Kehittäjätilien yhteystietovaatimukset

Heinäkuussa 2023 ilmoitimme uusista vahvistusvaatimuksista kaikille uusia Play Console ‐kehittäjätilejä luoville henkilöille. Valmistaudumme nyt julkaisemaan nämä vahvistusvaatimukset kaikille Google Play ‐kehittäjille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sinun tulee tehdä ja milloin.

Kaikilta Google Play ‐kehittäjätileiltä vaaditaan vahvistetut yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Näillä vahvistusvaiheilla varmistetaan, että yhteystiedot ovat oikein ja ajan tasalla. Osana näitä vahvistusvaiheita laajennamme myös kehittäjiltä Google Play ‑kehittäjätilin luomisen yhteydessä kerättyjä tietoja.

Tilityypin valitseminen

Google Play tarjoaa kaksi erilaista kehittäjätilin tyyppiä: henkilökohtainen ja organisaation tili. Molemmilla tilityypeillä on pääsy samoihin toimintoihin, ja molemmat voivat kaupallistaa luomuksensa Google Playssa maksuprofiililla. Ainoa ero on tilin luonnin yhteydessä keräämissämme tiedoissa. Tilityyppiä on mahdollista vaihtaa tarvittaessa.

Kehittäjätili henkilökohtaiseen käyttöön

Valitse tämä, jos tili on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Olet esimerkiksi opiskelija, harrastelija tai puoliammattilainen. Voit silti ansaita rahaa Google Playssa ja kutsua muita liittymään tiliisi.

Jos sinulla on henkilökohtainen tili, sinun on ilmoitettava seuraavat tiedot:

• Julkinen kehittäjän nimi
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Yhteyshenkilön sähköpostiosoite (vahvistettava)
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero (vahvistettava)
  • Yhteyshenkilön osoite
  • Sivusto
Kehittäjätili organisaatiolle tai yritykselle

Valitse tämä, jos tili on tarkoitettu organisaatiolle tai yritykselle. Osallistut esimerkiksi kaupalliseen, teolliseen, ammatilliseen tai hallinnolliseen toimintaan.

Jos sinulla on organisaation tili, sinun on ilmoitettava seuraavat tiedot:

• Julkinen kehittäjän nimi
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Yhteyshenkilön sähköpostiosoite (vahvistettava)
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero (vahvistettava)
  • Organisaation nimi
  • Organisaation osoite
  • Organisaation puhelinnumero
  • Organisaation sivusto

Vapaaehtoinen osallistumisjakso

Tilin tyypin valinta oli aluksi vapaaehtoista. Lokakuun ja joulukuun 2021 aikana (päivämäärä voi muuttua) sähköpostiosoitteensa tai puhelinnumeronsa päivittävien kehittäjätilien omistajien on kuitenkin osallistuttava ja annettava tietoja valitsemastaan tilityypistä. Suosittelemme vahvasti vapaaehtoista osallistumista jo ennen kuin tästä tulee pakollista. Jos et ole ilmoittanut tietoja ennen kuin siitä tulee pakollista, sinua voidaan estää käyttämästä Play Consolea.

Mieti osana kehittäjätilin tietojen päivittämistä ja yhteystietojen vahvistamista, mitkä yhteystiedot sopivat tilanteeseesi parhaiten.

Yhteystietojen parhaat käytännöt

• Pidä yhteystiedot ajan tasalla, sillä Google ilmoittaa niiden avulla tärkeistä Google Play ‑kehittäjätiliä koskevista asioista.
  • Saatamme ajoittain tarkistaa, että tili on aktiivinen, lähettämällä sähköpostia tai soittamalla tilin omistajalle käyttäen ilmoittamiasi tietoja. On siis tärkeää, että ne ovat oikein.
  • Jos kehittäjätilillä on useita käyttäjiä tai se on luotu organisaatiolle tai yritykselle, voit esimerkiksi käyttää eri sähköpostiosoitetta kuin sitä, jota käytit Google Play ‑kehittäjätilin luomiseen. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön jaetun sähköpostilaatikon, jotta oikeilla tiimisi tai organisaatiosi jäsenillä on pääsy näihin tärkeisiin viesteihin.
  • Organisaation tai yritystilin sähköpostiosoitteen ei pitäisi olla geneerinen tai henkilökohtainen. Käytä organisaatioosi liittyvää sähköpostiosoitetta.