Registrering för provdrift av faktureringsalternativ

Från och med den 13 mars 2024 måste utvecklare som erbjuder alternativ fakturering som en del av provdriften av faktureringsalternativ använda API:erna för alternativ fakturering. Läs mer nedan och kom igång genom att besöka vår integreringsguide för API:er för alternativ fakturering.

Syftet med den här provdriften är att prova ett alternativt faktureringsalternativ till Google Plays faktureringssystem och att hjälpa oss utforska en sådan valmöjlighet för användarna. Vi vill få feedback från olika marknader och se till att vi kan fortsätta erbjuda en positiv användarupplevelse. Serviceavgifter, som bidrar till att finansiera Play och Android, gäller även fortsättningsvis och utvecklarna måste betala tillämpliga serviceavgifter till Google.

Utvecklare som uppfyller kraven nedan kan gå med i provdriften.

Behörighetskrav

För att vara behörig till den här provdriften gäller följande:

• Appen måste vara
    • en app eller ett spel i alla formfaktorer som erbjuder faktureringsalternativ till användare i EES, eller
    • en app (inte ett spel) för mobila enheter med användare på alla andra platser som anges ovan.
  • Utvecklaren måste vara ett registrerat företag.

Krav

Utvecklare som deltar i provdriften måste uppfylla följande krav:

1. Erbjud endast faktureringsalternativ till kvalificerad användare på marknader där provdriften har meddelats vara tillgänglig, vilka för närvarande är
    • länder inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)
    • Australien
    • Brasilien
    • Indonesien
    • Japan
    • Sydafrika
    • USA.
  2. Erbjud endast alternativa faktureringssystem i appen.
  3. De måste följa kraven i Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS), vid hantering av kredit- och bankkortsdata.
  4. De måste även tillhandahålla kundsupport för användare av det alternativa faktureringssystemet (inklusive alla produkter som säljs via det alternativa faktureringssystemet), och det måste finnas en process för att bestrida obehöriga transaktioner för det alternativa faktureringssystemet.
  5. Betala Google tillämpliga serviceavgifter. När en konsument köper via ett alternativt faktureringssystem sänks standardavgiften som utvecklaren betalar med 4 %.
  6. Integrera API:erna för alternativ fakturering. Det gör det enklare att implementera krav och rapportering för användarupplevelsen. Utvecklare som ännu inte är redo att integrera API:erna för alternativ fakturering kan välja att implementera skärmen för faktureringsalternativ och rapportera transaktioner manuellt fram till den 13 mars 2024.
  7. Innan utvecklare kan integrera med API:erna för alternativ fakturering måste de följa våra tillfälliga riktlinjer för användarupplevelser så att användarupplevelsen är konsekvent och användarna kan fatta ett välgrundat beslut.
  8. Du måste informera oss i förväg om avsedda ändringar av inställningarna för appregistrering, till exempel aktivering eller inaktivering av faktureringsalternativ i en viss app eller i en viss kvalificerad marknad. Mer information om hur du skickar in ändringar finns i våra vanliga frågor.

Observera att kraven kan ändras och vi räknar med att detaljerna kring provdriften fortsätter att utvecklas i takt med att vi lär oss mer och får mer feedback.

Integrering med API:er för alternativ fakturering

Om du vill erbjuda faktureringsalternativ och kommer att använda API:erna för alternativ fakturering från och med datumet för erbjudandet måste du slutföra följande steg:

1. Läs igenom kraven på den här sidan för att avgöra om appen eller apparna uppfyller kvalifikationskriterierna.
  2. Fyll i deklarationsformuläret, godkänn användarvillkoren och slutför alla registreringssteg som krävs för att registrera dig för programmet via Googles supportteam (t.ex. skapa en betalningsprofil efter behov).
  3. Slutför integreringen av API:erna för alternativ fakturering enligt beskrivningen i denna integreringsguide för API:er.
  4. Hantera dina inställningar för alternativ fakturering på Play Console för att välja eller välja bort alternativ fakturering för var och en av dina appar och ladda upp logotyper för betalningsmetoder och webbadresser för prenumerationshantering.
  5. Rapportera alla auktoriserade transaktioner från användare på marknader som ingår i provdriften till Google Play inom ett dygn med API:er för alternativ fakturering.
  6. Du måste migrera alla aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisering via ExternalTransactions API innan du rapporterar de återkommande transaktionerna via API:et. Denna engångsmigrering måste göras före den 13 mars 2024, vilket är slutdatumet för API-migreringen för alternativ fakturering. Mer information finns i våra vanliga frågor.

Om du redan deltar i programmet och håller på att migrera till API:erna för alternativ fakturering kan du hoppa över steg 1 och 2 ovan. När du har slutfört stegen ovan och börjat rapportera transaktioner med API:et behöver du inte längre skicka transaktioner manuellt.

Integrering utan automatisering

Om du vill erbjuda faktureringsalternativ men ännu inte är redo att integrera med API:erna för alternativ fakturering måste du slutföra följande steg för manuell registrering:

1. Läs igenom kraven på den här sidan för att avgöra om appen eller apparna uppfyller kvalifikationskriterierna.
  2. Fyll i deklarationsformuläret, godkänn användarvillkoren och slutför alla registreringssteg som krävs för att registrera dig för programmet via Googles supportteam (t.ex. skapa en betalningsprofil efter behov).
  3. Identifiera de appar och kvalificerade marknader där du erbjuder faktureringsalternativ. Använd registreringsformuläret som skickas till dig via e-post när du har fyllt i deklarationsformuläret för fakturering.
  4. Följ kraven på den här sidan.
  5. Redovisa och rapportera beloppet för alla betalda transaktioner från det alternativa faktureringssystemet för fakturering till Google Play. Utvecklare som fyller i deklarationsformuläret och slutför registreringen för provdriften får anvisningar om hur de ska rapportera varje månad.
  6. Före slutdatumet för migreringen integrerar du med API:er för alternativ fakturering, migrerar alla aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisering och uppdaterar dina inställningar för alternativ fakturering på Play Console. När du har migrerat aktiva prenumerationer och börjat rapportera transaktioner med API:erna behöver du inte längre skicka transaktioner manuellt. Denna engångsmigrering måste göras före den 13 mars 2024, vilket är slutdatumet för API-migreringen för alternativ fakturering. Mer information finns i våra vanliga frågor.

Om du har fler frågor kan du kontakta vårt supportteam här.

Öppna deklarationsformuläret

Vanliga frågor

Varför måste Google Plays faktureringssystem användas tillsammans med det alternativa faktureringssystemet för den här provdriften?

Google Play anser att användarna ska ha möjlighet att använda Plays faktureringssystem när de köper digitala varor från appar som de har installerat från Google Play. Vi har byggt Google Plays faktureringssystem med den högsta standarden för integritet och säkerhet så att användarna kan känna sig trygga när de gör köp i appar. Dessutom kanske alternativa betalningssystem inte har samma säkerhet, funktioner eller betalningsfunktioner som Google Plays faktureringssystem, till exempel föräldrakontroller, familjens betalningsmetod, prenumerationshantering, presentkort till Google Play och Play Points.

Varför tar ni fortfarande ut en serviceavgift?

Google Plays serviceavgift är inte bara en avgift för betalningshantering. Den motsvarar det värde som Android och Play ger och går till fortsatta investeringar i Android och Google Play, så att vi kan tillhandahålla funktioner som användarna och utvecklarna räknar med. I den här artikeln finns mer information om serviceavgiften.

Varför är spelutvecklare bara kvalificerade i EES?

Från och med den 6 mars 2024 kan spelappar och appar som inte är spel erbjuda faktureringsalternativ till användare i EES. På alla andra kvalificerade marknader är endast appar som inte är spel kvalificerade för faktureringsalternativ. Vi räknar med att detaljerna kring provdriften fortsätter att utvecklas i takt med att vi lär oss mer och får mer feedback.

Vilka länder ingår i det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)?

För närvarande omfattar EES: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

För vilka typer av produkter kan jag erbjuda faktureringsalternativ?

Faktureringsalternativ kan användas för digitalt innehåll och digitala tjänster, till exempel köp i appar och prenumerationer, i alla appar och spel oavsett formfaktor när de erbjuds till användare i EES och i appar för mobila enheter som inte är spel när de erbjuds till användare på alla andra kvalificerade marknader.

Kan jag erbjuda Google Plays faktureringssystem på vissa marknader och samtidigt erbjuda faktureringsalternativ på andra marknader?

Ja. Under registreringsprocessen måste du ange de länder där provdriften ska provas och där du ska erbjuda faktureringsalternativ.

Kan jag delta i provdriften av faktureringsalternativ och det tillkännagivna programmet för alternativ fakturering utan användarval i enlighet med den nyligen godkända förordningen om digitala marknader för användare inom EES?

Ja. Du kan delta i båda, men du måste ange om du erbjuder faktureringsalternativ eller alternativ fakturering utan användarval under registreringsprocessen. Du kan bara välja ett program i taget per land för en viss app.

Jag har redan registrerat mig för EES-programmet för alternativ fakturering utan användarval. Måste jag registrera mig igen för att delta i provdriften av faktureringsalternativ?

Om du registrerade dig för EES-programmet före den 1 september 2022 och vill erbjuda användarna ett alternativt faktureringssystem utöver Google Plays faktureringssystem måste du skicka in deklarationsformuläret igen för att kunna registrera dig för provdriften av faktureringsalternativ. Du behöver inte skicka in formuläret igen om du vill fortsätta erbjuda alternativ fakturering utan användarval.

Om du registrerade dig för EES-programmet efter den 1 september 2022 behöver du inte skicka in deklarationsformuläret igen för att delta i provdriften av faktureringsalternativ. Däremot måste du meddela oss genom att skicka in ett uppdaterat registreringsformulär för appaketet om du erbjuder faktureringsalternativ för varje land inom EES.

Hur rapporterar jag transaktioner som gjorts via ett alternativt faktureringssystem?

Från och med den 14 november 2023 kan transaktioner som görs via det alternativa faktureringssystemet rapporteras via API:erna för alternativ fakturering och måste rapporteras inom 24 timmar från det att betalningen auktoriseras. API:erna effektiviserar rapporteringen för utvecklare och gör att transaktioner via alternativa faktureringssystem återspeglas i topplistorna på Google Play. Läs de vanliga frågorna nedan om du vill ha mer information om hur du migrerar aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisering.

Till och med den 13 mars 2024 kan du fortsätta att rapportera transaktionerna manuellt om du ännu inte har integrerat med API:erna för alternativ fakturering. Om du rapporterar manuellt måste du rapportera antalet betaltransaktioner en gång i månaden före den femte arbetsdagen i månaden. Till exempel måste transaktionerna som görs i oktober 2023 rapporteras senast den 7 november 2023. När du har fyllt i deklarationsformuläret granskar vi dina uppgifter och skickar anvisningar om hur du rapporterar betalda transaktioner och vilka betalningar du måste betala för serviceavgifter och eventuella tillämpliga skatter.

Jag har skickat in registreringsformuläret för appaket och angett vilka marknader jag kommer att erbjuda faktureringsalternativ i för min app. Hur meddelar jag Google om ändringar av valen i registreringen för appaket?

Om du erbjuder alternativ fakturering utan automatisering måste du skicka in ett uppdaterat registreringsformulär för appaket om du ändrar tillgången till alternativ fakturering på en marknad för ett visst appaket. Observera att eventuella uppdateringar endast träder i kraft den första i efterföljande månad i UTC (koordinerad universell tid), inklusive ändringar av tillämpliga serviceavgifter.

Om du erbjuder alternativ fakturering med API:er för alternativ fakturering kan du ändra tillgången till alternativ fakturering på en marknad för ett visst appaket via inställningarna för alternativ fakturering i Play Console. Alla uppdateringar träder i kraft direkt, inklusive ändringar av tillämpliga serviceavgifter.

Tillåter det här programmet länkar för köp av digitalt innehåll för användare?

Ja. Det här programmet tillåter att utvecklare använder webbaserade betalningar som alternativ betalningsmetod i en inbäddad WebView i appen. Precis som med andra alternativa betalningsmetoder omfattas dessa av kraven för programmet som anges på den här sidan, inklusive alla krav gällande användares förtroende och säkerhet, samt serviceavgiften.

Måste jag erbjuda faktureringsalternativ?

Nej. Deltagandet i provdriften är valfritt. Om du inte vill erbjuda faktureringsalternativ behöver du inte göra något.

Är alternativ fakturering fortfarande tillgänglig i Sydkorea?

Ja. Även om Sydkorea inte ingår i provdriften av faktureringsalternativ fortsätter vi att ge alla utvecklare möjligheten att erbjuda ett alternativt faktureringssystem för köp i appar tillsammans med Google Plays befintliga system för användare med mobila enheter och surfplattor i Sydkorea. Utvecklare med användare i Sydkorea kan läsa mer om hur ett alternativt faktureringssystem kan implementeras i Sydkorea i den här artikeln i hjälpcentret. Om du även vill delta i provdriften av faktureringsalternativ för användare i länder där provdriften är tillgänglig måste du registrera dig för den genom att fylla i deklarationsformuläret för fakturering.

När måste jag uppfylla kraven för användarupplevelsen som beskrivs på den här sidan om jag planerar att erbjuda faktureringsalternativ?

Om du erbjuder faktureringsalternativ med API:er för alternativ fakturering uppfylls kraven på användarupplevelsen genom integrering med och användning av API:er på klientsidan. Från och med den 14 mars 2023 måste alla deltagande utvecklare integrera med API:er för alternativ fakturering för att rendera skärmen för faktureringsalernativ och rapportera transaktioner.

Om du inte är redo att integrera API:erna för alternativ fakturering måste du implementera de tillfälliga riktlinjerna för användarupplevelser manuellt.

Är alternativ fakturering fortfarande tillgängligt i Indien?

Ja. Till följd av nya bestämmelser i Indien ger vi nu alla utvecklare möjligheten att erbjuda ett alternativt faktureringssystem utöver Google Plays faktureringssystem för indiska användare som gör köp i appar som distribueras via Play på mobila enheter. Eftersom det här är ett separat program från provdriften av faktureringsalternativ kan du läsa mer om registrering och kraven för att erbjuda ett alternativt faktureringssystem för användare i Indien i den här hjälpcenterartikeln.

Min app har registrerats för provdriften av faktureringsalternativ för indiska användare. Måste jag registrera mig igen för att delta i programmet för alternativ fakturering i Indien?

Om appen registrerades för provdriften av faktureringsalternativ för indiska användare före den 22 februari 2023 behöver du inte registrera dig igen för programmet för alternativ fakturering i Indien. Du måste dock följa anvisningarna i de här vanliga frågorna om du ändrar tillgången till alternativ fakturering i ett land för ett visst appaket.

Jag har redan registrerat mig för provdriften för mina appar som inte är spel. Måste jag registrera mig igen för att delta i provdriften av faktureringsalternativ i EES med min spelapp?

Nej. Om du för närvarande deltar i provdriften kan du registrera spelappen för provdriften via Play Console och börja erbjuda faktureringsalternativ till användare i EES. Följ anvisningarna för appregistrering i den här hjälpcenterartikeln.

Hur integrerar jag med API:erna för alternativ fakturering för formfaktorer utöver mobila enheter när jag erbjuder faktureringsalternativ till användare i EES?

API:erna för alternativ fakturering kan implementeras på samma sätt för alla kvalificerade formfaktorer. Du kan använda samma integreringsguide med detaljerade riktlinjer och resurser för att komma igång.

Om du planerar att erbjuda faktureringsalternativ på Android Auto kontaktar du oss för mer information om hur du kommer igång.

Vilka fördelar får jag med API:erna för alternativ fakturering? Kan jag integrera med API:erna för alternativ fakturering för att rendera skärmen för faktureringsalternativ innan jag börjar använda API:erna för att rapportera transaktioner?

För att göra utvecklarupplevelsen smidigare är API:erna för alternativ fakturering utformade för att integreras och användas tillsammans. Du får följande fördelar med API:erna för alternativ fakturering:

• Skärmar för alternativ fakturering som renderas av Google Play, vilket innebär att du inte själv behöver bygga och underhålla informations- och/eller valskärmarna.
  • Förenklad transaktionsrapportering som tar bort manuella aspekter och minskar sammanställnings- eller avstämningsfel.
  • Transaktioner via alternativa faktureringssystem som rapporteras via API återspeglas i topplistorna på Google Play.

Vi har dessutom gjort följande förbättringar som gör det lättare för dig att använda alternativ fakturering:

• smidigare faktureringsalternativ
  • självbetjäningshantering av inställningar för alternativ fakturering via Play Console (till exempel kan du aktivera eller inaktivera faktureringsalternativ per kvalificerad app och kvalificerad marknad), hantering av logotyper för betalningsmetoder och webbadresser för prenumerationshantering
  • rapporter om transaktioner via alternativa faktureringssystem som kan exporteras via API och som innehåller ytterligare information, t.ex. vilken växelkurs som används, tillhörande appaket-id och serviceavgift.
Var kan jag läsa mer om integrering med API:er för alternativ fakturering?

Det är enkelt att utöka din befintliga integrering med Google Plays faktureringssystem till att använda API:er för alternativ fakturering. API:erna för alternativ fakturering bygger på samma designmönster och principer som våra API:er Play Fakturering-biblioteket och Play Developer. Det betyder att de är kompatibla med din befintliga design och till stor del känns bekanta för dina team.

I vår integreringsguide finns detaljerade riktlinjer och resurser för att komma igång med och hantera olika användningsfall för alternativ fakturering, inklusive engångsköp och återkommande köp. Vi har även inkluderat exempelkodavsnitt för att förenkla implementeringen. Vi tar gärna emot feedback från utvecklare om dessa API:er och eventuella ytterligare resurser som skulle vara till hjälp. Om du har frågor eller feedback om API:erna för alternativ fakturering kan du kontakta oss här.

Jag använder redan faktureringsalternativ. Vad behöver jag göra för att gå över till att använda API:erna för alternativ fakturering?

Slutför stegen i Integrering med API:er för alternativ fakturering före slutdatumet för migrering den 13 mars 2024. När du har migrerat alla aktiva prenumerationer från den manuella perioden och börjat rapportera transaktioner med API:erna behöver du inte längre skicka transaktioner manuellt.

Hur rapporterar jag återkommande transaktioner via API:er för alternativ fakturering för aktiva prenumerationer som startade när jag erbjöd alternativ fakturering utan automatisering?

För alla aktiva prenumerationer som startade medan du erbjöd alternativ fakturering utan automatisk rapportering måste du migrera dessa prenumerationer via ExternalTransactions API innan du rapporterar de återkommande transaktionerna via API:et. Denna engångsmigrering måste göras före den 13 mars 2024, vilket är slutdatumet för API-migreringen för alternativ fakturering. Efter migreringen behöver du bara rapportera återkommande transaktioner via API:erna och inte längre rapportera via manuell rapportering.

Om du ännu inte har migrerat den aktiva prenumerationen måste du fortsätta rapportera den återkommande transaktionen via de befintliga anvisningarna för manuell rapportering.