Tilausten viimeaikaiset muutokset Play Consolessa

Muutimme toukokuussa 2022 tilaustuotteiden määrittely- ja muokkaustapaa Play Consolessa. Muutosten ansiosta tilausten myynti on entistä joustavampaa ja tilausten muuttaminen yksinkertaisempaa. Kun olet päivittänyt sovelluksesi ja backend-integraatiot käyttämään uutta tilaus-APIa, voit myydä seuraavia:

• Ennakkomaksupaketit: Käyttäjät ostavat tietyn jakson ja voivat lisätä saldoa pääsyn laajentamiseksi.
  • Päivitystarjoukset: Käyttäjät saavat alennuksen tilaustason päivittämisestä, laskutusjakson pidentämisestä tai ennakkomaksusta automaattisesti uusittavaan pakettiin siirtymisestä.
  • Yksilölliset ehdot: Päätät itse liiketoimintalogiikasta ja määrität sovelluksesi ehdot.

Kun olet päivittänyt tilauksen, voit myös luoda ja hallinnoida useita tarjouksia kerralla. Lue tarvittaessa tästä artikkelista, miten tilaukset toimivat nyt.

Kaikki nykyiset tilaukset, sovellukset ja backend-integraatiot toimivat samalla tavalla kuin ennen päivityksiä. Sinun ei tarvitse tehdä mitään välittömästi. Voit ottaa uudet tilausominaisuudet käyttöön myöhemmin.

Työnkulun muutokset

Jos olet käyttänyt Play Consolea aiemmin, huomaat että Tilaukset-sivulla on useita muutoksia (Kaupallistaminen >Tuotteet >Tilaukset). Useimmat muutokset mahdollistavat tilausten, peruspakettien ja tarjousten luomisen ja muuttamisen. Voit tehdä tämän myös seuraavilla tavoilla:

• Hintamuutokset: Tilauksen hinnan muuttaminen vaikuttaa vain uusiin ostoksiin. Voit muuttaa nykyisten tilaajien maksamaa hintaa vanhojen hintakohorttien avulla.
  • Alueellinen saatavuus: Voit valita alueet, joilla tilauksesi on ostettavissa. Voit myös luoda alueellisia tarjouksia alueen sisällä.
  • Alueellinen hinnoittelu: Voit määrittää hinnat kullekin alueelle. Voit myös valita useita alueita (tai kaikki) ja tarjota yhden hinnan haluamassasi valuutassa. Play tekee kertaluontoisen valuuttamuunnoksen kaikille valituille alueille. Voit halutessasi muuttaa hintoja.

Vanhojen tilausten käsittely

Ennen toukokuuta 2022 luoduissa tilauksissa oli tilausetujen lisäksi vain yksi laskutuskausi, tilauksen kuvaus, hinta ja maksuttoman kokeilun tai tutustumishinnan asetus. Jos käyttäjä halusi käyttää useita laskutuskausia tai hintoja, hänen piti tehdä lisätilauksia.

Toukokuusta 2022 alkaen tilauksen edut (eli mitä tilaus sisältää) määritellään erikseen peruspaketeista ja tarjouksista (eli miten tilaus myydään). Uuden mallin ansiosta tilausten myyminen eri tavoin on helpompaa.

Alla olevan kuvan vasemmalla puolella näkyy, miten tilaukset on aiemmin määritetty täysin itsenäisiksi objekteiksi. Jos useat tilaukset tarjoavat samat edut eri laskutuskausilla tai hinnoittelulla, tästä voi tulla monimutkaista. Sinun täytyy esimerkiksi varmistaa, että käyttäjille näkyvä kuvaus ja edut ovat samat kaikissa tilauksissa, ja että käyttäjät eivät voineet ostaa tarpeettomia tilauksia.

Oikealla näet tilausten rakenteen. Kullakin tilauksella voi olla useita peruspaketteja, joista jokaisella on useita tarjouksia.

Muunnetut tilaukset

Kun muutokset julkaistiin toukokuussa 2022, kaikki nykyiset tilaukset muunnettiin uuteen malliin. Tulokset:

• Tilauksissa säilyvät tilauksen myyntiin liittymättömät tiedot, kuten käyttäjille näkyvän nimen, kuvauksen ja edut.
  • Kullakin tilauksella on yksi peruspaketti, jossa on vanhan tilauksen laskutuskausi ja automaattisesti uusiutuva hinta.
  • Jos tilauksella oli maksuton kokeilu- tai tutustumishinta, peruspaketilla on yksi tarjous uuden tilaajan kelpoisuusehdoilla (esim. vain käyttäjille, jotka eivät ole koskaan ostaneet tilausta tässä sovelluksessa) ja hinnalla (maksuttoman kokeilun kesto tai tutustumishinta ja kesto).

Tuloksena syntyneillä tilauksilla, peruspaketeilla ja tarjouksilla on samat toiminnot kuin aiemmin. Voit esimerkiksi muuttaa maksuttoman kokeilun pituutta, päivittää tilauksen kuvausta tai muuttaa lisäajan pituutta.

Esimerkki 1: Vanhan SKU:n muuntaminen tutustumishinnalla

Vanha kuukausitilaus, jonka nimi on "Peruspaketti", tuotetunnus on basic1 ja jolla on yhden kuukauden tutustumishinta, muunnettiin uuteen malliin näin:

Esimerkki 2: Useiden vanhojen SKU:iden muuntaminen, jotka edustavat samoja tilausetuja eri määrityksillä:

Kun vanhat tilaukset muunnettiin uuteen malliin, ne pysyivät erillisinä tilauksina. Muuntaminen ei yhdistänyt SKU:ita tilaustuotteisiin.

Vanhaa järjestelmää käytettiin yleisesti esimerkiksi niin, että kehittäjällä oli useita tilauksia yhdellä tilauskäyttöoikeudella. Tässä tapauksessa "Peruspaketin" SKU, jonka tuotetunnus on basic1 ilman erityistä hinnoittelua ja "Peruspaketin" SKU, jonka tuotetunnus on basic2, ja jonka maksuton kokeilu on tarkoitettu käyttäjille, jotka eivät ole ostaneet tilausta sovelluksessa. Muuntaminen tuottaa kaksi tilausta, joilla on sama otsikko tai nimi (Peruspaketti) ja omat tuotetunnukset.

Molemmissa on yksi peruspaketti (kuukausittainen, automaattisesti uusiutuva), ja vanha SKU, jonka maksuton kokeilu johti tilaukseen yhdellä tarjouksella.

Taaksepäin yhteensopivat tarjoukset

Aiemmin Play Console ja kehittäjien APIt määrittelivät tilauksen niin, että sillä voi olla vain yksi hinnoittelupaketti. Play Console ja kehittäjien APIt sallivat nyt useat peruspaketit ja tarjoukset tilauksille.

Koska vanhempaa kehittäjien APIa käyttävät sovellukset ja backend-integraatiot odottavat tilauksen sisältävänyhden hinnoitteluvaihtoehdon, Play Consolessa jokaisella tilauksella on yksi taaksepäin yhteensopiva tarjous tai peruspaketti.

Jos sovelluksesi tai backendisi käyttää vanhempia API-menetelmiä, taaksepäin yhteensopivaa peruspakettia tai tarjousta käytetään määritettäessä laskutuskautta, hintaa, maksuttomia kokeiluja ja tutustumishintoja. Jos tilauksessa on muita peruspaketteja tai tarjouksia, ne ovat saatavilla vain sovelluksille, jotka käyttävät uudempia API-menetelmiä.

Peruspaketin tai tarjouksen merkitseminen taaksepäin yhteensopivaksi

Jos tilaus sisälsi maksuttoman kokeilun tai tutustumishinnan, kun vanhemmat tilaukset muunnettiin uuteen malliin, tuloksena oleva tarjous ja peruspaketti merkittiin taaksepäin yhteensopivaksi. Muuten vain peruspaketti merkittiin taaksepäin yhteensopivaksi.

Voit tarvittaessa muuttaa, mikä peruspaketti tai tarjous on taaksepäin yhteensopiva. Ennen kuin muutat taaksepäin yhteensopivaa peruspakettia tai tarjousta, harkitse tarkkaan, mikä vaikutus sillä voi olla sovelluksesi versioihin, jotka käyttävät vanhempia API-menetelmiä, ja kaikkiin muihin sovellusta käyttäviin ominaisuuksiin.

Voit merkitä vain sellaisia tarjouksia tai peruspaketteja, jotka sisältävät aiemmin käytettävissä olleita toimintoja. Esimerkiksi ennakkomaksupaketteja, päivitystarjouksia, kehittäjien luomia tarjouksia ja tageja ei tueta.

Alueellinen saatavuus ja hinnoittelu

Nyt voit muuttaa saatavuutta ja hinnoittelua erikseen kunkin maan tai alueen osalta sekä valita, tuleeko peruspakettisi tai tarjouksesi saataville uusilla alueilla, joita Google Play saattaa tukea myöhemmin.

Olemme täyttäneet kaikki nykyiset tilauksesi, joten jos kohdistukseksi oli aiemmin valittu "Muut maat/alueet", kaikkiin tämän ryhmän maihin kohdistetaan jatkossakin. Jos peruspakettisi tai tarjouksesi ei ollut aiemminkaan saatavilla "Muut maat/alueet" ‐osiossa, mikään ei ole muuttunut.

Kun luot tai muokkaat peruspaketteja tai tarjouksia, voit valita Muuta maan/alueen saatavuutta ja asettaa peruspaketin tai tarjouksen saataville kaikissa sijainneissa tai määrittää ne yksitellen. Näet myös Uudet maat/alueet ‐vaihtoehdon. Jos määrität Uudet maat/alueet -asetuksen, näitä saatavuus- ja hinta-asetuksia käytetään, kun Google Play alkaa tukea kyseisiä maita/alueita. Jos näiden uusien maiden/alueiden tuki sisältää paikallisen ostajan valuutan, teemme kertaluontoisen valuuttamuunnoksen. Jos et määritä Uudet maat/alueet ‑asetusta, tilauksesi ei oletuksena ole saatavilla näillä alueilla. Kun uusia maita tai alueita aletaan tukemaan, voit halutessasi muokata tilausta Play Consolessa ja asettaa ne saataville.

Kun muokkaat hintoja, voit valita kaikki sijainnit, hinnoitella sijainnit erikseen sekä asettaa hinnan kaikille maille tai alueille, joita Google Play tukee jatkossa.

Tarjouskoodien ja erityisominaisuuksien käyttö

Tällä hetkellä useat tilausominaisuudet tukevat vain taaksepäin yhteensopivaa tarjousta. Tällaisia ominaisuuksia ovat:

• Tilausten tarjouskoodit
  • Tilaussuositukset
  • Subscribe with Google

Play Consolessa näiden ominaisuuksien puitteissa voit valita vain tilauksen, et peruspakettia tai tarjousta. Kun valitset tilauksen, käytetään sen kanssa taaksepäin yhteensopivaa tarjousta.

Tärkeää: Taaksepäin yhteensopivaa tarjousta ei kannata muuttaa näitä ominaisuuksia käyttävissä tilauksissa harkitsematta tarkkaan, miten se vaikuttaa kyseisten ominaisuuksien käyttöön.

Muutosten tekeminen tilaustuotteisiin

Voit lisätä peruspaketteja ja tarjouksia vanhempaan, muunnettuun tilaukseen. Voit vaihtaa taaksepäin yhteensopivat tarjoukset ottamalla huomioon niiden vaikutuksen sovelluksen vanhempiin versioihin. Voit myös säilyttää vanhat ja uudet määritykset erillään jättämällä vanhat, muunnetut tilaukset ennalleen ja luomalla uuden tilauksen, jolla on omat peruspaketit ja tarjoukset. Näin vanhempien, muunnettujen tilausten käyttämät sovellukset ja integroinnit erottuvat selkeästi. Vaikka päättäisit muokata muunnettuja vanhoja tilauksia pitämällä ne aktiivisina tai jätät ne muokkaamatta, säilytä niiden taaksepäin yhteensopivat tarjoukset, jotta ne ovat ostettavissa sovelluksesi vanhempien versioiden kautta.

Uusiin tilauksiin voi määrittää useita peruspaketteja ja tarjouksia, ennakkomaksupaketteja, päivitystarjouksia ja muita uusia ominaisuuksia. Katso ohjeet tästä artikkelista.

Esimerkki 3: Uuden tilauksen luominen useilla peruspaketeilla ja tarjouksilla

Tässä esimerkissä on uusi "Peruspaketin" tilaustuote, jonka tuotetunnus on basic_new. Tilauksessa on kaksi peruspakettia: kuukausitilaus ja vuosittainen toistuva tilaus. Kullakin paketilla on perushinta, joka on käyttäjän säännöllisellä uusimisjaksolla maksama summa, sekä ensimmäisen ostokerran summa, jos käyttäjä ei ole oikeutettu erikoistarjouksiin. Kunkin paketin tarjouksilla on erilaiset kelpoisuus- ja alennusehdot. Näin kehittäjä voi edustaa kaikkia eri tapoja, joilla käyttäjä voi ostaa "Peruspaketin" yhdellä tilauksella.

Kun määrität tilauksiasi useilla peruspaketeilla ja tarjouksilla, sinun on päivitettävä Google Play Laskutuksen integrointi niin, että se käyttää oikeita API-versioita uusien toimintojen käsittelyyn. Katso tarkemmat ohjeet siirtymisoppaasta.

Muunnettujen tilausten poistaminen käytöstä

Kun olet luonut uutta tilauspohjaista tilaustarjousrakennetta hyödyntävän tuotekuvaston ja päivität integroinnin käsittelemään uudet tuotteet oikein, alkuperäiset konvertoituneet tilaukset kannattaa poistaa käytöstä.

Jos et halua uusien käyttäjien ostavan tiettyä tuotetta, voit poistaa käytöstä tilausten kaikki peruspaketit ja tarjoukset. Nykyiset tilaukset uusitaan automaattisesti, kunnes ne perutaan tai ne vanhenevat.

Suosittelemme, että odotat muunnettujen tilausten poistamista käytöstä, kunnes sovelluksen vanhemmissa versioissa tehtyjen ostosten määrä vähenee. Tämä tapahtuu luonnollisesti ajan mittaan ja käyttäjät siirtyvät käyttämään uudempia sovellusversioita. Vanhemmissa versioissa, jotka käyttävät käytöstä poistettuja rajapintoja, ei enää tehdä ostoksia muunnettuissa vanhoissa tilauksissa. Voit jossain vaiheessa lopettaa vanhojen tilausten myynnin poistamalla niiden peruspaketit ja tarjoukset käytöstä.

Käyttäjät, joilla on aktiivisia tilauksia kyseisissä vanhemmissa paketeissa, voivat edelleen uusia ja käyttää tilauksiaan, mutta uusia ostoksia ei voi tehdä missään sovelluksen versiossa.

Tilausluettelon ylläpitäminen APIen avulla

Jos ylläpidät tilausluetteloa inappproducts APIn avulla, voit jatkaa sitä toistaiseksi. Tämä johtaa kuitenkin tilauksiin, joissa on yksi taaksepäin yhteensopiva peruspaketti ja tarjous, etkä voi käyttää mitään uusia tilausominaisuuksia. Muunnetut tilaukset ovat edelleen vain luku ‐tilassa Play Consolessa.

Suosittelemme, että siirryt uusiin Monetization Subscriptions APeihin ja ylläpidät tilauksiasi uusilla monetization.subscriptions, monetization.subscriptions.baseplans jamonetization.subscriptions.offers ‑päätepisteillä. Näiden uusien APIen avulla voit ylläpitää kaikkia saatavilla olevia peruspaketteja ja ‐tarjouksia (pelkästään taaksepäinyhteensopivien sijaan). Voit lukea lisää uuteen APIin siirtymisestä siirtymisoppaasta.

Jos haluat muokata tilauksiasi Play Consolessa, voit klikata kunkin tilauksen yläosassa näkyvän viestin alapuolelta Tee tilauksesta muokattava.

Tärkeää: Kun olet tehnyt tilauksen muokattavaksi Play Consolessa, et voi enää lukea, määrittää tai päivittää tilausta sovellusten sisäisten tuotteiden (API) kautta, vaan sinun on siirryttävä käyttämään Monetize Subscriptions APIa jatkaaksesi tilauksen ohjelmallista hallintaa. Tätä muutosta ei voi kumota.

Lisää aiheesta