Families-sovellusten datakäytännöt

Sovellukset, joiden kohdeyleisöön kuuluu lapsia, eivät saa lähettää seuraavia tunnisteita lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikä ei ole tiedossa:

• Android-mainostunnus (AAID)
  • SIM-sarjanumero
  • laitteen sarjanumero
  • BSSID
  • MAC
  • SSID
  • IMEI-koodi
  • IMSI.

Pelkästään lapsille kohdistetut sovellukset eivät saa koskaan lähettää näitä tunnisteita. Lapsille ja vanhemmille ikäryhmille kohdistetut sovellukset voivat lähettää näitä tunnisteita vain aikuisiksi tiedetyiltä käyttäjiltä.

Lähetys tarkoittaa datan lähettämistä verkon kautta mihin tahansa laitteen ulkopuoliseen kohteeseen, mukaan lukien kehittäjän omalle palvelimelle ja muihin kohteisiin, joita kehittäjä ei hallitse. Lapsille kohdistetut sovellukset eivät myöskään saa pyytää laitteen puhelinnumeroa TelephonyManager APIlta.

Google Play Palveluiden vuonna 2022 tehdyn päivityksen mukaan sovellukset, joiden API-tavoitetasoksi on määritetty 33 tai uudempi, voivat hallita Android-mainostunnuksen (AAID) käyttöä uuden Google Play Palvelujen luvan avulla. Käytäntöjen noudattamiseksi kehittäjät, joiden sovellukset on kohdistettu vain lapsille, voivat varmistaa tämän mekanismin avulla, että AAID:n käyttö on estetty. Lisätietoja on alla olevassa AAID-osiossa.

Analytiikkaan kehittäjien kannattaa käyttää sovellussettitunnusta.

SIM-sarjanumero-, koontiversion sarjanumero-, BSSID-, MAC-, SSID-, IMEI-, IMSI- ja puhelinnumerotietoja koskevien Families-datakäytäntöjen noudattaminen

Families-datakäytäntöjä noudatetaan kaikissa sovelluksissa seuraavasti SIM-sarjanumero-, koontiversion sarjanumero-, BSSID-, MAC-, SSID-, IMEI-, IMSI- ja puhelinnumerotietoja käytettäessä:

• API-tavoitetaso voi olla vähintään 29 (Android 10), mikä auttaa estämään sovellusta lähettämästä tunnisteita.
  • Sovellukset eivät saa lähettää näitä tunnisteita lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikää ei tiedetä. Ne eivät myöskään saa käyttää SDK:ita, jotka lähettävät näitä tunnisteita lapsilta tai käyttäjiltä, joiden ikää ei tiedetä.
  • Sovellukset eivät saa pyytää tai kerätä puhelinnumeroa TelephonyManager APIlta.

Android-mainostunnusta (AAID) koskevan Families-datakäytännön noudattaminen

Vain lapsille kohdistetut sovellukset

Vain lapsille kohdistetut sovellukset voivat noudattaa Families-datakäytäntöjä AAID:tä käytettäessä kahdella tavalla:

1. Jos sovelluksesi on päivitetty API-tavoitetasolle 33 (Android 13), varmista, että sovelluksesi tai siihen kuuluva kirjasto eivät ilmoita uutta AAID-lupaa tai että AAID on pois käytöstä. Lisätietoa luvasta ja AAID:n sisällyttämisestä ja käytöstä poistamisesta on tässä artikkelissa. Kun päivität APIn tavoitetasolle 33 etkä sisällytä lupaa, AAID otetaan automaattisesti pois käytöstä (korvataan nollista koostuvalla merkkijonolla).

TAI

1. Sinun on varmistettava, että sovelluskoodi ja SDK-kutsut on määritetty oikein niin, että ne eivät lähetä AAID:tä. Tämä saattaa edellyttää vähintään yhtä seuraavista toimista:
    • Muokkaa SDK:n määritysasetuksia koodissa tai sovelluksen määritystiedostossa.
    • Muokkaa yksittäisiä SDK-kutsuja, esim. tagin sisällyttämistä mainospyyntöön, millä osoitetaan käyttäjän olevan suojaikärajaa nuorempi.
    • Päivitä yleiset sovellusasetukset SDK:n verkkosivustolla tai määritysportaalissa. Ota esimerkiksi lapsille suunnattu -asetus yleisesti käyttöön SDK-määritysportaalissa.
    • On mahdollista, että tietyt SDK:t eivät pysty toimimaan ilman AAID:n lähettämistä. Tässä tapauksessa nämä SDK:t on poistettava sovelluksesta.

Muistathan, että vain lapsille kohdistetuissa sovelluksissa saa käyttää vain SDK:ita, jotka ovat vahvistaneet itsesertifioinnilla noudattavansa Google Playn perheiden mainosohjelman vaatimuksia mainosten näyttämisestä, ja niissä pitäisi käyttää vain SDK:ita, jotka on hyväksytty käyttöön lapsille suunnatuissa palveluissa.

Lapsille ja aikuisille kohdistetut sovellukset

Families-datakäytäntöjen noudattaminen AAID:tä käytettäessä sovelluksissa, jotka on kohdistettu lapsille ja aikuisille:

• Varmista, että AAID lähetetään vain, kun tiedetään, että käyttäjä ei ole lapsi:
    • Varmista, että sovelluskoodi ja SDK:t eivät oletuksena lähetä AAID:tä. Esimerkiksi sovellusten, joiden kohdeyleisöön kuuluu lapsia, ei pitäisi lähettää AAID:tä sovelluksen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä.
    • Vasta sen jälkeen, kun on määritetty, että käyttäjä ei ole lapsi, muokkaa koodia, SDK-asetuksia ja SDK-kutsuja niin, että AAID voidaan lähettää. Kun olet esimerkiksi määrittänyt, että käyttäjä on aikuinen, voit poistaa mainospyynnöstä tagin, joka kertoo käyttäjän olevan alle suojaikärajan.

Muistutuksena: