Grafiktillgångar, skärmdumpar och videor

Genom att lägga till skärmdumpar och videor som visar appens funktioner på sidan med appens butiksuppgifter kan du locka nya användare på Google Play.

Med hjälp av grafiktillgångar, skärmdumpar och videor lyfts appen fram och marknadsförs på Google Play och andra av Googles marknadsföringskanaler.

• När du har lagt till grafiktillgångar i butiksuppgifterna visas de där i alla testkanaler.
  • Om du vill begränsa marknadsföringen av din app på Googles webb- och mobilegendomar markerar du kryssrutan Välj bort marknadsföring på sidan Pris och distribution i appen.

Här hanterar du grafiktillgångarna för appen på Play Console:

1. Logga in på Play Console.
  2. Klicka på Alla appar Alla appar.
  3. Välj en app.
  4. Klicka på Butiksvisning på menyn till vänster > Butiksuppgifter.
  5. Under Grafiktillgångar kan du ladda upp dina bilder och lägga till en YouTube-video.

De grafiska tillgångarna måste uppfylla olika krav beroende på vilket slags tillgång det är. Läs nedan vad du behöver tänka på när du lägger till grafiska tillgångar för butiksuppgifterna på Google Play.

Skärmdumpar

Du kan lägga till upp till åtta skärmdumpar per enhetstyp som stöds: mobil, surfplatta (med 7- eller 10-tumsskärm), Android TV och Wear OS by Google. Om du vill ladda upp skärmdumpar för olika enhetstyper klickar du på en enhetsspecifik flik under Skärmdumpar.

• Surfplattor: Om du vill att appen ska uppfylla villkoren för avsnittet Utformad för surfplattor på Google Play måste du lägga till skärmdumpar från surfplattor. Om du vill optimera butiksuppgifterna för surfplattor läser du checklistan för appkvalitet på surfplattor.
  • Wear OS by Google: Om du distribuerar en app för enheter med Wear OS by Google måste du lägga till minst en skärmdump på fliken Wear OS by Google. Här är några bra tips när du lägger till skärmdumpar för Wear OS by Google:
    • Ladda upp skärmdumpar för runda och fyrkantiga enheter. Tänk på att de flesta enheter med Wear OS by Google är runda när du väljer skärmdumpar.
    • Om du har flera skärmdumpar i en enskild bildfil begränsar du antalet skärmdumpar till två per bildfil.
    • Play Butik på Wear har mörk bakgrund, så vi rekommenderar att du lägger till skärmdumpar med genomskinlig bakgrund.

• Android TV: Om du distribuerar en app för Android TV-enheter måste du lägga till minst en skärmdump på fliken TV för appen innan du kan publicera den.
    • En bannerbild för Android TV krävs också.
    • Skärmdumpar för TV visas endast på Android TV-enheter.

Krav

Du måste bifoga minst två skärmdumpar för att kunna publicera dina butiksuppgifter.

• JPEG eller 24-bitars PNG (ingen alfakanal)
  • Minimal dimension: 320 pixlar
  • Maximal dimension: 3840 pixlar
  • Skärmdumpens längsta mått får inte vara mer än dubbelt så långt som det mindre måttet.

På vissa ställen i Play Butik visas grupper av rekommenderade spel med skärmdumpar. Du måste tillhandahålla minst tre skärmdumpar i liggande format om ditt spel ska kunna visas här.

• Bildformat 16:9 (liggande)

Här visas skärmdumparna

De skärmdumpar som du laddar upp visas på appens informationssida på webbplatsen Google Play och i Android-appen.

Obs! Miniatyrer för video är alltid de första som visas på Google Play om de finns tillgängliga. De följs från vänster till höger med de skärmdumpar som passar den enhet som användaren surfar på bäst. I Google Plays webbutik (play.google.com) prioriteras skärmdumpar från surfplattor. De visas före skärmdumpar från telefoner.

Högupplöst ikon

I butiksuppgifter som ska publiceras krävs en högupplöst ikon. Den högupplösta ikonen ersätter inte startikonen för appen utan är en skarpare, högupplöst version av den och följer dessa riktlinjer:

Krav

• 32-bitars PNG (med alfa)
  • Mått: 512 x 512 pixlar
  • Maximal filstorlek: 1 024 kB

Här visas ikonen

Den högupplösta ikonen används på olika ställen på Google Play.

Funktionsbild

Om en app du publicerar ska kunna visas var som helst på Google Play måste du ladda upp en funktionsbild. Funktionsbilden är ett effektivt verktyg för att visa upp grafiktillgångar och fånga nya användares intresse.

Viktigt! Om du vill att funktionsbilden ska kunna visas i appens butiksuppgifter måste du även lägga till en reklamvideo.

Krav

• JPEG eller 24-bitars PNG (ingen alfakanal)
  • Mått: 1 024 x 500 pixlar

Här visas bilden

Funktionsbilden visas före skärmdumparna i appens butiksuppgifter. Om du har lagt till en reklamvideo visas en uppspelningsknapp över funktionsbilden. Användarna kan trycka på den för att titta på reklamvideon.

Tips!

• Se till att det inte finns någon text eller viktig synlig information nära tillgångens kant – i synnerhet inte vid ramens nedre tredjedel.
  • Använd stora teckensnittsstorlekar om du lägger till text.
  • Bilden kan komma att visas för sig själv, utan appens ikon.
Reklambild

Reklambilden används för kampanjer i äldre versioner av operativsystemet Android (tidigare versioner än 4.0). Du kan uppdatera butiksuppgifterna även utan en sådan bild.

Krav

• JPG eller 24-bitars PNG (ingen alfakanal)
  • Mått: 180 × 120 pixlar
TV-banner

Om du vill publicera appar som fungerar på Android TV krävs en bannertillgång. När du skapar en bannertillgång kan du tänka på den som appens ikon på Android TV.

Obs! Appens bannertillgång visas bara på Android TV-enheter.

Krav

• JPEG eller 24-bitars PNG (ingen alfakanal)
  • Mått: 1 280 × 720 pixlar
Stereoskopisk bild i 360 grader

Om du vill publicera en Daydream-kompatibel app måste du lägga till en stereoskopisk bild i 360 grader i butiksuppgifterna.

När du skapar en stereoskopisk bild i 360 grader kan du tänka på den som appens bakgrundsbild i Play Butik på en Daydream-enhet.

Krav

• JPEG eller 24-bitars PNG (ingen alfakanal)
  • Mått: 4 096 × 4 096 pixlar
  • Stereoskopisk bild i 360 grader
  • Maximal filstorlek: 15 MB

Reklamvideo

Du kan lägga till en reklamvideo i butiksuppgifterna genom att ange en webbadress på YouTube i fältet Reklamvideo. Du måste inte använda en reklamvideo men vi rekommenderar verkligen att du gör det, eftersom det är ett roligt och engagerande sätt att visa upp funktionerna i appen för potentiella användare.

Viktig information

Det här är det viktigaste att tänka på när du lägger till en reklamvideo:

• Inaktivera intäktsgenerering för videon. Vi vill att användarna ska se din app när de besöker Google Play och inte någon annans annons.
  • Använd webbadressen till en video på YouTube, inte till en spellista på YouTube eller en kanaladress.
  • Använd inte en video med åldersgräns.
  • Använd den fullständiga länken till YouTube-videon, inte en förkortad länk.
    • Använd https://www.youtube.com/watch?v=yourvideoid
    • Använd inte: https://youtu.be/yourvideoid
  • På vissa ställen på Google Play visas grupper av rekommenderade spel med videor. Videon måste ha liggande format om ett spel ska kunna visas här.

Videor med intäktsgenerering i Play Butik

Utvecklare med en video i butiksuppgifterna måste inaktivera annonser senast den 1 november 2019 om inte videon ska sluta visas på Google Play. Om dina videor genererar intäkter (det vill säga om de har aktiverats för intäktsgenerering på YouTube eller innehåller upphovsrättsskyddat material med krav på ersättning) kan annonser visas i dem, vilket kan vara förvirrande för användarna.

Du måste göra något av följande om videon ska förbli aktiverad:

Observera att om upphovsrättsskyddat material används i videon kanske det inte räcker att inaktivera intäktsgenerering så att annonser stoppas. I så fall måste du använda en annan video utan material som är upphovsrättsskyddat med krav på ersättning.

Om du har en video som genererar intäkter eller använder upphovsrättsskyddat material och inte gör någonting kommer videon inte längre att spelas upp i butiksuppgifterna efter den 1 november 2019.

Här visas bilden

Reklamvideon visas före skärmdumparna i appens butiksuppgifter och i annonsutrymmen på Google Play. Användarna kan titta på reklamvideon genom att välja uppspelningsknappen som visas över funktionsbilden.

Tips!

• Använd korta videor (mellan 30 sekunder och 2 minuter) och fokusera på de mest attraktiva funktionerna först.
  • Om du har en enhet med Android 4.4 Kitkat eller senare kan du spela in video direkt på enheten med adb-skalkommandot screenrecord.