Families-sovellusten datakäytännöt

Sovellukset eivät saa lähettää seuraavia tietoja lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikää ei tiedetä:

• Android-mainostunnus (AAID)
  • SIM-sarjanumero
  • laitteen sarjanumero
  • BSSID
  • MAC
  • SSID
  • IMEI-koodi
  • IMSI.

Tämä tarkoittaa, että pelkästään lapsille kohdistetut sovellukset eivät saa koskaan lähettää näitä tunnisteita. Lapsille ja vanhemmille ikäryhmille kohdistetut sovellukset voivat lähettää näitä tunnisteita vain aikuisiksi tiedetyiltä käyttäjiltä.

Lähetys tarkoittaa datan lähettämistä verkon kautta mihin tahansa laitteen ulkopuoliseen kohteeseen, mukaan lukien kehittäjän omalle palvelimelle ja muihin kohteisiin, joita kehittäjä ei hallitse. Lapsille kohdistetut sovellukset eivät myöskään saa pyytää laitteen puhelinnumeroa TelephonyManager APIlta.

Kehittäjiä kehotetaan käyttämään analysointiin sovellussettitunnusta.

SIM-sarjanumero-, koontiversion sarjanumero-, BSSID-, MAC-, SSID-, IMEI-, IMSI- ja puhelinnumerotietoja koskevien Families-datakäytäntöjen noudattaminen

Families-datakäytäntöjä noudatetaan kaikissa sovelluksissa seuraavasti SIM-sarjanumero-, koontiversion sarjanumero-, BSSID-, MAC-, SSID-, IMEI-, IMSI- ja puhelinnumerotietoja käytettäessä:

• API-tavoitetaso voi olla vähintään 29 (Android 10), mikä auttaa estämään sovellusta lähettämästä tunnisteita.
  • Sovellukset eivät saa lähettää näitä tunnisteita lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikää ei tiedetä. Ne eivät myöskään saa käyttää SDK:ita, jotka lähettävät näitä tunnisteita lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikää ei tiedetä.
  • Sovellukset eivät saa pyytää tai kerätä puhelinnumeroa TelephonyManager APIlta.

Android-mainostunnusta (AAID) koskevan Families-datakäytännön noudattaminen

Lapsille kohdistetut sovellukset

Vain lapsille kohdistetut sovellukset voivat noudattaa Families-datakäytäntöjä AAID:tä käytettäessä näin:

• Varmista, että sovelluskoodi ja SDK-kutsut on määritetty oikein niin, että ne eivät lähetä AAID:tä. Tämä saattaa edellyttää vähintään yhtä seuraavista toimista:
    • Muokkaa SDK:n määritysasetuksia koodissa tai sovelluksen määritystiedostossa.
    • Muokkaa yksittäisiä SDK-kutsuja, esim. tagin sisällyttämistä mainospyyntöön, millä osoitetaan käyttäjän olevan suojaikärajaa nuorempi.
    • Päivitä yleiset sovellusasetukset SDK:n verkkosivustolla tai määritysportaalissa. Ota esimerkiksi maailmanlaajuisen lapsille suuntauksen asetus käyttöön SDK-määritysportaalissa.
    • On mahdollista, että tietyt SDK:t eivät pysty toimimaan ilman AAID:n lähettämistä. Tässä tapauksessa nämä SDK:t on poistettava sovelluksesta.

Muistathan, että vain lapsille kohdistetuissa sovelluksissa saa käyttää vain SDK:ita, jotka ovat vahvistaneet itsesertifioinnilla noudattavansa Google Playn perheiden mainosohjelman vaatimuksia mainosten näyttämisestä, ja niissä pitäisi käyttää vain SDK:ita, jotka on hyväksytty käyttöön lapsille suunnatuissa palveluissa.

Lapsille ja aikuisille kohdistetut sovellukset

Families-datakäytäntöjen noudattaminen AAID:tä käytettäessä sovelluksissa, jotka on kohdistettu lapsille ja aikuisille:

• Varmista, että AAID lähetetään vain, kun tiedetään, että käyttäjä ei ole lapsi:
    • Varmista, että sovelluskoodi ja SDK:t eivät oletuksena lähetä AAID:tä
    • Vasta sen jälkeen, kun on määritetty, että käyttäjä ei ole lapsi, muokkaa koodia, SDK-asetuksia ja SDK-kutsuja niin, että AAID voidaan lähettää. Kun olet esimerkiksi määrittänyt, että käyttäjä on aikuinen, voit poistaa mainospyynnöstä tagin, joka kertoo käyttäjän olevan alle suojaikärajan.

Muistutuksena: