Aanvullende vereisten voor nieuws-apps en nieuwsgerelateerde apps

In dit artikel vind je een overzicht van de stappen die ontwikkelaars kunnen nemen om te voldoen aan de vereisten van het Nieuws-beleid en wat je moet doen om nieuws-apps en nieuwsgerelateerde apps aan te bieden. Het dient niet als vervanging voor het beleid zelf. Lees het volledige beleid om ervoor te zorgen dat je de inhoud ervan begrijpt en eraan voldoet.

Overzicht van vereisten voor nieuws-apps

Apps die nog niet eerder zijn gedefinieerd als Nieuws in de Google Play Console, maar momenteel wel vermeld staan in de categorie Nieuws en tijdschriften op Google Play en zichzelf omschrijven als 'nieuws', vallen onder het Nieuws-beleid.

Als je app voornamelijk content van websitegebruikers bevat (zoals een socialmedia-app) of als het voornaamste doel is om inkomsten te genereren via de verkoop van producten of services, mag je app niet worden aangemerkt als Nieuws-app op Google Play.

Stappen om veelvoorkomende problemen op te lossen

In het overzicht hieronder zie je de meest voorkomende problemen die ontwikkelaars tegenkomen en de stappen die je kunt nemen om ze op te lossen. Volg deze tips en zorg ervoor dat je app voldoet aan het Nieuws-beleid.

Hoe je kunt voldoen aan de vereisten voor eigendomsinformatie

Nieuws- en nieuwsgerelateerde apps op Google Play moeten een geldige contactpagina op hun website of in de app hebben. Zorg ervoor dat je eigendomsinformatie over de app biedt, waaronder contactgegevens.

1. Maak een speciale contactpagina op de website of in de app.
  2. Zorg ervoor dat de contactgegevens makkelijk te vinden zijn (bijvoorbeeld door ernaar te linken onderaan je homepage of in de navigatiebalk van je site).
  3. Geef geldige contactgegevens op voor de nieuwsuitgever, waaronder een e-mailadres of telefoonnummer.

Links naar socialmedia-accounts zijn niet voldoende als contactgegevens van uitgevers voor nieuws-apps of nieuwsgerelateerde apps.

Hoe je kunt voldoen aan de vereisten voor actuele content

Zorg dat nieuwsartikelen actueel zijn en regelmatig worden geüpdatet. Nieuws- en nieuwsgerelateerde apps moeten actueel nieuws bevatten en mogen niet alleen statische content bevatten (ouder dan 3 maanden).

Hoe je kunt voldoen aan de vereisten voor oorspronkelijke bronnen voor alle artikelen

1. Geef eigendomsinformatie op die de bron van elk nieuwsartikel laten zien (inclusief, maar niet beperkt tot, de oorspronkelijke uitgever of auteur).
  2. In gevallen waarin het niet gebruikelijk is om afzonderlijke auteurs te vermelden, moet de Nieuws-app de oorspronkelijke uitgever zijn van de artikelen.

Links naar socialmedia-accounts zijn niet voldoende als informatie over de auteur of uitgever.

Andere vereisten

Nieuws-apps moeten voldoen aan alle andere vereisten in het Nieuws-beleid, zoals zorgen dat de content geen storende spel- en grammaticafouten bevat, geen affiliate marketing of advertentieopbrengst als primair doel voor de app hebben en publicatiebronnen vermelden in apps van nieuwsaggregators.

Extra opmerkingen

In overeenstemming met de vereisten van Regel 5 van de Indian Information Technology (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) Rules, 2021 (Intermediary and Digital Media Rules, 2021) is Google verplicht om je te laten weten dat uitgevers van content op het gebied van nieuws en actualiteiten zich niet alleen moeten houden aan de toepasselijke Servicevoorwaarden, maar op grond van Regel 18 van de Intermediary and Digital Media Rules misschien ook verplicht zijn de gegevens van hun accounts op Google Play te verstrekken aan het Ministry of Information and Broadcasting van de Indiase regering.