Configuració fiscal i de compliment per a les aplicacions de pagament, les subscripcions i els productes de compra des de l'aplicació

Si distribueixes una aplicació de pagament o si la teva aplicació ofereix subscripcions o productes de compra des de l'aplicació, és possible que hagis de proporcionar informació sobre el producte que distribueixes, amb finalitats fiscals o de compliment de la legislació relativa al consumidor.

Pots proporcionar aquesta informació a la secció "Impostos i compliment" quan defineixis els preus de les aplicacions a Play Console i quan gestionis els preus de les subscripcions o dels productes de compra des de l'aplicació.

Proporcionar informació fiscal i de compliment a Play Console

Pots definir i gestionar els preus des de les pàgines següents a Play Console:

• Preus de l'aplicació (Monetització > Productes > Preus de l'aplicació)
  • Productes de compra des de l'aplicació (Monetització > Productes > Productes de compra des de l'aplicació > Crea un producte o Mostra el producte de compra des de l'aplicació)
  • Subscripcions (Monetització > Productes > Subscripcions > Crea una subscripció o Mostra la subscripció > Edita els detalls de la subscripció)

En definir els preus de les aplicacions i gestionar els preus de les subscripcions o dels productes de compra des de l'aplicació, les seleccions que es mostren a continuació estan disponibles a la secció "Impostos i compliment". Els ajustos que facis a la categorització d'impostos i al tractament fiscal associat dels teus productes només s'aplicaran a les transaccions futures.

Classificació com a contingut digital o servei

Si l'aplicació es pot distribuir a usuaris de l'Espai Econòmic Europeu (EEE), ens has de dir si el teu producte és un contingut digital o un servei.

Has de consultar la Directiva 2011/83/UE del Parlament Europeu i del Consell i la Directiva (UE) 2019/770 del Parlament Europeu i del Consell per determinar si el producte s'ha de classificar com a servei o com a contingut digital. Si tens dubtes sobre si el teu producte és un contingut digital o un servei, classifica'l com a servei.

Nota: el règim de desistiment en virtut de les lleis de protecció dels consumidors de l'EEE depèn d'aquesta classificació. En el cas dels productes classificats com a contingut digital, s'exclourà el dret de desistiment. Els productes classificats com a servei són aptes per reembossar-se durant els 14 dies posteriors a la compra.

Reducció de l'IVA

És possible que els desenvolupadors que venguin notícies, revistes, diaris, llibres, vídeo, música, àudio o audiollibres en format digital en diversos països o regions siguin aptes per a tipus impositius de l'IVA reduïts. És responsabilitat teva avaluar les normatives locals per determinar si compleixes els requisits.

Un cop hagis determinat si compleixes els requisits necessaris per a algun tipus reduït, pots seleccionar els tipus adequats per a cada país o regió en què compleixis els requisits.

Important: l'aplicació ha d'estar a la categoria adequada (per exemple, "Música i àudio" o "Reproductors de vídeo") perquè puguis veure i seleccionar les tarifes reduïdes en què compleixis els requisits.

Impostos de telecomunicacions o sobre l'entreteniment als Estats Units

Si vols recaptar els impostos estatals aplicables a les telecomunicacions i l'entreteniment als Estats Units mitjançant Play Console, has d'especificar que la teva aplicació o el teu producte és un producte de reproducció en continu i seleccionar la categoria de reproducció en continu corresponent. Pots trobar més informació sobre els estats on pots recaptar impostos de telecomunicacions o sobre l'entreteniment a l'article Consultar o canviar les taxes impositives sobre les vendes.

Contingut relacionat