Inställningar för skatter och efterlevnad för betalappar, prenumerationer och produkter i appar

Om du distribuerar en betalapp eller erbjuder prenumerationer eller produkter i appar i appen måste du tillhandahålla uppgifter om produkten du distribuerar enligt konsumentlagar eller i skattesyfte.

Du kan ange uppgifterna i avsnittet Skatt och efterlevnad när du anger appriser i Play Console eller hanterar priser för prenumerationer och produkter i appar.

Ange skatte- och efterlevnadsuppgifter i Play Console

Du kan ange och hantera priser på följande sidor i Play Console:

• Appens pris (Generera intäkter > Produkter > Appens pris)
  • Produkter i appar (Generera intäkter > Produkter > Produkter i appar > Skapa produkt eller Visa produkt i appen)
  • Prenumerationer (Generera intäkter > Produkter > Prenumerationer > Skapa prenumeration eller Visa prenumeration > Redigera informationen om prenumerationen)

När du anger appriser och hanterar priser för prenumerationer eller produkter i appar visas alternativen nedan i avsnittet Skatt och efterlevnad. Eventuella justeringar du gör av skattekategoriseringen och tillhörande skattebehandling av dina produkter tillämpas bara på framtida transaktioner.

Klassificering av digitalt innehåll eller tjänst

Om appen kan distribueras till användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) måste du ange om produkten är digitalt innehåll eller en tjänst.

Du måste läsa Europaparlamentets och rådets direktiv 2011/83/EU och Europaparlamentets och rådets direktiv (EU) 2019/770 för att avgöra om produkten ska klassificeras som tjänst eller digitalt innehåll. Om du är osäker på om produkten räknas som digitalt innehåll eller en tjänst väljer du alternativet tjänst.

Obs! Ångerrätten enligt konsumentlagar i EES beror på klassificeringen. Ångerrätten utgår för produkter som har klassificerats som digitalt innehåll. Användaren har rätt att begära en återbetalning för produkter som klassificeras som en tjänst inom 14 dagar från köpdatumet.

Sänkta momssatser

Utvecklare som säljer digitala nyheter, tidskrifter, tidningar, böcker, videor, musik, ljud eller ljudböcker i olika länder/regioner kan vara berättigade till sänkt moms. Du ansvarar själv för att utvärdera lokala föreskrifter för att avgöra om du uppfyller kraven.

När du har fastställt eventuella reducerade momssatser som du är berättigad till kan du välja rätt momssats för varje land/region där du uppfyller kraven.

Viktigt! Appen måste finnas i rätt kategori (till exempel Videospelare eller Musik och ljud) för att du ska kunna se och välja eventuella reducerade priser.

Kommunikations- och nöjesskatt i USA

Om du vill ta ut delstatliga kommunikations- och nöjesskatter i USA med Play Console måste du ange att appen eller produkten är en streamingprodukt och välja rätt streamingkategori. Du hittar mer information om i vilka delstater du kan ta ut kommunikations- och nöjesskatt i Kontrollera eller ändra momssatser för omsättningsskatt.

Relaterat innehåll