Inzicht in het Google Play-beleid voor betere advertentiebelevingen

In ons aankomende Beleid voor betere advertentiebelevingen hebben we enkele richtlijnen toegevoegd voor onverwachte interstitial-advertenties bij gebruik van Google Play-apps. Door te voldoen aan deze normen, die zijn geïnspireerd op de Coalition for Better Ads (CBA), proberen we de in-app functionaliteit voor alle gebruikers te verbeteren.

Hieronder vind je de meestgestelde vragen over het beleid voor betere advertentiebelevingen. Je kunt op een vraag klikken om deze uit of samen te vouwen.

Veelgestelde vragen

Alles samenvouwen Alles uitvouwen

Waarom lanceert Google Play dit beleid?

Onverwachte advertenties zijn schadelijk voor de gebruikerservaring en leiden tot minder vertrouwen van gebruikers in het ecosysteem. We willen gebruikers een hoogwaardige beleving bieden als ze Google Play-apps gebruiken. Door normen op te stellen voor onverwachte advertentiebelevingen voor gebruikers tijdens het gebruik van apps, proberen we de algehele gebruikerservaring in de app te verbeteren.

Wat wordt beschouwd als een schending van dit beleid?

Het beleidsprincipe van betere advertentiebelevingen is om onverwachte interstitials op volledig scherm te voorkomen, zeker als de gebruiker voor iets anders heeft gekozen. Onverwacht houdt meestal in dat gebruikers iets aan het doen zijn of op een knop hebben geklikt en verwachten dat de gebruikersreis wordt gestart, maar in plaats daarvan een advertentie te zien krijgen.

Wat betekent 'onverwacht'?

De CBA heeft enkele voorbeelden gegeven van hoe advertenties, als deze op een bepaalde manier zijn gepositioneerd, als onverwacht worden beschouwd. We hebben deze voorbeelden ook in ons beleid vermeld om ontwikkelaars meer duidelijkheid te geven. Voorbeelden hiervan zijn advertenties die aan het begin van een gamelevel worden getoond of advertenties die aan het begin van een contentsegment te zien zijn.

Je kunt overwegen advertenties te plaatsen op plekken waar gebruikers ze verwachten. Brancheonderzoek toont aan dat gebruikers verwachten dat ze advertenties aan het einde van een gamelevel of contentsegment zien of een advertentie te zien krijgen die deze gebruikers de mogelijkheid biedt om verder te gaan in de app, bijvoorbeeld via een geïntegreerde advertentie of advertentie die niet op het volledig scherm wordt getoond.

Waar kan ik interstitial-advertenties laten zien?

Je kunt interstitial-advertenties weergeven bij natuurlijke pauzes in overgangen, zoals aan het einde van een gamelevel of contentgedeelte, zolang de advertentie voldoet aan het Advertentiebeleid van Google Play. Voorbeelden van het einde van gamelevels en contentgedeelten zijn de pauze na het scorescherm in een gaming-app of het einde van een hoofdstuk in een audioboek.

Waar kan ik interstitial-advertenties laten zien in apps die geen levels hebben, zoals puzzels, idle-games of games met lange levels?

Jij kent je app het beste, waardoor je als geen ander weet waar je het best advertenties kunt plaatsen die de gebruikerservaring niet verstoren. Als je game geen natuurlijke pauzes heeft, verwachten we dat je goede beslissingen neemt vanuit het perspectief van de gebruikerservaring voor de weergave van interstitial-advertenties en dat op een manier die de in-app functionaliteit van de gebruiker niet verstoort.

Daarnaast kun je advertenties met beloning en geïntegreerde advertenties of advertenties die niet op volledig scherm worden getoond blijven gebruiken die het normale app-gebruik of de normale gameplay niet verstoren (bijvoorbeeld videocontent met geïntegreerde banneradvertenties die niet op volledig scherm worden getoond), zolang de advertentie voldoet aan het Advertentiebeleid van Google Play.

Wat is een advertentie met beloning? Vallen advertenties met beloning hier ook onder?

Advertenties met beloning bieden gebruikers de mogelijkheid om een video te bekijken of interactie te hebben met een speelbare advertentie in ruil voor een beloning in de app. Deze kunnen worden getoond via een advertentieprompt, een aanmeldingsoptie, een advertentiebeloning of iets dergelijks. Als gebruikers expliciet aangeven dat ze interactie met een advertentie willen hebben, is er geen sprake van iets onverwachts en is dit beleid niet van toepassing.

Voorbeelden hiervan zijn een advertentie die expliciet door een game-app aan de gebruiker wordt aangeboden in ruil voor toegang tot een specifieke gamefunctie of bepaalde content. Omdat gebruikers zich expliciet moeten aanmelden voor een advertentiebeleving met beloning, zijn deze advertenties toegestaan zolang ze voldoen aan ons Programmabeleid voor ontwikkelaars.

Wat als mijn SDK-provider het beleid schendt?

Alle app-ontwikkelaars zijn verantwoordelijk voor de code in hun apps, waaronder SDK's en bibliotheken van derden. Je kunt de app-plaatsing en -indeling in je app-code updaten, de SDK-instellingen voor advertenties instellen of contact opnemen met de advertentie-SDK-provider voor de beste manieren om aan het beleid te voldoen.

Is een startscherm hetzelfde als een laadpagina in een app?

Een startscherm is een introductiescherm dat verschijnt terwijl je app op de achtergrond wordt geladen. Je ziet op dit scherm misschien het bedrijfslogo met een tekst of andere afbeeldingen die voor een betere eerste indruk kunnen zorgen. Houd er echter rekening mee dat niet alle apps een startscherm hebben en in plaats daarvan soms gewoon de homepage laden als ze worden geopend.

Voorbeelden van startschermen:

Is mijn advertentie toegestaan na een startscherm?

Als de app voldoet aan het Advertentiebeleid van Google Play, kun je een statische interstitial-advertentie laten zien nadat je app is geladen. Als je app geen startscherm heeft, wacht dan tot het startscherm van de app is geladen voordat je advertenties laat zien.

Waar vind ik meer informatie over de CBA?

Bezoek de website van de Coalition for Better Ads voor meer informatie over Better Ads Standards (normen voor betere advertenties).