Content over en services voor gezondheid

We staan geen apps toe die gebruikers blootstellen aan schadelijke content over en services voor gezondheid.

Als uw app content over en services voor gezondheid bevat of promoot, moet u ervoor zorgen dat uw app voldoet aan alle toepasselijke wet- en regelgeving.

Geneesmiddelen op recept

We staan geen apps toe die de verkoop of aanschaf van geneesmiddelen op recept mogelijk maken zonder recept.

Niet-goedgekeurde stoffen

Google Play staat geen apps toe die niet-goedgekeurde stoffen promoten of verkopen, ongeacht claims over de legaliteit.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Alle items op deze niet-volledige lijst met verboden farmaceutische producten en supplementen.

• Producten die efedra bevatten.

• Producten die hCG (humaan choriongonadotrofine) bevatten in verband met gewichtsverlies of gewichtsbeheersing of indien gepromoot in combinatie met anabole steroïden.

• Kruiden- en dieetsupplementen met actieve farmaceutische of gevaarlijke ingrediënten.

• Onjuiste of misleidende gezondheidsclaims, waaronder claims die impliceren dat een product even effectief is als geneesmiddelen op recept of gereguleerde stoffen.

• Producten die niet door de overheid zijn goedgekeurd en die worden gepromoot alsof ze veilig of effectief zijn ter voorkoming, behandeling of genezing van een bepaalde ziekte of aandoening.

• Producten waartegen overheden of regulerende instanties waarschuwen of acties ondernemen.

• Producten met namen die een verwarrende gelijkenis vertonen met een niet-goedgekeurd farmaceutisch product of supplement of gereguleerde stof.

Ga naar www.legitscript.com voor meer informatie over de niet-goedgekeurde of misleidende farmaceutische producten en supplementen die we controleren.

Misleidende gezondheidsinformatie

We staan geen apps toe met misleidende claims over gezondheid die strijdig zijn met de bestaande medische consensus of die gebruikers schade kunnen berokkenen.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Misleidende claims over vaccins, zoals dat vaccins iemands dna kunnen veranderen.
  • Promoten van schadelijke, niet-goedgekeurde behandelingen.
  • Promoten van andere schadelijke gezondheidspraktijken, zoals conversietherapie.

COVID-19-beperkingen

Apps moeten zich houden aan de vereisten voor COVID-19-apps (coronavirus 2019).

Medische functies

We staan geen apps toe met medische of gezondheidsgerelateerde functies die misleidend of mogelijk schadelijk zijn. We staan bijvoorbeeld geen apps toe die claimen te beschikken over oximetriefuncties die uitsluitend app-gebaseerd zijn. Oximeter-apps moeten worden ondersteund door externe hardware, wearables of specifieke smartphonesensoren die zijn ontworpen om de oximetriefunctie te ondersteunen. Deze ondersteunde apps moeten ook disclaimers bevatten in de metadata waarin staat dat zij niet bestemd zijn voor medisch gebruik, alleen zijn ontworpen voor algemene fitness- en welzijnsdoeleinden en geen medisch hulpmiddel zijn. Ook moeten ze het geschikte hardwaremodel/apparaatmodel duidelijk bekendmaken.

Betalingen - Klinische services

Het factureringssysteem van Google Play mag niet worden gebruikt voor transacties met betrekking tot gereguleerde klinische services. Raadpleeg voor meer informatie het Betalingsbeleid van Google Play.

Health Connect-gegevens

Gegevens waartoe toegang wordt verkregen via de rechten voor Health Connect worden beschouwd als persoonsgegevens en gevoelige gebruikersgegevens waarop het beleid voor Gebruikersgegevens en aanvullende vereisten van toepassing zijn.