediació.
    • Enviar una aplicació de prova de mostra que utilitzi la darrera versió de l'SDK d'anuncis que compleix els requisits. L'aplicació de prova de mostra ha de ser un APK d'Android completament compilat i executable, que utilitzi totes les funcions de l'SDK. Requisits de l'aplicació de prova:
      • S'ha d'enviar com un APK d'Android completament compilat i executable perquè funcioni en el factor de forma d'un telèfon.
      • Ha d'utilitzar la versió de l'SDK d'anuncis publicada més recentment (o que estigui a punt de publicar-se) que compleixi les polítiques de Google Play.
      • Ha d'utilitzar totes les funcions de l'SDK d'anuncis, com ara cridar l'SDK d'anuncis per recuperar i mostrar anuncis.
      • Ha de tenir accés complet a tots els inventaris d'anuncis publicats/difosos a la xarxa mitjançant creativitats sol·licitades a través de l'aplicació de prova.
      • No pot estar restringida per geolocalització.
      • Si el teu inventari és per a un públic mixt, l'aplicació de prova ha de poder diferenciar entre sol·licituds per a creativitats d'anunci de l'inventari complet i de l'inventari apte per a nens o tots els grups d'edat.
      • No es pot restringir a anuncis específics de l'inventari tret que estigui controlat per la pantalla neutra de verificació d'edat.
  7. Has de respondre en un termini raonable a qualsevol sol·licitud d'informació posterior i autocertificar que totes les noves versions compleixen les Polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play més recents, inclosos els requisits de la política d'aplicacions per a famílies.
  8. Compliment legal: els SDK d'anuncis autocertificats per a famílies han d'admetre la difusió d'anuncis que compleixi tots els estatuts i normatives relatius al públic infantil que es puguin aplicar als seus editors.
    • Has de garantir que l'SDK o la plataforma de mediació compleixi la Llei de protecció de la privadesa infantil a Internet dels EUA (COPPA), el Reglament general de protecció de dades (RGPD) de la UE i qualsevol altra llei o normativa aplicables.

Nota: el terme "públic infantil" pot tenir un significat diferent en diferents configuracions regionals i contextos. És important que consultis el teu assessor legal perquè t'ajudi a determinar quines obligacions o restriccions basades en l'edat es poden aplicar a la teva aplicació. Com que ets qui millor sap com funciona l'aplicació, confiem que ens ajudaràs a garantir que les aplicacions de Google Play siguin aptes per a tota la família.

Consulta la pàgina del Programa d'SDK d'anuncis autocertificat per a famílies per obtenir més informació sobre els requisits del programa.