Tietoa uutissovellusten ja uutisiin liittyvien sovellusten tulevista muutoksista

Tässä artikkelissa on yhteenveto viimeaikaisista muutoksista ja ohjeista, joiden avulla kehittäjät voivat noudattaa uutiskäytännön vaatimuksia. Artikkeli ei korvaa itse käytäntöä, joten lue koko käytäntö varmistaaksesi, että ymmärrät sen sisällön ja noudatat sitä.

Yhteenveto muutoksista

Paremman käyttökokemuksen varmistamiseksi Google on päivittänyt käytännön sanamuotoja, jotta tietyt Uutiset ja lehdet ‐kategorian sovellukset laskettaisiin uutissovelluksiksi.

Lisäksi Google on päivittänyt yhteystietoja ja tekijätietoja koskevat vaatimukset.

Uutissovellusten vaatimukset

Tämän päivityksen myötä sovelluksiin sovelletaan päivitettyä uutiskäytäntöä, jos niitä ei ole aiemmin ilmoitettu uutissovelluksiksi Play Consolessa mutta ne näkyvät silti Uutiset ja lehdet ‐kategoriassa Google Playssa ja ovat kuvauksensa mukaan uutissovelluksia.

Päivityksellä myös löyhennetään uutissovellusten yhteystietovaatimuksia. Nyt yksi yhteystieto riittää: sähköpostiosoite tai puhelinnumero.

Lisäksi uutissovelluksessa ei tarvitse enää luetella artikkeleiden yksittäisiä kirjoittajia, kunhan sovellus omistaa artikkelit tai on niiden alkuperäinen julkaisija.

Uutissovellusten on jatkossakin noudatettava muita käytännössä mainittuja vaatimuksia, esimerkiksi varmistettava, ettei sisällössä esiinny merkittäviä kirjoitus- tai kielioppivirheitä ja ettei ensisijaisena tarkoituksena ole kumppanimarkkinointi tai mainostulojen kerääminen, tarjottava ajantasaista uutissisältöä ja mainittava julkaisulähteet uutisaggregaattisovelluksissa.

Huomaa, että jos sovellus sisältää ensisijaisesti käyttäjien luomaa sisältöä (esim. sosiaalisen median sovelluksia) tai jos sen ensisijaisena tarkoituksena on kerätä tuloja tuotteiden tai palveluiden myynnin kautta, sitä ei tule ilmoittaa uutissovellukseksi Google Playssa.

Lisätietoa

Intian vuoden 2021 tietotekniikkasääntöjen (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code, Intermediary and Digital Media Rules) 5. säännön mukaisesti Googlen on ilmoitettava sinulle, että sovellettavien käyttöehtojen lisäksi uutis- ja ajankohtaissisällön julkaisijoiden on ehkä ilmoitettava Google Play ‑tiliensä tiedot Intian valtion tieto- ja viestintäministeriölle Intermediary and Digital Media Rules -sääntöjen 18. säännön mukaisesti.