Vaatimukset uutissovelluksille ja uutisiin liittyville sovelluksille

Tässä artikkelissa on yhteenveto ohjeista, joiden avulla kehittäjät voivat noudattaa uutiskäytännön vaatimuksia, sekä vaatimukset uutissovellusten ja uutisiin liittyvien sovellusten lähettämiseen. Artikkeli ei kuitenkaan korvaa itse käytäntöä. Lue koko käytäntö varmistaaksesi, että ymmärrät sen sisällön ja noudatat sitä.

Yleiskatsaus uutissovellusten vaatimuksista

Sovellukset, joita ei ole aiemmin ilmoitettu uutissovelluksiksi Google Play Consolessa mutta jotka tällä hetkellä näkyvät Google Playn "Uutiset ja lehdet" ‐kategoriassa ja ovat kuvauksen perusteella uutisia, kuuluvat uutiskäytännön piiriin.

Jos sovellus sisältää ensisijaisesti käyttäjien luomaa sisältöä (esim. sosiaalisen median sovellus) tai jos sen ensisijaisena tarkoituksena on kerätä tuloja tuotteiden tai palveluiden myynnin kautta, sitä ei tule ilmoittaa uutissovellukseksi Google Playssa.

Ohjeita yleisten ongelmien ratkaisemiseen

Alta löydät yleisimmät kehittäjien kohtaamat ongelmat ja ohjeet niiden ratkaisemiseen. Seuraa näitä vinkkejä ja varmista, että sovellus noudattaa uutiskäytäntöä.

Omistajuustietoja koskevat vaatimukset

Google Playn uutissovelluksilla ja uutisiin liittyvillä sovelluksilla on oltava vaatimukset täyttävä verkkosivusto tai sovelluksen sisäinen yhteydenottosivu. Lisää sovelluksen omistajuustiedot, myös yhteystiedot.

1. Luo oma verkkosivusto tai sovelluksen sisäinen yhteydenottosivu.
  2. Varmista, että yhteystiedot on helppo löytää (lisää esimerkiksi linkki etusivun alareunaan tai sivuston navigointipalkkiin).
  3. Lisää uutisjulkaisijan voimassa olevat yhteystiedot (joko sähköpostiosoite tai puhelinnumero).

Linkit sosiaalisen median tileille eivät riitä julkaisijan yhteystiedoiksi näissä sovelluksissa.

Ajantasaista sisältöä koskevat vaatimukset

Varmista, että uutisartikkelit ovat ajan tasalla ja niitä päivitetään usein. Uutissovelluksissa ja uutisiin liittyvissä sovelluksissa on oltava ajankohtaisia uutisia, eikä niissä saa olla vain staattista sisältöä (yli kolme kuukautta vanhaa sisältöä).

Alkuperäisiä lähteitä koskevat vaatimukset

1. Lisää omistajuustiedot, jotka sisältävät jokaisen uutisartikkelin lähteen (myös alkuperäisen julkaisijan tai kirjoittajan).
  2. Sellaisissa tapauksissa, joissa ei ole tapana luetella yksittäisiä kirjoittajia, uutissovelluksen pitää olla artikkeleiden alkuperäinen julkaisija.

Huomaa, että linkit sosiaalisen median tileille eivät riitä julkaisijan tai kirjoittajan yhteystiedoiksi.

Muut vaatimukset

Uutissovellusten on noudatettava kaikkia muita uutiskäytännössä mainittuja vaatimuksia, esimerkiksi varmistettava, ettei sisällössä esiinny merkittäviä kirjoitus- tai kielioppivirheitä ja ettei sovelluksen ensisijaisena tarkoituksena ole kumppanimarkkinointi tai mainostulojen kerääminen. Julkaisulähteet on merkittävä uutisaggregaattisovelluksissa.

Lisätietoa

Intian vuoden 2021 tietotekniikkasääntöjen (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code, Intermediary and Digital Media Rules) 5. säännön mukaisesti Googlen on ilmoitettava sinulle, että sovellettavien käyttöehtojen lisäksi uutis- ja ajankohtaissisällön julkaisijoiden on ehkä ilmoitettava Google Play ‑tiliensä tiedot Intian valtion tieto- ja viestintäministeriölle Intermediary and Digital Media Rules -sääntöjen 18. säännön mukaisesti.