Seneste ændringer af abonnementer i Play Console

I maj 2022 ændrede vi den måde, som abonnementsprodukter defineres og administreres på i Play Console. Disse ændringer giver dig større fleksibilitet i forbindelse med salg af abonnementer og gør det mindre kompliceret for dig at administrere abonnementer. Når du har opgraderet din app og dine backend-integrationer til at anvende de nye abonnements-API'er, kan du sælge:

• Forudbetalte abonnementer: Brugerne køber en bestemt periode og kan tanke op for at forlænge deres adgang.
  • Tilbud om opgradering: Brugerne får rabat for at opgradere deres abonnementsniveau, forlænge deres faktureringsperiode eller skifte fra et forudbetalt abonnement til et abonnement med automatisk fornyelse.
  • Tilpasset kvalificering: Du fastlægger forretningslogikken og bestemmer kvalifikationskravene i din app

Når du har opgraderet, er det også nemmere at oprette og administrere flere tilbud pr. abonnement. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du læse denne artikel for at få indblik i, hvordan abonnementer nu fungerer.

Alle dine eksisterende abonnementer, apps og backend-integrationer fungerer på samme som før disse opdateringer. Du behøver ikke at gøre noget med det samme – du kan implementere de nye abonnementsfunktioner over tid.

Ændringer i arbejdsgangen

Hvis du tidligere har brugt Play Console, vil du bemærke, at der er mange ændringer på siden Abonnementer (Tjen penge > Produkter > Abonnementer). De fleste af disse ændringer giver dig mulighed for at oprette og administrere abonnementer, basisabonnementer og tilbud. Du kan også udføre handlinger på flere forskellige måder:

• Prisændringer: Når du ændrer prisen på et abonnement, gælder den kun for nye køb. Du kan ændre den pris, som eksisterende abonnenter betaler, ved at bruge forældede priskohorter.
  • Regional tilgængelighed: Du kan vælge, i hvilke områder dit abonnement skal være tilgængeligt for køb. Du kan også oprette områdebestemte tilbud i en undergruppe af de pågældende områder.
  • Regional prissætning: Du kan angive priser for hvert område. Du kan også vælge flere (eller alle) områder og angive en enkelt pris i en valuta efter eget valg, hvorefter Play foretager en enkeltstående valutaomregning for alle de valgte områder. Du kan opdatere priserne, når det passer dig.

Anvendelse af ældre abonnementer

Abonnementer, der blev oprettet før maj 2022, omfattede abonnementsbeskrivelsen, -fordelene og en enkelt indstilling for faktureringsperiode, pris og gratis prøveperiode/intropris. Det krævede yderligere abonnementer, hvis du ville have flere faktureringsperioder eller priser.

Fra og med maj 2022 defineres fordelene ved et abonnement (dvs. "hvad" abonnementet tilbyder) separat fra dets basisabonnementer og tilbud (dvs. "hvordan" abonnementet sælges). Denne nye model gør det nemmere at sælge dine abonnementer på forskellige måder.

På billedet nedenfor til venstre kan du se, hvordan abonnementer tidligere er blevet defineret som helt uafhængige objekter. Hvis flere "abonnementer" gav de samme fordele med forskellige faktureringsperioder eller priser, kunne det blive noget rod. Du skulle f.eks. sikre, at den brugerrettede beskrivelse og fordelene var de samme for alle abonnementer, og at din app ikke gav brugerne mulighed for at købe overflødige abonnementer.

I højre side kan du se, hvordan abonnementer nu er struktureret. Hvert abonnement kan have flere basisabonnementer, der hver især har flere tilbud.

Konverterede abonnementer

Da disse ændringer blev lanceret i maj 2022, blev alle eksisterende abonnementer konverteret til den nye model. Det medførte følgende:

• Abonnementer indeholder oplysninger, der ikke er relateret til, hvordan abonnementet sælges, f.eks. det navn, den beskrivelse og de fordele, som er rettet mod brugerne.
  • Hvert abonnement har et enkelt basisabonnement med det gamle abonnements faktureringsperiode og pris ved automatisk fornyelse.
  • Hvis et abonnement havde en gratis prøveperiode eller en intropris, har basisabonnementet et enkelt tilbud med nye kriterier for kvalifikation for abonnenter (f.eks. kun tilgængeligt for brugere, der aldrig har købt et abonnement i denne app) og priser (varigheden på den gratis prøveperiode eller introprisen og varigheden).

De deraf følgende abonnementer, basisabonnementer og tilbud fungerer på samme måde som før. Du kan f.eks. ændre varigheden af en gratis prøveperiode, opdatere beskrivelsen af et abonnement eller ændre varigheden af din udvidede periode.

Eksempel 1: Konvertering af et gammelt varenummer med en introduktionspris

Et forældet månedligt abonnement med navnet "Basic Plan" (grundlæggende abonnement), produkt-id'et basic1 og en intropris med en varighed på én måned konverteret til den nye model på følgende måde:

Eksempel 2: Konvertering af flere forældede varenumre, der repræsenterer de samme abonnementsfordele med forskellige konfigurationer:

Da de forældede abonnementer blev konverteret til den nye model, forblev de separate abonnementer. Konverteringen sammenflettede ikke nogen varenumre til abonnementsprodukter.

I det gamle system kunne en udvikler have flere abonnementer til en enkelt abonnementsberettigelse. I dette tilfælde et varenummer af typen "Basic Plan" (grundlæggende abonnement) med produkt-id'et basic1 uden særpriser og et "Basic Plan"-varenummer med produkt-id'et basic2 med en gratis prøveperiode til brugere, der aldrig har købt et abonnement i appen. Konverteringen resulterer i to abonnementer med samme titel eller navn, dvs. "Basic Plan", og hvert deres produkt-id.

Begge har et enkelt grundlæggende abonnement (månedligt med automatisk fornyelse), og det forældede varenummer med en gratis prøveperiode resulterede i et abonnement med ét tilbud.

Bagudkompatible tilbud

Tidligere havde et abonnement i Play Console og Developer API'er en enkelt betalingsplan. Nu giver Play Console og Developer API'er et abonnement mulighed for at have flere basisabonnementer og flere tilbud.

Da apps og backend-integrationer, der anvender ældre Developer API'er, forventer et abonnement med en enkelt betalingsplan, har hvert abonnement i Play Console et enkelt "bagudkompatibelt" tilbud eller basisabonnement.

Når din app eller backend-integration anvender forældede API-metoder, anvendes dette basisabonnement eller tilbud i faktureringsperioden, prisen og eventuelle gratis prøveperioder eller intropriser. Hvis et abonnement har andre basisabonnementer eller tilbud, er disse kun tilgængelige for apps, der anvender de nyere API-metoder.

Markering af et basisabonnement eller et tilbud som bagudkompatibelt

Da de forældede abonnementer blev konverteret til den nye model, blev det deraf følgende tilbud og basisabonnement markeret som bagudkompatibelt, hvis abonnementet indeholdt en vederlagsfri prøveperiode eller en intropris. Hvis det ikke var tilfældet, var det kun basisabonnementet, der blev markeret som bagudkompatibelt.

Hvis det er nødvendigt, kan du ændre, hvilket basisabonnement eller tilbud der er bagudkompatibelt. Før du ændrer det bagudkompatible basisabonnement eller tilbud, bør du nøje overveje, hvilken effekt dette kan have på de versioner af din app, der anvender ældre API-metoder, og på eventuelle andre funktioner, der anvender det.

Du kan kun markere et tilbud eller et basisabonnement, der indeholder en funktion, som tidligere var tilgængelig. Forudbetalte abonnementer, opgraderingstilbud, udviklertilbud og tags understøttes f.eks. ikke.

Regional tilgængelighed og prissætning

Du kan nu styre tilgængelighed og prissætning individuelt for hvert land eller område, og du kan konfigurere, om dit basisabonnement eller dit tilbud skal gøres tilgængeligt for eventuelle nye steder, som Google Play måtte understøtte i fremtiden.

Vi har udfyldt alle dine eksisterende abonnementer igen. Hvis du tidligere har målrettet mod "Andre lande/områder", vil du derfor fortsat målrette mod alle lande i denne gruppe. Hvis du ikke tidligere har gjort dit basisabonnement eller tilbud tilgængeligt i "Andre lande/områder", er der ikke sket nogen ændringer.

Når du opretter eller redigerer basisabonnementer eller tilbud, kan du vælge Administrer tilgængelighed i lande/områder, hvorefter du kan gøre dine basisabonnementer eller tilbud tilgængelige alle steder eller konfigurere dem individuelt. Du får også vist valgmuligheden "Nye lande/områder". Hvis du angiver "Nye lande/områder", vil vi, når Google Play tilføjer understøttelse af flere lande/områder, bruge disse nye indstillinger for tilgængelighed og pris. Hvis understøttelsen af disse nye lande/områder omfatter en lokal købervaluta, foretager vi en engangsomregning. Hvis du ikke angiver "Nye lande/områder", er dit abonnement som standard ikke tilgængeligt i disse lande/områder. Når nye lande/områder understøttes, kan du redigere dit abonnement i Play Console, så de bliver tilgængelige, hvis du ønsker det.

Når du redigerer priser, kan du vælge alle steder og lokale priser individuelt og angive prisen for eventuelle lande/områder, som Google Play måtte understøtte i fremtiden.

Anvendelse af kampagnekoder og særlige funktioner

Flere abonnementsfunktioner understøtter i øjeblikket kun det bagudkompatible tilbud. Disse funktioner er:

• Kampagnekoder til abonnementer
  • Udvalgte abonnementer
  • Abonner med Google

I Play Console giver disse funktioner dig kun mulighed for at vælge et abonnement, men ikke et basisabonnement eller et tilbud. Når du vælger et abonnement, anvendes abonnementets bagudkompatible tilbud.

Vigtigt! Hvis du har abonnementer, hvor du bruger disse funktioner, anbefaler vi, at du ikke ændrer det bagudkompatible tilbud uden omhyggeligt at overveje, hvordan det påvirker din brug af disse funktioner.

Ændringer af dine abonnementsprodukter

Du kan føje basisabonnementer og tilbud til et ældre abonnement, der er konverteret. Du kan ændre, hvilket tilbud der er det "bagudkompatible", men du skal overveje, hvilken indvirkning det har på ældre versioner af din app. Du kan også holde gamle og nye konfigurationer adskilt ved at lade de ældre, konverterede abonnementer være, som de er, og oprette et nyt abonnement med dets egne basisabonnementer og tilbud. Dette adskiller på en tydelig måde de ældre, konverterede abonnementer, der anvendes af ældre apps og integrationer. Uanset om du beslutter dig for at ændre dine forældede konverterede abonnementer eller ej, skal du sørge for, at deres bagudkompatible tilbud forbliver aktive, så de kan købes af brugere, der har ældre versioner af din app.

Nye abonnementer kan konfigureres med flere basisabonnementer og tilbud, forudbetalte abonnementer, opgraderingstilbud og andre nye funktioner. Læs denne artikel for at få oplysninger om, hvordan du gør dette.

Eksempel 3: Oprettelse af et nyt abonnement med flere basisabonnementer og tilbud

I dette eksempel er der et nyt abonnementsprodukt for "Basic Plan" (grundlæggende abonnement), med produkt-id'et basic_new. Dette abonnement har to basisabonnementer: Et fast månedligt abonnement og et fast årligt abonnement. Hvert abonnement har en grundlæggende pris, som er det beløb, brugeren betaler i under den normale fornyelsescyklus og ved brugerens første køb, hvis brugeren ikke er kvalificeret til særtilbud. Tilbuddene i hvert abonnement har forskellige kriterier for kvalifikation og rabat. På denne måde kan udvikleren repræsentere alle de forskellige måder, som en bruger kan få et "basisabonnement" på i et enkelt abonnement.

Når du konfigurerer dine abonnementer med flere basisabonnementer og tilbud, skal du opdatere din integration af Google Play Fakturering, så den anvender de rette API-versioner til håndtering af disse nye funktioner. Du kan få oplysninger om, hvordan du gør dette, i migreringsguiden.

Deaktivering af konverterede abonnementer

Når du har oprettet et produktkatalog, der anvender den nye struktur med abonnementers basisabonnementer og tilbud, og du opgraderer din integration, så den kan håndtere disse nye produkter korrekt, kan det være en god idé at deaktivere dine oprindelige konverterede abonnementer.

Hvis du vil forhindre, at nye abonnenter køber et bestemt produkt, skal du deaktivere alle abonnementernes basisabonnementer og tilbud. Eksisterende abonnementer fornyes stadig automatisk, indtil de opsiges eller udløber.

Vi anbefaler, at du venter med at deaktivere dine konverterede abonnementer, indtil antallet af køb, der finder sted i ældre versioner af din app, falder. Dette sker helt af sig selv, i takt med at tiden går, og brugerne opgraderer væk fra ældre appversioner. Disse ældre versioner, der anvender forældede API'er, stopper gradvist med at foretage køb på de konverterede forældede abonnementer. På et tidspunkt kan du stoppe med at sælge forældede abonnementer ved at deaktivere deres basisabonnementer og tilbud.

Brugere med aktive abonnementer på disse ældre abonnementer kan stadig forny og få glæde af deres abonnementer, men der kan ikke foretages nye køb fra nogen versioner af appen.

Administration af dit abonnementskatalog ved hjælp af API'er

Hvis du administrerer dit abonnementskatalog ved hjælp af inappproducts API, kan du fortsætte med at gøre dette indtil videre. Dette resulterer dog i abonnementer med et enkelt bagudkompatibelt basisabonnement og tilbud, og du kan ikke benytte nogen af de nye abonnementsfunktioner. Dine konverterede abonnementer vil stadig være tilgængelige i Play Console i skrivebeskyttet tilstand.

Vi anbefaler, at du migrerer til de nye Monetization Subscriptions API'er og administrerer dine abonnementer ved hjælp af de nye monetization.subscriptions-, monetization.subscriptions.baseplans- og monetization.subscriptions.offers-slutpunkter. Med disse nye API'er kan du administrere alle tilgængelige basisabonnementer og tilbud (og ikke kun bagudkompatible basisabonnementer og tilbud). Du kan læse mere om, hvordan du migrerer til denne nye API, i migreringsguiden.

Hvis du vil redigere dine abonnementer i Play Console, kan du klikke på Muliggør redigering af abonnement under den meddelelse, der vises øverst på hvert abonnement.

Vigtigt! Når du har muliggjort redigering af et abonnement i Play Console, kan du ikke længere bruge inappproducts API til at læse, konfigurere eller opdatere abonnementet, og du skal migrere til Monetize Subscriptions API'erne for at fortsætte med at administrere abonnementet programmatisk. Denne ændring kan ikke fortrydes.

Relateret indhold