Vereisten voor contactgegevens voor ontwikkelaarsaccounts

In juli 2023 hebben we nieuwe verificatievereisten aangekondigd voor iedereen die nieuwe Play Console-ontwikkelaarsaccounts maakt. We zijn nu bezig om deze verificatievereisten uit te rollen voor alle bestaande Google Play-ontwikkelaars.

In dit artikel staat wat je moet doen en wanneer.

Alle Google Play-ontwikkelaarsaccounts moeten geverifieerde contactgegevens hebben (e-mailadres en telefoonnummer). Deze verificatiestappen zorgen dat de contactgegevens die we hebben, correct en up-to-date zijn. Als onderdeel van deze verificatiestappen breiden we ook de informatie uit die we verzamelen van ontwikkelaars als ze een Google Play-ontwikkelaarsaccount maken.

Een accounttype kiezen

Google Play biedt 2 typen ontwikkelaarsaccounts: persoonlijke en organisatorische accounts. Persoonlijke en organisatorische accounts hebben toegang tot dezelfde functionaliteit en kunnen inkomsten genereren op Google Play via een betalingsprofiel. Het enige verschil is de informatie die we van je verzamelen als je je account instelt. Je kunt je accounttype wijzigen als je situatie verandert.

Ontwikkelaarsaccount voor persoonlijk gebruik

Kies een persoonlijk account als je account voor persoonlijk gebruik is (bijvoorbeeld als je een student, hobbyist of semi-professionele ontwikkelaar bent). Je kunt nog steeds geld verdienen via Google Play en anderen uitnodigen om lid te worden van je account.

Voor persoonlijke accounts moet je de volgende informatie opgeven:

• Openbare ontwikkelaarsnaam
  • Naam van contactpersoon
  • E-mailadres voor contact (moet worden geverifieerd)
  • Telefoonnummer voor contact (moet worden geverifieerd)
  • Adres voor contact
  • Website
Ontwikkelaarsaccount voor organisatie of bedrijf

Kies een organisatorisch account als je een account voor een organisatie of bedrijf maakt (bijvoorbeeld als je je bezighoudt met commerciële, industriële, professionele of overheidsactiviteiten).

Voor organisatorische accounts moet je de volgende informatie opgeven:

• Openbare ontwikkelaarsnaam
  • Naam van contactpersoon
  • E-mailadres voor contact (moet worden geverifieerd)
  • Telefoonnummer voor contact (moet worden geverifieerd)
  • Naam van organisatie
  • Adres van organisatie
  • Telefoonnummer van organisatie
  • Website van organisatie

Periode voor vrijwillige toestemming

In eerste instantie is het selecteren van een accounttype optioneel. Vanaf ergens in oktober-december 2021 (datum kan worden gewijzigd) moeten eigenaren van ontwikkelaarsaccounts die hun e-mailadres of telefoonnummer updaten, wel toestemming geven en de informatie voor het gekozen accounttype opgeven. We raden ontwikkelaars sterk aan zich vrijwillig aan te melden voordat deze informatie verplicht wordt. Als je deze informatie niet hebt opgegeven wanneer dit verplicht wordt, kun je de Play Console misschien niet meer gebruiken.

Als je de gegevens van je ontwikkelaarsaccount wilt updaten en je contactgegevens wilt verifiëren, moet je ook bepalen welke contactgegevens het meest geschikt zijn voor je situatie.

Praktische tips voor contactgegevens

• Houd je contactgegevens up-to-date, omdat Google deze gebruikt om belangrijke informatie over je Google Play-ontwikkelaarsaccount te communiceren.
  • Misschien checken we af en toe of je account actief is door een e-mail te sturen of de accounteigenaar te bellen via de opgegeven gegevens. Daarom moeten deze gegevens correct zijn.
  • Je kunt een ander e-mailadres voor contact gebruiken dan het e-mailadres waarmee je je Google Play-ontwikkelaarsaccount hebt gemaakt, vooral als je ontwikkelaarsaccount meerdere gebruikers heeft of voor een organisatie of bedrijf is gemaakt. Je kunt overwegen hiervoor een speciale gedeelde inbox in te stellen, zodat de juiste mensen in je team of organisatie toegang hebben tot deze belangrijke berichten.
  • Het e-mailadres voor contact voor een organisatorisch of zakelijk account mag geen algemeen of persoonlijk e-mailadres zijn. Gebruik een e-mailadres dat aan je organisatie is gekoppeld.