For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Gebruiks- en diagnostische gegevens van de Pixel delen met Google

Als je ons wilt helpen de Pixel en het hele Android-ecosysteem te verbeteren, laat je je Pixel-apparaat ons informatie sturen over hoe je het apparaat gebruikt. Met de informatie over het Pixel-apparaat die naar Google wordt gestuurd, kunnen we onze producten en services voor gebruikers verbeteren.

Deze informatie kan worden opgeslagen in je account als je andere Web- en app-activiteit hebt aangezet. Je kunt deze informatie vinden en verwijderen in Mijn activiteit. We gebruiken deze informatie om je Google-services te personaliseren en onze producten en services voor iedereen te verbeteren.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Welke informatie met Google wordt gedeeld

Als je Gebruiks- en diagnostische gegevens aanzet, stuurt je Pixel-apparaat informatie naar Google over hoe je apparaat werkt. Deze informatie is gekoppeld aan de unieke ID van je apparaat, zoals het serienummer. Je apparaat kan bijvoorbeeld de volgende informatie sturen:

• Batterij- en thermische prestaties
  • Sensorprestaties
  • Prestaties van componenten (zoals speakers, camera, scherm, opslag en andere)
  • Softwarestabiliteit
  • Hoe vaak je je apps gebruikt
  • De kwaliteit en duur van je netwerkverbindingen (zoals mobiel, wifi en bluetooth)

Gebruiks- en diagnostische gegevens aan- of uitzetten

Belangrijk: Als je Gebruiks- en diagnostische gegevens uitzet, kan je apparaat nog steeds essentiële services krijgen, zoals een nieuwe versie van Android. Als je Gebruiks- en diagnostische gegevens uitzet, heeft dit geen invloed op de informatie die apps misschien verzamelen.

Je kunt als volgt aangeven of je diagnostische en gebruiksgegevens naar Google wilt sturen:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Instellingen en dan Beveiliging en privacy en dan Meer privacyinstellingen en dan Gebruiks- en diagnostische gegevens.
  3. Zet Gebruiks- en diagnostische gegevens aan of uit.

Tip: Als je een gedeeld apparaat gebruikt, kunnen andere gebruikersprofielen deze instelling wijzigen.

Hoe Google deze informatie gebruikt

Google gebruikt gebruiks- en diagnostische gegevens om producten en services te verbeteren, zoals Google-apps, de Pixel en het ecosysteem van Android-apparaten. Alle informatie wordt gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Google kan gebruiks- en diagnostische gegevens bijvoorbeeld gebruiken om het volgende te verbeteren:

• Batterijduur: Google kan informatie over functies die de meeste batterijlading op je apparaat verbruiken, gebruiken om te zorgen dat het batterijverbruik van de meest gebruikte functies wordt verlaagd en te zorgen dat de batterijen langer meegaan.
  • Crashes of vastlopen op apparaten: Google kan informatie over wanneer apps op je apparaat crashen of vastlopen, gebruiken om het Android OS betrouwbaarder te maken.
  • Levensduur van het apparaat: Google kan de verstrekte gegevens gebruiken om te zorgen dat apparaten langer meegaan en om softwaresupport op de lange termijn te bieden.

Op basis van bepaalde verzamelde informatie kunnen ook partners (zoals Android-ontwikkelaars) hun apps en producten verbeteren.