Databehandling i familieapper

Apper som har barn som en del av målgruppen, skal ikke overføre følgende fra barn eller brukere av ukjent alder:

• annonserings-ID for Android (AAID)
  • SIM-kortets serienummer
  • delversjonens serienummer
  • BSSID
  • MAC
  • SSID
  • IMEI
  • IMSI

Apper som er målrettet utelukkende mot barn, skal aldri overføre disse identifikatorene. Apper som er målrettet mot barn og eldre aldersgrupper, kan bare overføre disse identifikatorene fra brukere som appen vet er voksne.

Å overføre betyr å sende data via nettverket til en destinasjon som ikke er på enheten, inkludert utviklerens egen tjener samt destinasjoner som ikke kontrolleres av utvikleren. I tillegg skal apper som er målrettet mot barn, ikke be om enhetens telefonnummer fra TelephonyManager API.

Som en del av oppdateringen av Google Play-tjenester i 2022 kan apper med API-målnivå 33 eller høyere bruke en ny tillatelse for Google Play-tjenester til å kontrollere tilgangen til annonserings-ID-en for Android (AAID). For å overholde reglene kan utviklere med apper som er målrettet utelukkende mot barn, bruke denne mekanismen for å sikre at tilgang til AAID er slått av. Du finner mer informasjon i delen om AAID nedenfor.

Utviklere oppfordres til å bruke appsett-ID i forbindelse med analyser.

Slik overholder du databehandlingsreglene for familier for SIM-serienummer, delversjonens serienummer, BSSID, MAC, SSID, IMEI, IMSI og telefonnummer

For å overholde databehandlingsreglene for familier for SIM-serienummer, delversjonens serienummer, BSSID, MAC, SSID, IMEI, IMSI og telefonnummer gjelder følgende for alle apper:

• De kan ha et API-målnivå på minst 29 (Android 10) for å forhindre at appen overfører disse identifikatorene.
  • De skal ikke overføre disse identifikatorene fra barn eller brukere av ukjent alder eller bruke SDK-er som overfører disse identifikatorene fra barn eller brukere av ukjent alder.
  • De må ikke be om eller innhente telefonnummeret fra TelephonyManager API.

Slik overholder du databehandlingsreglene for familier for annonserings-ID for Android (AAID)

Apper som er målrettet utelukkende mot barn

Apper som utelukkende er målrettet mot barn, kan overholde databehandlingsreglene for familier for AAID på to måter:

1. Hvis appen din er oppdatert til API-målnivå 33 (Android 13), må du sørge for at appen eller et bibliotek i appen ikke deklarerer den nye AAID-tillatelsen, eller at AAID er slått av. Du finner mer informasjon om denne tillatelsen og hvordan du tar med eller slår av AAID, i denne artikkelen. Når du oppdaterer til API-målnivå 33 og ikke inkluderer tillatelsen, slås AAID av automatisk (angis som en serie nuller).

ELLER

1. Du må sørge for at appkoden og SDK-kallene er konfigurert riktig, slik at de ikke overfører AAID. Dette kan kreve at du gjør ett eller flere av følgende alternativer:
    • Endre konfigurasjonsinnstillingene for SDK-er i koden eller appkonfigurasjonsfilen.
    • Endre enkeltkall til SDK-en, for eksempel ved å inkludere en tag i en annonseforespørsel som indikerer at brukeren er under aldersgrensen.
    • Oppdater globale appinnstillinger på nettstedet eller i konfigurasjonsportalen for SDK-en. Du kan for eksempel slå på en global innstilling for innhold som er målrettet mot barn, i konfigurasjonsportalen for SDK-en.
    • Det kan hende at visse SDK-er ikke kan fungere uten å overføre AAID. I så fall må du fjerne disse SDK-ene fra appen.

Vi minner om at apper som er målrettet utelukkende mot barn, bare skal bruke SDK-er som selv har erklært at de overholder kravene for programmet for familierettede annonser på Google Play, for å vise annonser, og de skal bare bruke SDK-er som er godkjent for bruk i tjenester rettet mot barn.

Apper som er målrettet mot barn og voksne

For å overholde databehandlingsreglene for familier for AAID gjelder følgende for apper som er målrettet mot barn og voksne:

• De må sørge for at AAID bare overføres når appen vet at brukeren ikke er et barn.
    • De må sørge for at appkode og SDK-er som standard ikke overfører AAID. For eksempel skal ikke apper som har barn som en av målgruppene sine, overføre AAID første gang appen åpnes.
    • Først etter at du har fastslått at brukeren ikke er et barn, kan du justere koden, SDK-innstillingene og SDK-kallene slik at AAID kan overføres. Når du for eksempel har fastslått at brukeren er voksen, kan du fjerne en tag fra en annonseforespørsel som indikerer at brukeren er under aldersgrensen.

Vi minner om følgende: